[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 349
2 354
113
A kiskereskedelmi áruforgalom esése megöli a termelés maradványait
http://www.transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/917-a-kiskereskedelmi-aruforgalom-esese-megoli-a-termeles-maradvanyait
Azért Oroszországban sincsen minden rendben.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Igen, jelenleg a "liberónácik" jelentik a legnagyobb veszélyt, DE önmagukkal. Nem azzal, hogy milyen választ ad rá a megmaradt német-német.
Másfelől közel sem kell egy új Adolf Hitler felbukkanására számítani. Akkor lép érvényre egy ilyen vezető, mikor rá megvan a befogadó közeg is. Hovatovább, egy jelentőségében mesterségesen alulra szorított Németország geopolitikájában is egy vákuumot töltött be.
Jelenleg egy hasonlóan szervezett, militarizált társadalom a mai lakosság jelleme miatt nem fog kialakulni-annak minden negatív és pozitív hozadékával együtt.

Ami ezzel szemben kialakulóban van (ha minden így folytatódik) az egy kiadós etnikai alapú polgárháború, amelyben a "liberónácikat" az adott helyzetben életveszélyes hülyeségük miatt sarokba fogják állítani, de semmiképp sem ők lesznek a fő ellenség.

Nem adok neki egyetlen évet, hogy elkezdjenek az ilyen-olyan önvédelmi csoportok felbukkanni, és gerillaakciókat végrehajtani a zozók ellen.
Kár, hogy ebben nekik nem nagyon van tapasztalatuk. De majd belejönnek.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Óráról-órára fagyosabb a viszony Irán és Szaúd-Arábia között. A befolyásos síita vallási vezető kivégzésé keltette Iráni felháborodás és az azutáni diplomáciai adok-kapok most ott tart, hogy Rijád szinte minden téren megszakítja kapcsolatait térségi riválisával. Kivéve az iráni zarándokokat, akiket továbbra is örömmel lát Mekkában. Ahogy a szaúdi külügyminiszter összefoglalta, felfüggesztik a légi közlekedést, befagyasztják a kereskedelmet és megtiltják a szaúdiaknak, hogy Iránba utazzanak.
https://www.youtube.com/watch?v=lvaN2NCOBD4


Recseg-ropog a schengeni rendszer - hétfőtől Dánia minden határán határőrök állnak
https://www.youtube.com/watch?v=IGM99A5M3XM
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Veszélyes játékot űz egymással Szaúd-Arábia és Irán, ami ha elszabadul, pusztító háborúként söpörhet végig az egyébként is lángoló Közel-Keleten. A térségben vezető szerepre vágyó két hatalom politikai kötélhúzása csak növeli a vallási feszültséget, ráadásul még távolabbra sodor bármiféle esélyt a békére.
http://mno.hu/kulfold/vallashaboru-kuszoben-all-a-kozel-kelet-1321940
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
Most mondják a német médiákban, hogy Hamburgban is hasonló támadások történtek, mint Kölnben. Németországban meg még azért is nagy a felháborodás, mert a PC jegyében elöször nem szóltak arról, hogy a tettesek arabok voltak. A hamburgi hírek már úgy jelentek meg, hogy "arab és észak-afrikai kinézetü" támadók. Putyin helyében felajánlanám a németeknek a ruszki atomernyöt, s melléje bónuszként, hogy a németek is létrehozhatnak egy saját, nukleáris fegyverekkel felszerelt haderöt. Kb. 5 év alatt meglenne, s utána a németeknek nem kellene tovább türniük a fasisztoid liberónáci iusákok zsarolását.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 829
30 891
113
Meg is van, hogy mivel állítják Merkelt a falhoz. Ez a TTIP-hez képest csak egy szúrós pillantás.
Nem értem, hogy részedről mi a rácsodálkozás ezen. Egy F-16 wing esetén nem túl rég olvastam, hogy egy wing éves repórája 20k óra körül volt. Na, szerinted ezt mégis hogyan érik el? Kettőt találhatsz.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 829
30 891
113
Na mégegyszer :)
Nem ment a Ctrl+C

Meg is van, hogy mivel állítják Merkelt a falhoz. Ez a TTIP-hez képest csak egy szúrós pillantás.
http://www.origo.hu/gazdasag/20160105-bepereltek-a-volkswagent-az-egyesult-allamokban.html
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Az USA perel, a környezetvédelmre hivatkozva :D A régi Kyotói egyezményt egyedül ŐK nem írták alá. Nem, nem álszentek, és amúgy meg az Eu barátai... Félelmetes, hogy az átlag ember mennyire nem látja még ezen a földrészen, hogy csak magunka számíthatunk, vagy elbukunk. Ha nyernek a VW ellen, és Mama Merkel oda is bólogatva megy, nem borítja az asztalt, az szerintem először csak a VW -t viszi igen kilátástalan helyzetbe, majd a többi adalékkal németországot is. Akkor meg bukik vele az EU, s sajnos jó eséllyel mi is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 829
30 891
113
90 milliárd dollár büntetés hazavágná a VW-t egyből. A helyükben inkább menekítenék amit tudok és vissza sem néznék, mert ezt nem gazdálkodják ki ott egyhamar. Pénzt hazautalni, gyárat nem tudod mozgatni, esetleg gépeket ha ki tudod menekíteni és az autóparkból valamennyit az EU-ba szállítani "eladásra". Gondolom nem egy cég a kettő, hanem VW USA vagy valami egy helyi vállalat aminek a tulajdonosa a német VW. Szóval be kell csődöltetni és mindenkit kirugni ha megjön a bírósági végzés a bűntetéssel. Valamennyit vesztenek majd, 1-5 milliárdot max, de azt sem pénzben hanem javakban, így a likviditásukat nem vágja haza és nem csődölnek be.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Amit az Opelnél benyeltek a Németek, pontosan az USA ingatlanpiaci buborék miatt, csak azért hogy a német munkavállalók ne kerüljenek az utcára, 2008 tájékán, és ezzel egy gyakorlatilag US cégcsoportot GenMotors ha jól tudom, injekcióztak meg német adófizetők pénzével, az is vérlázító volt már. Ha ezt is benyelik, tényleg a világ majmai a német pajtásaink, mást mondani én már nem tudok.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Na mégegyszer :)
Nem ment a Ctrl+C

Meg is van, hogy mivel állítják Merkelt a falhoz. Ez a TTIP-hez képest csak egy szúrós pillantás.
http://www.origo.hu/gazdasag/20160105-bepereltek-a-volkswagent-az-egyesult-allamokban.html
Srácok mi van megint az 1930 évekbe járunk?? Német nagytőkét megint falhoz állítják. Hitler rendszerének alap pillére pont az német iparosok támogatása volt.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Vége a békés Európának
http://bekialtas.blog.hu/2016/01/04/vege_a_bekes_europanak
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Veszedelmes képet fest az moszkvai vezetésről Oroszország felújított biztonsági stratégiája. A dokumentum nekimegy az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak, a kilencvenes évek gazdasági nyitását pedig elhibázott lépésnek láttatja.
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jaj_putyin_ellenfeleinek_elkeszult_az_uj_terv.608233.html
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://www.hidfo.ru/2016/01/angela-merkel-belulrol-szamolja-fel-az-europai-civilizaciot/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Már elnézést, de a VW az egész világot átverte és lebukott. Ez nem politika, hanem természetes következménye annak, hogy a német autóipar vezető óriása egyszerű csaló.
 
Status
Not open for further replies.