[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
laudarage, tanúlj meg GO-t játszani:) Kínához már most közel van katonailag a "Nyugat", nem Kelet-Európa fogja ez kiegyensúlyozni. Eurázsiai Unió meg mi a fenének nekünk? Kereskedni most is kereskedhetünk bárkivel, azon felül tövábbi kapcsolatoknak nem látom értelmét.

Éppen az a baj, hogy csak azzal kereskedhetünk akit az USA vagy EU enged és csak akkor vagy olyan termékkel ami profitot nem termel tartósan.

stendre

Nem "engedi " a nyugat hanem mi vagyunk a nyugat ! Része és tagjai vagyunk minden jelentős Nyugati szervezetnek pl EU , NATO stb ! Bár szeretett Viktátorunk mindent elkövet hogy ez ne így legyen !
Saját jól felfogott érdekünk a Nyugathoz tartozni !

stendre

Nem "engedi " a nyugat hanem mi vagyunk a nyugat ! Része és tagjai vagyunk minden jelentős Nyugati szervezetnek pl EU , NATO stb ! Bár szeretett Viktátorunk mindent elkövet hogy ez ne így legyen !
Saját jól felfogott érdekünk a Nyugathoz tartozni !

Te tényleg ennyire naiv vagy, szerinted ugyanannyira szólhatunk bele az ő dolgaikba, mint ők a miénkbe?! Tartok tőle, ez is olyan közösség, mint egy középkori nemesi háztartás, aminek igaz, hogy tagja volt a ház ura is, meg a szolgák is, de azért volt köztük némi kis különbség.

chimera!

Mi soha nem leszünk "A Nyugat"!Teljesen más gyökerekkel rendelkezünk. Itt élünk és próbálunk haladni előre.

De magukon kívül úgy sem szeretnek mást!!!

A törököket sem sorolhatod a keresztény eu részehez, nem is fogadnák be, pedig NATO tag. De az érdek nagy úr, most fontosnak tarja az önző nyugat, hogy EU taggá tegye. Kell aki megvédi az iszlamisták támadásától, talán még az orosz befolyást is tudná csökkenteni ha a NABUCCO- t valósítanák meg.

De Őket sem fogják szeretni, se tisztelni, majd ha tehetik újra összeugrasszák az örményekkel.

<i>Éppen az a baj, hogy csak azzal kereskedhetünk akit az USA vagy EU enged</i>

Kivel nem engednek kereskedni?

stendre 16:50
Engem ne szeressenek! Legyen közöttünk korrekt kapcsolat. Szeressük mi magunkat!
Bevallom, az sem érdekel, hogy tisztelnek-e vagy sem, vegyék figyelembe az én érdekeimet is.
AZ, hogy ki hogyan viszonyul másokhoz, az róla árulkodik, nem pedig a másikról!

Mackensen 17:07

Ajánlom figyelmedbe Gáti Károly előadását (http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275)

http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_20/Az-orosz-KuM-tamogatja-a-nemet-kezdemenyezest-az-EU-es-az-EaEU-parbeszedevel-kapcsolatban-0757/

Lukasevics hangsúlyozta, hogy Oroszország pozitívan értékeli a német külügyminiszter Frank-Walter Steinmeier szavait, amely szerintEurópa biztonságát lehetetlen biztosítani Oroszország nélkül, hát még vele szemben.

@Mackensen Iránnal kereskedhetünk ? ? de sorolhatnám reggelig , te néha nagyon CNN világában élsz , ahol semmi sincs tíltva max szankciónálva, és hát az nem tíltás, nem de ? ? :D :D

<
<i>Éppen az a baj, hogy csak azzal kereskedhetünk akit az USA vagy EU enged</i>

Kivel nem engednek kereskedni?

Mintha épp mostanában "beszélték volna rá" Bulgáriát, hogy ne adja területét a Déli Áramlat építéséhez. Szóval vehetünk mi gázt akár az oroszoktól is akár valamelyik -isztán-tól is, csak éppen hordjuk szatyorban, merthogy a csővezeték építésébe beleköptek.

Tudtommal az oroszok azok akik szankciókat vetettek be a külföldi termékek ellen amolyan válaszlépésként. Ami Iránt illeti szerintem fegyvert és atomenergiával kapcsolatos tehnológiát nem lehet nekik eladni, ez pedíg Mó esetében kizárt, a többi (étel, bútor stb) mehet.
De légyszi sorold fel, hogy Magyarország kinek nem exportálhat mondjuk almát az amerikaiak miatt?

Sőt, volt nemrég linkelve valahol itt is, amit az előző magyar garnitúra külügyese nyilatkozott. Nem korrupciós ügyek vannak szerinte, csak felbosszantottuk az amerikaiakat Paks II-vel és a déli áramlattal!

Tudtommal az oroszok azok akik szankciókat vetettek be a külföldi termékek ellen amolyan válaszlépésként. Ami Iránt illeti szerintem fegyvert és atomenergiával kapcsolatos tehnológiát nem lehet nekik eladni, ez pedíg Mó esetében kizárt, a többi (étel, bútor stb) mehet.
De légyszi sorold fel, hogy Magyarország kinek nem exportálhat mondjuk almát az amerikaiak miatt?

Hát igen tipikus ő a hibás mert vissza ütöt!
Eu és USA kezdte a szankciózást. Oroszok egy jó ideig türelmesek voltak és csak utánna válaszoltak!

Ukrajna gyomrozását meg az oroszok kezdték... mondjuk nem sajnálom az ukrikat, de ez van.

"ahol semmi sincs tíltva max szankciónálva, és hát az nem tíltás, nem de ? ? :D :D "
DE!!!
Szerintem, ha valaki szankcionál valamit, az tiltást jelent. Pl. ha kizsebelsz valakit, szankcionálnak. Erről szól a jog: ezt teheted, ezzel nem foglalkozom, ezt tiltom. A szankció a tiltás következménye. Az okot és az okozatot nem szabad összekeverni.

Kicsit mintha túlpörögtétek vola az egészet. Elhangzott, hogy az USA miatt Mó nem exportálhat ahová akar. Szerintem néhány nagyon extrém tehnológiát (atom, fegyver) ami Mó esetében nincs is, leszarja, hogy hova hány tonna libamájat exportál.

Kicsit mintha túlpörögtétek vola az egészet. Elhangzott, hogy az USA miatt Mó nem exportálhat ahová akar. Szerintem néhány nagyon extrém tehnológiát (atom, fegyver) ami Mó esetében nincs is, leszarja, hogy hova hány tonna libamájat exportál.

A libamájat már pont elintézték a libatömés ürügyén. Civil szervezet(ek).

El lenne intézve a magya libamájexport? Gőzöm sincs, hátha jön valaki aki a szakmában van. Szerintem nincs, bár ki tudja?

"A legnagyobb hazai, hízottliba-májat termelő cég, a Hungerit Zrt. szeptembertől megszüntette a hízott baromfi vágását, és emiatt kétszáz munkástól is megválnak. A döntést a cég az osztrák bejegyzésű, de nálunk is irodával rendelkező Négy Mancs Alapítvány kampányával indokolta, amelynek eredményeként a Rewe csoport (Metro, Lidl) és a Kaufland nem forgalmaz többé magyar libamájat Ausztriában és Németországban. Azóta forrnak az indulatok. Jászberényi Sándor "

magyarnarancs.hu/belpol/a_magyar_libamajexport_vege_-_kapora_jott_kampanyok-69473

Nem mai.

Status
Not open for further replies.