[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Mi megy itt gyerek?

a jövőben Izrael védelmét csakis Eurázsia (Oroszország és Kína) fogja tudni garantálni az őt körbeölelő "muszlim tengerben".

Ezt most komoly ?
A hidegháborúban mi volt? Az egész arab tenger ellen harcolt Izrael és köszöni szépen nem volt eurázsiai izé amit ti hívtok annak , sőt egy egész birodalom állt a "arab tenger"oldalán ! és kigyőzött? Na ugye !
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Magyarországon van szólásszabadság? Vagy ez ilyen "szólásszabadság, DE..." féle dolog?

Ez az a témakör ami mindent szét tud rombolni. A 100%-os szólás szabadságába bárkit el lehet küldeni a K@rva anyjába, ha meg fékeket építesz be akkor meddig teheted meg, mikortól nem számít szólásszabadságnak. A hitleri köszöntés, a vöröscsillág, vagy a cigányozás? Meddig tart a szólásszabadság, avagy meddig tarthat? Mikor éri el azt a pontot, ahol túl sok embert sért? Ez egy örök dilemma, és sosem lesz egyetértés.

(Szerintem a 100% szólásszabadság nem jó, de az egyoldalú korlátozás még rosszabb is lehet. El kell találni a ballanszot. A túl sok korlátozás is rossz.)
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 402
113
Az egész arab tenger ellen harcolt Izrael

Igen. Akkor. Az Egyesült Államokkal a hátában...
..
a. Donald Trump imént nyilatkozott, hogy elfogyott a célpontja Afganisztánban.
b. 2020. januárjában megkezdődött az iraki amerikai jelenlét "fellazítása" is.
(A perzsák rakétázhattak egyet, és Kászim Szulejmáni alattomos meggyilkolásával az Irakból való kivonulásnak pszichológialag is megágyaztak...)
c. Szíriában már Oroszország van jelen 2015 őszétől.
d. Líbiában pedig az Orosz Medve jelenléte úgy néz ki, hogy ezekben a napokban indul!
..
Lehetne még folytatni...
Szerintem Izraelben sem hülyék "tervezik a jövőt". És pontosan érzékelik, hogy az Egyesült Államok Európától, és Eurázsiától "távolodik".
..
Palaolajuk is van már bőven, mióta a technológia rendelkezésre áll, illetve a "szülő", a Brit Oroszlán "kimenekítése" is megtörtént az EU-ból
2020. január 31-én 23:00 órakor!
..
A kínai nagykövet vajon hogyan halt meg Tel-Avivban?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában. Az amerikai diplomácia vezetője kifejtette, hogy álláspontja szerint Kína manapság "agresszívabbá vált" a félrevezető információk terjesztésében és a bomlasztásban Hongkongtól az Egyesült Államokig szerte a világban.
Pompeo: Kína agresszívabb, és veszélyt jelent a világra
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Magyarul Vlagyi megint meresztgeti az atomkukiját. Szokása. Pár havonta elő szokta venni az atomfütyköst, attól érzi fickósnak magát.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Továbbra is védelmi jellegü, csak Oo és szövetségeseit ért támadás esetén használnák.
Ez már jól ismert dolog. Elcsépeli a sok emlegetéssel. Ha a kínai elnök beszélne az atomfegyverek használatáról annak lenne súlya, mert nem szokta csak úgy emlegetni. De ha Vlagyi emlegeti az csak a szokásos. Két csodafegyveres fickóskodás között egy laza atomkodás. Ő ilyen.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 596
24 961
113
Ez már jól ismert dolog. Elcsépeli a sok emlegetéssel. Ha a kínai elnök beszélne az atomfegyverek használatáról annak lenne súlya, mert nem szokta csak úgy emlegetni. De ha Vlagyi emlegeti az csak a szokásos. Két csodafegyveres fickóskodás között egy laza atomkodás. Ő ilyen.
Ja, aztán mégse lett megtámadva oroszország bármennyire is szeretnétek felosztani azt a földet is. Emlékszel a pár éve megtartott zapadra, mennyire tele volt akkor a gatya?
Bármit csinál Putyó az neked mindig savanyú, de ez így van jól. Ha meg hercehurca lesz remélem mész az első sorba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Ez már jól ismert dolog. Elcsépeli a sok emlegetéssel. Ha a kínai elnök beszélne az atomfegyverek használatáról annak lenne súlya, mert nem szokta csak úgy emlegetni. De ha Vlagyi emlegeti az csak a szokásos. Két csodafegyveres fickóskodás között egy laza atomkodás. Ő ilyen.

Tudtommal nem az oroszok szoktak beszélni megnyert atomháborúról és nem az oroszok csináltak majd 7 tanulmányt 2019-ben, hogy megnyerhető-e egy atomháború. Nem az oroszok léptek ki az ABM, INF, OS szerződésekből egyoldalúan.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Új orosz állami politika a nukleáris elrettentés területén:

Согласно документу, решение о применении ядерного оружия принимается президентом РФ при следующих условиях:

поступление достоверной информации о старте баллистических ракет, атакующих территории Российской Федерации и (или) ее союзников;
применение противником ядерного оружия или других видов оружия массового поражения по территориям Российской Федерации и (или) ее союзников;
воздействие противника на критически важные государственные или военные объекты Российской Федерации, вывод из строя которых приведет к срыву ответных действий ядерных сил;
агрессия против Российской Федерации с применением обычного оружия, когда под угрозу поставлено само существование государства.
Сообщается, что президент России при необходимости может проинформировать военно-политическое руководство других государств и (или) международные организации о готовности Российской Федерации применить ядерное оружие или о принятом решении о применении ядерного оружия, а также о факте его применения.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai elnök terve szerint a szeptemberi csúcsból egy Washington által vezetett új, Peking ellenes globális koalíció születhet. A Fehér Ház Ázsiában Dél-Korea és India felé szeretné terelni azokat a beszállítói láncokat, amelyeket kivonatna Kínából. A G7-csoport jelenlegi formájában 1975-ban alakult ki, és a világ hét leggazdagabb, IMF-tagsággal rendelkező államát foglalja magában: az Egyesült Államokat, Japánt, Németországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot, valamint Kanadát. Idén az USA tölti be a csoport soros elnöki pozícióját. Trump elnök múlt szombaton jelentette be, hogy szeptemberre halasztja a G7-csúcsot, amelyet eredetileg június 10-én tartottak volna meg az amerikai Camp Davidben, majd a koronavírus-járvány miatt június végére halasztották. Az amerikai terveket azonban keresztülhúzta Merkel kancellár, aki pénteken visszamondta a júniusi részvételét a koronavírus miatt – amelyre azért több megfigyelő is felkapta a fejét. A szeptemberi halasztással egy időben Trump szintén bejelentette, miszerint a G7-csúcsra meghívja Oroszországot, Indiát, Ausztráliát és Dél-Koreát. Kína nem kapott hasonló meghívást az elnöktől. „Nem érzem azt, hogy a G7 megfelelően tükrözi azt, ami a világban történik. Ez egy nagyon elavult országcsoport” – mondta Trump. Az elnök tervei szerint a következő csúcs legfontosabb témája Kína lenne. A brit és a kanadai kormány már leszögezte, hogy ellenzik Oroszország meghívását. Trump bejelentése komoly izgalmakat váltott ki az új meghívottaknál.
Új mestertervet főzött ki Trump Kína bekerítésére
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Az amerikai elnök terve szerint a szeptemberi csúcsból egy Washington által vezetett új, Peking ellenes globális koalíció születhet. A Fehér Ház Ázsiában Dél-Korea és India felé szeretné terelni azokat a beszállítói láncokat, amelyeket kivonatna Kínából. A G7-csoport jelenlegi formájában 1975-ban alakult ki, és a világ hét leggazdagabb, IMF-tagsággal rendelkező államát foglalja magában: az Egyesült Államokat, Japánt, Németországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot, valamint Kanadát. Idén az USA tölti be a csoport soros elnöki pozícióját. Trump elnök múlt szombaton jelentette be, hogy szeptemberre halasztja a G7-csúcsot, amelyet eredetileg június 10-én tartottak volna meg az amerikai Camp Davidben, majd a koronavírus-járvány miatt június végére halasztották. Az amerikai terveket azonban keresztülhúzta Merkel kancellár, aki pénteken visszamondta a júniusi részvételét a koronavírus miatt – amelyre azért több megfigyelő is felkapta a fejét. A szeptemberi halasztással egy időben Trump szintén bejelentette, miszerint a G7-csúcsra meghívja Oroszországot, Indiát, Ausztráliát és Dél-Koreát. Kína nem kapott hasonló meghívást az elnöktől. „Nem érzem azt, hogy a G7 megfelelően tükrözi azt, ami a világban történik. Ez egy nagyon elavult országcsoport” – mondta Trump. Az elnök tervei szerint a következő csúcs legfontosabb témája Kína lenne. A brit és a kanadai kormány már leszögezte, hogy ellenzik Oroszország meghívását. Trump bejelentése komoly izgalmakat váltott ki az új meghívottaknál.
Új mestertervet főzött ki Trump Kína bekerítésére

Hihetetlen, hogy már a címből megtudom mondani, hogy ez is egy Káncz Csaba féle fizetett okádás. Nagyon kellemetlen ez a pali.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 106
15 708
113
Olyan fél-egy éve írhattam az index MHM topkjában, hogy ellentétben azokkal, akik szerint a fehér posztkeresztény civilizáció helyét a színesek és muszlimok katyaz poszt-civilizációja veszi át, én úgy vélem, hogy nem lesz nekik jövőjük.

Ugyanis amint a fehér posztkeresztény civilizáció eltűnik az útból, a kelet-ázsiaiak/kínaiak azt csinálnak a színesekkel és muszlimokkal amit akarnak.

Én náluk nem lesz blacl lives matters. Számukra rohadtul nem fog számítani az ilyesmi, ők Mekkába is gond nélkül bemasíroznak ha valami miatt szükségük lesz rá.

Szóval a jelenlegi atlanti folyamatok bizony mind kínának dolgoznak.

Egyedül a fehér nacionalista jobboldal szólhat közbe, ha megunja a dolgokat, és fegyveres erővel pontot tesz a dolog végére.

Amúgy volt valami videó egy néger nőről, aki emiatt siránkozott, hogy szerinte a dolog oda vezet, hogy a fehérek megunják, és kiirtják amerikából aszíneseket.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Olyan fél-egy éve írhattam az index MHM topkjában, hogy ellentétben azokkal, akik szerint a fehér posztkeresztény civilizáció helyét a színesek és muszlimok katyaz poszt-civilizációja veszi át, én úgy vélem, hogy nem lesz nekik jövőjük.

Ugyanis amint a fehér posztkeresztény civilizáció eltűnik az útból, a kelet-ázsiaiak/kínaiak azt csinálnak a színesekkel és muszlimokkal amit akarnak.

Én náluk nem lesz blacl lives matters. Számukra rohadtul nem fog számítani az ilyesmi, ők Mekkába is gond nélkül bemasíroznak ha valami miatt szükségük lesz rá.

Szóval a jelenlegi atlanti folyamatok bizony mind kínának dolgoznak.

Egyedül a fehér nacionalista jobboldal szólhat közbe, ha megunja a dolgokat, és fegyveres erővel pontot tesz a dolog végére.

Amúgy volt valami videó egy néger nőről, aki emiatt siránkozott, hogy szerinte a dolog oda vezet, hogy a fehérek megunják, és kiirtják amerikából aszíneseket.
De legalább nem a feketék hanem a sárgák nyernek a végén, ez vigasztalhatja valamelyest a mindezt előre látó fehéreket akik csak kommentelni mernek a faji háborúról de a cselekvéshez túl gyávák.