irodalmilap.net/?q=cikk/hulljon-le-szuerke-halyog
Én régebben szerettem az összeesküvéselméleteket (ha jól alá van támasztva akkor ma is elhiszem) viszont amint jobban utánajárok az állításoknak, kiderül, hogy semmi sem igaz, vagy legalábbis máshogy volt.
PL. ebben az írásban is sok hamis állítást valamint téves következtetést fedeztem fel még én is, pedig nem jártam nagyon utána a dolgoknak.
" J.P. Morgan ,,Guaranty Trust”-je– pénzelte a mexikói Pancho Villa vezette forradalmat is, amelyik után az USA elvett egy nagy területet a spanyoloktól."
A 1910 és 1920 között volt a Mexikói forradalom. Sem közben, se utána nem vett el az USA semmiféle területet Mexikótól, a spanyoloktól főleg nem.
"Széleskörű dokumentációja van a ,,nemzetközi bankárok” beavatkozásának a Szun Yat-szen által vezetett forradalomba. Charles B. Hill, aki a ,,Westinghouse” három fiókját vezette, direkt Szun Yat-szennel tárgyalta meg a kínai forradalom pénzügyi aspektusait."
Charles B. Hill és Szun Yat-szenel kapcsolatáról egyszerűen semmit nem találtam a neten azon a néhány oldalon kívül, ami szemmel láthatóan egymásról fordították/copyzták az adatokat. Létezett egyáltalán?
A cikk szerint az amerikaiak szervezték meg az orosz forradalmat. Monte te írtad, hogy a nácikat is ők juttatták hatalomra.
Szerintem meg ez a kettő jó nagy ellentmondás, hisz mint írtam feljebb, miért akarták volna az amerikaiak megbuktatni 1917-ben a szövetséges oroszokat? Azzal előfordulhatott volna, hogy a németek nyerik a háborút. Akkor pedig az USA is veszít, a bankjaival együtt.
Hitlerel kapcsolatban: ugyanez a helyzet. Létrehozzák az USA legnagyobb ellenfelét, aki kis híjján megnyerte a háborút? Vagy ha ők segítették hatalomra Hitlert is és a szovjeteket is, akkor miért akarták megbuktatni egyiket a másikkal? Megint logikai bukfenc.
Persze azt nem vitatom, hogy a bankok sokszor támogatnak mindenféle illegális tevékenységeket is, dehát nekik sokszor nem számít semmi, csak a profit.