1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Az amerikai külpolitikával van bajom Obama óta, aki elérte azt Európában, hogy jobban utáljuk az USAt, mint utáltuk a SZUt anno. Közben meg azért drukkolunk, hogy Oroszországot továbbra is egy olyan Putyin kormányozza, aki lehet, hogy nem a legdemokratikusabb a devianciákkal, de legalább hitet ad a saját országának, mernek ismét nagyok lenni, és ha nem is élnek nyugati életszínvonalon, legalább nem a jelcini szar van, ahol nem elég, hogy szarul éltek, de az rúgott beléjük, aki akart.

  Pedig én Putyin nem bírtam. Sőt. De olyan vezető, aki hitet ad egy országnak, van elég tökös, számomra simán elfogadhatóbb, mint aki tönkreteszi azt, majd ismét megmentené.

  Trump kapcsán ugye Trumpra a műveletlen amerikaiak szavaztak.

  A nem suttyó népek pedig ezek szerint a demokratákra?

  Itt van pár nem suttyó demokrata szavazó:

  http://www.origo.hu/teve/20170104-a-legapolatlanabb-sztarok.html
   
  aquarell likes this.
 2. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Nekem tetszett. Màs volt, mint a szokásos, az biztos. Szabadon beszélt, nem telepronterröl, mint Obama mindig. Nem tudta ki fog kèrdezni, mint ahogy az Obamaval mindig meg volt beszélve. Ez nekem pozitiv. A mindennapi emberek imàdni fogjàk, az intelligencia utàlni. Mert egyenesen, köznyelven beszél. Azt a làtszatot kelti, hogy azt mondja, amit gondol.
  Nem vesz el pi...ànyi részletekben, szerintem nem is az a feladata. Nyomja mindig az uj munkahelyek jelentöségét, ami nagyon fontos. Szerintem a magas hozzàadott èrtekü termelés egy részét haza fogja tudni vinni. Ebben igaza van, szerintem.
  Annak beismerése, hogy az oroszok hekkeltek, az àra volt annak, hogy jelöltjeit ne torpedozzàk meg McCainèk. Ott lesz még belhàborù a republikànus pàrttal,ha Trump nyeregben ül, mert nem felejt és nem szokott hozzà, hogy beadja a derekàt. Kimondja kerekperec, amit gondol, nem beszél mellé. Vidàm lesz majd , ha Merkellel talàlkozik....
  Arànylag tiszta jàtékszabàlyok mellett jòl ki fog jönni Putyinnal is, szerintem. Meg fogjàk egymàst èrteni, mert hasonlòan gondolkoznak. Aki keresztbe tesz neki, azt le fogja durungolni pàr figyelmeztetès utàn...:)
   
  Kukorica János likes this.
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Törődj bele te kötözködő széplélek. Legalább tágult a látóköröd. :):)
   
  lgabo and antigonosz like this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én úgy látom, hogy a realitás nekik az, hogy vagy erőltetik azt az életszínvonalat, az egyre kisebb valós gazdasági teljesítménnyel, ami eddig volt, nyerészkedve a gyarmatokon, és akkor garantált a III.vh, ez lett volna leegyszerüsítve a Hillary vonal, vagy lejjebb adják kicsit vagy az életszínvonalat, VAGY amit ahogy látom amit Trump próbál csinálni, MEGDOLGOZNAK érte ha kell megint gyárakban, akár szallag mellett is ha visszatér a termelés, de feladják azt, hogy a Petrodollár(tehát a világ többi részén megtermelt valós érték tőzsdei bűvészkedésével, meg ilyen olyan banki műveletekkel való lefölözésével) biztosítja nekik a tutit. Nekem ez a második verzió sokkal szimpatikusabb!
   
  aquarell and emel like this.
 5. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Sokkal érdekesebb, hogy Trump az amerikai hírszerzésre is kiakadt. Nem lepne meg, ha hírszerzés helyett hírcsárdára keresztelné át őket, egyáltalán nem lenne alaptalan. :D:D:D:D
  Az meg egyszerűen fenomenális, hogy az amúgy állandóan leszólt oroszok újabban elképesztő módon megtáltosodtak még az index és 444 (illetve külföldi társaik) szerint is: el tudnak találni egy kórházat akár többször is, felnyomnak mindent, nincs számukra akadály, mindenről tudnak ÉS még videójuk is van róla, ami ugye a nyugati ellenlábasaikról nem igazán mondható el. Sőt! Megellett a tehén? Az oroszok voltak! Fáj a hajad? Az oroszok voltak! Esik az eső? Az oroszok voltak! Basszus, ezek a "primitív oroszok" valami istenverte zsenik! :D:D:D:D:D
  Nyilván van és lesz is Trumpon nyomás az oroszok kapcsán, hogy csesztesse őket, aztán majd kiderül, hogy mi lesz ebből. A külügyminiszter-jelöltje az "állásinterjúján" természetesen pont azt mondta, amit a hallgatóság hallani szeretne, de hát egy állásinterjú erről szól... :D:D:D:D
   
  fip7, fishbed, laiki and 3 others like this.
 6. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nem lesz átnevezés. Lefejezés lesz. :)
   
  lgabo and zeal like this.
 7. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Nekem is szimpatikusabb. De ehez ki kéne számolni, h mekkora bevételük van a nyerészkedésből és ezt mekkora termeléssel lehet kompenzálni. Az élet színvonal esést meg felejtsd el. Az nem járható út. A hadiipar megy, azt sem lehet leállítani. Vagyis háborúk lesznek még.
   
  Kukorica János likes this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Jaj ne légy már ilyen pesszimista. Ő nem PC, ha kell úgy szól be mint egy kocsis és ez a legfontosabb. Nem csak beszéli az emberek nyelvét, hanem úgy is gondolkodik, de komolyan, őszintén. Amerika most begubózik mint egy selyemhernyó és egy gyönyörű pillangó fog kikelni belőle. Újra naggyá teszi Amerikát és ezt a jó úton éri el. A szalagmelósok majd jobban belehúznak és ez kompenzálni fogja a gonoszkodásból szerzett nyereséget. A melósokat meg majd kompenzálja nagyon nem PC twitter üzenetekkel. Ja, és megkapják a falat is, hogy teljes legyen a boldogság. Szép idők jönnek. Nincs többé ellenség. Nyert a jó ügy.
   
 9. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Ha a történelmi ismereteim nem csalnak meg engem. Az USA egyszer már folytatott izolacionista politikát, ami révén erős és fejlett gazdaságra tett szert, ami megalapozta majdani világhatalmi szerepét. A jelenlegi USA csak árnyéka önmagának, mert bár papíron az övék a a világ legnagyobb gazdasága, (amit Kína minden egyes 10 év elteltével majd 10 év múlva előz meg :p ) de mindez hiába, mert ennek a gazdaságnak a profitja, ugyan úgy nem az USA-ban realizálódik, mint itthon Magyarországon, mert ott is már kivitték a termelést máshova (ahol olcsóbb) plusz az offshortolás, sem magyar sajátosság és bár olvastam róla, hogy nekik jobb törvényeik vannak erre, mint nekünk, de láss csodát ott sincs aki betartassa. És neki senki nem fog adni a bőrszínéért egy nóbel békedíjat, ezt már csak úgy élcből tettem hozzá :)
   
  karpatalja likes this.
 10. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Igen, neked egy pár év múlva is jó eséllyel lesz ilyened, hogy költségvetés. Az övékben nem vagyok biztos...
   
  karpatalja and melampo like this.
 11. beta

  beta Well-Known Member

  Trumpnál számítani lehetett, hogy előbb-utóbb jönnek a hülyeségei, de kicsit későbbre vártam :) Apróságok, de azért nem pozitív jelek. Nagykövetek idő előtti visszahívása, veje kinevezése fontos pozícióba, tajvani telefon meg ilyenek. Ha meg kiderül, hogy vannak kompromittáló videók az nagyon gáz lenne.
   
 12. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  A vejének a kinevezése szerintem pont várható volt, mivel amolyan szürke eminenciásként végig ott volt mögötte a kampány alatt. Ő irányította a kampánystábot. Zsidóként pedig úgy tudom, hogy jó kapcsolatot ápol a mind a neokonokkal, mind az ortodoxokkal és ez ott is fontos tényező, nem csak itthon. A nagykövet váltás az törvényszerű következmény egy elnök választás után az USA ban, ha lejárt a mandátumának az ideje, ha nem. Általában a pártot financiálisan is támogató magán személyek jutalma egy egy nagyköveti poszt. Ez alól kivételt képeznek a kulcsfontosságú helyek. Például Colin Bellék is tobb százezer dollárral támogatták a demokrata kampányt, így lett magyarországi nagykövet.
   
  aquarell likes this.
 13. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Obama 8évvel ezelött ugyanezt csinàlta. De neki szabad volt, mert ö Bush sötétlelkü tàmogatòit zavarta haza. Most meg liberàlis szellemiségü egyénekröl van szò !És az ugye màs. :)
   
 14. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Igyekszem majd ;)
   
 15. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  "A cikkben megszólaló többi szakértő is azt mondja, hogy a jelentés nagyrészt már korábban is nyilvános “bizonyítékokhoz” nyúl vissza. Olyanokhoz, mint hogy a hackertámadások akkor történtek, amikor Oroszországban munkaidő van, és hogy a hackerek karácsonykor is dolgoztak, az Oroszországban ünnepelt ortodox karácsony alatt viszont nem.

  A jelentés arra semmiképpen sem jó, hogy bizonyítsa azt az állítást, hogy az orosz katonai hírszerzés, a GRU közvetlenül fizetett embereket azért, hogy feltörjék a Demokrata Párt szervereit, majd ezekkel visszaélve Donald Trump javára fordítsák az elnökválasztást. Sőt, ezt valószínűleg nem is lehet bizonyítani, mert az elkövetők nehezen beazonosíthatóak, és ha még sikerülne is beazonosítani őket, akkor még nehezebb lenne bebizonyítani, hogy kinek a megbízásából tették mindezt.

  Csak az a kérdés, hogy ha nincs füstölgő fegyver, akkor mért csinál úgy az amerikai titkosszolgálat, mintha lenne. Természetesen továbbra is elképzelhető, hogy Oroszország áll a támadások mögött, és hogy Putyin aktívan befolyásolta az amerikai választást. Okuk is lenne rá, meg lehetőségük is, csakhogy továbbra sincs bizonyíték arra, hogy ez így is történt."

  http://24.hu/kulfold/2017/01/12/akkor-most-magara-hugyoztatott-trump-vagy-nem/
   
 16. neptun892

  neptun892 Well-Known Member

 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A jp- s fiúk tudnak valamit.
  :D
   
 18. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  "A source close to Mr Steele said on Wednesday night that he now fears a prompt and potentially dangerous backlash against him from Moscow."
  http://www.telegraph.co.uk/news/201...duced-donald-trump-russian-dossier-terrified/

  A palimadár, aki Trumpot besározta, az életéért retteg - és most tessék kapaszkodni: nem a megbízóitól, nem Trumpéktól, hanem az OROSZOKTÓL! :eek::eek::eek: És ennyi ésszel ez "hírszerző" volt! :D:D:D:D:D:D:D
   
  fishbed likes this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Most mennyire adják a fogadóirodák Trump nem beiktatásának az esélyét?
   
 20. zeal

  zeal Well-Known Member

  Konkretan ilyet nem talaltam. Helyette "Trump Exit Date" van.
  2017-18-19-ben 15-25% kozotti eselyekkel. 2020 utan a maradek kabe 35-40%.
   
  eevil likes this.

Ezen oldal megosztása