Beszélgető

És a legviccesebb az, hogy ha a víz 30-40%-a elvész, azt is át kellett nyomni a rendszeren. Tehát a pumpálás költsége a hasznosuló tömegre ennyivel nagyobb.
Ez ám a környezetvédelem.

Pont ma reggel hallottam a tévében, hogy az ökölszabály az, hogy a víz 30%-a elvész. Van ahol több - lol -, valahol kevesebb. Jelentősen csökkenteni a veszteséget meg csak költségesen lehet. Van ahol persze megéri az.

De hol veszik el ennyi víz? A vízvezetékek-elemek csatlakozásánál? Úgy rémlik sok helyen beton csövek, gondolom nem csatlakoznak egymáshoz épp túl jól.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha már a nyugdíj téma szóba került

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zeal
Hogyan mashogy epitenek? A valyog tudomasom szerint agyagos-iszapos homokkeverek szalmara felcsapva, legalabbis amiket en lattam epulni, tipikusan nadtetovel.
Ja. De most szalmabálából épült házról volt szó. Kiskockabála fal+vályog kívül-belül. Ahogy Kansasban. ;)

Hogyan mashogy epitenek? A valyog tudomasom szerint agyagos-iszapos homokkeverek szalmara felcsapva, legalabbis amiket en lattam epulni, tipikusan nadtetovel.
Hát nem. Többféle vályogépítési technológia van.
Amiket én ismerek.
Tömés vagy vert fal. (ilyen az enyém)
Vetett szalmás vályogtégla.
Préselt vályogtégla
Fecske fal.
Patics fal.

Az akarattyai ház vetett vályogtéglából rakott falazat, kívül szalmabála szigeteléssel. Most tartanak a belső vakolásnál.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Hát nem. Többféle vályogépítési technológia van.
Amiket én ismerek.
Tömés vagy vert fal. (ilyen az enyém)
Vetett szalmás vályogtégla.
Préselt vályogtégla
Fecske fal.
Patics fal.

Az akarattyai ház vetett vályogtéglából rakott falazat, kívül szalmabála szigeteléssel. Most tartanak a belső vakolásnál.
+A szalmabála falazatú ház, ami kívül-belül vályog, de maga a fal a bála. ;) Az enyém meg ilyen.

• Tetszik
Reactions: vilmoci and gergo55