ez meg jo...
amikor vot a japan foldrenges es a cunami...egy szerb forumon vagy facebook csoport oldalon (nemtom mar) olvastam hogy az egyik csavo hulyesegnek minositette az egeszt..mert az oceanban viz van es ott nem lehet foldrenges.. a gond az volt hogy nem trolkodot, tenyleg az hitte, amikor probaltak elmagyarazni neki milyen veszekedes lett belole.. tiszta orom volt olvasni a sok kretenseget...
most sem jobb, eleg a facen belebotlani valameik laposfold/virus temaju beszelgetesbe...az atlag emberek 50-60% egyszeruen buta.
nevethetunk mi az amcsikon hogy milyen kretenek, de hiaba, mindenfele megvan az a reteg, a kerdes csak hogy milyen sokan vannak benne, egyik orszagban tobb kreten van, masikban egy picit kevesebb..
Csatlakozom az előttem szóló(k)hoz.
Nézzünk vissza a közösségi média előtti időkbe:
Mondjuk középkor: Könyvet írni, csak - az igen kis számú - írástudó emberek tudtak.
Olvasni is kevesen tudtak. Akkora volt a tudásbeli és társadalmi szakadék is, hogy az írástudatlan/tájékozatlan emberek nem tudtak/nem is mertek vitatkozni a műveltebb emberekkel.
Újkor: Újságok.
...hát újságíró sem lehetett egy tanulatlan ember...
Az olvasóink írták rovatba sem sokan tudtak írni, na meg szűrve is volt a hasábhoz jutó.
Legújabb kor: Rádió, tévé - pláne a szocializmusban - ott is erősen szűrve volt, hogy ki szerepelhet akár kvízműsorban is, Észbontók műfaj meg nemigen volt...
Tudományos műsorokban sem jutottak szóhoz ostobák.
...s akkor jött a Tenkes kapitánya helyett a net, a közösségi hálók.
Írni tud a nyomorultja, hát írja a baromságait, ossza az észt. Tudom Index a galád korszakból, de ez kiváló cikk, idézek belőle:
"...
- Teremtés és Bőség tanfolyamra (105 ezer forint, de csak most akciósan 60!), ahol “kvantumszinten gyorsítják meg a manifesztációs folymatainkat”.
- Belső Látó képzésre (24 ezer), ahol “megtanulod hogyan tisztítsd és töltsd fel a saját energiáiddal az energetikai rendszeredet”.
- Szivárványgyermek-tanfolyamra (160 ezer), ahol “megtudod kik a Szivárványgyermekek, és hogyan válhatsz Te is Szivárványgyermekké; kristálygyógyítást sajátítasz el; megtanulsz angyalokkal kommunikálni”.
- Pénz és bőség tréningre (30 ezer), ahol “megnézzük mik azok a negatív hitrendszerek, melyek távol tartanak Téged a bőségtől, és a pénztől – majd meg is változtatjuk ezeket”.
- Atlantiszi gyógyítóvá avatás tanfolyamra (ár még nincs), ahol “tisztánlátók, tisztán-hallók lehetünk, láthatjuk az emberi aurát, megérhetjük színeit, találkozhatunk és kommunikálhatunk angyalainkkal és szellemi vezetőinkkel”.
- Szellemsebészet és szellemgyógyászat tanfolyamra (80 ezer, link nincs, cseten kerestek meg), ahol “felvisszük a Teremtő elé a beteget, meg kell jelenni a Szentháromság előtt, és bocsánatot kérni hetedíziglen a saját bűneiért, majd tizedíziglen az apáink vétkeiért. Ez a karmák egy jó részét átfogja időben.”
- Összetett Alternatív Gyógyító Terapeuta Képzésre (55 ezer), ami “bármilyen típusú lelki, szellemi problémán, betegségen képes segíteni”.
- Vízprogramozási tréningre (11 ezer), ahol “átalakíthatod a szervezetedben zajló negatív folyamatokat. Ezzel komoly betegségeket szüntethetsz meg! Pl: rákos sejteket normalizálhatsz!”.
Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat
Beiratkoztam az Élet Iskolájába (ahol az Isten a tanár!!), és végigjártam a kezdő internetező útját a cukiskodástól az ezoterikus szélhámosokon át a
index.hu
Semmit nem tud bizonyítani a fogyatékosa, de te -a tanult, urambocsá egészségesen szkeptikus ember - vagy a gaz, ha nem fogadod el a Zigasságot!
Ma már podcasthoz, videóhoz sem kell átlagember számára megfizethetetlen technikai apparátus (hang, videó stúdiók, felszerelések). Ma egy okostelefon gyakorlatilag többet tud, mint egy közvetítőkocsi a XX. század második felében.
Tehát a 8 év alatt 2 osztályt elvégzett is közvetít LIVE!
Bár okos ember sok van, de a hülyék hangosabbak.
Innen már csak lefele vezet az út.