Ne csúsztass, Ukrajna és Szerbia között van egy lényeges különbség: az időpont.
Nem gondolom csúsztatásnak a 8 millió oroszt és szerintem Szerbia szerepét drámaian túlkombinálod a sakktáblán. Valószínűbb hogy az ebolával fognak ők harcolni, nem pedig katonákkal.
Ukrajna még túl korán, felkészületlenül érhette Oroszországot, de ebből nem következik, hogy a szerbiai helyzetre nem fognak felkészülni.
A másik meg, hogy nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy Oroszország Ukrajna EGÉSZÉNEK megszerzésére hajt. Azaz, nem avatkozott be katonailag:
A Krím megszerzése egy ügyesen kivitelezett taktikai lépés volt ami fontos Oroszo. biztonságának és hatalmi státuszának megőrzése céljából - Szvsz nem is volt más választásuk. Viszont semmi okuk nekimenni 30 millió ukránnak, mert azzal már ők is sokat veszítenének. A nato-val pedig eszükbe sem jut direkt konfrontálódni.
1. hogy ne maradjon seb az ukrán-orosz viszonyban, "lám Oroszország NEM támadt rá a testvér ukrán népre" (az más kérdés, hogy az ukrán rátámadt az oroszra, de az ebből következő bűntudat akár még segíthet is abban, hogy Ukrajna "alávesse" magát Oroszországnak)
Ez "játék a szavakkal"
2. ha Ukrajna darabolódna (Novorosszija), akkor a Nyugatnak is jutna egy-két darab. Nos, úgy tűnik, nem fog jutni.
Én is így látom. Szvsz az usa még ma is azt hiszi, hogy hosszú távon anyagilag jól jöhet ki a dologból. Végül is csak az imf hitel az igazán nagy kiadási tétel. Az meg ügye egy sok ország által összedobott közös kassza, azaz nem a saját pénzüket kockáztatták. Persze keresztbe tehet a terveiknek ha Kelet-Ukrajna leszakad és Novorosszija néven kikerül a nyugati érdekszférából.
<i>"Vagy egyszer azt is kipróbálhatnánk, hogy Magyarország a magyar érdekekért áll ki.

"</i>
Ez meg egyszerűen játék a szavakkal. Nyilván én is Magyarország érdekében kerestem/keresem a megoldást, és az én veléményem szerint az Magyaro. érdeke, amit leírtam.
</blockquote>
Ez nem is neked akart szólni hanem inkább csak úgy általában a politikusainknak. Bár ha őszinte akarok lenni akkor nem is állunk olyan rosszul. Ha belegondolunk abba, hogy milyen helyzetben vannak más országok (orosz, ukrán, belorusz, lengyel, cseh, szlovák, szerb, román, német, bolgár stb.) akkor azért sokkal árnyaltabb a kép.
...
Ők (az oroszok) lerohanhatják a szláv testvéreiket is, de mi, magyarok nem.
...
Nézőpont kérdése: Ha nem rokon nemzetek között van konfliktus, az háború, de ha "testvérnépek" között az már árulás. Nekem nem hangzik jobban.