K
kamm
Guest
Én pont fordítva látom. Egyes emberek sajátos magyar néplélek vonása ennek a marhaságnak a szajkózása. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy 1870 előtt nem voltak németek és a semmiből találták ki volna őket...
Vagy nincs kurd történelem, csak mer saját országuk nincs...?
Agyrém...
Nem agyrem, csak megint feluletesen intezed el, de ezt mar masok elmagyaraztak...
az a poén hogy a szlovákok történelme ugyanaz mint a miénk.. nyilván van egy kis vérségi meg kulturális eltérés de egy ország voltunk, együtt éltünk 1000 évig.
nem véletlenül van az hogy bármilyen lelet hozzánk köthető amit azon a földön találnak
Szerintem pont ettol van a kisebbsegi komplexum abban, akiben van. Mondjuk nem tul udvarias erre meg rafejelni barmifele lenezessel...
Ugyanakkor az tagadtatatlan, hogy gyakorlatilag egy nem tul nepes nyelvi csoportrol volt mindig is szo, az orszag az gyakorlatilag politikai veletlenekbol szuletett. Ugyanakkor en meg nem hallottam szlovakot azzal erolkodni, mint amivel a romanok szorakoztatjak magukat Ceau ota, nevezetesen kamu ostortenetet kolteni, lasd a romanok hibbant dakoroman meg trak meg hasonlo hajmereszto okorsegeiket.
Igaz, mivel a szlavok kb az avarok alatt keveredtek Kozep-Europaba eleg vicces is lenne, ha a szlovakok megprobalnak kisajatitani.

Amugy ez az egesz azert vicces, mert a honfoglalo magyarok, miutan meghoditottak a teruletet, genetikailag gyakorlatilag beolvadtak a helyi lakossagba, szinte zero biologiai nyomot hagyva, az atlag magyarnak nagy vonalakban ugyanaz a genetikaja, mint barmelyik masik kozep-europainak (persze a kulturalis orokseg ill az arra epito identitaspolitika mas ugy, azt tudjuk jol, milyen eros azota is.)