Ha tényleg félnek, akkor miért izélgetik, hergelik az oroszokat? Miért próbálnak egyre inkább okot adni nekik, hogy tényleg valami csúnyát lépjenek? Miért invitálnak akkora NATO erőt, ami elég az oroszoknak ahhoz, hogy ők is több katonát vigyenek oda, de messze nem elég ahhoz, hogy megvédjék őket az oroszok ellen? Miért nem próbálnak inkább jóban lenni velük, ezáltal csökkentve a fene nagy fenyegetettséget? Miért nem próbálnak inkább hasznot húzni az oroszokkal fenntartott viszonyból? Ha úgyis fennáll függőség több stratégiai energiahordozó, nyersanyag, termék terén, akkor miért nem arra törekszenek, hogy baráti áron kapják azokat. A baltiak arányaiban messze többet veszítenek a szankciósdin is, mint az oroszok. Ha úgyis ott van nagy létszámban az orosz kisebbség, akkor miért tesznek meg mindent azért, hogy az orosz kisebbséget szívassák és az észtek, lettek, litvánok ellen fordítsák belső ellenségnek?
A székely embernek van annyi magához való esze, hogy tudja: a medve nem játék. Különösen akkor nem, ha a barlangja közelében lakik az ember. Ezek a nagyokos balti politikusok meg állandóan piszkálják, többek közt ilyen semmire sem jó kerítéssel.
Azt még megértem, hogy a politikusaikat kívülről kézi vezérlik és azok nem a saját népük érdeke, hanem a gazdi elvárásai szerint cselekednek. Azt viszont már kevésbé értem, hogy a jónép ezt hogy nem látja át?
Az orosz kisebbség tetemes részének nincs állampolgársága és szavazójoga, különben esetleg más színű kormányok lennének hatalmon. De a tiszta fajú ária baltiak ettől még simán elzavarhatnák bölcs vezetőiket ahelyett, hogy benyelik ezt az ócska, átlátszó néphülyítést az orosz veszélyről, amit pont a politikusok gerjesztenek gőzerővel.
A székely embernek van annyi magához való esze, hogy tudja: a medve nem játék. Különösen akkor nem, ha a barlangja közelében lakik az ember. Ezek a nagyokos balti politikusok meg állandóan piszkálják, többek közt ilyen semmire sem jó kerítéssel.
Azt még megértem, hogy a politikusaikat kívülről kézi vezérlik és azok nem a saját népük érdeke, hanem a gazdi elvárásai szerint cselekednek. Azt viszont már kevésbé értem, hogy a jónép ezt hogy nem látja át?
Az orosz kisebbség tetemes részének nincs állampolgársága és szavazójoga, különben esetleg más színű kormányok lennének hatalmon. De a tiszta fajú ária baltiak ettől még simán elzavarhatnák bölcs vezetőiket ahelyett, hogy benyelik ezt az ócska, átlátszó néphülyítést az orosz veszélyről, amit pont a politikusok gerjesztenek gőzerővel.