[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Bocs akkor félre olvastam :) Hát igen Orosz-Kínának kell egy életképes szövetség, aki helyt áll Közel-Keleten.
Pakisztánt és Indiát még nem tudom hova rakni 100%
Ugyebár India BRICS tagja, de fegyvereket nagy arányba a nyugatról szerezz be, vagy az a szerepük, hogy beszerezzenek ellenséges technikát vagy 2 kalapos.
Pakisztán meg ha jól tudom USA ellenes, de ez az amiben nem vagyok biztos. Nagyon nagy lépés volt és stratégia lépés hogy átadták 2 anyahajójukat Ázsiai szövetségeseinknek , így máris nincs akkora Amerika fölény a térségben.

Megjegyzem sakk táblán hazánk azért is bizonytalan mező. Mível a jelenleg Orbán répéseit befolyásolja a Vonáék részéről érkező nyomás. Meglepő volt hogy Vonáék népártosodtak. Ezzel nagyobb tömegeket tud megszólítani. Morálisan Nyugat-Magyarországi egyéni mandátum még szerzése rendszer váltó pártoknak pofoncsapás! Eu is érzékeli ha jelenlegi kormányt tovább súlytaná még kellemetlenebb politikai erőknek engedne teret itthon.
Bár most a ISIS ellen beavatkozás megszavazásánál Orbán-Gyurcsán átmeneti érdek szövetséget kötött. Na ez még okosan ki lehet használni a nemmel szavazó LMP,Jobbik, MSZP-nek

Kelet-Közép-Európai sakktáblán. Hazánk a sötét gyalok akiből tiszt is lehet.
Értem ez alatt hogy nálunk a német és orosz érdekek találkozhatnak. Ehhez jöhet még a kínai és török.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Korán temetitek itt az Usánkát de nagyon! nem tudjátok ti meg az oroszok sem hogy mire képes .

Csak hogy Kissingertől idézzek egy 2012 beszédében.


"Kínának eddig megengedtük, hogy növelje katonai erejét és Oroszországnak, hogy magához térjen a kommunizmusból. Ezt azért tettük, hogy elbizakodjanak, így aztán annál nagyobbat fognak huppanni"



"Ne felejtsük, hogy az Egyesült Államok rendelkezik a legjobb fegyverekkel, olyanokkal is, ami senki másnak nincs, és be fogjuk dobni azokat a fegyvereket, ha eljön a megfelelő idő.”

Roni!
A meglepi titkos fegyverekből eddig csak Oo, mutatott be egy keveset Pl.: Hibini.
Nagy teljesítményű rakéta hajtómű mondjuk nem titkos, de az USA bespájzolt belőle.
Az, hogy az USA dicsekszik a haditechnikájával hm...!
Az oroszok ebből a szempontból "alattomból támadunk!" címszóval nem hoz nyilvánosságra még húsz évvel ezelőtti fejlesztéseket sem.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Zord nagyon jó meglátása az iraki-kurd kalandról:
http://mno.hu/vezercikk/segedhad-a-pajzs-szerepeben-1281860
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Amerika nem élne túl egy orosz atomtámadást....
http://www.europesolidaire.eu/articletype.php?t=3&r_id=
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Putyin nagyot lépett Teherán felé
Oroszország szorosabbra fűzi kapcsolatait Iránnal – ennek az egyik jele lehet az, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn engedélyezte az S300-as légvédelmi rakétakomplexumok eladását Teheránnak. Az S300-as eladását korábban az oroszok azért függesztették fel, mert a fegyverrendszer felkerült az Iránnal szembeni szankciós listára.
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn visszavonta azt a korábbi elnöki rendeletet, amely megtiltotta az S300-as rakétakomplexumok leszállítását Iránnak. Akkor az exportot a nyugati szankciók miatt állította le Moszkva, amiért egyébként Irán be is perelte őket. Most azonban, hogy Irán és a hatok megállapodtak egy ideiglenes keretszerződésben, mellyel remény nyílt arra, hogy szabályozni lehet Teherán nukleáris ambícióit és egyben megszüntethetik az iszlám köztársasággal szembeni nyugati szankciókat, az oroszok a korábban megígért fegyverrendszerek leszállítása mellett döntöttek.
A Kreml közlése szerint Putyin visszavonta Oroszország korlátozásait az S300-as exportjára Iránba – melyet egyébként nyugati nyomásra vezetett be Moszkva még 2010-ben. A szerződés felfüggesztése annak idején fájó pont volt Teherán és Moszkva kapcsolatában. A Kreml – a Reuters beszámolója szerint – azt is közölte: Oroszország belekezdett Irán felé a gabonaexportba is, de különféle késztermékeket és építési alapanyagokat is leszállítanak Teheránnak, ahonnan cserébe nyersolajat importálnak.
http://www.atv.hu/kulfold/20150413-putyin-nagyot-lepett-teheran-fele
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
"A meglepi titkos fegyverekből eddig csak Oo, mutatott be egy keveset"

:DDD Titkos fegyvereket nem szokás bemutatni. Azért titkosak. Az még, hogy előrébb járnak az annyira nem nagy meglepetés, még Szu összeomlása elött is előrébb jártak.

"Ugyebár India BRICS tagja, de fegyvereket nagy arányba a nyugatról szerezz be..."
pl gripenre kihegyzve mondhattad volna Brazilliát és Dél Afrikát is. Ők is vesznek nyról nagy arányban. De mivel BRICS egy gitegylet ahol az érdekek sokszor durván ütköznek (pl India Kína) és nem katonai szövetség ez nem nagy csoda...

"Kína már most támogatja Oroszországot , tudja hogy nélküle esélye sincs, de csak diszkréten. "

Mire nincs? Mért ne lenne?
Kína gazdaságilag nem Orosz kaliberben játszik hanem EU/US szinten és még közel nincs a csúcson.
Kínának tökéletesen megfelel az oszd meg és uralkodj. Tökéletes az Ukrán válság. pl US kénytelen Europára is koncentrálni (20+évig épült le az US katonai jelenlétje Europában ez most megált, sött...)
Oroszország meg kénytelen diverzifikálni, swap ügyletet kötni, a kénytelenségnek pedig mindig megkérik az árát, főleg igaz ez Kínára.
Eközben pedig Kína egyre inkább a NYi/kapitalista világ szerves része. Oroszország egyre kevésbé. Nyersanyag forrás és exportpiac.

krokomach :
Olaj piacon kereslet/kínálat van. Nagyon széles összefogás kellett ahoz, hogy az Iráni olajexport ennyire lecsökkenjen, mert ha egyvalaki is vesz tőle (akár piaci ár alatt) akkor el tudja adni. Ennek most hacsak nem lesz nagy visszatáncolás vége, nincs olyan, hogy bárki ne venné meg.
off de a következő 10év olajárát keményen meghatárohatja az Iráni olajtermelés felfutása, Irán nem titkoltan SzA magasságokba akar emelkedni kitermelés és export tekintetében. Kérdés mi történik a piacokon ha tényleg ilyen mennyiségben megjelenik egy új forrás.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Iráni atomprogram: Izrael üdvözli az amerikai kongresszus döntését
Juvál Steinic, az izraeli kormány stratégiai ügyeinek minisztere szerint jó kompromisszum az a washingtoni törvényjavaslat, amely kongresszusi jóváhagyásra kötelezi az amerikai kormányt az Iránnal kötendő végleges szerződés esetén, mert akadályként szolgálhat egy rossz egyezmény ellen.
http://www.atv.hu/kulfold/20150415-irani-atomprogram-izrael-udvozli-az-amerikai-kongresszus-donteset
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Bulgaria: See joint US-Bulgarian military drills
https://www.youtube.com/watch?v=RQf-JKOozXg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Változik magyaro. megítélése a sakktáblán: :))

2013-ban: napi.hu
"Magyarország ... vörössel szerepel azon a térképen, amelyen az IMF az egyes államok idei növekedési kilátásait mutatja be eltérő színekkel. Hazánk esetében a valutaalap 2013-ra stagnálást valószínűsít"
image1366107706.jpg


Tegnap: privatbankar.hu "A Nemzetközi Valutaalap javította az idei magyar GDP-növekedési prognózisát tavaszi előrejelzésében."

Japán: Az IMF 500 mrd $-os alapjába - az elmúlt 6 év hírei szerint - kb 150 mrd $-t fizetett be. Persze hogy nem az elsők között csatlakozik az AIIB-hez. A történelmi sérelmek Japán-Kína viszonylatban eddig sem akadályozták meg a gazdasági együttműködést. (pl.: autógyárak)

BRICS: Az IMF 2008 után Japán mellett lényegében éppen a brics országokkal finanszíroztatta meg a saját tőkéjének duplázását(!), ami azért kellett neki, hogy az eu-s országokat tudja finanszírozni. Ha Japán mégsem maradna ki az új bankból akkor már biztos hogy létrejöhetne egy imf nagyságú pénzintézet, csak az usa és ny. eu. vízfej nélkül...
 

warrior

Member
2014. február 25.
170
4
18
Hagyd Roni, a pártgyűlésen mondták nekik, hogy az USA hanyatlik és minden rossznak az oka, ellenben a ruszkik szentek és imádni kell őket. Orosz csodafegyverek meg vannak, pl.: előégetős vadászgép, lángoló tengeralattjáró és a szovjet időkből maradt rozsdaflotilla /bocs, ha kihagytam valamit/. :DDD

Ráadásul a világot is hülyének nézik. Irán pl. magas ívben fütyül Oo-ra, az USA-ra meg pláne. Csak a szankcióktól akar szabadulni!
Japán sem feledékeny, ráadásul az USA már visszadta Okinawát, a ruszkik viszont hallani sem akarnak a Kurili-szigetek elhagyásáról. Tehát majdnem úgy utálják az oroszokat, mint Kínát.
Ja és Kína sem hülye. Nem áll a ruszkik mellett vagy mögott. Csak addig tart velük, amíg az érdeke úgy kívánja. /Ez különben Indiára is igaz./
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Warriornak üzenem innen, hogy én speciel még életemben nem ültem semmiféle pártgyűlésen és még egyetlen pártguru sem mosta az agyamat, mégis egyet értek az általad cáfolt/gúnyolt véleményekkel.
Ellenben olvasok nyugati szakértőket (szinte csak őket) és bizony-bizony ők sem a te véleményedet erősítik.
<i>Utóirat: A nem hülyék listád felsorolásából voltaképpen csak az oroszokat hagytad ki. Vagy ők a hülyék kategóriája? Ha az oroszok ennyire jelentéktelen béna selejtek lennének, akkor az USA miért velük görcsöl idestova X évtizede?
Ki is itt a hülye?</i>

<b>Más:</b>

Néhány észrevétel a mainstream média érdekes híreivel kapcsolatban:

http://nepszava.hu/cikk/1054307-gibraltar-maradna-az-eu-ban/
Gibraltár mellett Wales és Skócia is gondolkodik referendumon, ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból. Az angolszász világ őscentrumának számító Nagy-Britannia és a bomlás fázisába érkezett, London volt nemrégiben az első, aki azonnal Peking mellé sorolt az új bank kérdésében.

http://www.ma.hu/kulfold/246393/Peking_nem_ker_a_dalai_lama_kozeputas_politikajabol?place=srss
Ennél a cikknél nem is a szokásos kínai kormánypolitika a fontos, hanem az, hogy ez a dalai láma nem az a Dalai Láma, akinek kiadja magát. A koma nemrég besértődött Kínára és megfenyegette a világot, hogy nem fog újra reinkarnálódni. A Szép Kis Guru utána két héttel benyalt Pekingnek, dicsérve a kínai kormányt.
<i>El kéne már döntenie végre, hogy napi aktuálpolitikával, avagy inkább a lelkek megtisztulásával és az élet kerék további forgásának őrzésével foglalkozik. A kettő együtt nem fog menni.
Nos, a jelenleg dalai láma néven futó manus minden nyilatkozatát célszerű ilyen szemüvegen át olvasni.</i>

Ha már a hülyék korábban szóba kerültek:
http://valasz.hu/vilag/a-legfajobb-ponton-erheti-europat-es-az-usa-t-moszkva-bosszuja-111626
A játék lényege, hogy a hülye pozícióba hozza a sokkal hülyébbet, aki miatt a többi okos a térségben önállóbb katonai-stratégiai lépésekre kényszerül, ez pedig tovább gyengíti a legokosabb eddigi pozícióját a térségben.
Ha nem érted, amit írtam, akkor te is biztosan a legokosabbak közé tartozol.

http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/napi-penzugyek/kuszobon-a-nagy-penzugyi-forradalom/
Nemcsak felülről, de már alulról is támadás alatt áll a jelenlegi pénzügyi rendszer.

Nos, amint láthatjuk, a nyugati világ élén az USA-val erőteljes emelkedő fázisban van minden területen, az újabb fényes jövő már csak egy karnyújtásnyira…, oké, oké, csak vicceltem.
A magam részéről természetesen továbbra is maradnék hülye, de nyugodtan legyen helikopter az, aki szeretne.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Mindenféle gúnyolódás nélkül azért néhány gondolatot megosztanék még a témában, lehet, hogy részben más fórumba is helye lenne, de nem akarom szétdarabolni a mondanivalómat.

A Szovjetunió egy mesterségesen létrehozott monolitikus tömb volt, Oroszország viszont hosszú történelmi folyamatokon keresztül vált azzá, ami.
A Szovjetuniót szét lehetett bontani, hiszen csak felülről és erőből tartották egyben, ugyanakkor Oroszország további darabolása nagy háború nélkül nem fog menni még egy jó ideig.
A gond annyi, hogy az oroszok vissza is ütnek, mégpedig nagyot – ekkor derül majd ki, hogy a szintén felülről és mesterségesen létrehozott két másik monolit, az EU és USA mit bír valójában.

Nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy az amerikai nemzeti önazonosság tudatnak egyetlen közös nevezője van, ez pedig a „kivételes nemzet” tudata. A bevándorló fehér és latin-amerikai valamint a behurcolt afro-amerikai lakosság utódai között nincs semmilyen más kohézió. Ha úgy tetszik, egy megélhetési klub tagjai pusztán, de csak addig, amíg ez biztosított.

Tovább rontja a helyzetet, hogy az Egyesült Államokban is szép számmal akadnak megfelelő pozícióban ülő és elegendő hatalommal bíró olyan emberek és csoportok, akik készek a saját hosszabb távú érdekeikért nemcsak az amerikai eszmét, de akár az USA-t is beáldozni – ha kell, ehhez meg fogják kötni a saját külön alkuikat a világ többi hatalmának a vezetőivel, ha mostanra ez már nem történt meg.

Innentől kezdve a kivételezett helyzetben lévő (???) ”kivételes nemzet” mítoszának vége, ami az USA társadalmának belső polarizációját tovább fogja gyorsítani. Bármikor kollaboráló pénzéhes koma márpedig bőséggel van arrafelé méghozzá igen jó pozíciókban.

Az USA Nektek/Nekem egy eszme, nekik csak egy fejőstehén.
Mi csak reménykedhetünk vagy drukkolhatunk, de ők a valóságban is képesek bármit megtenni az USA-val.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Roni. USA alapvetően a törekvéseit és szövetségesi - és még inkább befolyási - övezetét tekintve van bajban. Senki sem vitatja hadi potenciálját. - Bár úgy néz ki, most kezdenek rájönni, hogy ők meg alaposan lebecsülték az Oroszokét...
Jelen esetben úgy érzik kezdenek sarokba szorulni, miközben tele vannak fegyverrel és Héjákkal... Veszélyes kombináció. Alapvetően higgadtságra lenne szükség.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Az usákok információs támadást hajtanak végre az orosz szociális hálozatokban az oroszok ellen. Erre a célra évi 16 millio dollárt kulonítettek el. A "szarkeverok" kozpontja Prágában lesz. Korábban a hazudozo Cameron jelenttet be az angol propaganda (hazugságok)- dezinformációk beindítását az oroszok ellen.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Hagyd Roni, a pártgyűlésen mondták nekik, hogy az USA hanyatlik és minden rossznak az oka, ellenben a ruszkik szentek és imádni kell őket. Orosz csodafegyverek meg vannak, pl.: előégetős vadászgép, lángoló tengeralattjáró és a szovjet időkből maradt rozsdaflotilla /bocs, ha kihagytam valamit/. :DDD

Ráadásul a világot is hülyének nézik. Irán pl. magas ívben fütyül Oo-ra, az USA-ra meg pláne. Csak a szankcióktól akar szabadulni!
Japán sem feledékeny, ráadásul az USA már visszadta Okinawát, a ruszkik viszont hallani sem akarnak a Kurili-szigetek elhagyásáról. Tehát majdnem úgy utálják az oroszokat, mint Kínát.
Ja és Kína sem hülye. Nem áll a ruszkik mellett vagy mögott. Csak addig tart velük, amíg az érdeke úgy kívánja. /Ez különben Indiára is igaz./

Warrior!
Egy USA kontra Oo. közvetlen konfliktusnak nem szeretnék résztvevője lenni! De jobban bízom az orosz haditechnikában. Az USA miért fejleszti haditechnikáját halálos iramban, ha olyan csúcstechnikájuk van, amivel győztesek lehetnek? Talán van az ellenfelének is? A mikrokörnyezetemben van néhány nagy tudású ember, akiknek jobban hiszek, mert amit én tapasztaltam azt tolmácsolják. Nem biztos, hogy a THOMSON vagy a MARCONI cégeknél dolgozók párttagok lennének!
Már egyszer leírtam, hogy a kínaiak az Amúr folyó szigetét elfoglalták és katonai konfliktus tört ki az akkori SZU-val. Hivatalosan is hetvenezer kínai katona halt meg. A mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy mi történt ott. Pedig a hetvenes évek vége felé történt. Csak viccek születtek és se a SZER se az USA nem kommentálta!
Ön dönt! Iszik vagy vezet? DDD
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 959
18 457
113
Két alapvetően birodalmi gondolkodásmód feszül egymásnak.
Amin változtatni nem fognak egyhamar, vagy talán soha.

Az USA úgy érzi övé a világ, bármit megtehet, bármikor, bárkivel.
Ráadásul mindaz amit tesz, az a demokrácia védelmében, a világbéke megőrzése okán, teljesen jogos.
Minderre feljogosítva érzi magát, gazdasági és katonai ereje folytán.

Oroszország úgy érzi övé a Szovjetunió minden egykori tagállama, szőröstül, bőröstül.
Úgy és azt tehet velük és náluk, amit akar, joga van hozzá.
Szintén feljogosítva érzi magát, mint egykori vezető nemzete a múlt Orosz birodalmának, figyelembe nem véve, az ismét meghódítani kívánt területeken élő milliók teljesen más nemzetiségét, függetlenséghez való jogukat.

Ebből fakadóan mindkét katonai nagyhatalom, nekifeszül egymásnak, de valójában saját, közvetlen megoldásra váró gondjaikkal lesznek elfoglalva.
Oroszország a közvetlen határain meglévő, birodalmi törekvéseit elutasító, szomszédos államok ellenállásával.
A USA pedig alapvetően a közel keleti térségből eredő, muszlim szélsőségesek elleni háborúkkal kell hogy elsőként foglalkozzon.
Egymással igazából, csak ezután, közvetlenül.
Természetesen, a felvázolt problémák kapcsán, már érzékelhető az erős szembenállás és kezdeti katona küzdelem, mások által.
Lásd: Szíria, Ukrajna, stb.

Nevető 3. lehet majd Kína. Aki nem fog egyik mellé sem állni, a másik ellenében. Saját érdekei lesznek, valójában mindkét másik fél rovására majd.
A Csendes óceáni térség és az Orosz távol kelet egyaránt fontos kínai cél lehet a jövőben.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
Zord nagyon jó meglátása az iraki-kurd kalandról:
http://mno.hu/vezercikk/segedhad-a-pajzs-szerepeben-1281860

Ez a leglényegesebb részlet az egészben számomra:
Hogy a magyar misszió elér-e valamit, lesz-e haszna, arról alighanem éppúgy fölösleges vitázni, mint más esetekben, például Afganisztánban vagy Koszovóban, ahonnan tizenöt évvel jótékony beavatkozásunk után megkaptuk a magunk rekord menekültadagját a biztonságpolitikai előrelátás tanulságos példájaként.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
Hagyd Roni, a pártgyűlésen mondták nekik, hogy az USA hanyatlik és minden rossznak az oka, ellenben a ruszkik szentek és imádni kell őket.

Én nem vagyok sem orosz sem jenki imádó.

Csak én úgy szeretném látni a világot hogy nem csak az usa dirigáljon a bolygónak és hanem legyen egy ellenpólus is.
Ne omoljon össze Amerika és a független az az saját érdekeit védő Oroszország sem .

Én inkább már a németeknek örülnék ha felkelnének de semmi esélye. Ma már inkább (magyar) pórnószinészek kú.vák melegágya
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Egy rövid, de annál semmitmondóbb cikk az AIIB-vel kapcsolatban.
http://www.origo.hu/gazdasag/20150415-a-juan-osszecsap-a-dollarral.html
Az egész azt a hangulatot kelti, mintha a Kína által létrehozott AIIB a dollár mellett amolyan másodlagos-, de inkább harmadlagos valutaként a jüant is szeretné használni. Peidg az a bank pont a dollár ellen indult, így szerintem kizárható, hogy azon alapuljon a tevékenysége.
 
Status
Not open for further replies.