Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Trade between China and Russia returns to positive growth: MOFCOMXi szerint Kína, Oroszország határozottan előrelép a két ország kapcsolataiban
Az illető soha nem volt katona pszichológus. A Honvédségnél személyügyes beosztásban szereptelt, majd a BV-nél volt ilyen-olyan beosztásban, a töbit keresgéld ki, már amennyiben ugyanarról a személyről beszélünk (Posta Imre).
Pontosabban? Mivel ebben a szituációban P Imréről válaszoltam.Nem, én a PI-ről beszéltem.
Ez az egymilliós kérdés.De ki az a PI?
De ki az a PI?
Gratulálok a pontos megnevezésedhez. Esetleg lehetett volna Hi, kvi, vagy a frász tudja mi, amit csak te ismersz.Nem, én a PI-ről beszéltem.
Egy éve még arról cikkeztek, hogy kb 2 fregattjuk meg egy tengójuk működik a többi felújítására nincs pénzük.a nemetek tervezik, hogy jovo evtol hajokkal szallnak be az azsiai (Indo-Pacific) terseg ellenorzesebe
Az 2 eve volt, amugy ja, jovo evrol van szo.Egy éve még arról cikkeztek, hogy kb 2 fregattjuk meg egy tengójuk működik a többi felújítására nincs pénzük.
A világ csendőre talán szólt nekik, hogy a közös ázsiai stratégiai érdekeik miatt jó lenne ha beszállnának melléjük ? Ééss... mindjárt megoldhatóak lettek a gondjaik ? Ééérdekes...Egy éve még arról cikkeztek, hogy kb 2 fregattjuk meg egy tengójuk működik a többi felújítására nincs pénzük.
"2018-19-ben a világ legnagyobb exportvolumenei így festettek:"Hidegháborús időket idéz Washington és Moszkva kapcsolata, miközben Peking nevető harmadikként jelentős gazdasági növekedésen ment keresztül – írja a XXI. Század Intézet elemzése szerint ebben Joe Biden amerikai elnök politikájának döntő szerepe van.
..
A két szuperhatalom, az Egyesült Államok és Oroszország közti ellentétek a 2010-es éveket követően 2021-ben újultak ki ismét, aminek köszönhetően jelenleg Washington és Moszkva kapcsolata már-már a hidegháborús időket idézi – állapította meg a friss elemzésében a XXI. Század Intézet. A szerzők, Kosztur András és Matyi Tamás szerint a fennálló helyzetből leginkább Kína profitálhat, aki kihasználva a civakodást nevető harmadikként az elmúlt két évtizedben jelentős gazdasági növekedésen ment keresztül, külpolitikai kapcsolatainak köszönhetően pedig az afrikai kontinens és Latin-Amerika után, immár Európában is egyre jelentősebb gazdasági kapcsolatokra tudott szert tenni.
..
Rámutattak, Kína felemelkedéséből Magyarország is sokat profitálhat, ugyanis a kormány, felismerve a világpolitikai folyamatok változását, az elmúlt években több fontos partnerséget is kötött a szuperhatalmak között egyre előkelőbb helyet elfoglaló országgal."
..
"A demokrata amerikai elnök, Joe Biden 2020-as megválasztása után ismét drasztikusan romlani kezdett Oroszország és az Egyesült Államok viszonya. A szerzők szerint ebben jelentős szerepet játszottak a nyugati és keleti vakcinák körül kialakult diplomáciai csatározások is, mivel több nyugati ország a mai napig a keleti soft power – azaz puha erő – eszközeként tekint az oltóanyagokra. A legnagyobb törést az okozta márciusban, hogy Biden egy interjúban igennel felelt arra a kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e Vlagyimir Putyin orosz elnököt. „Az amerikai elnök kijelentése azért is tekinthető kifejezetten súlyosnak, mert korábban még a hidegháború éveiben sem volt példa hasonló megnyilvánulásokra a felek részéről” – mutattak rá.
..
Az amerikaiak és oroszok hidegháborús csörtéjével párhuzamosan Moszkva és Peking a korábbiaknál is szorosabbra tudta fűzni kapcsolatait, Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter nyíltan az amerikai hegemónia megtörésének szükségességéről és a szankciós politikával szembeni együttműködésről beszélt – hangsúlyozták.
..
A szerzők szerint ahhoz, hogy Washington meg tudja bontani a kínai–orosz szövetséget, vélhetően először olyan külpolitikai vonalvezetést kellene kialakítania, amely a hidegháborús vagdalkozás helyett az amerikai érdekek képviseletére koncentrál."
..Átalakul a világpolitika, Kína lehet a nyertes
Hidegháborús időket idéz Washington és Moszkva kapcsolata, miközben Peking nevető harmadikként jelentős gazdasági növekedésen ment keresztül – írja a XXI. Század Intézet elemzése szerint ebben Jo...www.vadhajtasok.hu
Kína GDP növekedése negyedévente év/év bázison!
..
Egyesült Államok GDP növekedése negyedévente év/év bázison!
Ez hol erősíti vagy cáfolja azt, amit Kína valós termelési potenciáljáról írtam?
Largest Trading Partner of each country in the world.
Nem a te hozzászólásodra válaszoltam. Ez csak egy érdekes térkép a világról.Ez hol erősíti vagy cáfolja azt, amit Kína valós termelési potenciáljáról írtam?