<blockquote rel="Panzerfaust">
Nem az, de mindegy. A te hozzáállásod, az "eleve adjuk fel, mert vesztesek vagyunk" vastag megnyilvánulása. Olyan kovácslászlói, horngyulai. Merjünk kicsik lenni.
Tudod mire értettem egyáltalán ?
A függetlenségnek mindig ára van, ha hajlandó vagy érte tenni, megfizetni. Áldozatok árán nem megy. Namost kovácslászló nem akart érte tenni egy hangyafaxnyit se, mert nem is érti mi az. Jó nekünk az inas, a másodosztályú kizsákmányolt helyzete, aki ha <b>kérik</b> földjét, vizét, pénzét odaadja, mert az annyira kulturált és európai.
A baromság ott kezdődött, hogy hagyta a rencerváltó elit a posztkommunistákat pozícióban. Itt már elbaxtuk. Őket kellett volna kiebrudalni, teketória nélkül, ötös perc alatt - lásd Csehország, akkor Csehszlovákia - a közéletből, de sajna nem tettük. Meg is van az eredménye, hasonlítsd össze a két ország teljesítményét, a cseheké közel dupla a magyarénak. akkor kik is csinálták jól, tenném fel a kérdést.
Mi tönkretettünk mindent, eladtuk amit csak lehetett, és most síránkozunk, hogy Mo. élelmiszer <b>behozatalra</b> szorul.
Amiből tudtunk volna bevételt generálni, azt adtuk ki a kezünkből, tehát a nagyobb függetlenséget. Ezt mondta Rotschild is annak idején, akié a pénz azé a hatalom, ő diktál, még ha nem is látszik.
És ezek szerint te ezt akarod, maradjunk így, és hogy ne is <b>próbáljunk meg</b> talpra állni, mert eleve kudarcra van ítélve.
Na ez a vicc, szerintem. De nagyon rossz vicc.
Bocsánat az off-ért, de alaptalan vádaskodások ekkora özönére muszáj válaszolnom
OFF
Panzer
Azért nem kevés dologgal vádoltál meg ám, ezért hadd kérjelek már meg légyszíves, hogy mutasd meg, hol írtam:
- hogy legyünk gyávák,
- hogy "eleve adjuk fel, mert vesztesek vagyunk" (ráadásul ez szerinted az én hozzáállásom is)
- hogy jó, hogy a rendszerváltó posztkommunistákat pozícióban hagytuk,
- hogy nem baj, hogy Mo. úgy tönkre lett téve, hogy most élelmiszer behozatalra szorul,
- hogy adjunk ki mindent a kezünkből,
- és hogy ráadásul én MINDEZT AKAROM?!
Idézd már vissza légyszíves tőlem, hogy ezeket hol írtam, vagy ha nem találod, kérlek kérj elnézésd az alaptalan vádaskodásaidért!!!
ON
Eredetileg arról volt szó, hogy Magyarország az EU tagja maradjon-e, vagy lépjen át az Eurázsiai Unióba, vagy legyen mindkettőtől független.
Erre írtam, hogy az utóbbi opció lehetetlen, mert Mo. csak 93,000 km2-es ország.
Ennyi.
Erre Panzer rámzúdította a fenti hamis vádözönt. Ti meg lájkoljátok. Kérlek, ti is gondolkozzatok már, mielőtt hamis vádaskodást like-oltok!
</blockquote>
Laudarage, félreértettél, ez nem vád, az alábbiakra kívántam reagálni.
<i>"Ha úgy állunk hozzá, akkor az." - Jah, persze, ha egy hajléktalan úgy áll hozzá, akár már holnap milliárdos lehet...
egy adag realitást, könyörgöm!
Magyarország érdekében!
Ahhoz, hogy ne csináljon az ország (újra és újra) baromságot, az első lépés az önismeret! Tudni, hogy mekkora az ország, és hogy kikkel van egy súlycsoportban!</i>
Igen a hozzáállás. Tudok olyan embert, aki a kilencvenes években kartondobozokban aludt, és ma sokkal több pénzzel rendelkezik, mint az itt fórumozók összessége. (kivéve, ha Csányi is itt írogat...)
Persze ez nem mindenkivel fordulhat elő, de <b>meg kell próbálni</b>. Az országnak is, kikerülni a slamasztikából. Mert ha van gazdasági erőnk akkor lesz diplomáciai jelentőségünk, és normális hadseregünk. Anélkül csak álmodozhatunk Gripen-ezredról, Leo-hadosztályról.
A baromságokra írt példákat sajnálom hogy ennyire zokon vetted, nem neked szántam, ez inkább egy példabeszéd volt.
De továbbra is azt gondolom, hogy akaraterővel sokkal többre képes a nemzet, és nem szabad kishitűnek lennünk, és hogy legyünk reálisak és nyugodjunk bele a kialakult status quoba. Hiába itt a nagy európai szolidaritási szöveg, itt minden ország a másik ellenfele is, és könyörtelenül. Ezt kellene megtanulnunk, végre valahára, aki nem tapos, azt letapossák, a gyengéknek nincs jövője. Ott vannak a "sógorok" is, a mi nemzeti jövedelmünk 4-szeresét állítják elő, uszkve 8,8 m emberrel. Ők is szépen felhasználtak minket, a hülyeségünket, szipkázzák is el a pénzünket gyönyörűen.
Pedig ők a mi súlycsoportunk, mint a csehek, szlovákok, horvátok.
Nem azt mondtam, hogy Amerikával, Németországgal kell versenyre kelnünk, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy illene végre tökösnek lenni, nekünk is, ne csak álmaink legyenek.
<b>Bocsánat</b> ha megsértettelek, de sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy sport- és tanárember is vagyok, az én hozzáállásom ilyen "küzdős".
Tudom mekkora az ország, de ez nem determinálhatja a közvélekedést, pár milliós nép is alkothat nagyokat, pont erre gondoltak a reformkori elődeink is, amellett, hogy éppen itt lenne az ideje ...
És még egyszer <b>elnézést</b>.