[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Az oroszok és az általuk ránk szabadított iszlám migráns illetve széljobbos hordák mind veszélyt jelentenek.
Amit felépített a nyugat életszínvonalat és életmódot amit mi is elkezdtünk építeni 27 éve, az emberi jogokat és lehetőségeket azt kell megvédeni.

Április elsejének vége de a bolondok itt maradtak: oroszok által ránkszabadított migránsok? WTF?
Miféle nyugati életmódot építettünk ki 27 év alatt? Arra gondolsz, hogy az embereknek nincs tisztességes fizetést biztosító állása, rengetegen élnek létminimum alatt, sokan elvesztették a lakásukat és a fiatalok értelmesebbje elhagyja az országot?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="panoz"><blockquote rel="Python">Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hosszú-hosszú esszében bizonygatja Európának, hogy Oroszország mindig is a béke és a stabilitás előremozdítója volt, csak „valakik” soha nem akarták, hogy belefolyjon az integrációba. Az abszurd állítások mögött egy új orosz kommunikációs offenzíva rajzolódik ki, és az is kiderül, hogy Putyinék már nem csak a szélsőjobboldalt veszik célba.
http://index.hu/kulfold/2016/04/01/oroszorszag_szerint_a_vilag/

Ennek az új offenzívának a sikerében kevésbé hiszek.
Egy gyenge szellemi színvonalon álló szélsőjobbos vagy szélsőnemzeti embert még átverhettek, de egy magasabb oktatási színvonalon álló embernél már sokkal nehezebb dolguk lesz.
Persze mindenképp elismerem a sikerüket és fejet hajtok Putyin előtt a sikerül megtéríteniük engem is moszkovitává.</blockquote>

Én az egész index cikknek nem igen hiszek :p.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a bal, balliberális oldal, hogy és mivel magyarázza azt, mikor olyanokat állít, hogy pl. a jobbik egy "szélső" jobboldali párt, s nálunk úgy tűnik, veri a balliberális erőket, és közben ahogy itt írtad, szerinted jellemzően az EU-ban csak a gyenge szellemi színvonalon álló emberek és/vagy alacsony iskolázottsággal szimpatizálnak az oroszokkal. Aztán nálunk lassan ki kell mondani, hogy a legesélyesebb kormányváltó erő egy ilyen párt, és a kormánypárt sem baloldali párt.

Közben az EU egészét nézve, szinte mindenhol gombamód erősödnek ezek az általad "szélsőséges" jobbos, oroszbarát, eu-szkeptikus pártok, a tradicionális liberális értékeket felvonultatók, atlantisták meg gyengülnek.

Ehhez jönnek még ilyen adatok, hogy a fiatal értelmiségiek közt, akik használják a közösségi hálót, sok hírt elérnek neten, még nagyobb a szimpátia a "szélsőséges" pártok irányában.

Szerintem ez a tipikus ballib hozzáállás, hogy amikor jól állnak, népszerűek, ezzel támasztják alá a legitimitásukat úton-útfélen, de ha bármi ökörséget csinálnak(melegek reklámozása, szélsőségek népszerűsítése etc.), s aztán amikor az emberek már nem kérnek belőlük, azzal visszatámadva, hogy az "ostoba tömegek" vannak ellenük, de ők aztán mennyivel különbek, iskolázottabbak, értelmesebbek, ez fog oda vezetni, előbb utóbb, hogy eltűnnek a politikai süllyesztőben, végleg.

A liberális vonalat sosem komáltam, az extremitás dicsőítése, és az idegenszívűség miatt, szóra sem érdemesek szerintem, de meggyőződésem, hogy a teljes magyar baloldal nagyon komoly identitás válságban van.

Nekem alapvetően, a baloldali eszmékkel semmi bajom nem lenne, HA nem így értelmezték volna nálunk a rendszerváltás óta, ahogy, mivel azt látom, hogy szinte nálunk jobboldalibb politikát toltak az MSZP-SZDSZ kormányok, mint bárki más.

Szinte biztos vagyok benne, hogy egy a szociális kérdésekre érzékeny, főleg a középosztályt támogató és szélesíteni akaró, a szakszervezeteket létjogosultságát valóban megteremtő, RENDPÁRTI, és nem a velejéig korrupt+extremitásokat dicsőítő baloldali erőre szükség lenne, még akkor is, ha csak ellenzéki szerep jutna nekik mostanában, gyanúsan.

DE ez ami most van, ez csak annyira képes, hogy Falus Ferenceket, meg Mesterházy Attilákat, Tóbiás Józsefeket és Gyurcsány Feriket tudjon kitermelni. Az első három szimplán csak tehetségtelen, a negyedik meg konkrétan pszichológia eset. Ja, és ott van még az egyébként idült alkoholista Szanyi kapitány, és a Szekeres "Gripen" Imi.

Komoly bajok vannak... Az egyetlen valamire való ember, a Botka, meg fel sem meri vállalni komolyan hogy ennek a szerencsétlen pártnak az élére álljon évek óta, s én teljesen megértem...

Szóval az a szomorú helyzet, az én meglátásom szerint, kedves Panoz, hogy akiket lenézel, azok az emberek nagy számban a TI volt szavazóitok, csak már nem a ballib oldalra teszik az X-et, mert csalódtak bennetek, hanem a jobbikra. Azt gondolom, ez a jelenség extrapolálható egyébként a teljes EU-ra...
</blockquote>

Szavaztam én már az összes pártra,csak hogy jobb legyen, de nem lett. Én jobboldali beállítottságú vagyok a szó nemzetközi értelmében, nem az eltorzult magyar viszonyokra értve.

Az oroszok és az általuk ránk szabadított iszlám migráns illetve széljobbos hordák mind veszélyt jelentenek.
Az életmódunkat támadják, hogy változzunk meg az ő képükre, züllesszük le magunkat a 20 század második felében felépített civilizációs szintről.
Amit felépített a nyugat életszínvonalat és életmódot amit mi is elkezdtünk építeni 27 éve, az emberi jogokat és lehetőségeket azt kell megvédeni.</blockquote>

Érdekes, hogy én is szavaztam már mindenkire, hasonló célból, és igen, még egyiktől sem kaptam azt, amit megígért a programjában, szóval elégedett nem voltam senkivel sem, tökéletesen. Én meg nemzetközi szempontból nézve inkább centralista, erős rendpárti beállítottsággal, de az eltorzult magyar értékeket nézve, valahová a Fidesz és a Jobbik közé lőném be magam, hezitálóként. Na nem azért, mert az egyiknek néha sikerül jobban meggyőzni, mint a másiknak, hanem mert a ballib riaszt, a fidesz ha nem lenne kisvasút, stadion, trafik, nyugdíjpénztár etc. bulik sora, még jó is lehetne, a jobbik meg ezt a vissza trianont felejthetné már el a picsába, és nagyon erősen szelektálnia kéne a sorait, mert szerintem sajnos vezetői szinten náluk és az Mszp-nél a legtöbb a szalonképtelen ember. Jelenleg csak abban vagyok biztos, hogy az "álcivilek" alkotta liberális, SZDSZ utódörökség a legveszélyesebb a Magyar Köztársaságra.

Amit elértünk, 27 éve, jó dolgokat, azt nyilván védenünk kell, és én az Oroszokban sem látom a megváltót. A lehetséges korrekt partnert, viszont simán. Óvatosnak kell lennünk velük, ebben egyet értek, de rögtön hozzá is tenném, hogy nem kevésbé a nyugati országokkal. Őket is korrekt partnerként kéne kezeljük, nem megváltóként, elfelejteni az ilyen demagóg hülyeségeket, hogy jóbaráti cselekedetből aggódik itt a mi demokráciánkért egy JÓBARÁT, vagy tényleg minket megvédeni küldenek ide a térségbe ABM-rendszer, nehéz dandárt, mert ha ez így lenne, SZA-ban kéne már dekkoljanak 70 éve.

Mindenkit korrekt partnerként kéne kezeljünk, üzletelni velük, de megtartani a saját érdekeink mentén a 2 lépés távolságot ha kell, mindenki irányában.

Ha kicsiben nézzük, a V4 jó és hasznos, sokan szeretnék ha ott is szorosabb lenne a viszony. Én pl. azzal kapcsolatban is szkeptikus vagyok, mert oda meg ha bejön, egy erős Lengyen dominanciát látok.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>silirusglanis</b>
Nekem az égvilágon semmi kifogásom a témával kapcsolatban ebben a topikban, így ha az én jóváhagyásom/engedélyem(???) kell csak ehhez, akkor hajrá.

<b>Vendeg2</b>
Az oroszok által ránk szabadított migránsáradat tényleg a vicc kategória, Merkel hamarabb hívta meg őket, minthogy az RusAF megcsapta volna a szíriai bevetésen tartózkodó iszlamista legényeket.

Bár ma ismét megtudtuk, hogy az oroszok mindig is a rablóhorda szerepét játszották a történelemben (nem úgy, mint a spanyolok, britek és a többi gyarmattartó halálosztag), ettől függetlenül a valóság pont fordított: az oroszok szimplán nem segítenek leállítani a bulit, de egyébként miért is tennék? Mióta kell Moszkvának megmentenie az EU-t a saját lakáj vezetőitől?
Nem az oroszok hívták Európába a migránsokat, nem ők verték szét az egész Közel-Keletet az elmúlt 25 évben, így nem látom be, hogy az oroszoknak per pillanat milyen egyéb nemzetközi írott és íratlan kötelezettségei lennének a témában a saját érdekeinek és földjének védelmén kívül?
Esetleg ígértek ilyet biankóban?

<i>Formosa logikája alapján a formosi realitás a következő lenne: USA + „szövetségesei” rendre lerabolják és kifosztják a gyengébb államokat, majd Oroszo. legyen kedves a sz@rt utánuk ellapátolni, de lehetőleg úgy, a nyugati demokrácia pici keze ne legyen kakásabb, mint volt. Ja igen, közben legyen kedves jó pofát vágni a szankciózgatáshoz, ne izgassa fel magát sem a NATO katonai felvonulásán, sem a kijevi puccson és pár ezer orosz feleslegesen provokatív meggyilkolásán.
Sőt, ha az oroszok végre egyszer magukba szállnának, akkor levonnák a megfelelő következtetéseket és kollektív öngyilkosságot követnének el a történelemben betöltött példátlanul gyalázatos gaztett
sorozataik miatt.
Végül is galád módon meggyilkolták a Romanovokat, magukra kényszerítettek 70 éven át egy szocialista világrendet és menet közben volt pofájuk agyonverni azokat, akik rájuk támadtak.</i>

Egyébként van valami báj a klasszikus nép és nemzetgyűlölők együgyű mantráiban.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
az oroszok szimplán nem segítenek leállítani a bulit, de egyébként miért is tennék? Mióta kell Moszkvának megmentenie az EU-t a saját lakáj vezetőitől?
Nem az oroszok hívták Európába a migránsokat, nem ők verték szét az egész Közel-Keletet az elmúlt 25 évben, így nem látom be, hogy az oroszoknak per pillanat milyen egyéb nemzetközi írott és íratlan kötelezettségei lennének a témában a saját érdekeinek és földjének védelmén kívül?

Tegnap utazás közben már olvastam olyat is, hogy az oroszok országukra veszélyes biztonsági kockázatként kezelik az EU migránspolitikáját, ezért elkezdték a tervek kidolgozását egy esetleges európai kalifátus megjelenésére.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
<blockquote rel="Montezuma">az oroszok szimplán nem segítenek leállítani a bulit, de egyébként miért is tennék? Mióta kell Moszkvának megmentenie az EU-t a saját lakáj vezetőitől?
Nem az oroszok hívták Európába a migránsokat, nem ők verték szét az egész Közel-Keletet az elmúlt 25 évben, így nem látom be, hogy az oroszoknak per pillanat milyen egyéb nemzetközi írott és íratlan kötelezettségei lennének a témában a saját érdekeinek és földjének védelmén kívül?

Tegnap utazás közben már olvastam olyat is, hogy az oroszok országukra veszélyes biztonsági kockázatként kezelik az EU migránspolitikáját, ezért elkezdték a tervek kidolgozását egy esetleges európai kalifátus megjelenésére.</blockquote>
Ez így azért már simán csak hangulatkeltés, szerintem... Amíg náluk ott van Dagesztán, Csecsenföld, már most is, és állítólag Orosz állampolgár több millió eléggé fanatikus szunnita muszlim, nem hinném hogy a felőlünk kialakuló kalifátustól kéne nekik tartani, reálisan. Van már nekik saját hasonló, a déli részeken. Többek közt, és ez el is hangzott, ezeket a kártékony elemeket próbálják lehetőleg Szír területen lenullázni.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<blockquote rel="Montezuma">az oroszok szimplán nem segítenek leállítani a bulit, de egyébként miért is tennék? Mióta kell Moszkvának megmentenie az EU-t a saját lakáj vezetőitől?
Nem az oroszok hívták Európába a migránsokat, nem ők verték szét az egész Közel-Keletet az elmúlt 25 évben, így nem látom be, hogy az oroszoknak per pillanat milyen egyéb nemzetközi írott és íratlan kötelezettségei lennének a témában a saját érdekeinek és földjének védelmén kívül?

Tegnap utazás közben már olvastam olyat is, hogy az oroszok országukra veszélyes biztonsági kockázatként kezelik az EU migránspolitikáját, ezért elkezdték a tervek kidolgozását egy esetleges európai kalifátus megjelenésére.</blockquote>

Ha az oroszok bármi miatt nemzetbiztonsági kockázatként fogják értékelni az EU politikáját, akkor felkészülnek a "pufferzóna" kiszélesítésére nyugati irányban.
Miután az EU politikája nemcsak az oroszokra, de még a saját tagállamaira is veszélyt jelent, így biztosak lehetünk abban, hogy az oroszok nem fognak sokat lacafacázni, ha romlik az európai helyzet és kitolják a katonai műveleteik területét.
Ebben a kontextusban a migránskérdés csak egy a sok közül, ráadásul ez a többi kockázathoz képest (USA katonai felvonulás, Ukrajna, szankciók, stb.) per pillanat jelentéktelen az oroszok szempontjából.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
Ha kitolják a "pufferzónájukat" nyugati irányban, abból világháború lesz, abból meg atomvillanás jobbról. Ezt igazából szerintem ők sem akarhatják. Ahogy én látom, egész jól állnak ők most, nincs szükségük kitolni a pufferzónát, Szíriában nekik áll a zászló, csak nem akarnak megroppanni gazdaságilag sem, az EU sok tagja már hőbörög, szerintem teljes joggal a rájuk erőszakolt embargók miatt, valamint komoly esélyt lehet látni egy EU széthullásra is. S ehhez semmit nem kell tenni Oroszországnak, csak várni. Nem igazán látom, miért indulnának meg Ny-ra. Rengeteg ember szimpátiáját vesztenék el ezzel azonnal, többek közt az enyémet biztosan. Minél tovább látja azt a világ értelmes része, hogy már nem ők, hanem az USA a hódító, állandóan idegenben háborúzó, birodalmi rendszerben gondolkozó hatalom, annál inkább fordulnak feléjük az emberek. Jelenleg reálisan, én nem Orosz agressziótól tartok, inkább amerikaitól...
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Jelenleg reálisan, én nem Orosz agressziótól tartok, inkább amerikaitól...

Az már zajlik: folyamatosan hozzák a technikát meg a személyzetet aki befogadja az meg nettó hazaárulást követ el. Ha egyszer beindulnak az oroszok akkor ezek a lerakatok lesznek az első Iskander célpontok.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
<blockquote rel="zsolti"> Jelenleg reálisan, én nem Orosz agressziótól tartok, inkább amerikaitól...

Az már zajlik: folyamatosan hozzák a technikát meg a személyzetet aki befogadja az meg nettó hazaárulást követ el. Ha egyszer beindulnak az oroszok akkor ezek a lerakatok lesznek az első Iskander célpontok.

</blockquote>
Ezekre gondoltam én is, igen. Ahogy régebben írtam, majd ha az Oroszok vonulnak fel dandárokkal, ABM bázisokkal Kubában, Kanadában, Mexikóban, akkor azonnal az USA lesz az, akivel szimpatizálni fogok tudni. Jelenleg úgy látom, sajnos, hogy ők készülődnek. Persze a kommunikáció az, hogy megvédenek minket, meg az egész szabad világot, etc. de látva az elmúlt 25 évüket, én arra kérném őket, hogy inkább engem ne védjenek meg úgy, meg az én demokráciámat, ahogy tették ezt É-Afrikában, meg a közel keleten, vagy akár Afganisztánban...
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Ha kitolják a "pufferzónájukat" nyugati irányban, abból világháború lesz, abból meg atomvillanás jobbról. Ezt igazából szerintem ők sem akarhatják. Ahogy én látom, egész jól állnak ők most, nincs szükségük kitolni a pufferzónát, Szíriában nekik áll a zászló, csak nem akarnak megroppanni gazdaságilag sem, az EU sok tagja már hőbörög, szerintem teljes joggal a rájuk erőszakolt embargók miatt, valamint komoly esélyt lehet látni egy EU széthullásra is. S ehhez semmit nem kell tenni Oroszországnak, csak várni. Nem igazán látom, miért indulnának meg Ny-ra. Rengeteg ember szimpátiáját vesztenék el ezzel azonnal, többek közt az enyémet biztosan. Minél tovább látja azt a világ értelmes része, hogy már nem ők, hanem az USA a hódító, állandóan idegenben háborúzó, birodalmi rendszerben gondolkozó hatalom, annál inkább fordulnak feléjük az emberek. Jelenleg reálisan, én nem Orosz agressziótól tartok, inkább amerikaitól...

A Nyugatra indulás katonai szempontból elsősorban Ukrajna lehet, a pufferzóna „kitolása” pedig nem csak tankokkal történhet, nyilvánvaló, hogy a kelet-európai EU és NATO tagállamok közötti viszályra is keményen rá tudnak gyúrni, ha kell. Az Egyesült Államok erőforrásai nem elegendőek ahhoz, hogy a jelenleg még létező status quo-t minden térségben képes legyen erőből fenntartani, ergo vagy alkudozni kezd vagy beagresszívul. Erre Európa egy kiváló terep, kétszer már sikeresen leromboltatták Európát eddig is.
Az EU és maga Európa akkor menthető, ha a NATO-t felbontják, Európa pedig létrehozza a saját önálló haderejét összefogva az oroszokkal.
A jelenlegi orosz részsikerek arra jók, hogy enyhítsék az USA által erőltetett kiközösítősdit, de nem elegendőek ahhoz, hogy alapvető geostratégiai fordulatot okozzon – emiatt további olyan orosz lépések is várhatóak, amelyek semelyik nagy tudású biztonságpolitikai szakértő eszébe sem jutnak per pillanat.
Brzezinski összes ötlete már mostanra kuka, Kissingerre nem figyel eléggé a neokon csoport, a nyerő „jósokat” Huntingtonnak és Toddnak hívják Nyugaton.
Persze kellemetlen szembenézni az ő igazságaikkal, de tudomásul kell venni Lao-ce egykori szavait: a <i>szép szó nem igaz, az igaz szó nem szép.</i>

Oroszország toppra fejlesztette a nukleáris csapásmérő rendszereit, több ezer atombunkert adtak át az elmúlt években, mozgásba hozták az egész orosz hadigépezetet, felfuttatták a fegyvergyártást és közben sorra zsebelik be a geopolitikai sikereket:
a Krímet úgy szedték el a NATO orra elől, hogy azt sem tudták Brüsszelben, hanyadika van, Szíriában v@lagba rúgták azt az Iszlám Államot, amelyet az USA hozott létre, Izrael és Szaúdi finanszírozza a logisztika pedig Ankaráé.
Teljesen nyilvánvaló, hogy az orosz hadsereg egy új honvédú háborúra készül és ellentétben az EU-val, felkészültek is lesznek.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
Nem mondom, hogy ne lenne sok dolog logikus abban amit állítasz, de én még jelenleg ennyire nem látom azért cudarnak a helyzetet. Remélem tévedsz.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
A trendekre hívom fel a figyelmet, a katonai tervezés sem a <i>most</i>-al, hanem a <i>majd</i>-al számol. Az elérhető adatokból és információkból + a valóban geopolitikai szaktekintélyek írásaiból annyi látható, hogy milyen irányban haladnak az események.
Erős, stabil és koherens nyugati szövetségről nem lehet beszélni, sőt, a nyugat zászlóshajójában is egyre nagyobb a megosztottság a legfelsőbb szintekig.
Nyertes menethez ez nem ideális, de a kapkodó és meggondolatlan lépéseknek viszont a melegágya.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>„John Kerry amerikai külügyminiszter szerint az „amerikai választási kampány sokkolja a világ vezetőit”. Önmagában különös, hogy egy hivatalban lévő külügyminiszter abszolút belpolitikai ügyet kommentál, ráadásul olyan személyként, aki korábban maga is pályázott – sikertelenül – az elnöki tisztségre.”</i>
http://www.atv.hu/kulfold/20160401-republikanus-ketrecharc-barmi-bevetheto-trump-megallitasara
Nem csak a világ vezetőit, hanem az amerikai lakosságot is.
Ide süllyedt a Fáklyavívő Fődemokratúra, akárcsak az egész szövetségesi rendszere:

<i>„A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) az izraeli miniszterelnök és több nyugati szövetséges ország után is kémkedett. Erről a Der Spiegel című német hetilapra hivatkozva az MTI írt.”</i>
http://vs.hu/kozelet/osszes/a-nemet-titkosszolgalat-izraeli-miniszterelnok-utan-is-kemkedett-0402
http://privatbankar.hu/makro/robbanhat-a-kembotrany-lista-jelent-meg-a-lehallgatott-nemet-szovetsegesekrol-291983

http://www.globoport.hu/155599/nem-mi-kezdtuk-kiujultak-a-harcok-hegyi-karabahban/
Orosz-török proxyháború indul. A kurdok felfegyverzése időszerűvé vált – senki se lepődjön meg, ha a Szíriába tartó orosz katonai ellátmányok egy része véletlenül ott landol.

http://24.hu/kulfold/2016/04/02/jon-a-fegyveres-vedelem-az-osztrak-olasz-hataron/
A migránsokra hivatkozva a semleges Ausztria katonai erők vezénylését tervezi egy NATO tagállam határára. Ez is teljesen megszokott, sőt, rutinszerű a nyugati szövetségesi rendszeren belül.

<i>Obama: Fennáll a nukleáris támadás veszélye</i>
http://mno.hu/kulfold/obama-1335705
Blablabla.
Persze hogy fennáll, de nem onnan, ahová igyekeznek „kikommunikálni”.
Az orosz nélkül atomtárgyalást tartani olyan, mint fax nélkül baxni.
 
Status
Not open for further replies.