Beszélgető

Eh, nem engedi szerkeszteni. De a legjobb az lett volna, ha ott egy rendész a rendőrt biztositva Skorpióval, és belevarrt volna egy harmincas tárat mielőtt szúrt volna. Abból mekkora reklám lett volna a honvédségnek. Mert akkor tuti csak annyit mondtak volna, hogy "Hàt, ezért lett odarakva." Hogy kussolnának a retkek, mikor a zöldikéket meglátnák a rendőr mellett.

Gondolom közelről lőtt rá és fele mellé ment? Oké, hogy stresszes helyzet, meg minden, csak nekem kicsit "hátizééé"? És ez szerintem nem a fegyver hibája, talán inkább a képzésé? Hogy kerülhetett egy ilyen agresszív és felfegyverzett támadó ilyen közel, hogy ennyi szúrást/vágást ejtsen?
(Ami mellékes, de mégiscsak nem értek vele egyet, hogy miért kellett a cikkben is többször is kihangsúlyozni, hogy női járőr? Nem tök mindegy?)

Hogy miért emelik ki hogy nő?
Ilyen világot élünk.
Így nagyobb a szenzáció.

Nem ismerve a tényeket, mi hogy történt elég nehéz megítélni.
Az biztos, hogy a lőkiképzés nem elégséges.
A 10 ből 5 nem tűnik fényének de ahogy @Shed írta adott helyzetben szerintem sem annyira rossz.

• Tetszik
Reactions: phaidros
Ez mire példa? Ha három méterről ötször tudta eltalálni tíz lövésvől, ott nem a fegyverben, hanem a fegyver mögött van a probléma...

Stesz helyzetben lőttél már ? Mit tudsz nyugod körülmények között 5-10-15m-en ? És mit tudsz ha csak beszélnek hozzád ? Az a csaj tette a dolgát szerintem nagyon is jól , pedig a nők nagy része (tisztelem a nőket de ez tény) de kimerem jelenteni , hogy a macsó férfiaké is csak bepánikolt volna !

Figyelj már, bementek egy lépcsőházba. Szted hány méterről intézkedtek a majommal? Ahogy olvasom, a járőrök közül a férfit szúrta meg, a járőrtárs meg csaj volt. Sztem addig lőtt, mig el nem esett a faszi. Felteszem mozgott ő is, meg a folyamatos tűztől rángott a csaj csuklója rendesen. Jól csinálta, jobban mintha csak bepisilt volna és őt is leszúrják.

Jaja igazad van biztos vagyok benne,hogy egyik pillanatról a másikra történtek a dolgok a csajszli nagy hírtelen egy iszonyú stresszes helyzetbe került erre nem készít fel semmilyen kiképzés csakis éles helyzetben derül ki,hogy valaki ilyen esetben,hogy reagál szerintem a csaj "kihozta"a helyzetből a maximumot,nagyon nem szabad elfelejteni,hogy a társát minden előzmény nélkül elkezdte szúrkálni az ipse.

Mozgó közeli társaddal dulakodó célpont, aki épp egy disznóölővel öli a társad, hasba-arcon 100% stressz faktor, ezek mellett csoda hogy egyáltalán eltalálta a célt 5x, a társát meg nem! Ja, és mindezt 23 évesen, sanszosan kezdő. Megkapta szegény sz élettől azt amit mások lehet 30 év rutinnal sem oldanak meg jobban!

Figyelj már, bementek egy lépcsőházba. Szted hány méterről intézkedtek a majommal? Ahogy olvasom, a járőrök közül a férfit szúrta meg, a járőrtárs meg csaj volt. Sztem addig lőtt, mig el nem esett a faszi. Felteszem mozgott ő is, meg a folyamatos tűztől rángott a csaj csuklója rendesen. Jól csinálta, jobban mintha csak bepisilt volna és őt is leszúrják.

Amcsi bodycam videókon is látni, hogy sokszor bele kell ereszteniük a tárat a békés kisebbségbe, mert bedrogozva csak megy előre amíg a teste fel nem mondja a szolgálatot.

Bocs srácok.
A rendőr tette amit tette amit kellett, amit tudott, és amit lehetett.
Respect.

1. Éles tűzharc: felejtsd el lőteret, az IPC féle kilövöm a 10 centis célt 20 méterről, durr-durr megvan forgatókönyvet. De ezt ti is tudjátok, nem mondtam újat,
Abban a beszűkült tudatállapotban ez az öt találat jó arány. Valószínűleg abban a
tudatállapotban beleeresztette volna a tárat, akkor is ha más a fegyver és a legjobb speciálisan rendőrségi használatra tervezett lőszer van a tárban.

Nem tudom, a környéken mennnyire voltak civilek akkor mások veszélyben, (remélem a vizsgálat kideríti,) lehet közvetlen életveszélyben voltak civilek, miért egy mezei, nem megfelelően felszerelt és kiképzett járőrpárt küldtek oda, akik megtették amit tudtak, Ha nem megfelelő a kiképzésük és a felszerelésük, az nem az ő hibájuk.,hanem a szakmai és politikai vezetése.
Nagyon remélem, az életveszélyben lévő rendőr felgyógyul, hölgynek pedig sikerül feldolgoznia ami vele történt, és enm lesznek utóhatásai.

Amcsi bodycam videókon is látni, hogy sokszor bele kell ereszteniük a tárat a békés kisebbségbe, mert bedrogozva csak megy előre amíg a teste fel nem mondja a szolgálatot.
Így van, nem tudjuk mekkora volt a késes ember, milyen fegyverrel lőtte meg, hol találta el, etc.

Valamit jól csinált, mert a támadó meghalt, a társát meg nem lőtte meg a hírek szerint. Valószínű Ő volt a kezdő a 23 évével, mivel a társ intézkedett, helyezkedett előtérbe, a rutinosabb idősebb férfi rendőr sem látta ezt előre hogy meg fogják szúrni, tehát a semmiből jött a támadás, mert egy rutinosabb ember ha fel tud rá készülni, nem szúratja meg magát, hanem lelövi Ő maga. Nem akarok én okoskodni, de simán lehet hogy még a fiatal csaj volt ott a 23 évével az aki megmentette azt a szituációt!

Van egy magyar srác,, Zanati Gábor, kivándorolt torontói rendőr, renderesen posztol a facebookon. (most szándékosan nem az USA rendőröket hozok példának) nemrég posztolt egy képet, az jár a fejemben,ha ez lett volna felszerelés a ma megtámadott magyar rendőrön, akkor mennyivel több esélye lett volna.

Így van, nem tudjuk mekkora volt a késes ember, milyen fegyverrel lőtte meg, hol találta el, etc.

Valamit jól csinált, mert a támadó meghalt, a társát meg nem lőtte meg a hírek szerint. Valószínű Ő volt a kezdő a 23 évével, mivel a társ intézkedett, helyezkedett előtérbe, a rutinosabb idősebb férfi rendőr sem látta ezt előre hogy meg fogják szúrni, tehát a semmiből jött a támadás, mert egy rutinosabb ember ha fel tud rá készülni, nem szúratja meg magát, hanem lelövi Ő maga. Nem akarok én okoskodni, de simán lehet hogy még a fiatal csaj volt ott a 23 évével az aki megmentette azt a szituációt!
A társ, aki lőtt, egy nő volt.

Pár évvel ezelőtt a Kaliberben volt ilyen sorozat az USA rendőrségi lőszerekről/kézifegyverekről és pont az ilyen esetek miatt terjedt el a hollow-point a rendvédelemben. Valamint a .40S&W népszerűsége is így nőtt meg, mivel jobban preferálták a nagyobb megállító erő miatt, mint a sima 9 milliset (persze az örök kedvenc .45ACP mellett). Meg azt hiszem a .45ACP is pont ugyanilyen alapon lett anno kifejlesztve a spanyol-amerikai háborút követően, ugyanis egyszerűen a korábbi lőszereknek nem volt elég megállító erejük a különböző szerekkel felturbózott filippínó lázadókkal szemben.

Stesz helyzetben lőttél már ? Mit tudsz nyugod körülmények között 5-10-15m-en ? És mit tudsz ha csak beszélnek hozzád ? Az a csaj tette a dolgát szerintem nagyon is jól , pedig a nők nagy része (tisztelem a nőket de ez tény) de kimerem jelenteni , hogy a macsó férfiaké is csak bepánikolt volna !
így van. Nagyon is jól csinálta, amit csinált. Valószínűleg akkora adrenalinlöketet kapott, hogy az se tudta, hogy hol van szegény. Az emberek nagy része leblokkolt volna a helyében és most két sérült rendőr lenne.

Gondolom azért mert köpenyes lőszert használnak, ha üregeshegyű lenne akkor talán hamarabb megállna a majom gondolkozni.

• Tetszik
Reactions: Laci1970
Pár évvel ezelőtt a Kaliberben volt ilyen sorozat az USA rendőrségi lőszerekről/kézifegyverekről és pont az ilyen esetek miatt terjedt el a hollow-point a rendvédelemben. Valamint a .40S&W népszerűsége is így nőtt meg, mivel jobban preferálták a nagyobb megállító erő miatt, mint a sima 9 milliset (persze az örök kedvenc .45ACP mellett). Meg azt hiszem a .45ACP is pont ugyanilyen alapon lett anno kifejlesztve a spanyol-amerikai háborút követően, ugyanis egyszerűen a korábbi lőszereknek nem volt elég megállító erejük a különböző szerekkel felturbózott filippínó lázadókkal szemben.

Van az a méret ami már nem komfort kombat módban ilyen a .45ACP , nagy bumszli lövedék és lőszer aminek a stop hatása jónak mondható de a hozzá készített fegyver már nem kézies és a lövedék mérete miatt csak 1 soros tár készül 7 lőszerrel általában ! A 9x19 (Lugger/Parabellum) egy jó lövedékkel bőven elég rendvédelmi célra persze a .40 S&W jobb , de mindkettőhöz jó lövedéket kell választani . Sajnos az átütőerő és stop hatás nem barátok . Mert ha jó a stop hatás akkor gyorsan adja le az energiát és nem hatol mélyre és fordítva ! Ez örök probléma marad !

• Tetszik
Reactions: Cifu and nyugger
Van az a méret ami már nem komfort kombat módban ilyen a .45ACP , nagy bumszli lövedék és lőszer aminek a stop hatása jónak mondható de a hozzá készített fegyver már nem kézies és a lövedék mérete miatt csak 1 soros tár készül 7 lőszerrel általában ! A 9x19 (Lugger/Parabellum) egy jó lövedékkel bőven elég rendvédelmi célra persze a .40 S&W jobb , de mindkettőhöz jó lövedéket kell választani . Sajnos az átütőerő és stop hatás nem barátok . Mert ha jó a stop hatás akkor gyorsan adja le az energiát és nem hatol mélyre és fordítva ! Ez örök probléma marad !
Az amerikai pisztolyos társadalom egy nagyon érdekes bagázs. Van aki csak a kaliberre veri (I carry a .45 'cus they don't make a .46, és természetesen csak a több mint 100 éves 1911 nyerő, mert JMB tévedhetetlen), van a 9mm-re és shot placement-re esküszik, van aki ezoterikus kaliberekre (5.7 és társai) aztán vannak a három álláspont között elhelyezkedők. Anno az FBI akarta kiküszöbölni az egész rendvédelmi kaliber kompromisszum dolgot a 10mm Auto rendszeresítésével, de az is erősre sikeredett, és az ügynökök nagy részének kényelmetlen lett a lövés, szal visszahozták a parabellumot. Érdekes, hogy már szinte minden kikopik és most már a legtöbb helyen 9mm-el dolgoznak a zsaruk. 40 évet kellett várni a Wonder Nine-ok győzelmére.:rolleyes:

b2e6de2ffafb6655e78627424c1dafd9.jpg

• Tetszik
Reactions: nyugger
Apám asztalos és faesztergályos volt, az utóbbi időben több ilyen fa-epoxi tárgyat készített. Ennyire komplex munkája azért nem volt, de csinált sok vázát, tálat meg hasonlókat.

Eszméletlen:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.