Beszélgető

Én is egyetértek vele, az afrikai és az indiai elefánt is elefánt de teljesen eltérő tulajdonságokkal. Mint ahogy a lovak is más szempontok alapján lettek tenyésztve és váltak teljesen eltérő tulajdonságúvá. Én úgy gondolom az eltérő környezeti kihívásoknál keresendő az ok ahol eltérő fejlődés kezdődött. Aztán most hogy a technológia kiegyenlítette valamelyest a lehetőségeket. ott van több tízezer évnyi evolúciós eltérés.
Politikai korrektség miatt nem lehet beszélni a mainstreamtól eltérő véleményt ez nem más mint a szólás és gondolatszabadság megsértése, és itt nem volt szó gyűlöletkeltésről sem.
Minden valamire való vonós zenész askenázi zsidó. Bár a Nobel-díjat is zsidók adják zsidóknak, nem hiszem, hogy csak ez az oka a zsiráfok erős felülreprezentáltságának. Ők a legokosabbak.

HFYzcM3.jpg

Na nehogymá. Sírni, vagy nevetni ugyanúgy nem kell tanulni, mint köhögni. Négyig tudnak számolni a babák is.

Háddebizony. Az emberi intelligencia lényege, hogy tetszőleges viselkedési sémát tud produkálni. Ezt nem cáfolják a reflexszerű dolgok. Bár valójában elég sok ilyen automatikus dolgot is felül képes írni az ember tudatosan bizonyos mértékig. Főleg ha gyúr rá az ember.

Addig tettem be ezt az ábrát
471px-National_IQ_per_country_-_estimates_by_Lynn_and_Vanhanen_2006.png
mindenhova, amig az indexes fiúknak is elérte az ingerküszöbét. Toc-toc. Most veregettem vállon magamat.
Micsoda visítás támadt az amerikai libsi topicokban, amikor betettem... höhö.

Ismerem ezt a térképet, és úgy gondolom fedi is a valóságot, noha nem néztem utána hogy milyen forrásokra alapozták, láttam már olyant is ahol a bevándorlással magyaráztak igen komoly intelligencia csökkentést bevándorló célországokban, hát nem tudom de igen erősek a kételyeim.

Illetve ennek is vannak különböző számolási módszerei szóval lehet hogy a térkép több különböző módszerrel folytatott eredményt tesz elénk, már csak azért mert eszerint van 65 alatti érték is ami már nagyon durván a szellemi fogyatékos szint.

Addig tettem be ezt az ábrát
471px-National_IQ_per_country_-_estimates_by_Lynn_and_Vanhanen_2006.png
mindenhova, amig az indexes fiúknak is elérte az ingerküszöbét. Toc-toc. Most veregettem vállon magamat.
Micsoda visítás támadt az amerikai libsi topicokban, amikor betettem... höhö.
Höhö, az ábra darabokra szedhető. A géneknek is van hatása az intelligenciára, de valahogy nem tűnik fel, hogy az oktatás hiányával arányosan pirosak a területek? Ha most az ok-okozati viszony megfordításával fogsz jönni, akkor meg elfog majd a röhögés.

Azt mond meg nekem, ha ennyire bőrszín függő az intellgiencia, akkor miért van az, hogy a fejlett világban egyre több a gyökér white trash? Hm...?
Szóval azzal a vállon veregetéssel szerintem még várjál egy sort. Az meg külön vicc, hogy azt hiszed, hogy miattad csináltak az indexes fiúk valamit.

Hm.Már Adam Smith is észrevette,hogy a világvégi skót tanyasi parasztnak sokkal többmindenhez kell tudnia értenie,mint egy városi munkásnak.Ez a térkép inkább az iskolázottsági szintet mutatja

• Tetszik
Reactions: torsen
Igazából mi az intelligencia? Például ott van a mensa iq tesztje, ha soha nem jártál iskolába is meg tudod csinálni és ki fog hozni eredményt tehát részben állja meg a helyét hogy ez az iskolázottság térképe. Illetve mentek ki pár éve magyar vállalkozók afrikába hogy befektessenek meg piacot nyissanak. Gondolták ők hogy az lesz a legjobb ha olyanokkal veszik fel a kapcsolatot akik magyar egyetemeken tanultak. Gondolták ők... nem tudtak velük semmit kezdeni mert egyszerűen amellett hogy a tudásuk az gyakorlatilag nem volt értelmezhető még próbálták hülyének is nézni őket. Szóval oktatás sem az atyaúristen a témában, csak egy jelentős összetevője.
Azért nem hoztam fel afrikai egyetemeket mert ott a színvonal olyan hogy, kiderült egyik afrikai országban már nem tudom melyik volt, hogy az általános iskolai tanároknak a harmada nem tud rendesen írni olvasni és számolni.

Celebra

"Hm.Már Adam Smith is észrevette,hogy a világvégi skót tanyasi parasztnak sokkal többmindenhez kell tudnia értenie,mint egy városi munkásnak.Ez a térkép inkább az iskolázottsági szintet mutatja"

Szerintem a térkép a nemzetközi IQ tesztek eredményeit mutatja. Láttam már hasonlót.

molnibalage

"Höhö, az ábra darabokra szedhető. A géneknek is van hatása az intelligenciára, de valahogy nem tűnik fel, hogy az oktatás hiányával arányosan pirosak a területek?"

Ez is egy részigazság. Magyarországon ingyenes középszintig az oktatás, mégis van súlyos etnikai alapú különbség. Hazánkban egy átlag roma IQ-ja 15-20 ponttal alacsonyabb, mint egy más nemzetiségbe tartozóé. És ezt nem a K. Infón olvastam, hanem egy szélső libsi tanulmányban még 4-5 éve. Ebben leírtak egy csomó mért adatot, amiben ezek szerepeltek, majd megállapították, hogy ennek az az oka, hogy a nemzetközi IQ tesztek mind rosszak :D
Zárójelben megjegyzem, hogy a képen átlag IQ van, vagyis ha a magyar átlag 100, az nem azt jelenti, hogy mindenkié 100. Pl. az enyém a mérés szerint több, mint 120, miközben van akié alacsonyabb. És ez a cigányok esetén is így van, csak ott az egész eloszlás átlaga van 80-85 között, így értelem szerűen vannak 100-as IQ feletti cigányok is, csak kevesebben. És ugyan ez igaz afrikára is.
Aki nem hiszi, hogy ezek tények azok nézzék meg a felsőoktatásban résztvevők etnikai számarányát. Vagy azt, hogy az USA-ban milyen pontszám súlyozás van a felsőoktatásban. (Vagy akár hazánkban, ahol 20 pont jár azért mert cigány vagy, mégis nagyítóval kell cigányokat keresni az egyetemeken)
Afrikában azért van 60-s IQ átlagban, mert eleve hülyébbek is, meg oktatás sincs, szóval a kettő együtt kiadja ezt a botrányos számot. És pont ezért van az, hogy az egykori gyarmatok virágoztak, miközben az önálló afrikai államok haldoklanak. Ezek is makacs tények.

"Höhö, az ábra darabokra szedhető. A géneknek is van hatása az intelligenciára, de valahogy nem tűnik fel, hogy az oktatás hiányával arányosan pirosak a területek?"

Ez is egy részigazság. Magyarországon ingyenes középszintig az oktatás, mégis van súlyos etnikai alapú különbség. Hazánkban egy átlag roma IQ-ja 15-20 ponttal alacsonyabb, mint egy más nemzetiségbe tartozóé.
Persze, mert kimaradnak az oktatásból + az "otthon" környezete is hátráltatja a tanulásban. Általános iskolai cimbim olyan barna bőrű volt, hogy ehaj, ehhez képest műszaki fősulit simán letolta.

Egyetemi évfolyamtársam miskolci/tiszaújvárosi volt. Dettó barna bőr, látszott az ősokön a vonó. Nem volt hülye. Csak neki normális családja volt és nem maradt ki az oktatásból.

Az ilyen faék egyszerűségű térképtől és erre rakott "érvektől" megyek a falnak

És ezt nem a K. Infón olvastam, hanem egy szélső libsi tanulmányban még 4-5 éve. Ebben leírtak egy csomó mért adatot, amiben ezek szerepeltek, majd megállapították, hogy ennek az az oka, hogy a nemzetközi IQ tesztek mind rosszak :D
Zárójelben megjegyzem, hogy a képen átlag IQ van, vagyis ha a magyar átlag 100, az nem azt jelenti, hogy mindenkié 100. Pl. az enyém a mérés szerint több, mint 120, miközben van akié alacsonyabb. És ez a cigányok esetén is így van, csak ott az egész eloszlás átlaga van 80-85 között, így értelem szerűen vannak 100-as IQ feletti cigányok is, csak kevesebben. És ugyan ez igaz afrikára is.
Aki nem hiszi, hogy ezek tények azok nézzék meg a felsőoktatásban résztvevők etnikai számarányát. Vagy azt, hogy az USA-ban milyen pontszám súlyozás van a felsőoktatásban. (Vagy akár hazánkban, ahol 20 pont jár azért mert cigány vagy, mégis nagyítóval kell cigányokat keresni az egyetemeken)
Afrikában azért van 60-s IQ átlagban, mert eleve hülyébbek is, meg oktatás sincs, szóval a kettő együtt kiadja ezt a botrányos számot. És pont ezért van az, hogy az egykori gyarmatok virágoztak, miközben az önálló afrikai államok haldoklanak. Ezek is makacs tények
Az, hogy a társadalom milyen diszkiriminációt alkalmaz, annak semmi köze a természettudományos összefüggéshez és tényekhez. Ellenben lásd fent. Ha nincs megfelelő családi háttér és környezet, akkor egy fehér esetén is kijön az, hogy az IQ teszt alacsony lesz. Nem a genetika miatt. Úgy nehéz tanulni és fejlődni, ha a fater anyu alkesz és vernek mondjuk.

A cigányság teljes arány itthon 4% tája. Tehát eleve ennél nagyobb arány már felül reprezentáltság lenne. Ha ennek a fele kizúg, akkor marad kettő. Az azt jelenti, hogy egy 300 fős évfolyamon mondjuk van négy fő. Kb. ezt láttam 2001-ben, mert volt négy barnább bőrű vidéki kolléga, akik bőrszínre cigánynak néztek ki, de nem azt a fajta bizonyos életvitelt tolták.

So?

Celebra

"Hm.Már Adam Smith is észrevette,hogy a világvégi skót tanyasi parasztnak sokkal többmindenhez kell tudnia értenie,mint egy városi munkásnak.Ez a térkép inkább az iskolázottsági szintet mutatja"

Szerintem a térkép a nemzetközi IQ tesztek eredményeit mutatja. Láttam már hasonlót.

molnibalage

Ez is egy részigazság. Magyarországon ingyenes középszintig az oktatás, mégis van súlyos etnikai alapú különbség. Hazánkban egy átlag roma IQ-ja 15-20 ponttal alacsonyabb, mint egy más nemzetiségbe tartozóé. És ezt nem a K. Infón olvastam, hanem egy szélső libsi tanulmányban még 4-5 éve. Ebben leírtak egy csomó mért adatot, amiben ezek szerepeltek, majd megállapították, hogy ennek az az oka, hogy a nemzetközi IQ tesztek mind rosszak :D
Afrikában azért van 60-s IQ átlagban, mert eleve hülyébbek is, meg oktatás sincs, szóval a kettő együtt kiadja ezt a botrányos számot. És pont ezért van az, hogy az egykori gyarmatok virágoztak, miközben az önálló afrikai államok haldoklanak. Ezek is makacs tények.
Van genetikai összetevője a dolognak,de az pont forditva hat elvileg.A fejlett világnak vannak olyan szociális rendszerei,hogy a genetikailag hátrányos helyzetüek knnyebben életbe maradhatnak,és utődokat is hagyhatnak hátra.Cigányok nálunk erre példa.
A kultúra viszont komoly határozó körülmény.Nameg a társadalmi ösztönző rendszer.

molnibalage

"Általános iskolai cimbim olyan barna bőrű volt, hogy ehaj, ehhez képest műszaki fősulit simán letolta."

Csak szólok, hogy a barna bőr nem egyenlő a cigánnyal. ;)
Nem egy barátom elég kreol, egyik se cigány. Unokatesómék apja teljesen kreol, és nem ismerek nála okosabb embert! Viszont az is tény, hogy nem cigány!
Ahol én lakom elég sok a kreol, ugyanis rác (szerb-horvát) kisebbség lakik nálunk, azok pedig sok esetben kreol bőrűek, főleg ha Montenegróból származnak ;)

"Az, hogy a társadalom milyen diszkiriminációt alkalmaz, annak semmi köze a természettudományos összefüggéshez és tényekhez. "

Hát ezt nagyon erősen vitatnám.... Ezek szerint fölöslegesen adnak a felvételinél 20 plusz pontot csak azért mert cigány vagy? :eek:

"A cigányság teljes arány itthon 4% tája."

Maximum önbevallás alapon. Én a dupláját is elhinném.
E mellet fölhívnám a figyelmed arra, hogy hazánkban 100 éve mindenki számára elérhető legalább az alapfokú oktatás, 60 éve a középszintű is, teljesen ingyen. Szóval ha ilyen hosszú távon is fönn áll a 15-20 pontos különbség a társadalombon belül, akkor ott más gond is van... (szerintem)

Van genetikai összetevője a dolognak,de az pont forditva hat elvileg.A fejlett világnak vannak olyan szociális rendszerei,hogy a genetikailag hátrányos helyzetüek knnyebben életbe maradhatnak,és utődokat is hagyhatnak hátra.Cigányok nálunk erre példa.
A kultúra viszont komoly határozó körülmény.Nameg a társadalmi ösztönző rendszer.
Egy kis kiegészités.A cigányságban nálunk valóban magasabb a genetikai hátrány nálunk,de ennek is kulturális oka van.Magasabb a vérfertőzés aránya,és az ez okozta degeneráltság.Ahol ez a tényező nem játszik,már más a helyzet.Ott már simán a kultúra,az iskolázottság hiánya és a fejlődési kényszer hiánya működik.Minek igazodjon a társadalmi normákhoz,ha nem muszály?

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg and fip7
molnibalage

"Általános iskolai cimbim olyan barna bőrű volt, hogy ehaj, ehhez képest műszaki fősulit simán letolta."

Csak szólok, hogy a barna bőr nem egyenlő a cigánnyal. ;)
A bőre színe az genetika. A srác felmenői között voltak olyanok, akik cigányok. Most pislogok, hogy a jelzőt hol életmódra, hol genetikai értelemben használod. Itt kezdesz engem elveszíteni.

"Az, hogy a társadalom milyen diszkiriminációt alkalmaz, annak semmi köze a természettudományos összefüggéshez és tényekhez. "

Hát ezt nagyon erősen vitatnám.... Ezek szerint fölöslegesen adnak a felvételinél 20 plusz pontot csak azért mert cigány vagy? :eek:
Látom nem érted. A diszkrimináció alapja társadalmi és nem genetikai.
E mellet fölhívnám a figyelmed arra, hogy hazánkban 100 éve mindenki számára elérhető legalább az alapfokú oktatás, 60 éve a középszintű is, teljesen ingyen. Szóval ha ilyen hosszú távon is fönn áll a 15-20 pontos különbség a társadalombon belül, akkor ott más gond is van... (szerintem
A szülő szimplán nem enged el iskolába, akkor lehet kötelező papíron. Mert ameddig nem kellett bírságot fizetni, addig simán nem jártak be és ennyi. Aztán kizúgtak a rendszerből. Tehát ez megint érv volt a nagy büdös semmire.

Ezen felül lehet ingyenes az oktatás, ha otthon vernek, nem szeretnek és éhezel meg 14 évesen teherbe esik a gyerek.

Pislogok, erősen.

Én ismertem 2 olyat, akiket magyar család fogadott örökbe, tisztességben, szorgos munkában szocializálódtak, de akkor is felismerhető volt bennük a vér szava, ez márpedig génekre visszavezethető viselkedésforma megváltoztathatatlanságára utal, amit súlyosbított volna, ha a világra hozó szülők nevelték volna őket.

Én ismertem 2 olyat, akiket magyar család fogadott örökbe, tisztességben, szorgos munkában szocializálódtak, de akkor is felismerhető volt bennük a vér szava, ez márpedig génekre visszavezethető viselkedésforma megváltoztathatatlanságára utal, amit súlyosbított volna, ha a világra hozó szülők nevelték volna őket.
Igen,a genetika sokmindent meghatároz.Vérmérsékletet is.

molnibalage

"A bőre színe az genetika. A srác felmenői között voltak olyanok, akik cigányok. Most pislogok, hogy a jelzőt hol életmódra, hol genetikai értelemben használod. Itt kezdesz engem elveszíteni."

Azt hittem, hogy elég egyértelműen kifejtettem azt, hogy attól, hogy valakinek a bőre barna még nem cigány. Így nekem a "barna bőrűek is járnak egyetemre" az egy elég tág csoportra vonatkozik. Tessék konkrétan leírni, hogy cigány, vagy rumungro.
És ezek szerint a srác akiről írtál az már kevert származású volt , nem 100% cigus. E mellet attól, hogy járt már cigány egyetemre még nincs megcáfolva egyetlen állításom sem.

"Látom nem érted. A diszkrimináció alapja társadalmi és nem genetikai."

És a társadalmi diszkrimináció alapja mi? :rolleyes:
Csak nem etnikai/genetikai? Vagy kulturális? És miből fakad az eltérő kultúra ha már itt élnek legalább 600 éve? o_O

"Ezen felül lehet ingyenes az oktatás, ha otthon vernek, nem szeretnek és éhezel meg 14 évesen teherbe esik a gyerek."

Úgy gondolod, hogy ez egy általános cigány jelenség? o_O
És akkor én/mi vagyunk sztereótípak? :rolleyes:
(konkrétan ismerek ilyen magyar családokat is)

Ismerem ezt a térképet, és úgy gondolom fedi is a valóságot, noha nem néztem utána hogy milyen forrásokra alapozták, láttam már olyant is ahol a bevándorlással magyaráztak igen komoly intelligencia csökkentést bevándorló célországokban, hát nem tudom de igen erősek a kételyeim.

Illetve ennek is vannak különböző számolási módszerei szóval lehet hogy a térkép több különböző módszerrel folytatott eredményt tesz elénk, már csak azért mert eszerint van 65 alatti érték is ami már nagyon durván a szellemi fogyatékos szint.
Azok is. Én jártam arra. Általában a bőrszin, a szellemi képességek és a bűnözési hajlam korelál.