[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
@migfun
“Az unalmas, hogy azt bizonygatják, jó nekik úgy, ahogy van, ehhez képest vándorolnak a jobb felé. Nekem ez természetes. Az meg tény, hogy jelenleg a lenézett, önmagát liberálisnak nevező országok a célországok.”

Nem a(z egyébként annyira meg sem valósult) liberalizmus miatt lettek azok célországok, hanem a felhalmozott vagyon és az abból kiépített, kb bárki által abuzálható szociális háló miatt mennek oda.

@migfun
“Az unalmas, hogy azt bizonygatják, jó nekik úgy, ahogy van, ehhez képest vándorolnak a jobb felé. Nekem ez természetes. Az meg tény, hogy jelenleg a lenézett, önmagát liberálisnak nevező országok a célországok.”

Nem a(z egyébként annyira meg sem valósult) liberalizmus miatt lettek azok célországok, hanem a felhalmozott vagyon és az abból kiépített, kb bárki által abuzálható szociális háló miatt mennek oda.
Ezért írtam, hogy "önmagát liberálisnak nevező".
Azt nem értem, hogy milyen az abuzálható szociális háló. Hacsak nem arra gondolsz, hogy nem élnek, hanem visszaélnek vele.

Ezért írtam, hogy "önmagát liberálisnak nevező".
Azt nem értem, hogy milyen az abuzálható szociális háló. Hacsak nem arra gondolsz, hogy nem élnek, hanem visszaélnek vele.
Bizonyos embercsoportok kizárólag azért mennek ezekbe az országokba, mert a szociális háló szövete feleslegesen sűrű lett az elmúlt évtizedekben.

Egyébként meg csak oda akartam kilyukadni, hogy nem a liberalizmusból következett a jóléti társadalom, hanem a felhalmozott vagyonból. A liberalizmust (már ezt a korcs verziót) meg azért engedhetik meg maguknak, mert annyi pénzt harácsoltak össze maguknak - nem, az nem helyben megtermelt hozzáadott érték volt!

Ugye,hogy érted.
Ahogy most tapasztaltam egy horvátországi kiállításon; ha veszel egy jegyet, az nem egyszeri belépésre jogosít fel, egész nap ki-be járhatsz vele. Nem arra készültek, hogy a leleményes magyarok átadják a jegyüket a cimboráknak, így a társaság féláron nézi meg a tárlatot. A szociális háló kialakításakor sem készültek fel arra, hogy ilyen irányú felhasználás kerül előtérbe. A változtatás meg nem egyszerű olyan országokban, ahol nem lehet éjszaka jogszabály-módosításokat érvénybe léptetni...

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ahogy most tapasztaltam egy horvátországi kiállításon; ha veszel egy jegyet, az nem egyszeri belépésre jogosít fel, egész nap ki-be járhatsz vele. Nem arra készültek, hogy a leleményes magyarok átadják a jegyüket a cimboráknak, így a társaság féláron nézi meg a tárlatot. A szociális háló kialakításakor sem készültek fel arra, hogy ilyen irányú felhasználás kerül előtérbe. A változtatás meg nem egyszerű olyan országokban, ahol nem lehet éjszaka jogszabály-módosításokat érvénybe léptetni...
NER?

• Tetszik
Reactions: megazez and Flamand
?
Nem a NER-re gondoltam. A kézi vezérlésre úgy általában. Gyorsan, "hatékonyan" jogszabályt változtatni olyan országban, ahol évtizedekig harcoltak a "feleslegesen sűrű szövésű" szociális háló elemeiért a munkásokat képviselő szervezetek, ne lehet ezt ripsz-ropsz lenontani.

Mindent meg lehet tenni,csak akarat kérdése

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Érdekes beszélgetés, érdemes végig nézni a teljes változatot is, már persze annak aki beszél angolul

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A BRICS elfogadja Argentínát, Egyiptomot, Iránt, Etiópiát, Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emirátusokat- jelentkezését a szervezetbe.

Ezt Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke jelentette be. Elmondása szerint tagságuk 2024. június 1-jén kezdődik.

Tehát 2024. 01.01- től bővül a BRICS Argentinával, Egyiptommal, Iránnal, Szaud Arábiával és EAE-val.

Status
Not open for further replies.