Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Monte után szabadon!
Az origo volt olyan szíves és a folyamatábrát is lefordították!
Észtországban robbanhat ki a harmadik világháború:
Küszöbön a III. világháború? Az ukrán válság kapcsán már többször emlegették, de szerencsére nem így lett. Vannak azonban olyan térségek, ahol elég csak néhány rossz döntés ahhoz, hogy közel legyen egy újabb világégés. Egy amerikai elemzés meg is mutatja, miként lehetséges ez.
http://www.origo.hu/nagyvilag/nagyhasab/20150702-igy-robbanhat-ki-a-harmadik-vilaghaboru.html
<
Én nem is mondtam, hogy a Kijevi Rusz királyság lett volna. Fejedelemség volt ami több részfejedelemségből állt és a fejedelmek között a kijevi volt a főfejedelem. Az pedig tény, hogy már a Kijevi Rusz idejében használták az Ukrajna kifejezést.
Azt sem mondtam, hogy akkoriban ukránoknak nevezték volna magukat. Az oroszok se nevezték régen orosznak magukat. Nagyjából egy időben kezdték el az ukránokat ukránnak, az oroszokat meg orosznak nevezni, mikor az orosz cár Kijev elfoglalása után felvette a minden oroszok cárja nevet. Az olaszok se voltak mindig olaszok, mégsem lehet tőlük elvitatni a történelmüket, mert az ókorban még nem olaszoknak nevezték magukat, így az ukránoktól sem lehet. Az oroszoknak sem a XVIII. században kezdődik a történelmük, csak mert addig muszkák voltak.
Mind az ukrán, mind a fehérorosz, mind az orosz nyelv a keleti ószlávból ered, ami a Kijevi Rusz hivatalos nyelve volt, noha beszéltek a területén germán és finnugor nyelveket is. Ezt az örökséget ahogy az orosztól és a fehérorosztól, úgy az ukrántól se lehet elvitatni, a Kijevi Rusz az ukránok történelmi állama is. Sőt, talán leginkább az övék, mert a központja Kijev ahogy Ukrajnának is, és az ószláv ukrán változata is a Kijevi Rusz központjában, a Fekete-tenger fölötti vidéken alakult ki.
Úgyhogy az ukránok teljes joggal tanítják azt, hogy a Kijevi Rusz az ő őseik állama volt, aminek része volt a novgorodi és rosztovi fejedelemség is, ahol később a fehérorosz és orosz nyelv is kialakult párhuzamosan az ukránnal, mert ez az igazság.
Attól, hogy a Kijevi Rusz bukása után mongol, lengyel, litván, orosz, török uralom volt még nem szakadt meg a kapcsolatuk a történelmi hazájukkal, ahogy a mi kapcsolatunk se szakadt meg a történelmi Magyarországgal a török, német, orosz uralom miatt.
<blockquote rel="Panzerfaust">Ennyire még nem drukkoltam a görögöknek soha:
A nemzetközi hitelezőkkel való megállapodást elutasítók tábora győzött a vasárnapi görög népszavazáson a végleges eredmények szerint. http://magyarhirlap.hu/cikk/29653/Tortenelmi_referendum_Gorogorszagban#sthash.yY4EX65G.dpuf
Jó lenne, de ehhez szerintem a polgári titkosszolgálatok kellenének. Őket meg a politika bizergálja. Ha most az állam előveszi ezeket a szervezeteket, akkor egyből tele lesz a nyugati liberális média, hogy a gonosz magyarok demokrácia-deficittől fűtve bántják szegény migránsokat és a civil szervezeteket. Ez a pánikkeltés meg nem hiányzik senkinek, még akkor sem, ha igaztalanok a vádak.Tényleg, ezeket az illegális határátlépőket segítő szervezeteket ill. tagjait nem lehetne/kellene valahogy bíróság elé citálni mondjuk az embercsempészet támogatásáért vagy hasonló dologért?
Ennek van logikája mert az eddig elért összes eredmény az az, hogy a dollár pozíciója javult az euroval szemben. Érthető lenne de a másik oldal tárgyalói ugyanúgy részesei kellet, hogy legyenek az előadásnak.De mi van akkor, ha ez az előadás is csak a sorozat része, amelyel hatalmas tömegeket a nyomorba döntenek? Mi van akkor, ha mi azt látjuk amit láttatni akarnak velünk?
Nem felejtettem el a januári választások előttről azokat a célzásokat, hogy Cipraszt és Tsai-t valójában Soros tolja.
Ha a közeljövőben nem történik semmi érdemleges csak az EU és az euro pozíciója romlik akkor te nyertél.
Szíriában üzletemberek veszik meg házaikat. Akár több tízezer eurót is fizetnek az ingatlanjaikért
Amennyiben a nyugati országokkal nem sikerül megállapodni a hiteltörlesztés feltételeiről és bekövetkezik az államcsőd, Görögország pénzügyi stabilitását a BRICS együttműködés is garantálhatja, ami azt jelentené, hogy Athén sikeresen megmenekül a nyugati pénzintézetek hitelcsapdájából.
http://nyomaban.blogger.hu/2015/06/30/gorogorszag-csatlakozhat-a-brics-csoporthoz
Van esélye, sőt egyre nagyobb.
A gondolat jogosan fogalmazódott meg benned, én akkor kezdtem kételkedni amikor Varoufakist kinevezték. Fél tucat jó szakemberük volt akik akár jobbak is mint ő. Ismerhették a vehemenciáját, a modorát és esélyes volt, hogy csak bohócnak tolják előre.Félreértettél. Ez csak egy kérdés ami megfordult a fejemben.
Majdnem háromezer éve, de ebben az esetben nincs sok idő mert a gazdasági szereplők rá vannak kényszerítve, hogy kenyértörésre vigyék a dolgot. Az eső kamatok, a megtakarítások értékének a csökkenése kikényszeríti a döntést és mivel mostanra a dominó dőlését már megakadályozták azzal, hogy a veszteségek egyedül az európai polgárokat érik és nem rántják magukkal a biztosítókat és az alapokat nincs mire várni."Ha a közeljövőben" ... szerintem ez is egy nagy tévedés. Mindent a közeljövőben várunk, nem tudunk hosszú távban gondolkodni, holott az ellenfél már hosszú évszázadok, ha nem évezredek óta ugyanaz a vezércél mentén játszik ellenünk.
<blockquote rel="Panzerfaust">Amennyiben a nyugati országokkal nem sikerül megállapodni a hiteltörlesztés feltételeiről és bekövetkezik az államcsőd, Görögország pénzügyi stabilitását a BRICS együttműködés is garantálhatja, ami azt jelentené, hogy Athén sikeresen megmenekül a nyugati pénzintézetek hitelcsapdájából.
http://nyomaban.blogger.hu/2015/06/30/gorogorszag-csatlakozhat-a-brics-csoporthoz
Van esélye, sőt egyre nagyobb.