[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ha Irán mindenkit válogatás nélkül ellenségnek tekint aki odadugja az orrát akkor persze igazad van. Ha viszont rákényszerül hogy választania kell és az USA Izraellel együtt katonailag fellép ellene, akkor szerintem fennáll a lehetősége, hogy inkább és látszólag "megadja magát az USA-val (csak látszólag, de deklaráltan!) szövetséges" és gyorsabban érkező oroszoknak (hogy mi lenne a hátéralku Irán és Oo. között, az más kérdés). Ne feledd, Irán egyszer már volt orosz-szövetséges megszállás alatt a II. világháborúban.


Te most nyugati logikat tetelel fel egy vallasilag iranyitott orszagnak. Gyanitom nem hogy iranban de meg a koel keleten sem voltal soha . ( nem sertes ) Az egy teljesen mas vilag. A nyugati gondolkodasmododat kidobhatod a kukaba.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
1.) SEMILYEN belpoltikai krizishelyzet nem hatalmaz fel egy masik orszagot hogy megtamadja azt es elfoglalja annak reszet vagy egeszet! Szerintem ez magatol erthetodo.
2.) A Majdani esemenyeket az oroszberenc Janukovics eluldozeset pedig az ukranok egy nyilvanos szavazason megerositettek az az ez volt amit ok akartak.

De fuggetlenul a nagypolitikai jatszmaktol az hogy egy orszagban valsag van nem jogosit fel senkit hogy megtamadja. Sot az ilyen dolog nagyon is alavalo dolog. Teleki anno ilyen dolog miatt lett ongyilkos mikor alairtuk a Jugoszlavokkal a orok meg megbonthatatlant aztan ra nemsokra meg nyomultunk megtamadni oket. Hullarabloknak titulalta sajat hazajat Teleki es igaza volt.

Ez a helyzet az oroszok agressziojaval is. A Budapestimemorandum semilyen korulmenyek kozott nem ad lehetoseget arra hogy oroszorszag megtamadja ukrajnat. Sot arrol szol hogy oroszorszag garantalja MINDEN KORULMENYEK KOZOTT ukrajna szuverenitasat.


"1.) SEMILYEN belpoltikai krizishelyzet nem hatalmaz fel egy masik orszagot hogy megtamadja azt es elfoglalja annak reszet vagy egeszet! Szerintem ez magatol erthetodo."

Hogy kerülnek amerikai katonák Szíria területére?
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Te most nyugati logikat tetelel fel egy vallasilag iranyitott orszagnak. Gyanitom nem hogy iranban de meg a koel keleten sem voltal soha . ( nem sertes ) Az egy teljesen mas vilag. A nyugati gondolkodasmododat kidobhatod a kukaba.
Igazad van, még a környéken se jártam, és nem is vágyok rá a mai körülmények között. Viszont van egy barátom aki elég sok időt töltött Iránban, tőle van némi infó, szóval szerinte a mindennapokban közel sem annyira működik ott a vallási irányítás. Azon is gondolkozz el, hogy jelenleg az USAF vagy az orosz légierő bombázói és Kaszpi-flotta cirkáló-rakétái használják-e rendszeresen Irán légterét Szíria eléréséhez. Szerinted merre mutat ez az "irányszög" iráni részről?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
"1.) SEMILYEN belpoltikai krizishelyzet nem hatalmaz fel egy masik orszagot hogy megtamadja azt es elfoglalja annak reszet vagy egeszet! Szerintem ez magatol erthetodo."

Hogy kerülnek amerikai katonák Szíria területére?


Azok szabadságon lévő önkéntesek,élvezik a trópusi hollydayt.:D:rolleyes:
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Mind ez akkor lenne igaz ha az oroszok a leepitest a kivonulast puskaloves nelkul a fuggetlenseg megadasat mas korabban altaluk megszalt orszagnak akkor csinaltak volna amikor hatalmuk es erejuk teljeben voltak amikor ez csakis az o dontesuk volt. Amirol te beszelsz az nem volt mas mint egy kenyszer mivel gazdasagilag tarsadalmilag politikailag es katonailag is osszeomlottak . Nem az volt a gond hogy nem akartak volna meg tobb szovjetuniot pl Gorbacsov meg 83 ban olyan sztalinista dumat nyomott hogy meg Brezsnyev is csettintett volna szoval szimplan nem tudtak tovabbcsinalni. Az az ez nem az o dontesuk volt. Sot! Igyekeztek meg igy is meggatolni akadalyozni a folyamatokat. A Baltiaknal a civilekre is sortuzet vezenyeltek azok a fuggetlensegert valo tuntetesein 1990 ben csak mar nem voltak eleg erosek a terrorhoz az elnyomashoz. Most ujra megerosodtek es ujrakezdtek a dolgot.

Emlitetted hogy milyen jogi alapon tartott es tart igenyt ukrajna a krimre. Egyszeru a dolog mert barmely jogi folyamatban a felek legutolso kozosen alairt megallapodasa a mervado. Semmisse tesz minden korabbi megallapodast ( kiveve ha hivatkozik valamelyikre reszben vagy egeszben ) es onnantol ez a mervado. Ez pedig jelen esetben a kovetkezo :

A Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atom-nagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti Memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását.


Ez a jogi alap amin a szitu most all. Nem veletlen hogy az oroszok nem hajlandoak semilyen nemzetkozi forumra menni mert olyan egyertelmi a tenyallas hogy a vereseg szamukra biztos.

Es akkor meg nem beszeltunk csecsenfoldrol aminek a fuggetlenseget durvan verbefolytottak es ma is egy a kremlbol iranyitott maffia terrorja nyomja el a lakossagot.

Oroszorszag ha csak egy kicsit is teheti sosem engedi el azt az orszagot amit egyszer elfoglalt. A legnagyobb es legehesebb imperialista orszag. Nem veletlenek oszjateka miatt uralja a fold szarazfoldi reszenek 1/6 at. Es meg mindig nem eleg neki. Magyarorszagnak az a szerencseje hogy van egy utkozo allam kozotte es az oroszok kozott . Most nem nallunk ropognak a fegyverek ami jo mert evszazadokig toltuk a szoporollert. Eleg volt! Azonban abban az idoben kertuk koeteltuk a tobbi europai orszag segitseget, ahogy az ukranok teszik most. Igen korrupt rendszer de a legtobb fiatal demokracia ilyen. Az USA is ilyen volt, ilyen szinten atan kinotte magat. Szem elott tartva a magyar kisebbseg erdekeit es ertuk maximalisan kiallva egy jottanyit sem engedve de tamogatnunk kell ukrajnat hogy talpon tudjon maradni es ne zuhanjon vissza az orosz medve korrupt es elnyomo karmaiba.
"gazdasagilag tarsadalmilag politikailag es katonailag is osszeomlottak"
Ezt már nem először hallom itt a fórumon. Milyen peldákat tudnál felhozni a szavaid alátámasztására? Mert én éltem akkor és A Szu megszűnéséig semmi ilyet nem tapasztaltam
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
1.) SEMILYEN belpoltikai krizishelyzet nem hatalmaz fel egy masik orszagot hogy megtamadja azt es elfoglalja annak reszet vagy egeszet!
De fuggetlenul a nagypolitikai jatszmaktol az hogy egy orszagban valsag van nem jogosit fel senkit hogy megtamadja.
.
Vonatkozik esetleg ez a NATO-tag Törökországra is, akinek csapatai ott nyomulnak Szíriában és időnként Irakban is?!!
Vonatkozik ez az USA-ra is, akinek csapatai nem is tudom mit keresnek manapság Irakban, ott voltak Líbia rommá-bombázásánál is (most nagyobb ott a demokrácia?!!), és mit keresnek Szíriában?!! Afganisztán megszállása "valamennyire" érthető az akkori tálib kormány nyilatkozata alapján, de jogilag az is kevésbé.
Vonatkozik ez a "demokratikus" Szaúd Arábiára is, akinek csapatai vérengzést rendeztek a civilek között még csak nem is otthon hanem a szomszédban, és "mellékesen" Jemenben is "vendégeskednek"?!!
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
1.) SEMILYEN belpoltikai krizishelyzet nem hatalmaz fel egy masik orszagot hogy megtamadja azt es elfoglalja annak reszet vagy egeszet! Szerintem ez magatol erthetodo.
2.) A Majdani esemenyeket az oroszberenc Janukovics eluldozeset pedig az ukranok egy nyilvanos szavazason megerositettek az az ez volt amit ok akartak.

De fuggetlenul a nagypolitikai jatszmaktol az hogy egy orszagban valsag van nem jogosit fel senkit hogy megtamadja. Sot az ilyen dolog nagyon is alavalo dolog. Teleki anno ilyen dolog miatt lett ongyilkos mikor alairtuk a Jugoszlavokkal a orok meg megbonthatatlant aztan ra nemsokra meg nyomultunk megtamadni oket. Hullarabloknak titulalta sajat hazajat Teleki es igaza volt.

Ez a helyzet az oroszok agressziojaval is. A Budapestimemorandum semilyen korulmenyek kozott nem ad lehetoseget arra hogy oroszorszag megtamadja ukrajnat. Sot arrol szol hogy oroszorszag garantalja MINDEN KORULMENYEK KOZOTT ukrajna szuverenitasat.
1. Ezt az USA ban is tudják vajon? Koreától Szíriágig...
2. Milyen nyilvános szavazásról beszélsz? :D:D:D
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Sem oroszorszag sem a nyugat nem tartotta magat tavol ukrajnatol. Mind a ketto befolyast akart szerezni ukrajna felett. Ez eloszor az oroszoknak sikerult de a rendszer amit igy letrehoztak kiverte a biztositekot az ukran nepnel es valtani akartak. Nem vezetot akartak valtani hanem szimplan hogy ne az oroszokhoz kossek magukat gazdasagilag hanem az EU hoz. Ez volt az amit Moszkvaban nem turtek el es utasitottak Janut hogy mondjon ra nemet. Mikor ezt megtette az emberek kimentek az utcarra es ha kelett akkor is kimentek amikor tudtak hogy meghalhatnak. Ugyanugy ahogy kimentek az emberek Moszkva utcaira 91 ben amikor a KGB ( meg Gorbacsov ) majdnem visszaforditotta a demokratialas folyamatat. Ott sem torodtek azzal hogy meghalhatnak mentek mert menniuk kelett.
Ezt tettek az ukranok is. Es erre reagalva miutan a sajat emberet kimentette moszkva ami mutatja hogy az o babjuk volt szoval ekkor megtamadta es elfoglalta a krimet majd nekiallt Kelet ukrajnat is fellazitani.
Te ezt meg honnét tudod, h mit akart az Ukrán társadalom többsége 2013 ig? Jós vagy, vagy megírták az amerikai újságok?
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
  • Tetszik
Reactions: zeal

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ez nem válasz a kérdésemre. Ezekszerint csak aszokásos hazudozás megy a részedről.
Feltettem neked amúgy több kérdést is. Kérlek azokra is hazudjál már valami szépet...


Hazudozni te szoktal. Emlekszel amikor rajtakaptalak ketszer is aztan csak sertodotten kozolted hogy inkabb onnantol ignoralsz ??? Szoval probalj meg normalis hangnemben komunikalni vagy ha nem tudsz akkarsz akkor itt van vege.

De hogy konkret legyek. Mikor hol hazudtam ?
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Az USA a kommunisták ellen harcolt. Egy magyarnak nem lehet beadni azt a fasságot, nem ez volt jó oldal. Negyvenöt évnyi érvet tudunk arra miért jó ötlet kommunistákat ölni!


Ne haragudj, de ez azért eléggé meredek és embertelen nézet. Remélem nem vagy annyira elvetemült, mint amennyire az írásaid alapján kinézel... mert ha mégis, nem merek sötétedés után kimenni az utcára... Nem hiszem, hogy csak úgy le kéne gyilkolni egyetlen népcsoportot és/vagy politikai-világnézeti csoportot. Ha rajtam múlna, már repülnél a fórumról, a megjegyzéseid miatt.

De biztos igen nagy kommunisták voltak pld. a vietnámban megölt, megsebesített gyerekek...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Ne haragudj, de ez azért eléggé meredek és embertelen nézet. Remélem nem vagy annyira elvetemült, mint amennyire az írásaid alapján kinézel... mert ha mégis, nem merek sötétedés után kimenni az utcára... Nem hiszem, hogy csak úgy le kéne gyilkolni egyetlen népcsoportot és/vagy politikai-világnézeti csoportot. Ha rajtam múlna, már repülnél a fórumról, a megjegyzéseid miatt.

De biztos igen nagy kommunisták voltak pld. a vietnámban megölt, megsebesített gyerekek...
Nem tudom feltűnt e, de a vietnami nép vállvetve harcolt az USA csapataival, hogy elkerülje a gyilkos vörös zsarnokságot. Sajnos az USA cserben hagyta a vietnamiakat, ahogy annyi más szövetségesét is, mint most a kurdokat.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Nem tudom feltűnt e, de a vietnami nép vállvetve harcolt az USA csapataival, hogy elkerülje a gyilkos vörös zsarnokságot. Sajnos az USA cserben hagyta a vietnamiakat, ahogy annyi más szövetségesét is, mint most a kurdokat.
Akkor úgy érdekességképpen áruld már el: 75 májusában kik foglalták el Saigont és egész Dél-Vietnamot, esetleg a hinduk, japánok, vagy a perui kecsuák?!! Mert én úgy emlékszem ott gyilkos testvérháború folyt, mindkét oldalon volt "néhány" vietnami is az amerikai (ausztrál stb.) csapatokon kívül, és közel sem minden vietnami az USA oldalon harcolt. Talán ezt mutatja a háborúnak a végkimenete is.
 
Status
Not open for further replies.