Megjött a legnagyobb rajongóm, Dragi!!
Szerintem az óceán mélyén cirkáló ICBM hurcoló tengók világában az egész "határhoz közelebb pakoljuk" egy nettó felesleges ökörködés pénz és energiapazarlás - inkább a hatásszféra kiterjesztése (politikai), semmi másra nem jó. Oo. ha akarta volna, akkoriban is ugyanúgy elhamvasztotta volna az USAt az összes ABMjével együtt, mint azóta bármikor. Ezek a tervek léteznek - komolyan, még polgárháborúra, ismeretlen vírustámadásra, de meg földönkívüli invázióra is van nekik scena. Ebben én semmi fenyegetőt nem látok - pont annyira fenyegető, mint putyin állítólagos nuki hajtású csodarakétája. Az is az ellenség elpusztításáról szólt - akkor az a beszéd is fenyegetés? Nem játszd az agyad,
Felőlem az oroszok ott hoznak létre bázist ahol akarnak - ha erre van kedvük költeni és befogadja őket az adott állam, szívük joga (am ezt csinálják éppen). Szíriában pl. minden joguk megvan erre. Venezuelában miért nem csinálnak? Alig várnák őket, az USA meg mit tehetne? Semmit. Húznának még egy falat.
Um, van egy ICAO lv5-ösöm, szóval angolt inkább már csak gyakorlok (IFR comm), hogy legyen meg a 6. Tanulni keleti nyelvet kezdtem pár éve - de a kanjik festése nehéz