1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2309545/Named-Boy-8-waiting-runner-dad-hug-finish-line-Boston-Marathon-bombings-killed-grievously-injured-mother-sister-Woman-twenties-dead-144-hurt-17-critical.html
   
 2. yrkon

  yrkon Active Member

  Üdv!

  Írták, hogy esetleg szaúdi férfi a gyanúsított. Az Al-Kaidának vannak ott sejtjei? Mert egyébként úgy tudtam, hogy Szaud-Arábia és az USA puszipajtások. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de felmerült bennem, hogy megrendezett dolog volt. Pedig nem vagyok konteóbuzi. Látványos robbanás, szépen közvetíti az összes tv. Vagy csak egy doppingolás miatt eltiltott futó bosszúja...
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  http://www.liveleak.com/view?i=072_1366065507

  itt már durvább képek is előkerültek, hát nem szép látvány
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Szerintem ez lehetettbelso terrorizmus is. Amerikai állampolgárságu arabok. Ez az US gyulolet egyre fokozodni fog.  A bumeráng visszavág.....Minek kellett beavatkozniuk Észak-Afrikába ? Mindenhol lassan teret nyer az iszlám fundamentalizmus (szunita).

  A siita arabok (Irán, Szíria) mérsékeltek, még nem hallottam egy ongyilkos merényletrol, ahol az elkoveto siiita....
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  És olyan merénylőről hallottále ameyik CIA-s? Ők sem mérsékeltek.
   
 6. Fade

  Fade Well-Known Member

  "A siita arabok (Irán, Szíria) mérsékeltek, még nem hallottam egy ongyilkos merényletrol, ahol az elkoveto siiita…"

   

  Te milyen PRt olvasol, mert ilyet azért nem sok helyen adnak elő? 

  Nem tudom mire gondolsz a mérsékelt alatt, de attól, hogy kevésbé jellemzőek rájuk az öngyilkos merénylet még nem lesznek mérsékeltek. Vagy neked pl a siíta halálbrigádok tömegmészárlásai mérsékeltek? Érdekes fogalmad van a mérsékeltről...

   

  Öngyilkos merényleteket pedig uugy végrehajtanak és hajtottak ha régebbit akarsz, keress rá az ominozus Bejrút Dawa szóra, ha ujabbat, akkor meg no abból is van sok googli a barátod.
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Boki veled valami gyanús [​IMG] Az amerikai média előtt kitaláltad a belső kormányellenes csoportokat. Csak nincs valami belső infód ?! Na de egy biztos, ebből is kurvanagy előnyt fognak csinálni maguknak az amerikaiak, de legalább az amerikai vezetők.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Az AP infoi szerint a két bosztoni merénylo az Észak kaukázusból  -csecsen (orosz) származásu testvérpár(szunita muzulmán) akik 1-2 éve az USA-ban éltekek.  Az egyiket lelotték a 20 évest a másik 26 éves szokésben van.
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Két csecsen tőbbszáz rendőr (abszolút sex). Ezt nem lehetett kihagyni.

  :))))
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  két csecsen több száz rendőr (abszolút sex)  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 12. bczozo

  bczozo New Member

  Az elején jól összekeverték a merénylöket  mivel csehszlovákoknak nevezték őket, a twitteren halállal és atommal fenyegették a cseheket. Ez is mutatja milyen "müveltek" az amerikaiak a földraj területén. A csecsenekkel kapcsolatban.....Nagyon támogatták őket az első csecsen háborúban , az emberi jogok,meg a szabadságukért harcolnak dumák mentek, sokam kaptak politikai menedékjogot,

  és letelepedési engedélyt, de a többség nem tud alkalmazkodni, mivel az iszlám radikalizmus hatása latt vannak, ......valahogy most ez visszavágott az amerikaiaknak.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Még egy nyom.

  http://www.naturalnews.com/039981_Boston_marathon_suspects_media_blackout.html#ixzz2QxwOU8Ur
   
 14. xfotel

  xfotel New Member

  tegnap olvastam egy cikket, ami a Quds csoporton keresztül egyenesen Iránhoz kötötte őket. azt viszont tudni kell mellé, hogy a lapot ami ezt a sztorit hozta nem nevezném kőkemény megbízható forrásnak. jelenleg az utazásaikat próbálja feltérképezni az FBI.

  ja ugyanitt lehozták azt is hogy az anyjuk az orosz tévének azt nyilatkozta, hogy az FBI minden lépésüket figyelte, mert az idősebbiket szélsőséges weboldal böngészésén kapták.
   
 15. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  <a class="spLink spProfilePopupLink vtip" title="Profile" rel="nofollow">xfotel</a>

   

  Szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy bármi köze lenne Iránnak ehhez a merénylethez. Először is, valószínűleg szunniták voltak a merénylők, Irán meg, amennyire tudom, nem nagyon szokott szunnitákat támogatni. Másodszor meg, ha az a célja Iránnak, hogy az amerikai polgárokat és világ közvéleményét egy ilyen, katonailag a jelentéktelennél is kevesebbet érő akcióval maga ellen fordítsa, akkor nagyon hülyék vannak ott. Jó, rengeteget vetítenek, meg beszélnek össze hülyeségeket az eszközeikről, de azért ennyire hülyék nem lehetnek.
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  http://hir.ize.hu/click.php?id=182402&categ_id=12&url=http%3A%2F%2Fgepnarancs.hu%2F2013%2F04%2Fpraga-nincs-tobbe%2F

   

  ezt érdemes elolvasni, ha ilyenek kerülhetnek bármiszintű hatalomra, az már nagyonis biztonságpolitika kategória
   
 17. bczozo

  bczozo New Member

  Sok ott a tudatlan, és nem csak a politikusok között......
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 19. joker

  joker Well-Known Member

  Elkezdődött

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20130429-robbanas-tortent-praga-belvarosaban.html
   
 20. xfotel

  xfotel New Member

  17 tisztet felfüggesztettek az amerikai légierő Észak-Dakotai Minot bázisán, miután a nukleáris interkontinentális ballisztikus rakétákat, népszerűbb nevükön atomfegyvereket felügyelő csoport ellenőrzése során biztonsági hibákat, fegyelmezetlenséget, parancsmegtagadást és a kilövő kódok biztonságos kezelésére vonatkozó szabályok szándékos megsértését tapasztalták - gyakorlatilag a teszt minden részét elbukták. A tiszteket másfél hónapos továbbképzésre küldték, továbbá a kódkezeléssel kapcsolatos affér valószínűleg hadbíróságra kerül.
   

Ezen oldal megosztása