T
Törölt tag 008
Guest
A keresztény-muszlim fordítógépet úgy hívják, hogy Автомат КалашниковаPontosan. A kommunikáció feltétele, hogy mindkét fél ugyanazt a nyelvet beszélje
Semmi másból nem értenek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A keresztény-muszlim fordítógépet úgy hívják, hogy Автомат КалашниковаPontosan. A kommunikáció feltétele, hogy mindkét fél ugyanazt a nyelvet beszélje
A keresztény-muszlim fordítógépet úgy hívják, hogy Автомат Калашникова
Nem akartam mondani, de idonkent latszik az irasodon is...Néha g.cire fáradtnak érzem magam...
Nem tudom ki miert szokott lajkolni egy-egy posztot, de en a legtobb esetben azert, mert valamit viccesnek talalok benne. Szerintem a htka vicces.Toltál-e egy lájkot arra, amikor cáfoltam tényekkel? Jahh, oké, játsszunk nyílt lapokkal, a többiek, akik lájkolták azt az ominózus posztot, na ők vajon lájkolták-e a tényeket, vagy az már hidegen hagyja őket, ami nem illik bele a világképükbe?
Nem akartam mondani, de idonkent latszik az irasodon is...
Nem szabad tul sokat dolgozni. A sok ejszakazas sem mulik el nyomtalanul, ugye tudod? Ja, es valts-e cigire!
(Ha picit is erdekel az elektromos cigi, akkor privatban szivesen elmondom amit szerintem tudni erdemes rola.)
Nem tudom ki miert szokott lajkolni egy-egy posztot, de en a legtobb esetben azert, mert valamit viccesnek talalok benne. Szerintem a htka vicces.
Nem jelent husegeskut egy lajk. Nem lehet htka-bogrekre valtani sem.
Vagyis igazabol, mindegy, nem? A hozott tenyeidnek pedig mindenki orul.
Hm.A Korán előirja,a kereszténység tiszteletét,tiltja az erőszakos téritést.800 éve a muzulmán kultúra magassabbrendű volt az akkori keresztény világnál.A lecsúszásuk a dogmává merevedett vallási rendszerrel kezdődöt.De ez nem idegen a kereszténységtől sem.Inkvizició és dogmatizmus,vallásháboruk eggyáltalán nem idegen a kersztény világtol sem.És amiröl még nem kéne elfeledkezni,zsidó,keresztény,muzulmán egy és ugyanazon Istenhez imátkozik.A keresztény-muszlim fordítógépet úgy hívják, hogy Автомат Калашникова
Nem teszik lehetővé. De ez nem ilyen egyszerű, egy katona pl senkit nem igazoltathat, tettenérés esetén is csak visszatarthatja az elkövetőt amíg a zsaruk kiérkeznek. Fegyverhasználat csak akkor lehet ha életveszélyes támadás éri a katonát vagy a társát, vagy valakit életveszély fenyeget. Aztán van valami törvény ami szabályozza a hadsereg hazai földön való bevetését.
(Na hogy ezeket így írom kezdenek előjönni a honvédségből az őr kötelmei)
Nem vagyok jogász de szerintem jogilag rendben lett volna ha bemennek. Persze csak parancsra
A kezdetben Vigipirate, 2015 ota Sentinelle, a terrorveszély miatt indult. Eleinte (a kezdetektől 2015 ig) turisztikai látványosságoknál, forgalmas pályaudvarokon, repülőtereken ment a járőrözés. Aztán ahogy durvult a terrorhelyzet és egyre több antiszemita támadás történt, bővült a feladat. Zsidó iskolák, zsinagógák őrzése, járőrözés a nagykövetségek körül stb. Ha jól tudom a határőrizerbe is besegítenek néha a Sentinellek.Nem akadékoskodni szeretnék,ne értsd félre,de a Sentinel-t nem pont ez miatt inditották el?Már nem emlékszem hogy melyik itthoni hírmüsor (tv/rádió) azzal harangozta be,hogy ezzel a művelettel jogilag is lehetővé tették a katonaság bevetését saját földön.
Ez a tiltás amúgy nem a légiós lázadás miatt volt?
Ja, hogy oket kuldtek egy konkret feladattal? Akkor viszont nem az o hibajuk a tetlenseg.A Bataclannál valószínűleg az általános riasztást követően ők értek oda először, feladatuk a helyszín biztosítása és nem a túszmentés volt. (elbaszott egy dolog ezt már kiveséztük)
Tudod ez a romantikus, hősies, önpusztító parancsmegtagadás csak a hollywoodi filmekben meg a regényekben létezik. Arnold vagy Bruce Willis biztosan bement volna a rajával, Stallone és Chuck Norris pzdig egyedül egy szál késsel, több sebből vérezve és többliter vért vesztve kivégezte volna a támadókat. De a valóság rohadtul más. Nemcsak egy karrier vége hanem többéves börtönbüntetés lett volna a jutalma, közügyektől való eltiltás meg kitudja még mi.
Nálam a döntéshozó a hunyó nem a helyszínen lévő megbénított raj.