Notaricon, javaslom hogy tanulmányozd a támaszpont és a megszállás közti különbségeket...
Köszi a javaslatot, megtettem, de valahogy csak jobban megerősített abban, amit leírtam.
Kérlek engedd meg, hogy egy plasztikusabb példával világítsam meg neked a dolgot.
Adott egy falu, szomszédok vagyunk, én a polgármester, te egy standard polgár.
Enyém a faluban az összes bolt, a kocsma, a jegyző, meg a teljes járási hivatal a zsebemben van, a környék bíróival együtt járunk horgászni meg vadászni.
Ez az alaphelyzet.
Egy reggel úgy döntök, hogy átviszem a te udvarodba az egyik pitbullomat, mondván, hogy a faluvégi cigányok téged fenyegetnek.
Igaz, hogy eddig nem is találkoztál velük/hallottál róluk, sőt lehet, hogy nem is cigányok, és az is lehet, hogy inkább a szomszéd faluban vannak, sőt egyikük ott a polgármester, de ez téged ne zavarjon.
Aztán csak eljön az az ember a szomszéd faluból és elmondja, hogy az emberek szerint te pitbullt kértél tőlem, mert szerinted ő fenyeget téged. Udvariasan mondja, hogy ez nem igaz, sőt inkább szeretne barátkozni veled.
Másnap odajössz hozzám, és közlöd, hogy vigyem el a pitbullt, mert megismerted azt az embert és nem akar ártani neked, tehát nincs szükség a kutyára.
Erre én megsértődök és a faluban bemondatom a hangosbemondón, hogy te mekkora sz@ar alak vagy mert nincs rendben a portád, vered az asszonyt és a gyerekeket.
Másnap megint kérsz, hogy vigyem el a pitbullt, erre közlöm, hogy holnaptól neked minden kétszer annyiba fog kerülni a boltban és ha sokat ugrálsz, akkor a jegyző különböző közigazgatási-szabálysértési ügyekben fog téged hamarosan felkeresni.
Ha a törvény elé akarnál menni, a velem való konfrontációt semelyik hivatal semelyik embere nem hajlandó felvállalni, házalhatsz a bajoddal napestig, estére már tudni fogom, hogy hány helyről próbáltál alám tenni (sikertelenül természetesen).
Hamarosan rájössz, hogy ha azt teszed és mondod amit én akarok, akkor megint kapsz normál áron mindent a boltban, az emberek újra szóba állnak veled és a jegyző megszűnteti a szabs. eljárásokat ellened, de a kutyának ott kell maradni és a szomszéd falu polgármesterével nem barátkozhatsz, nem járhatsz az ő boltjába és kötelező mindenkinek elmondanod, hogy mekkora sz@r alaknak tartod.
Mert tudod pontosan, hogyha kidobnád a kutyámat az udvarodból, akkor holnap betörném az ablakaidat a szomszédaidat feltüzelném ellened, akár a kerted felét is nekik ígérném és már nem egy hanem 5 kutyát vinnék oda és az ellátásukat is neked kellene fizetni.
Remélem ez a példa kicsit megvilágította, hogy miről is beszélek, és a támaszpont meg a megszállás milyen kapcsolatban állnak egymással.