Lehet szeretni, meg nem szeretni Dr. Drábik Jánost, de az egyáltalán nem csekély életművének talán legfontosabb beszéde, (és lehet, hogy az utolsó):
Nos, a kiinduló kijelentéssel még egyet is tudnék érteni, de ennyi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet szeretni, meg nem szeretni Dr. Drábik Jánost, de az egyáltalán nem csekély életművének talán legfontosabb beszéde, (és lehet, hogy az utolsó):
Az a baj, hogy az számodra teljesen természetes, hogy az osztrák azt tesz amit akar, bár láncban nyilvánította ki a magyarság, hogy takaroggyá' má labanc, de ha valaki ehhez nem osztrák segítséget kért az hülye? Vagy mit szeretnél ezen felül Thököly szemére hányni? Hogy vezető tiszten mert véleményt és politikát csinálni? Kinek lett volna joga Bethlen, Bocskai, Rákóczi, Thököly, Kossuth helyett? Ez csak a véletlen műve, hogy ezek így folyamatosan nyomatták a téveszméiket a boldog monarchia helyett ugye?Thökölyről beszélek.
De látom le se esik
Kossuth meg egy patkány, aki miatt ma ekkora az ország.
Nem mondtam erkölcsi ítéletet Karikó felett, csak arra céloztam, hogy most hazudik. Had ne tapsoljak ennek. Hazafias alapon volt beszervezve, nem zsarolással. Ráadásul utólag mókolva van az aktája, amiből feltételezhető, akár az is, hogy vki a váltás előtt a kritikus részeket törölte róla, "bevédte". De ennél is többet mond a védekezése. Írásbeli jelentés nem tettem. Szóval csak szóbelit, én ebből ezt hallom ki.Valóban nem.
Javaslok két filmet:
Ötödik pecsét
Star Trek DS9 Sápadt holdfényben
Baromira könnyű azt mondani, hogy mi rohadt erkölcsösek vagyunk, és mi soha mi soha.
Csak azok akiknek az aktái ma megvannak azok akikhez odaálltak, és azt mondták, be vagy szervezve, vagy ha nem, még a dédunokád is max disznószart lapátol.
Akik ezt mondták azoknak az aktái meg nincsenek már meg.
Szóval bocsánat, de hogy az egyik utolsó államférfinkat idézzem: "tetszettek volna forradalmat csinálni"
Mondom én, Dobót utólagosan nyilvánítsuk nemzetárulónak, Hegedűst meg rehabilitáljuk...Az a baj, hogy az számodra teljesen természetes, hogy az osztrák azt tesz amit akar, bár láncban nyilvánította ki a magyarság, hogy takaroggyá' má labanc, de ha valaki ehhez nem osztrák segítséget kért az hülye? Vagy mit szeretnél ezen felül Thököly szemére hányni? Hogy vezető tiszten mert véleményt és politikát csinálni? Kinek lett volna joga Bethlen, Bocskai, Rákóczi, Thököly, Kossuth helyett? Ez csak a véletlen műve, hogy ezek így folyamatosan nyomatták a téveszméiket a boldog monarchia helyett ugye?
A szemét török meg megcsinálták nekünk itt trianont.
167 éve kezdődött a nagyenyedi népirtás — A Budapesti Székely Kör hírei
167 éve kezdődött a nagyenyedi népirtás - Nagyenyed legnagyobb pusztulása a magyar szabadságharc idején, 1849. január 8-án volt, amikor a város leégett, több mint 800 ember halt meg, amikor román népfelkelők lerohanták a várost. Mai napig kérdés, hogy az 1848 márciusában békésen kezdődött...www.szekelykor.hu
Ahogy éppen átadja a vár kulcsait az osztrákoknak, esetleg.Mondom én, Dobót utólagosan nyilvánítsuk nemzetárulónak, Hegedűst meg rehabilitáljuk...
Ezt utólag már nem fogod tudni eldönteni.Nem mondtam erkölcsi ítéletet Karikó felett, csak arra céloztam, hogy most hazudik. Had ne tapsoljak ennek. Hazafias alapon volt beszervezve, nem zsarolással. Ráadásul utólag mókolva van az aktája, amiből feltételezhető, akár az is, hogy vki a váltás előtt a kritikus részeket törölte róla, "bevédte". De ennél is többet mond a védekezése. Írásbeli jelentés nem tettem. Szóval csak szóbelit, én ebből ezt hallom ki.
Ettől még most fasza munkát végzett a csapatával, de ha már kijött a fényre, lássunk teljes képet, 7 év III/2-es szolgálat után, miért jutalmazták amerikai úttal? És ha már valóban nem a komcsi titkosszolgálat embere volt hanem hazafias alapon a hazáért dolgozott, miért 90ben ért véget a titkosszolgálati karrierje? Pont 90től lett volna lehetősége a független Mo-t szolgálni és akkor lép ki....
Mármint? Mivan? Hegedüs csak török segítséget kért a magyar király ellen. Ami szerinted a hazafiasság nonplusz ultrája.Ahogy éppen átadja a vár kulcsait az osztrákoknak, esetleg.
Mármint ha rehabilitálni szeretnéd valahogy. Kezd kurvára egybites beszélgetés érzésem lenni.Mármint? Mivan? Hegedüs csak török segítséget kért a magyar király ellen. Ami szerinted a hazafiasság nonplusz ultrája.
Az utolsó mondatoddal a Rákosi, kádári diktatúra vezetőinek adsz teljes felmentést a kisemberekre hivatkozva!!! Sztem mkit aszerint itéljenek meg mit követett el. Nem kell 800.000 MSZMP párttagot elítélni, de rájuk hivatkozva sem kellett volna felmenteni diktatúra 100 legmagasabb rangú vezetőjét vagy másik 100 legganébb körömletépő "kisrendőrét".Talán még a te fejedben sem lehet a kettő között egyenlőségjelet tenni.
Ez nem relativizálás. Éppen arra próbálok rávilágítani, hogy ugyebár szerintetek 1945-90 között "bábállam" voltunk. Elfogadom, még akár ezzel egyet is tudok érteni. A problémám azzal van, hogy az egyik embert lenézitek/meggyűlölitek/elhordjátok mindennek az esetleges pártállami múltja miatt, addig a jelenlegi kormányzat egyes tagjainak szintén pártállami múltja már persze tabu, csak azért mert ti velük szimpatizáltok. Vagy nem egészen tabu, de azért "egy KISZ titkár meg egy III/2-es munkatárs qrvára nem ugyanaz". Ez a kettősmérce, mert mindkettő ugyanazt a rendszert szolgálta. Vagy ítéljetek el mindenkit vagy senkit sem, mert ez így kicsit hitelteleníti az egész indoklásotokat.
De hidd el én annak sem tapsoltam. Azért mert több szempontból ezt a kormányt jóval alkalmasabbanak tartom a korábbiaknál az ország vezetésére és a mai kínálatból is a legkisebb rossznak, nem azonosulok sem Orbán cselekedeteivel, sem egy államtitkáréval.Akkor mondok jobb példát: volt III/II-es rendészeti államtitkárunk is...
Elég szűklátókörű vagy Kossuthal kapcsolatban. Károlyi, az olcsó román munkaerőt behozó erdélyi főurak, a Habsburg birodalom alkalmatlan osztrák vezetése, Kun Béla mind Kossuth előtt áll a sorban.Thökölyről beszélek.
De látom le se esik
Kossuth meg egy patkány, aki miatt ma ekkora az ország.
A kiegyezéstől Trianonig a magyarok aránya robbanásszerűen nőtt.Elég szűklátókörű vagy Kossuthal kapcsolatban. Károlyi, az olcsó román munkaerőt behozó erdélyi főurak, a Habsburg birodalom alkalmatlan osztrák vezetése, Kun Béla mind Kossuth előtt áll a sorban.
A kiegyezés egyáltalán azért jött létre a gőggel szemben, mert meglépte ezt a harcot Kossuth. Az meg a saját érdem, hogy szaporodtunk is, nem mások csinálták meg a gyerekeket. Maximum véghre volt lehetőségünk rá, mert a következő szabadságharc a végső lett volna? Az aranybulla óta Magyra Király visszahívható. Alkotmányellenes? A vérszerződés a valódi alkotmányunk, aszerint is visszahívható.A kiegyezéstől Trianonig a magyarok aránya robbanásszerűen nőtt.
A kiegyezésnél jobb kiegyezés létrejött volna 48 áprilisában.
Ezt Kossuth elbaszta. Ahogy a nemzetiségekkel való kiegyezést is.
Voltak mások is akik hibáztak, volt lex Aponyi is, volt még sok más is. De az utolsó lehetőség ennek elkerülésére 48 szeptemberében Lamberg meggyilkolásakor végkép elhalványult, és az alkotmányellenes fegyverekkel kikényszerített trónfosztáskor elbukott.
Az meg, hogy utána ez a gusztustalan féreg a biztos veresség első jelére lelépett, és az egészet ráverte Görgeyre...
Áprilisi tvnyek...A kiegyezés egyáltalán azért jött létre a gőggel szemben, mert meglépte ezt a harcot Kossuth
Valamint valószínű, hogy nem lenne darabolt Magyarország.Áprilisi tvnyek...
De persze, hogy azért jött létre. Ha nincs Kossuth, 48as áprilisi törvények és nem kieegyezés lenne.
Mármint? Én is úgy gondolom, hogy nem lett volna trianon. Mert egy nemzedékkel több idő lett volna rendezni a világ dolgait.Valamint valószínű, hogy nem lenne darabolt Magyarország.
Jó ebben van valami. De azért ezt se felejtsük el, hogy annak a 800.000 párttagnak sem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy lépjen be. Csak hát ugye a párttagoknak könnyebb volt az élete..Az utolsó mondatoddal a Rákosi, kádári diktatúra vezetőinek adsz teljes felmentést a kisemberekre hivatkozva!!! Sztem mkit aszerint itéljenek meg mit követett el. Nem kell 800.000 MSZMP párttagot elítélni, de rájuk hivatkozva sem kellett volna felmenteni diktatúra 100 legmagasabb rangú vezetőjét vagy másik 100 legganébb körömletépő "kisrendőrét".
Akkor itt egyetértünk.De hidd el én annak sem tapsoltam. Azért mert több szempontból ezt a kormányt jóval alkalmasabbanak tartom a korábbiaknál az ország vezetésére és a mai kínálatból is a legkisebb rossznak, nem azonosulok sem Orbán cselekedeteivel, sem egy államtitkáréval.
Nekem van olyan családtagom, aki a '60-as években ment Londonba pár évre, aztán hazajött. Később pedig a Magyar Posta képviselőjeként Japánban élt a '80-as években. És sem párttag, sem ügynök nem volt. (Jó, ez nyilván inkább egy kiugró kivétel volt, de ez is példázza, hogy nem csak kiváltságosok jutottak ki.)Az viszont idegesít, ha Karikó vélt bűneit, más vélt bűneivel takarjuk. Ők sem jobbak, mit bántjátok ezt a szegény nőt. Mikozben neki 85-ben olyan lehetőségei adódtak, ami csak a kiváltságosoknak, Amerikába ment.
Legutóbb Simicska lengette be. Szted hányadik Orbán kormányig fognak kivárni, aztán előhúzzák a titkos Jokert??
Sztem ez a tipikus régi komcsi suttogó propaganda része.
Ezt utólag már nem fogod tudni eldönteni.
És pont ezért kellene már ezt elfelejteni.
Mert akit most megtalálsz, az a kanizsai laktanya élen járó százada, akiket kb senki sem kérdezett, hogy kisz tag akar-e lenni.
A 3/3as akit vagy halálra vernek, és éhen hal a családja, vagy azt mondja, hogy jóvan. A naív hülyék, akik azt mondták, hogy oké, mert ki akart jutni nyugatra.
Lehet mondani, hogy jó de, de nincs de.
Akik az egészről tehetnek ma már nem felfedezhetők. Ha 90ben lennénk most @blogen véleményén lennék. De 2021ben vagyunk. És erről lemaradtunk.
A kiegyezés egyáltalán azért jött létre a gőggel szemben, mert meglépte ezt a harcot Kossuth.
Amíg nem a Te gyerekedről van szó. Akkor másként fogod látni.A pedofília egy teljesen jelentéktelen dolog a szovjetkollaborációhoz képest.
Te nem érted ugye amit olvasol?Amíg nem a Te gyerekedről van szó. Akkor másként fogod látni.