Nem nagyon akartam beleállni ebbe, mert akik utalják a magyar focit úgyis meggyőzhetetlenek, meg igazából nem is célom senkit meggyőzni, csak engem meg a foci céltalan fikázása zavar....Hú, ide most írnék valamit....
Semmilyen sport esetén nem érzek így. Mert minek örülnek ezek? Milyen teljesítménybeli közük van ahhoz, amit összehoznak? Mindig mosolygok, amikor győz a magyar válogatott, akkor "mi győztünk". Amikor meg veszneket, akkor "kikaptak a fiú". Aha. És hol van hirtelen a "mi"...?
Tudod mi vált ki belőlem ilyen érzelmeket?
Nem az, hogy XY, akihez semmi közöm nincs, majd az ő sikerüket lényegében a magamévá teszem.
- Amikor én csinálok meg valamit, amire nem gondoltam, hogy valaha is képes leszek.
- Amikor megértek olyan dolgokat, amiről nem gondoltam volna, hogy képes leszek.
- Amikor meg tudom köszönni az embernek, aki megtanította azt, ami ezt lehetővé teszi.
Miért nézek néha sportot? Snooker, tenisz vagy foci? (1+ éve egyiket sem...) Mert olyan emberi teljesítményt látok, amin tudok csettinteni és messze átlag feletti.
Na, a magyar foci nem ez. Cserébe jó drága. Adóból...
A Fradi pályán is meccs volt ma. Honnan vettem észre? Tömve volt a Népliget kocsival, mert az egész Tisztviselőtelep is. A fűre is ráálltak a bunkók a házak előtti kertben és a parkban is helyenként.
Ez nekem a magyar foci lecsapódása...
Lehet vkinél győztünk van, meg kikaptak a fiúk, de a stadionba járó szurkoloknál győztünk van, meg veszitettünk.
Te ugye nem vagy szurkoló ezért azt hiszed a szurkolók ezért mennek ki. Ezért is, de elsősorban nem ezért hanem a hangulatért. Ilyen a snookerben nincs. De más csapatsportban is ritka, bár néha van.Miért nézek néha sportot? Snooker, tenisz vagy foci? (1+ éve egyiket sem...) Mert olyan emberi teljesítményt látok, amin tudok csettinteni és messze átlag feletti.
Nem is a focistákkal azonosulnak annyira, ők változnak, hanem a többi szurkolóval, ez ad egy nagy feelinget.