[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Szerbiába mennek az orosz ejtőernyősök

"Éleslövészet és ejtőernyős ugrás is lesz a szerb és az orosz hadsereg közös gyakorlatán november első felében. A Srem-2014 gyakorlatra a tulai légidesztant-hadosztály ejtőernyősei utaznak Szerbiába, írta a B92. A harcjárműveken kívül ejtőernyős rendszereket is tesztelnek majd a katonák."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20141105-terrorelharito-gyakorlatot-tart-szerbiaban-az-orosz-hadsereg.html
 

exsorkatona

Active Member
2014. szeptember 18.
120
158
43
Laudarage
Érdekes gondolat ez a magyar-szláv államalakulat. Szerintem ezt ugyanolyan nehezen lehetne egyben tartani, mint Jugoszláviát. És kérdés, hogy a szerbeken kívüli szlávság hogyan fogadná (Pozsony, Szófia stb.).

És a békét sem garantálná, hiszen az az elit, aki miatt most egy háború lehetősége fenn áll úgysem hagyná szó nélkül az eseményeket. (Ha kihagynák őket a vezetésből akkor azért, ha benne lennének akkor azért.)

Egyébként "ecso" az ukrán helyzethez betett egy cikket, ami egy Putyin beszéddel kapcsolatban készült. Az ÚJ VILÁGREND a témája és nagyon ide illik, ehhez az eszmefuttatáshoz.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Sztem ez a hungaroslavia az utópiák utópiája. <b>Megvalósíthatatlan</b>
Már a név bedobása háború indulna. A "hungaro" egy szláv tengerben eleve nem reális.70-80 millió szláv, román és egyéb etnikum között 10 millió - ill. 9,7 millió magyar ?????
Románia szétválasztása már önmagában casus belli. Bulgária, Szerbia, Horvátország, Montenegró, Macedónia csak legyintene.
A szlovákok meg köpnének egyet. Szlovénia pedig leginkább egy osztrák tartomány lenne.

Ezzel már Kossuthék is ötleteltek a XIX. században, de akkor sem volt fogadókészség ezen ötlet iránt, és azidőtájt a magyarok számaránya sokkal kedvezőbb volt.
 

atuti

New Member
2013. január 7.
11
0
1
Sztem ez a hungaroslavia az utópiák utópiája. <b>Megvalósíthatatlan</b>
Már a név bedobása háború indulna. A "hungaro" egy szláv tengerben eleve nem reális.70-80 millió szláv, román és egyéb etnikum között 10 millió - ill. 9,7 millió magyar ?????
Románia szétválasztása már önmagában casus belli. Bulgária, Szerbia, Horvátország, Montenegró, Macedónia csak legyintene.
A szlovákok meg köpnének egyet. Szlovénia pedig leginkább egy osztrák tartomány lenne.

Ezzel már Kossuthék is ötleteltek a XIX. században, de akkor sem volt fogadókészség ezen ötlet iránt, és azidőtájt a magyarok számaránya sokkal kedvezőbb volt.


Szerinted 10 millio,vagy 9,7 millio magyar el a karpat-medenceben?
Szoval,Erdelyben elok azok mind romanok?,Felvideken mind szlovakok?,Vajdasagban csak szerbek elnek?
Ezert jutottunk ide,mert igy gondolkodnak sokan!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_es_a_vilag&hid=5516

Ukrajna - lengyel gyarmat?
Erre célzott legalábbis a lengyel külügyminiszter
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Hozzászólás balrad-ról:

"<i> Nagy Ferenc szerint:
2014/11/06 16:52

Sztem ez megint a balrad marhasága, ez csak a szokásos erőszakos felderítés. ezt egy ukrán gárda egység hajtotta végre ( max század erősségű lehetett ), valószínűleg koordinálatlan támadás volt, ez még nem a nagy , utolsó offenzíva. Az orosz sajtóban nem olvastam rémisztő híreket erről ma sem.
Az USA most
1 . belpolitikai problémákkal kűzködik, a nigger gyerek Obama csúnya pofont kapott a Republikánus Párttól, kvázi kisebbségbe került a saját gyarmatán belül, vagyis beszűkült a mozgástere, és elterelődik a figyelme a külpolitikáról. Másrészt a magyar kormány erősen odamondott neki tegnap, és erősen valószínű hogy megállapodtak Putyinnal Kárpátalja lehetséges autonóm státuszáról. ami azt jelenti az USA elvesziti a Közép Európai államok feletti további gyámkodás lehetőségét.
2. Ilyen támadások mindennap vannak
3 A magyar kormánynak továbbra is szándékában áll az INA részvényeket Oroszországnak eladni , az USA diplomáciai magyar ellenes offenzívája úgylátszik kezd kifulladni . Erről kb annyi az infom hogy az oroszok oda mondhattak nekik ha keverik nálunk a szart akkor ők is belépnek .
4 Ha az INA részvények orosz állami tulajdonba kerülnek, az Adriai tengeri olaj és földgáz lelőhelyek is orosz tulajdonba kerülnek ( az INA vita lényege valójában a lelőhelyek tulajdonjoga )
5 Így az USA Európai energia ellátási beleszólása kb nulla lesz : elveszítik a Donbasszi palagáz, az Adriai földgáz és olaj mezőket, és Magyarország lesz az orosz energetikai elosztóközpont , Vagyis mi kiszabadulunk a nigger gyerek befolyási övezetéből.
</i>"
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Sztem ez a hungaroslavia az utópiák utópiája. <b>Megvalósíthatatlan</b>

Tisztázzunk néhány dolgot.

Röviden:
Rendben van, megvalósíthatatlan. Ebben az esetben viszont <b>lehúzhatjuk a rolót</b>.

Bővebben:

Ha az USA és Oroszország között a feszültség nem enyhül, és háborúba torkollik, akkor Románia az USA oldalán, míg Szerbia Oroszország oldalán fog harcolni.

Ebben az esetben Magyarország előtt 2 lehetőség áll:

1. Magyarország Szerbia ellen harcol.
VAGY
2. Magyarország Románia ellen harcol.

Azért nincs több lehetőség, mert Magyarország vagy NATO tag marad, vagy nem.
Ha NATO tag marad, akkor az 1.-hez vezet, ha pedig kilép az 2.-höz.

CASUS BELLI

A casus belli-t legvalószínűbb, hogy az USA fogja kiprovokálni, és borítékolható, hogy Szerbiát ill. a Balkánt érinteni fogja.
Remélhetőleg Magyarországnak nem lesz hozzá köze.

Az 1. verzió esetén nem csak Hungaroszlávia mint lehetséges jövő bukik el, hanem a jelenlegi "kis" Magyarország területének megtartása is lehetetlenné válik.

A 2. verzió esetén, ha orosz-bolgár-szerb-magyar győzelem lesz, akkor nem a 10-15 millió magyar, hanem

Oroszország, Bulgária, Szerbia és Magyarország fogják közösen létrehozni Hungaroszláviát az orosz-bolgár-szerb-magyar győzelem és azon ünnepélyes történelmi döntés alkalmából, amelynek során

- a magyar nép a szláv népek családjához való csatlakozás melett döntött,
- a német befolyás a Kárpát-medencéből kiszorításra került,
- Románia pedig megszűnt létezni.

Hungaroszlávia fővárosa Belgrád, és megalakulása után csatlakozik az Eurázsiai Unióhoz.

Hungaroszlávián belül létrejönnek:
- Kárpátaljai Ruszin-Magyar Autonóm Köztársaság,
- Erdély Autonóm Köztársaság, és
- Havasalföld Autonóm Köztársaság, melynek székhelye Bukarest.

Hungaroszlávián kívül létrejön:
- Moldva és Besszarábia egyesüléséből a Moldvai Köztásaság,

Dobrudzsa (a Duna torkolatvidéke) pedig Novorosszija részévé válik.

Hungaroszlávián belül Budapest nemcsak a Magyar Köztásaság, hanem az Erdély Autonóm Köztársaság fővárosa is.

Magyarország nyeresége ezzel:
- a legfontosabbként: béke szláv szomszédainkkal,
- Erdély visszamagyarosítása, amelynek hatására a magyarok által (ténylegesen) lakott terület a jelenlegihez képest megduplázódik.

Szóval:

Pannónia VAGY Hungaroszlávia?

Ez itt a kérdés, válasszatok!
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Madrid fegyveres erőket küld Katalónia elszakadásának megakadályozására

20141105_catalan.jpg


20141105_catalan1.jpg



"illegális" katalán függetlenségi népszavazás nov. 9-én!

20141105_catalan2.jpg


http://www.zerohedge.com/news/2014-11-05/spain-moves-military-assets-catalonia-ahead-weekends-illegal-secession-vote

Megj.: azt hiszem Spanyolország sem azzal lesz elfoglalva, hogy a NATO-t támogassa...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_06/Moszkva-az-ev-vegeig-var-Parizs-dontesere-1393/
"Moszkva nem kapott semmiféle értesítést Párizsból az első Mistral szállításával kapcsolatos szerződés elhalasztásáról, felfüggesztéséről, érvénytelenítéséről, és az év végéig fog várni a francia fél döntésére – jelentette ki Oroszország magas beosztású képviselője a haditechnikai együttműködés terén.
- Mi készek vagyunk bármikor átvenni a hajót. Az év végéig fogunk várni – mondta a forrás. Hangsúlyozta, hogy Moszkva a szerződés megbízható partnere és lelkiismeretesen teljesíti a szerződés valamennyi pénzügyi feltételét."

A Franciák nincsenek könnyű helyzetben, és most kaptak egy kis ajándék időt. Az Oroszok úgy látszik, egyelőre még nem akarnak emiatt közvetlen konfrontációt. De ha ez igaz, ez egyben egy betartandó határidőt is jelez. Mert ha nem adják át a Mistralt az Oroszoknak, az nagyon megtépázhatja a jövőbeni külkereskedelmüket.Még akkor is ha kezdetben "csak" a BRICS és az SCO (Sanghaji Együttműködési Szervezet) tagjai ignorálják majd őket bármilyen mértékben is. Ha meg ráadásul másnak adják oda, azt az Oroszok valószínűleg soha nem fogják megbocsátani. Lehet majd mosoly diplomácia, de semmilyen bizalom nem lesz.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Madrid fegyveres erőket küld Katalónia elszakadásának megakadályozására

"illegális" katalán függetlenségi népszavazás nov. 9-én!

Megj.: azt hiszem Spanyolország sem azzal lesz elfoglalva, hogy a NATO-t támogassa...

Ezt most közvélemény kutatásnak hívják éppen.
Remélhetőleg a Spanyoloknak több eszük lesz mint az Ukránoknak volt.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Hozzászólás balrad-ról:

"<i> Nagy Ferenc szerint:
2014/11/06 16:52

</i>"

Ez a Nagy Ferenc se lesz hülyébb. Csak két tény, amit fel sem fog:
- az USA diplomacianak nincs magyarellenes offenzívája
- Mo felett egyedül Oroszország akar befolyást szerezni. Az USA érdeke épp az ellenkezője, az hogy Mo független legyen, ezért nem akarja hogy függőségeket építsünk ki Oroszországgal

Nem is tudom mi a tragikusabb, az hogy az EU es az USA jelenleg jobban képviseli a magyar nemzeti érdekeket mint mi saját magunk, vagy az hogy sok magyar meg a saját legalapvetőbb érdeket se képes felismerni es szembemegy vele.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
Madrid fegyveres erőket küld Katalónia elszakadásának megakadályozására

20141105_catalan.jpg


20141105_catalan1.jpg



"illegális" katalán függetlenségi népszavazás nov. 9-én!

20141105_catalan2.jpg


http://www.zerohedge.com/news/2014-11-05/spain-moves-military-assets-catalonia-ahead-weekends-illegal-secession-vote

Megj.: azt hiszem Spanyolország sem azzal lesz elfoglalva, hogy a NATO-t támogassa...

Mit szólna az EU és a Nato ha ott is ukrán irányt vennének a dolgok? Esetleg délszlávot? Hm-hm...
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
beta 10:45
Ugye azt te sem gondolod komolyan, amit leírtál. Magyarország mikor volt független? Mikor lehetett független bármilyen európai konfliktus esetén. NATO tagjaként hogyan lehetünk függetlenek? Még Svájc is csatlakozott az oroszok elleni szankciókhoz.
Itt nem a függetlenség esete áll fenn, hanem a választás kérdése: amely - lévén NATO tagok- csak egy esélyes lehet.
Úgy tűnik, a lavírozást nem igen tolerálja az USA (kitiltási botrány, Orbán ellenes propaganda).
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
A Franciák nincsenek könnyű helyzetben, és most kaptak egy kis ajándék időt. Az Oroszok úgy látszik, egyelőre még nem akarnak emiatt közvetlen konfrontációt. De ha ez igaz, ez egyben egy betartandó határidőt is jelez. Mert ha nem adják át a Mistralt az Oroszoknak, az nagyon megtépázhatja a jövőbeni külkereskedelmüket.Még akkor is ha kezdetben "csak" a BRICS és az SCO (Sanghaji Együttműködési Szervezet) tagjai ignorálják majd őket bármilyen mértékben is. Ha meg ráadásul másnak adják oda, azt az Oroszok valószínűleg soha nem fogják megbocsátani. Lehet majd mosoly diplomácia, de semmilyen bizalom nem lesz.

igen, és még itt van ez is, az USA nyomás:
sell_your_warships_to_nato_not_russia_mistral
 

exsorkatona

Active Member
2014. szeptember 18.
120
158
43
<blockquote rel="Panzerfaust">Sztem ez a hungaroslavia az utópiák utópiája. <b>Megvalósíthatatlan</b>

Magyarország nyeresége ezzel:
- a legfontosabbként: béke szláv szomszédainkkal,
- Erdély visszamagyarosítása, amelynek hatására a magyarok által (ténylegesen) lakott terület a jelenlegihez képest megduplázódik.

Szóval:

Pannónia VAGY Hungaroszlávia?

Ez itt a kérdés, válasszatok!
</blockquote>

Itt lényegében néhány délszláv államról beszéltél. Mi van azokkal a balkáni államokkal akik a szomszédban vannak. (Horvátország, Albánia, Koszovó stb.) Ők mit csinálnak és velük mi történne?

Törökország mint NATO tag, hogyan viselkedik?

És még 1 kérdés. Az északi szlávok – csehek, szlovákok, lengyelek – mit tesznek, mire számíthatnak?

Én oda lyukadnék ki, hogy vissza kell állítani Nagy Magyarországot, hogy a történelmi jogfolytonosság helyreálljon és a Szent Korona országai mellé az erre igény tartó országok, régiók szövetségi szinten becsatlakoznának.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
ecso:

Van igazság abban, amit mondasz, de nem mondtál nekem ellent. Mi magyarok a totalis függetlenségüket mar az államalapításkor elvesztettük. Mar akkor világossá vált, hogy a jövőnk csak az európai keretek között képzelhető el. Ez nem valtozott az elmúlt ezer évben.
Az is nagyon fontos dolog, hogy a függetlenségünk milyen módon csorbul. Saját döntés altal es kölcsönös együttműködés keretében, vagy rankkenyszeritve es egyoldalúan. Az EU es a NATO az előbbit jelenti, Oroszorszag meg egyértelműen az utóbbit.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
beta
A teljes függetlenség egy ilyen kis országnak, mint Mo. csak álom, Hunyadi Mátyás óta nem volt részünk benne. Valakitől mindig függeni fogunk, csak az nem mindegy, hogy ez mibe kerül nekünk/az országnak. Sokan azt mondják, hogy a paksi erőmű orosz részvétellel történő bővítése orosz függést jelent. Lehet, hogy így van, de atomerőművet HITELRE megépíteni csak ők hajlandók, mindenki másnak előre vagy azonnal kell perkálni, ráadásul "picit" többet is. Az nem lenne függés?! Mennyire lenne jobb a franciáktól függeni - készpénzért ráadásul? Ugyanez igaz az ország gáz-ellátására. Hiába ígérgeti az USA, hogy majd ő ellátja Európát az orosz földgáz helyett palagázzal, hol van az a gáz-szállító flotta és azok a gáz-terminál kikötők, amivel ezt ideszállítják? Ja, hogy ezt még meg kell építeni horribilis pénzekért, és mibe is fog kerülni az a gáz, netán három-négyszeres lesz az ára a mostanihoz képest?! És addig hány tél telik el, hány évig kellene a magyar gazdaságnak a palagázra várni, ha összerúgjuk a patkót az oroszokkal, és nem épül meg a Déli Áramlat? Köszi az ilyen "függetlenséget". A németek könnyen köpködnek másokat, akik "oroszfüggő" gázvezetéket akarnak építeni, ugyanis ők már megépítették a magukét a Balti-tenger alatt, így ők is az orosz gázra építenek. Ők lehetnek függők, de mi ne vegyünk orosz gázt, mert az függőség?!
Szóval ha tetszik, ha nem, globalizált világban élünk, amiben ki van zárva a teljes függetlenség, illetve igen magas, rettenetes életminőséget és életszínvonalt okozó elzártságot jelent, lásd Kuba és Észak-Korea állapotát.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
beta 11:53
Szerintem Magyarországnak az érdekei szerint kell (lehetőleg hosszútávú) dönteni a függőségről. Ez viszont nagyon nehéz. Honnan tudod, hogy a 40 évre elegendő olaj után milyen energiaforrás lesz. Ki lát előre 30-40 évet? Egyszer olvastam, hogy a tudósok, jövőkutatók által előre megjósolt fejlődésnek csak töredéke valósult meg, s a többit a tudósok sem látták előre.
Marad a rövidebb időszakra való tervezés. Ebben pedig emellel (11:53) értek egyet, jelenleg függünk az orosz energiától. (Ez van közel, és ez a legolcsóbb.)
De függünk mi másoktól is (lásd Norvég Alap), s elég szerencsétlen szituáció, amikor ezt elfelejtjük. A norvégok, ugye, kijelentették, hogy ha nem az ő választottjuk osztja a pénzt, akkor nincs Norvég Alap.
Orbánéknak diplomatikusabban kellene mozogniuk, azaz az érdekeinket képviselve "okosabb" diplomáciát folytatni. Ha lehet.
emel: lehet, hogy őrültség, de néha az az érzésem, hogy Magyarország az EU-n belül kísérleti terep, ezért nem az EU lépett, hanem az USA.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Nekünk pont megfelelne. Egyiket a Dunára, másikat a Balcsira. ;)

Az USA felszólította a NATO-t, hogy váltsa meg az oroszok számára készített Mistral-okat
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_11_07/Az-USA-felszol-totta-a-NATO-t-hogy-valtsa-meg-az-oroszok-szamara-kesz-tett-Mistral-okat-6756/
 
Status
Not open for further replies.