Majd megkapom, hogy 444.hu, de érdemes elolvasni:
Úristen, az oroszok akár még nyerhetnek is!
http://444.hu/2015/03/05/uristen-az-oroszok-akar-meg-nyerhetnek-is/
Nem az számít, hogy hol írja, az viszont nagyon is, hogy mit ír!
Szóval, szakértő "úr".
Egy hadosztálynak nincs "pár-tízezer" katonája, max 12-15-ezer, de már az is jó bőven felduzzasztott alakulat. A másik - honnan lenne Szergejnek annyi szállítógépe, hogy a létszámot és a hozzá tartozó haditechnikát elfuvarozza?
A következő probléma: mivel a Baltikumban jelenleg (és állandóan) vannak NATO-egységek a Balti Légtérvédelem keretében, egy ilyen akció AUTOMATIKUSAN jelentené a NATO elleni agressziót és háborút.
Ráadásul fölösleges méricskélni a hagyományos erők arányait és lehetőségeit, mivel mindkét félnek vannak ATOMFEGYVEREI, és ezeket nem dísznek tartják, hanem adott esetben bármely fél be is vetné.
"Krímben, úgy K-Ukrajnában is a helyi orosz kisebbséget ..."
Most csak téved, vagy tudatosan hazudik? Azokon a területeken az orosz lakosság a többség,és a "demokrácia és önrendelkezés" nyugati bajnokainak szégyene, hogy a Szu. felbomlásakor népszavazásokat mellőzve ilyen határokkal elismerték az "aki kapja az marja" módszerrel területeket "begyűjtő" országokat, pedig volt már rá bőven történelmi tapasztalat, hogy ebből lesznek a háborúk és népirtások!
"mégsem lehet háborút kezdeni, mert az orosz TV hülyeségeket beszél"
És ha az ukrán, az USA/Ny-európai vagy akár a magyar TV-társaságok teszik ugyanezt, vagy éppen hazudnak, akkor lehet?!
Szerintem még akkor sem, ha az oroszok elzárják a gázcsapot (főleg ha a "vevő" nem fizet), vagy felemelik a gáz árát. Ha az OPEC/Szaúd-Arábia le-fel mozgathatja az olaj árát (és ezért az USA/NATO nem rohanja le), akkor bármely piaci szereplő megteheti ezt bármely termékkel - ugyanolyan jogosan.
"háborút egyik fél sem akar..."
Csak az a baj, hogy nem "két fél", hanem min. 6-7 van a placcon.
Ukrajna, kelet-ukrajnai felkelők kettős vezetéssel, Oroszország, USA, EU-tagállamok többféle, élesen eltérő érdekekkel és véleménnyel.
Van amelyik nem akar, és szerintem van amelyik akar háborúzni (persze, leginkább a más szerszámát verné a csalánba, ahogy ezt az embargópolitikával is teszi).
"Törökország nem tagja az EU-nak, a Nyugat így sokkal kevésbé tudja ráerőltetni akaratát".
Na hurrá, és miért is kellene ráerőltetni másra bármit, a "demokrácia és önrendelkezés" örök és magasfokú dicsőségére?!
"magyar és szlovák politika különutassága..."
Mihez képest? Én úgy látom, hogy inkább a Lengyelek és a baltiak a különutasok Európához képest (én megértem a történelmi múltból eredő félelmeiket, de ez úgy tünik "kissé" elhomályosítja a látásukat).
"az a szomorú hogy ez a háború nagyon sokban Magyarországon is múlik..."
Na, ez már mindennek a teteje!
Már miért szomorú a kedves cikkíró, végre egyszer meg tudunk akadályozni egy háborút és népirtást (ha ez igaz), és ez neki szomorú??!!
Brávó, ez ám a bátor billentyűharcos, az ország fiatalságát szívesen elküldené a vágóhídra, de nem hallottam hírét, hogy önkéntesként a fronton vitézkedne őkelme.
Ez a hozzáállás viszont nem szomorú, ez már egyszerűen förtelmes számomra (és most nagyon visszafogott voltam!).