Az, hogy nem reagálunk egy bejegyzésre vagy nem kommentelünk nyomban az nem azt jelenti, hogy nem olvastuk.Lássuk, hányan olvassátok el amit írtam?
Lehet, hogy csak tapintatosak vagyunk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az, hogy nem reagálunk egy bejegyzésre vagy nem kommentelünk nyomban az nem azt jelenti, hogy nem olvastuk.Lássuk, hányan olvassátok el amit írtam?
Trump azért ment neki a klímakutatóknak, mert nem akar aktivista tüntetésekkel bajlódani, amikor visszaiparosít (vas, szén, acél, olaj).
A visszaiparosítást meg azért csinálja, mert Kína elleni háborúra készíti fel az országot.
Más se hiányozna ilyenkor, minthogy klímakutatók és környezetvédő NGO-k által felheccelt tömegekkel kelljen bajlódania a rendőröknek az utcákon háború előtt.
Ezért kinyírja őket jó előre. (Most még nem ártalmas annyira, ha most balhéznak, mert még nincs háború.)
Az "IT" vagy nevezzük bárhogyan is, nem képes az ipar helyére lépni!
Hibába van tökéletes (!?) software, a "vasat" is le kell tudni minőségben gyártani.
Mack,
én a tech szektorban dolgozom, de ennek ellenére arra kérek mindenkit, hogy ne bálványozzuk túlságosan a tech szektort. A tech szektor olyan mint a tőzsdén a derivatív ügyletek: valós érték nincs mögötte annyi, mint amennyit állítanak róla.
Általánosságban jellemző, hogy azon társadalmak, ahol a felkapottá vált "tudástársadalomról", "tech szektorról" stb. beszélni, mind agrár és mind ipari szempontból hanyatlóak. Példák: romló minőségű élelmiszerek, vagy például a Saturn V hordozórakétát - vagy ahhoz hasonlót - nem tudjuk jelenleg megépíteni... stb.
A tech szektor azért vált felkapottá, mert megoldani látszik a kapitalizmus csapdáját: azt, hogy a fizikai gazdaság nem bírja követni a pénznyomtatás és a pénzügyi derivatívák elburjánzásának sebességét. De ez csalóka, mert miközben a "tech szektor" burjánzik, aközben valós értéket termelő mezőgazdasági és ipari szektorok hanyatlanak. Eredménye: romló infrastruktúra (ld. USA), romló lakhatási körülmények, stb.
Másik ideológiai alapja a "szolgáltatásalapú társadalom", "tudástársadalom", "tech szektor" stb.-nek az volt, hogy a Nyugat (USA+EU) azt gondolta, hogy ő marad a világ egyedüli pólusa, politikai, pénzügyi és információs központja. Azaz, az USA+EU azt gondolta magáról, hogy a világ HQ-ja (Headquarters) leszünk, irodákkal, számítógépekkel és bankokkal. Mások meg majd termelnek nekünk - és helyettünk.
Nos, ez sem jött be. Kína és Oroszország azt mondta, hogy el tudják ők irányítani saját magukat, nincs szükségük arra, hogy az USA+EU irodista társadalma legyen az ő HQ-juk. Így most megehetjünk a sok irodánkat és tudástársadalmunkat. Ennek egyik tünete az is, hogy ütőképes hadsereget is már csak az USA tud úgy-ahogy kiállítani.
Magyarán ez az egész "tech szektor"-os, "szolgáltatásalapú társadalom", "tudástársadalom" dolog megbukott. Kell ez is, de kell olyan szintű mezőgazdaság és ipar is, mint régen volt. Trump csinálja jól.
Hogy példát is mondjak az IT beteges tüneteire:
Van mobiltelefon-hálózat és internet a metróban Budapesten, de lassan nincs működőképes metró.
A "modern" Alstom metrószerelvények egész télen gyalogtempóban közlekednek az Örs vezér tér és a Stadionok állomás között, mert megcsúszik 1 falevélen és beleszalad az előtte álló szerelvénybe az automata vezérlés miatt stb.
De az biztos, hogy az Alstom-ban több az IT, a "tudás", mint a szovjet metrókocsikban, de ennek ellenére nem jól működik és nem biztonságos...
Az, hogy nem reagálunk egy bejegyzésre vagy nem kommentelünk nyomban az nem azt jelenti, hogy nem olvastuk.
Lehet, hogy csak tapintatosak vagyunk.
Mac... nos, elolvastam (és lájkoltam) kommentedet. Alapvetően hasonlóan gondolom én is, talán annyival kiegészítve, hogy ez az "evolúciós" feljődése a társadalmi-gazdasági berendezkedésnek, kicsit előreszaladt és káros az emberiségnek. A mezőgazdaság, az ipar és a szolgáltató szektor egészséges egyensúlya az, ami erőssé tesz egy társadalmat. Bármelyik túlságos térfoglalása vagy elmaradása konfliktushoz vezet és a társadalmi egység ellen hat. Csak erős mezőgazdaság képes megteremteni a nép szükségleteit, nem pedig a biomassza-izé... Csak hatékony, modern ipar képes kielégíteni a modern társadalom mobilizációs, infrastrukturális igényeit. Csak a szerteágazó szolgáltatási szektor képes koordinálni a mezőgazdaság, az ipar és más területek hatékony együttműködését. És akkor még nem beszéltünk a mindezt finanszírozó bankszektorról.
Ergo, ha egy társadalomban, mert kiviszik a termelést és a mezőgazdaság helyett a nagyüzemi biomassza eteti a népet, de fejlett bank- és szolgáltatási szektor működik, minden látszat ellenére halott, ill. haldokló társadalom. Ugyanez áll a másik két esetben is. Bármely szektor elhanyagolása a társadalom sérülését eredményezheti.
Tehát - tudom - Trump előtt született az írás - ha például az amerikai autóipart és a hozzá tartozó beszállítói ipart szeretné újra fejleszteni, akkor a hozzá tartozó szolgáltatási szektor is fejlődik, valamint piacot teremt a mezőgazdasági termékeknek is. Ő üzletember és - lehet rá bármit mondani, bábtól a marháig - de nem hülye.
Az írásról egyébként talán külön topicot kellene nyitni, mert igen szerteágazó téma a biztpolon belül...
Számomra kicsit zavaros ez az 5/5-ös fejezet. Az alábbiakban szedtem össze amivel nem értek egyet:Ha a jelenlegi amerikai elnök (Trump) hozzáállását figyeljük meg, rá az ipari társadalomra jellemző gondollkodásmód figyelhető meg. Ő az 50-60-as évekre jellemző autóipari termelést tartja követendő példának és egy amolyan “ipari romantizmusban” találja a megoldást az ország gazdasági problémáira. Az ipari termelés természetesen továbbra is nagyon fontos dolog. Ugyanannyira mint egy ipari ország számára a mezőgazdaság. De nem veszi észre, hogy már rég nem ez jelenti a gazdaság húzóágazatát. A gazdasági elit jelenleg még mindíg az iparban érdekelt gazdag réteg, de ezek főleg a hadiiparban találhatóak és ezek gazdagon tartása sajnos rengeteg áldozatot hoz. Rajtuk kívül feltörekvőben van egy másik elit is aki a tech szektorból jönnek és teljesen más prioritásaik vannak, viszont még messze nem jelentenek akkora tömeget és befolyást az amerikai politikában semmint befolyásolni tudnák azt.
én még sehol nem hallottam hogy Trump ilyesmit mondott volna
Nem Trump dönti el mi a húzóágazat, hanem a piac!
ezt a mondatot kompletten nem értem.... ? Ez valami elit ellenes hitvallás, vagy mi? Esetleg valami Bilderberg Group összeesküvés elmélet?
Szerintem ez nem tünet. Itt inkább szakmai inkompetenciáról van szó. Rengeteg országban van mobilteledon-hálózat és internet a metróban és nincsenek technikai problémák a szerelvényekkel.
Ha ez egy globális jelenség lenne: ahol bevezetik az internetet és a mobilhálózatot a metróba, ott elromlanak a szerelvények, akkor hihető lenne, de itt ebben a konkrét esetben nem hiszem, hogy az internet a hibás.
Jogos.Persze és az esztergát sem lehet megenni. Az ipar nem termel élelmet. Viszont az ipari forradalom termégei begyűrüztek az agrár szektorba és kiváltották az embereket. A tech szektor fejlesztései meg ugyanúgy az iparban váltják majd ki az emberi munkaerőt.
Kár, hogy a mobilnetet a szolgáltatók építették ki és semmi köze a metrószerelvényekhez, de szép demagóg fasság volt... Nem azt mondtam, hogy attól romlanak el a metrószerelvények, mert bevezetik az internetet és a mobilhálózatot a metróba, hanem azt írtam, hogy EGYENLŐTLEN a fejlődés, miközben VAN internet és mobilhálózat a metróban, NINCS biztonságosan üzemelő metró, mert a metróba oda is IT-t raknak, ahová nem lenne muszáj, így a a metró vezérlésének a komplexitása szükségszerűen megnő, ergo a hibalehetőségek száma is magasabb lesz.