Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113
Én a 2014-es választások előtt hallgattam egy római katolikus misén (életemben először voltam ilyenen, nem tudtam mi a normális náluk), hogy a fidesz az ország megmentője és a kormányunk védelmez minket a gonosztól (láthatóan be volt baxva a pap).
Ja és halotti mise volt, de nem találta a hozzátartozók neveit a nagy beszédben, mert kis cetlikre egyesével írta és belecsúsztak a Bibliájába...
Sajnos a papok között is vannak/voltak alkalmatlanok, mert félig-meddig ez is felfogható egy szakmaként. Van aki mintaszerűen csinálja, és van, aki nem annyira... Ők is csak ugyanolyan gyarló emberek, mint egy laikus hívő. Ez mondjuk baromira lehangaló tud lenni, ha tényleg ennyire nem sikerül megugrani a lécet.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
2008-ban halt meg a nagypapám. Minden vasárnap ment a templomba kisgyerek kora óta, akkor volt 80 éves. Az 1970-es évek legelején már a tatabányai bányák főmérnöke volt, megkerestek hogy ha abbahagyná ezt a hülye templomba járást léphetne előre, mire azt mondta hogy köszöni, de ő már megszokta ezt a templomba járós dolgot, meg hát a bátyja papa, nem merne vele ezen veszekedni.
Erre a temetésére elküldtek egy olyan papot aki nem tudott beszélni, raccsolt, selypített, a papa nevét sem tudta egyszer sem eltalálni. Előszór kicsit vicces volt majd geci idegesítő, mindenről beszélt de a családról meg a papáról semmit nem tudott mondani, de mindegy is lett volna, mert úgysem értette volna meg senki. Addig sem tartottam valami nagyon sokra az katolikus egyházat, de azt addig nem gondoltam hogy szellemi fogyatékosok is tölthetnek be papi pozíciót. Azóta tudom. Szegény öreg csüngött a papok szavain, mindig hallgattuk hogy mi volt a misén (kisgyerekként meg ha náluk nyaraltunk Siófokon kaptunk zsebpénzt ha elmentünk a templomba), és hogy mi miért nem járunk. Az volt a szavajárása hogy aki nem jár misére az ki kell telepíteni ukrajnába :)

Hát lehet, hogy ez bosszú volt a papán, az elvtársak elintézték... végül is eléggé a markukban tartották a magyar egyházakat.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
Na a mai Index egyáltalán nem Index lesz. Inkább a mai magyar újságírás általános színvonala.

A cikk egy Magyar Nemzet cikk: Megoldódott az ősi rejtély: kiderült, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb ami egy az egyes átvétele egy Mindmegette cikknek: A TYÚK VAGY A TOJÁS VOLT ELŐBB? ITT A VÁLASZ!

Azon nem lepődök meg, hogy nem tudták értelmezni az eredeti cikket (Extended embryo retention and viviparity in the first amniotes) ami a Nature-ben jelent meg, helyette valami iszonyat összevisszaságot sikerült leírni, ami köszönő viszonyban sincs az eredeti cikkel, és annak eredményeivel. De, amikor olyanokat sikerül beleírni, hogy "Nanjing Uni, aki a Bristoli Egyetem tudósainak csapatát erősítette, most azt állítja," (Mindmegette) "Nanjing Uni, a kutatócsapat egyik tagja szerint" (Magyar Nemzet) akkor az ember eldobja az agyát. A Nanjing Uni az nem egy személy, hanem a Nanjing University, aminek a munkatársai valóban közreműkötek.

Valóban senki nem volt két szerkesztőség egyikében sem, akinek ez leesett volna? Valóban nincs senki a szerkesztőségekben, aki legalább annyira tud angolul, ÉS van annyi természettudományos ismerete, hogy legalább nagy vonalakban értelmezni tudja a cikket? Nem kell tudni, hogy mi volt az EER, vagy értelmezni a külömbségeket két TEÓRIA közt, azt azonban igen, hogy legalább nagy vonalakban értse, hogy milyen időintervallumokról van szó, vagy mit jelent az, hogy evolúció és mi volt mi után. Ha nem tudja értelmezni a tudományos cikket, akkor egy perc kereséssel megtalálhatja az egyszerűsített változatát a Bristoli Egyetem honlapján: Which came first: the reptile or the egg? (És, rájöhet, hogy szó sem volt tyúkról...)
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Elnézést szeretnék kérni @Busho3301 -tól, @Tcat -től, vagy bárkitől de nekem törölte valaki a válasz vagy idézet lehetőséget az ukrán topikból :( Nem követtem el semmit...nem is nagyon válaszolgattam ott senkinek...nem voltak obszcén tartalmaim, nem szóltam be senkinek... tulajdonképpen jó ha hetente 3szor hozzászólok :( nem értem...mivel szúrom valakinek a szemét??? Nem tettem semmit...külön vigyázok... Tudom hogy vannak akik csak arra várnak mikor követek el egy hibát, ezért próbálom is minden ilyen dolognak az elejét venni... Ennél rendesebb fórumozó már nem lehetek. Másokkal ellentétben még csak trágárság sincs a nagy ritkán megjelenő kommentjeimben. :(
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 596
113
Elnézést szeretnék kérni @Busho3301 -tól, @Tcat -től, vagy bárkitől de nekem törölte valaki a válasz vagy idézet lehetőséget az ukrán topikból :( Nem követtem el semmit...nem is nagyon válaszolgattam ott senkinek...nem voltak obszcén tartalmaim, nem szóltam be senkinek... tulajdonképpen jó ha hetente 3szor hozzászólok :( nem értem...mivel szúrom valakinek a szemét??? Nem tettem semmit...külön vigyázok... Tudom hogy vannak akik csak arra várnak mikor követek el egy hibát, ezért próbálom is minden ilyen dolognak az elejét venni... Ennél rendesebb fórumozó már nem lehetek. Másokkal ellentétben még csak trágárság sincs a nagy ritkán megjelenő kommentjeimben. :(
Jedem das Seine kispajtás, Jedem das Seine! :D
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Nem bírod ki, hogy ne írj nekem… :D
Amúgy biztos csak anomália és tévedés lehetett. Mostanában valóban nagyon konszolidált és visszafogott vagy.
Mer a kövi tíltás sztem mint mondottam volt megyek valami büntetőtelepre... esetleg jó esetben a naprendszer vmelyik bolygójára, rosszabb esetben megnézetik velem merre jár a Voyager 1 :( Ezért nagyon nagyon kedvelek és tisztelek mindenkit, továbbá minden nap olvasom az alábbiakat is! : 444, Index, Telex, Portfólió. Továbbá lemondtam a Telekomnál az alábbi csatikat, illetve kódoltattam. M1, Hír Tv, TV2... stb... a fejlődésem érdekében elsősorban a DIKH TV-re, és az ATV-re támaszkodom, mert tudom, hogy ez az ami előrevisz. (na jó ezt túltoltam, bocs) :)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 596
113
Már visszakaptam de kb 1 óráig nem volt lehetőségem idézetre, válaszra...lehet hogy anomália?
source.gif

Legközelebb használd ezt! :D
 
  • Vicces
Reactions: BiancoGasto
Status
Not open for further replies.