1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Érdekes dolog ez. Nagy multinál dolgozom és nálunk is megjelentek az inidaiak a sok kiszervezés miatt. Az biztos hogy vannak köztük tényleg zsenik!!! Ők hamar emelkednek is mert tényleg átlagon felüli az értelmi képesség azért tényleg az 1,3 milliárdból a nagy számok tövénye alapján kell hogy legyen köztük okos is. Na de ők az első adandó alkalommal lépnek is külföldre! Kérdeztem is egytől egy baráti társalgás során te most indiainak tartod magad még azt válaszolt ő nem indiai :)
  Az átlag az viszont tényleg satu...és folyamatosan hazudik...
   
  Fennek and Ratamahata like this.
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Persze, egy százmilliós középkori részre simán lehet építeni egy olyan társadalomban, ami évezredek óta arra épül, minden lehetséges dogma, szokás, vallás és kulturális tényező által megtámogatva, hogy a középkori kisebbség teljes és tökéletes mértékben kizsákmányolja az őskorban tartott tömeget, amely tömeg döntően már a saját kizsákmányolásához se tud hozzájárulni semmivel, mert nincs mit elvenni tőle! India lakosságának szignifikáns része nem azért felesleges, mert az ország nem tudja eltartani őket, hanem mert ellentétben más underclassokkal, egyszerűen semmilyen formában nem kapcsolódik semmihez, csak létezik a maga magába vetettségében, elszigetelve még a kizsákmányolás lehetőségétől is!

  De azért ne legyenek vérmes reményeink, India soha nyomába se fog érni Kínának!
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Dehogy, marha ügyesen csinálják. Ott vannak egy védett szigeten, mindenük megvan nyersanyag szinten is, szárazföldön minden szomszéd veszélytelen rájuk. A lapokat meg marha jól kevergetik.

  Ügyesek ők, ezt tudják a legjobban, ha valaki nagyon komolyan megindul, általában tradicionális ellenfeleit támogatják, és egy szövetség élén legyőzik őket egy háborúban, ahol az ellenfél gazdasága rottyra megy, közben az övék az sértetlen marad. Brit birodalom reloaded, amerikai verzióban.

  Ezt most kicsit megkavarják a ICBM-ek, de a recepten nem változtatnak szerintem.
   
 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Senki sem hiszi azt, hogy 11 év múlva 1 indiai munkás felér majd 1 amerikai munkással.
  Viszont 11 év múlva 4 indiai munkás (ugyebár 4-szer többen lesznek) többet fog termelni, mint egy amerikai.
  Még kiegészíteném azzal, hogy persze az indiai életszínvonala is 4-szer gyengébb lesz, mint az amerikaié.
   
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem fog.
  Jelenleg ott tarunk, hogy 80 indiai "rendszermérnök" csinálta meg azt a munkát amit mi 4-en magyarok. Pedig nem vagyunk hiper zsenik.
   
  gergo55, antigonosz, fip7 and 2 others like this.
 6. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Ez a hazudás tényleg így van!!!!! Szemrebbenés nélkül még olyan egyértelmű dolgokat is letagadnak hogy besz@arás!!!! :)
   
  Shadow and Fennek like this.
 7. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Nem is a hi-tech gyártást fogják pörgetni.
  Viszont a szalag mellett gyanítom, hogy egy indiai munkás kb. ugyanazt a cipőt ugyanannyi idő alatt megvarja, a TV-t meg ugyanúgy összerakja, mint te, vagy én, vagy bármelyik magyar.
  Szóval lehet, hogy a hi-tech dolgokat százszor kisebb hatékonysággal fogják gyártani, de a könnyűipar, mezőgazdaság, bányászat viszont akár fele olyan hatékonysággal is mehet nekik, mint az amerikaiaknak. Így összesítve meg kijön az, hogy 4 indiai munkás ugyanazt az értéket megtermeli, mint amit egy amerikai is.
   
  dragonette likes this.
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ja, nagy trükk, hogy ha bármi van azonnal conf call-t akarnak...mert annak nincs nyoma. A mi csapatunkat többször szivatták meg ezzel és utána amikor a projekt csúszott ránkkenték az egészet.
  Azóta indiánoktól mindent csak írásban fogadunk el úgy, hogy a főnökünk rajta legyen. Ha telefonon is egyeztetünk a végén mindig megkapják, hogy oké akkor ezt most írd le, küld el, tedd rá a fönököt mert mi csak az alapján csinálhatjuk meg addig hozzá nem kezdünk. Ez persze nem igaz, de így tényleg leírják és nem tudják, hogy mire ő ezt a levelet elküldi már rég dolgozunk rajta.
  Szarházi mind, amit kérdez azt sem szabad elhinni nekik.
  Ja és minden levelet persze külön el kell tenni, mert 1-2 hónapon belül tuti elő kell venni és az arcába dörgölni, hogy te mondtad ne hazudj!
   
  tindalos, Python, sandman and 4 others like this.
 9. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  És itt még mindig vásárlóerőparitásról írok. Nem nominálisan fog annyit termelni.
  Pl. az indiai fodrász egy haj levágásért valószínűleg 10 év múlva is 50-szer kevesebb pénzt fog kapni, mint egy amerikai társa. Viszont a munkát ugyanannyi idő alatt ő is elvégzi.
   
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Na, kezdjük előlről. Az egy dolog, hogy én a krémmel dolgozom, ami még mindig az alja, de itt mentalitásbeli és rendszerszintű problémák vannak.
  Egy kínainál hierarchia van. A főnök megmondja, a melós legjobb tudása szerint megcsinálja. Nincs visszapofázás, fegyelem van, cserébe minden működik (úgy ahogy).

  Egy indiainál az van, hogy JOB PROTECTION!
  Egy főnök megmondja, az alkalmazott jól dolgozik, akkor azt kibasszák, mert veszélyes a főnökre, mert értelmes. Ha hülye akkor jó, mert nem veszélyes cserében nem működik semmi. De ez jó, mert a főnök tudása a hatalma. SOHA nem fognak ezzel a mentalitással előre jutni. Ez olyan mint az araboknál.
  Egyszerűen ellenérdekeltek a hatékonyságban.
  A másik, hogy simán behazudnak mindent. persze, kész van, folyamatban, megoldjuk, minden rendben. Eljön a határidő és kiderül, hogy fingjuk nem volt, hogy mit kellene csinálni és el sem kezdték, majd elkezdik mindenkire rátolni a szart, hogy kinek a hibája.
  Próbálj fejleszteni vagy bármilyen projektet csinálni velük.
  Van olyan rendszerünk amit 5 éve nem tud az indiai support upgradelni. 5 éve !!!!!! Egy ki-bebaszott adatbázis+webes felület. Anyád, fél év alatt egyedül 0-ról újraírom az egészet blank documentről!

  Nem fognak ezek senkit sem utólérni amíg nem lesz egy rendszer szintű szemléletváltás. Az meg még 1-2-3 generáció.
   
  kiskrumpli, Python, sandman and 5 others like this.
 11. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Ez így van!! Nagyon fondtos minden call után kimegy a meeting minutes ami tartalmazza miről beszéltünk, mire jutottunk kinek milyen feladata (action plan) van és határidőkkel! Ha nem küldöm ki írásban simán letagadják...
   
  gergo55 and Fennek like this.
 12. misinator

  misinator Well-Known Member

  Delhi közlekedés tavaly:

  https://ontherun.blog.hu/2018/02/05/takarekon_radzsasztanban#
  https://ontherun.blog.hu/2018/01/27/lazalom_a_taj_mahal_labanal#
  https://ontherun.blog.hu/2018/05/27/keruld_ki_az_okrot_vagy_csokold_meg_asz_aszfalt


  https://totalcar.hu/belsoseg/2018/11/25/autozas_radzsasztanban_mas_neven_pokol/

  Én inkább ennek a nézegetésével kezdeném:

  Persze Pakisztán - a másik nukleáris hatalom se kutya:
  https://ontherun.blog.hu/2017/12/17/az_orulet_kimaxolasa#
   
  tindalos likes this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

  A közelmúltban sorozatosan követték egymást a szankciók, most Lengyelország jött, ahol már egyenesen kémtevékenységgel vádolták meg a kínai cég egyik alkalmazottját.
  Sok éves történet már, de az elmúlt egy-két évben felerősödött az a trend, mely az egyre inkább globális szereplővé váló kínai távközlési, technológiai vállalatokat veszi célkeresztbe: a nyugati országok egyre többször vádolják meg a kínai cégeket kémtevékenységgel, így a korlátozásokat preferálják. E folyamatnak több fázisa is van – az USA kormányzata mind szigorúbb intézkedéseket vezet be, Ausztrália tiltásokat alkalmazott stb.
  Az egyik kiemelt célpont a Huawei, melynek magyarországi jelenléte igen súlyos, kormányzatilag is támogatott. Most egy lengyel híradás szerint náluk egy igen komoly lépésre került sor, mivel az ottani rendőrség letartóztatott egy, a szakmai ranglétrán igen magasan álló Huawei-alkalmazottat, mivel kémkedéssel gyanúsítják.
  Folytatódik a totális letámadás a Huawei ellen
   
 14. gioo

  gioo Well-Known Member

 15. Roni

  Roni Well-Known Member

 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Forrasaim a cseh szlovak legio olvass utannuk. /mar nyilvanosak a veluk lefolytatott targyalasok./ Romania hadbalepesenek meg a bukaresti szerzodes. Ez is nyilvanos. Nem vagyok tortenesz igaz de az akkori vezetok vagy vezetoket kepviselo emberek altal megkotott ma mar nyilvanos paktumok valodisagat nem vonom ketsegbe. /ez nem hit kerdese szivesebben hinnem en is hogy a roman kiralynet vegigfarkalta fel europa.../de ez van./megjegyzem ettol fuggetlenul vegig farkalhatta de a tiszantult nem kapta mert a szerzodesben paktumban nem szerepelt./
   
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Digitalizalt leveltari foreasoknal erdemes kutakodni. /en mondjuk Kun Miklos /aki nem ennek a kornak a szakertoje./ egy kikacsintgatasabol szereztem meg hogy hol is kell keresgelni. Igazabol bemondta a musoraba kerek perec. Azzal hogy x y odelye nyilvanos lett stb ehhez ehhez fuzodik aki ennek es ennek a valakije stb ahogy szokta... /na en ra is kerestem majd beleastam magam a temaba. Bevallom mar nem emlekszem az elerhetosegre /ha megtalalom megosztom./ de publikaciok es egyebek elerhetoek hosszas idezetekkel a temaba... /a paktum teljes szovege vegulis lenyegtelen tobb szaz oldal a lenyeget meg megtalalod a neten /szerintem a teljes paktum szoveget is konnyeden./mind ket felel kotott paktumet IS.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Se a roman se a csehszlovak se a szerb nem lepetr be bizonytalan teruletszerzesre a haboruba hanem mind biztosra elorre leegyeztettere. Meghuzottra. A roman probalta volna tultolni a tiszaig csak figyyelmeztettek oket hogy ezzel boritjak a paktumot. /erre is talalsz leveltari forrasokat digitalizalva./azthiszem angolul es franciaul is./es arra is hogy azert nem engedtek neki annak dacara hogy elfoglaltak mert pont azt a celt donntotte volna romba ami szerint hogy egy eros kozepeuropai allam legyen "kozepeuropaba "... /
   
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ne adott kor torteneszei alapjan tajekozodj mert az meg nem tortenelem... Azok meg csak spekulaciok es a nyilvanos infok osszegyujtoi. /kb mint ami itt folyik neha./ erdemit a mar feloldott dokukbol tudsz meg ehhez ido kell... /Kun Miklost ezert szeretem meg ha elfogult is neha egy kicsit de a tenyek tenyek nem velemenyek es o tenyekbol feloldott lwveltari adatokat kozol./egy kis kommentel velemennyel de az adat adat a lenyeg nem a duma./az csak nedvesit./ :D :p XD
   
 20. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  „Románia szerződése az antanthatalmakkal (1916. augusztus 17., Bukarest)
  4. cikkely. Az előző cikkelyben említett területek határai a következők szerint határoztatnak meg:
  Ez a határvonal kezdődik a Prutnál lévő jelenlegi határ ama pontjánál, amelyik Románia és Oroszország határát jelenti [...], majd követi a Prut folyását Galícia határáig, addig, ahol a Prut és a Caremos folyó összeömlik. Innentől kezdve a vonal követi előbb Galícia és Bukovina, majd Galícia és Magyarország határát Slogig [...] a Tisza és a Visó vízválasztóján vonul és Trebusa községnél eléri a Tiszát, ahonnan a folyó jobb partján megy tovább addig a pontig, ahol a Visó a Tiszába ömlik. Ettől a ponttól kezdve mindenütt a Tisza folyását követi, egészen a Szamos beömlése után négy kilométerre lévő pontig, majd – Vásárosnaményt Romániának hagyva – dél-délnyugat felé fordul és egy Debrecentől hat kilométerre lévő pontjáig, majd három kilométerrel nyugatabbra, Orosháza és Békéssámson községektől megy tovább [...]. Ettől kezdve mindenütt a Tisza folyása mentén halad a vonal egészen a Dunába való ömléséig s végül a Duna mentét követi Románia jelenlegi határáig. [...]"

  https://napitortenelmiforras.blog.h..._titkos_szerzodesei_az_elso_vilaghaboru_alatt

  Vagyis a szerződés Romániának ígért a a mainál még több területet a Tiszán-túlból, és a teljes Bánságot is. Azt a Bánságot, "amire egy 1915. augusztus 18-án kötött szerződés alapján már Szerbia is igényt tartott" és végül ők is kapták meg.
  Továbbá a bukaresti szerdődésben benne volt az, hogy nincs különbéke, vagyis a románok egyoldalúan felbontották, hisz kiléptek a háborúból. Persze aztán magyarázták, hogy hát a király nem írta alá, csak a kormány.
  De ez csak duma, a valóságban az döntött, hogy a csapataik már megszállták az országunk felét.
   

Ezen oldal megosztása