1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. emel

  emel Well-Known Member

  Ugyanaz, ami egy manapság épített kétszintes, alul garázsos családi házban. Abban sincs már legtöbbször fagerenda se, aztán nézd meg mi lehet belőle ha csak a konyha kigyullad. De vannak fa bútorok, rengeteg műanyag padló és szigetelésként (még mérgező is a füstje!), textil, papír-tapéta, ruhaanyagok, a konyhában és speizban zsír, olaj, száraztészta stb, a garázsban a kocsin éghető festék, benne olaj és benzin ... a hajó ugyanez, csak "kicsit" nagyobban, és minden festve több rétegben a korrózióveszély miatt!!
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Egyvalami biztos: a hajó festése tűzálló kell legyen, ami amúgy követelmény az épületeknél is nagyon sok funkcióban (lakáson belül nem). Egy kis gyorstalpaló!
   
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/20200713-rasszista-a-megbizhatosag-es-a-lojalitas.html
  "A megbízhatóság és a lojalitás egy radikális baloldali vezető szerint a fehér felsőbbrendűség undorító jele
  A kapitalista fehér felsőbbrendűségből ered, hogy az embernek szeretnie kell a munkáját, és annak során elvárás megbízhatónak és lojálisnak lenni – fejtette ki a radikális baloldali mozgalom vancouveri szervezetének társalapítója a Twitteren. Cicely-Belle Blain egyébként nagy erőkkel küzd a fekete transzneműek jogaiért is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség...
  ...Blain véleménye alapján,a jól végzett munkát minden más elé helyező <<megbízható>> kifejezés a gyarmatosítás korából származik.Szerinte rendszerszintű rasszizmus az, hogy az embernek folyamatosan magas elvárásoknak kell megfelelnie a munkahelyén,...
  ...Hozzátette:természetes, hogy az emberek jelentős része utálja a munkáját, és az állandó jobb teljesítményre való törekvés <<a fehér felsőbbrendűségből származik>>..."


  Nyilvánvalóan egyetlen épelméjű HR-es sem venné őt fel ilyen nyilatkozattok után sehová.
  Teljesen el vannak szakadva a valóságtól. Ez pedig többek közt olyan belső körös megerősítésekre utal, ami ijesztő.
   
  fip7, zsolti, tindalos and 4 others like this.
 4. emel

  emel Well-Known Member

  Oké, ez jól hangzik a 200 fokkal és 120 perccel együtt, de
  - mi lesz a festékkel 200 fok fölött, mert a hajó nagy lánggal ég
  - mi lesz 120 percen túl, mivel ez a ladik már vagy 2 napja ég?
   
  fishbed and b4l4g3 like this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Akkor már mindegy. Ezeket a festéseket arra tervezték, hogy elsődlegesen elősegítsék a kiürítéshez szükséges idők tartását strukturális állékonyság fenntartásával az életmentés céljából, másodsorban minimalizálják a strukturális károkat a szervezett oltás végéig, aminek elvben gyorsan le kell zajlania. Ezért írom feljebb, hogy szerintem nincs értelme menteni a huszonhét éves hajót ilyen kiterjedt és ennyi ideig tartó tűz után! Csak annyi jelentősége volt a festésnek, hogy az nem éghető anyag egy hadihajón.
   
  Pogány and emel like this.
 6. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  fip7, b4l4g3, megazez and 6 others like this.
 8. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Képek a hajótűzről.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Napközben élvezkedtem rajta. :D
   
 10. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Itt gondolom komoly szerkezeti és anyagminőségi károk is lehetnek. Azért az acél nem szereti a sok száz fokos hőmérsékletet két napig.
   
 11. clpeter2020

  clpeter2020 Member

  Bonhomme Richard USS
  - medium well
  - well done
   
  Lord Gazember and Nemerson like this.
 12. plushun

  plushun Well-Known Member

  Szóval a lényeg az, hogy dolgozz úgy ahogy szerinted jó, a munkáltatód meg kussoljon ha a rád bízott munkát épp nem akarod, vagy nem tudod elvégezni. Apám ez még Lenin elvtársnak is sok lenne, ők legalább szavakban hangoztatták, hogy "a munka nemesít". Milyen "jó kis" anarchista társadalom lenne ha ezek kerülnének hatalomra. Ha ezeken múlna az egész világ egyetlen hatalmas haiti köztársaság lenne.
   
 13. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  zsolti likes this.
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ez a hajó két napig égett így aztán sajnos nincs jelentősége,hogy milyen a festés,olyan hőterhelést kapott a hajó szerkezete,hogy nem éri meg kijavítani.
   
  svajcibeka, ogretankHU and Nemerson like this.
 15. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Ez csudálatos ! Azok a gyönyörű usztawkák jutnak eszembe ! De látom , hogy a patrióták ne puha gerinctelen pöcsök !
   
 16. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Mondjuk baromi nagy a hajó. Attól függően, hogy melyik szintek, és azok melyik részei égtek, a hajóteknő alsó gerincszerkezete érintett-e, át lehet építeni, mássá, vagy szétdarabolva részegységek felhasználhatóak más hajók esetében. Nem az egész hajó égett, így maradtak ép részek. Egy helikopterhordozó baromi nagy, és a lényeg a vízszint alatti, és kicsivel feletti gerincszerkezet. Ennek az állapota befolyásolja, hogy úszóképes marad-e, vagy fenn áll a veszélye, hogy összecsuklik terhelés alatt.
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az egyetlen dolog, amire egy 27 éves hajó részegységei felhasználhatóak: kohó!
   
  Wilson, Python and svajcibeka like this.
 18. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  És milyen jó ilyeneket látni.
   
  tong djagbu and ogretankHU like this.
 19. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Lehet tagadni de elképesztően nagy a minőségbeli különbség köztük és köztünk, az antifához is csak a selejt selejtje csatlakozik. Ezért mondom hogy nem vesztünk el pár ezer belőlünk többet képes alkotni és harcolni mint ezekből egy millió.
  Vagy szerintetek Dél-Afrikában nem tudnák visszaszerezni a hatalmat fehérek ? Dehogynem, csak olyan ihaj csuhaj lenne amihez képest az előzőek eltörpülnek, és külföldről fehér országokból tudnának velük csak elbánni.

  Amúgy nincs ellenemre az hogy mindenféle nemi faji meg elhajlási kvóták szerint működjenek, legalább a mi cégeink konkurenciája saját magát számolja fel :) aztán mire észhez térnek már jobban állunk.

  Túl lehet tolni akármit csak nem biztos hogy megéri, volt a metoo, elérték vele azt hogy ha nem muszáj inkább nem vesznek fel nőt, vagy egyáltalán nem hajlandóak velük a férfi kollégák együtt maradni ha nincsenek ott többen, és most picsognak.
   
 20. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Vagy a másik 7db ugyanilyen javítása. Mert azok is folyamatosan használódnak. De nem vagyunk a helyszínen és nem is vagyunk kárfelmérő szaktekintélyek, így csak találgathatunk. Lehet a végén még úgy ítélik meg, hogy akár fel is újítják. Majd jönnek a hírek.
   

Ezen oldal megosztása