1-2. pontot aláírom, és így a térség kisajátításával, az oroszoktól való elszigeteléssel már meg is fogja gyengíteni Németországot Amerika. A 3. pont kapcsán már szkeptikus vagyok. Hogyan hajt végre agressziót Amerika ellen egy olyan ország, amelyet Amerika most is jelentős erőkkel megszállva tart? Egyáltalán miért lenne érdeke hagynia Amerikának, hogy Németországban így elfajuljon a helyzet, amikor minden lehetőségük megvan arra, hogy csírájában elfojtsanak minden ilyen kezdeményezést? Én ezért közép távon nem számolok német-amerikai háborúval, szerintem Németország nem képes katonai fellépésre, és ha észlelik az amerikaiak, hogy ellenük folyna készülődés, bármikor közbeavatkozhatnak.
A 4. kapcsán annyit, hogy az USA elitjének birodalmi gondolkodására nem jellemző, hogy bárhonnan is kivonuljanak, és önként feladjanak egy régiót, különösen olyat nem, amelyiknek el akarják adni a nyersanyagaikat. Kína gyengítésére is szerintem előbb fogják felhasználni Japánt, Tajvant, Indiát, esetleg Dél-Koreát, mint hogy maguk közvetlenül viseljenek ott háborút, így komolyabb alkura sem kényszerülnek, maguknak inkább az I. és II. vh-hoz hasonló szerepet szánnak. (Irán ellen meg szerintem Szaud-Arábiát fogják használni.)