T
Törölt tag 008
Guest
Azé van olyan hely ahol ezért a mondatodért megvernének...... Nagyon.Ha tudsz franciául, akkor angolul is tudsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azé van olyan hely ahol ezért a mondatodért megvernének...... Nagyon.Ha tudsz franciául, akkor angolul is tudsz.
Hogy? Két különböző nyelv.Ha tudsz franciául, akkor angolul is tudsz.
Igen, de a közös történelem során rengeteg jövevényszó érkezett mindkét nyelvbe. Számomra is érdekes de tényleg könnyen megtanulják a másik nyelvétHogy? Két különböző nyelv.
Avagy,némá,feltalálták Hamurapi függőkertjeit!Ez lesz a jövő szerintem
Bár sok az egyezés, alapjában véve két teljesen külön gyökerû nyelvrôl beszélünk. A francia egy az egyben latin alapú-spanyolhoz hasonlóan, míg az angol csak átvett sok kifejezést a latinból és egészen más a nyelvtana. Az angolul tudsz akkor fracoául is és vissza sajna nem állja meg a helyét.Ellenben aki már tud franciául v spanyolul, esetleg olaszul v portugálul, könnyen felszedhet ezekbôla nyelvekbôl, mert igen igen hasonlítanak.Igen, de a közös történelem során rengeteg jövevényszó érkezett mindkét nyelvbe. Számomra is érdekes de tényleg könnyen megtanulják a másik nyelvét
A különbség, hogy ezelőtt esztétikai szempontok vezérelték az építőket, míg manapság már szükséglet lesz. A nagyvárosok túl melegek, megfelelő növényzettel mérsékelni lehet ezt.Avagy,némá,feltalálták Hamurapi függőkertjeit!
(több)ezer éves dolgok ezek.Zöld tetők,függőkertek,zöld falak.Nincs új a nap alatt,csak elfeletkezünk róla,hogy ilent is lehet csinálni.
Részben.Részben meg a régiek is kihasználták a lehetőségeket,mégha csa tapasztalati úton tették is aztA különbség, hogy ezelőtt esztétikai szempontok vezérelték az építőket, míg manapság már szükséglet lesz. A nagyvárosok túl melegek, megfelelő növényzettel mérsékelni lehet ezt.
A franciám már eléggé megkopott sajnos, de sztem nem sok hasznát vettem angoltanuláskor.Ha tudsz franciául, akkor angolul is tudsz.
Mindenki tapasztalhatja aki nagyvárosban él hogy a sok beton, a növényzet hiánya mennyire melegíti a városokat. A különbség egy meleg nyári napon város-erdő közt akár 5-10 fok is lehet! Ezért is fásítanak, építenek szökőkutak stb. a jobb helyeken. És még zoxigént is adRészben.Részben meg a régiek is kihasználták a lehetőségeket,mégha csa tapasztalati úton tették is azt
Persze, két külön nyelv, de rengeteg szavuknak közös a gyökere. Ha szakszöveget olvasol ki tudod silabizálni a tartalmát.A franciám már eléggé megkopott sajnos, de sztem nem sok hasznát vettem angoltanuláskor.
Igen,javitja a mikroklimát.Bár mivel nem alkot erdőtársulást,egy városi fasornak koránt sincs olyan nagy hatása.A zöld falaknak,tetőknek már nagyobb hatása lehetne.És ahoz nem kell feltétlen fákat ültetni.Mindenki tapasztalhatja aki nagyvárosban él hogy a sok beton, a növényzet hiánya mennyire melegíti a városokat. A különbség egy meleg nyári napon város-erdő közt akár 5-10 fok is lehet! Ezért is fásítanak, építenek szökőkutak stb. a jobb helyeken. És még zoxigént is ad
Igen ez így van ahogy írtad. Mégis az angol nyelvűek könnyebben megtanulják mint mondjuk egy magyar vagy egy orosz vagy kínaiBár sok az egyezés, alapjában véve két teljesen külön gyökerû nyelvrôl beszélünk. A francia egy az egyben latin alapú-spanyolhoz hasonlóan, míg az angol csak átvett sok kifejezést a latinból és egészen más a nyelvtana. Az angolul tudsz akkor fracoául is és vissza sajna nem állja meg a helyét.Ellenben aki már tud franciául v spanyolul, esetleg olaszul v portugálul, könnyen felszedhet ezekbôla nyelvekbôl, mert igen igen hasonlítanak.
Na ezzel így nem értek egyet. Szerintem igenis fontos a szárazföldi növényzet. Az biztos hogy a városban ültetett zöld nem járul nagyban hozzá a világ oxigén termeléséhez, ezt csak egy pozitív hozzadékának írtam. De képzeljük el a világot zöld nélkül. Szerintem a bolygó levegő minősége erősen romlásnak indulnaIgen,javitja a mikroklimát.Bár mivel nem alkot erdőtársulást,egy városi fasornak koránt sincs olyan nagy hatása.A zöld falaknak,tetőknek már nagyobb hatása lehetne.És ahoz nem kell feltétlen fákat ültetni.
Az oxigén termelő hatás viszont korántsem olyan nagy.Globális méretekben a teljes szárazföldi növényzet elvesztése sem okozna katasztrófális oxigénhiányt.Ebből a szempontbol az óceánok planktonállománya a döntő fontosságú.
Ez részemről egy félig-meddig vicces megjegyzés volt. Annyira nem kell belegondolni.Az angolul tudsz akkor fracoául is és vissza sajna nem állja meg a helyét.
Valójában a növényzet csak annyi plusz oxigént termel,amennyi a le nem bomlott növényzet széntartalmához kapcsolódott eredetileg.Vagyis amiből pl széntelep lett.A vizi élőlényekkel,főleg az óceáni krnyezetben,ez jóval gyakrabban fordul elő.Azonkivűl a mész kiválasztásra csak vizi nvények képesek.A kalcium-carbonát meg a szénatomok nagy temetője.Na ezzel így nem értek egyet. Szerintem igenis fontos a szárazföldi növényzet. Az biztos hogy a városban ültetett zöld nem járul nagyban hozzá a világ oxigén termeléséhez, ezt csak egy pozitív hozzadékának írtam. De képzeljük el a világot zöld nélkül. Szerintem a bolygó levegő minősége erősen romlásnak indulna