[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 821
86 078
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 821
86 078
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 821
86 078
113
Minden elrendezve
T21k4OpAcMU.jpg

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 844
9 784
113
Így belegondolva Hillary győzelme esetén nem lehetnek felhőtlenül boldogok a feministák. Úgy lenne jó, ha az első női elnök pozitívan szerepelne...

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
653
664
93
DIE WELT

Trump a fehér ember utolsó reménye – címmel (amelyhez hasonló fennállása óta nem „csúszott ki a száján” a német lapnak) ír a Welt arról, hogy Donald Trump legfontosabb „választási klientúrája” a fehérek, ám az USA demográfiai viszonyai változnak: a kisebbségek nagysága és jelentősége nő és Trump a fehér lakosság süllyedésével kapcsolatos félelmekre épít.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 870
32 192
113
Valószínűbbnek tartom Clingonné győzelmét, na nem a rátermettsége vagy a szavazók támogatása miatt, hanem mert minden politikai-, gazadasági-, média- és jogi hatalom beállt mögé és elképesztő csalások lesznek majd holnap. Ettől függetlenűl nagyon drukkolok Trumpnak.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 870
32 192
113

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 780
18 057
113
ha őszinte szeretnék lenni, szerintem a Trump esetén még jobban is járnának... A bezárkózása miatt szerintem nőne a a fiskális hiány - valahol ez kellene végre a FED-nek. Ez beindítaná a növekedést az USA-ban. Az a baj, hogy tényleg egy tökön rúgás kéne a pénzügyi rendszernek, hogy végre magára találjon. A 0 közeli alapkamatok, a hozaméhség hosszútávon fenntarthatatlan, de ez sokaknak így kényelmes. Ez olyan, mint a hülye szülő, aki cukrot ad a gyereknek, pedig tudja, hogy elrohadnak a fogai, de ha a gyerek cukrot kap, akkor befogja a pofáját. A gond az, hogy ezért egy sokkal fájdalmasabb árat fog fizetni, a gyerek. De ki legyen a rossz, aki elveszi a gyerektől a cukrot?

Erre lenne Trump a megfelelő. Ő már úgyis egy mumus, megtehetné azt, amit igazából mindenkinek meg kellene tennie - közgazdasági alapon, de senki sem teszi meg - mert nettó politikai öngyilkosság lenne.

Klingonné az establishment, a hatalomért bármit, menjen minden tovább ugyanígy - ezzel megágyaznak egy akkora lufinak, hogy a Lehmann-Brothers hozzájuk képest kismiska lesz. Ez a háttéremberek érdekeke. Az amerikai mamutcégek vastagon tele vannak olcsó hitelekkel, mesterségesen felfújt tőzsdei árfolyamokkal. Manapság a legtöbb felvásárlás részvénycsere-ügylet. Vicces, hogy milyen részvényárazások vannak, melyek sajátrészvény vásárlások alapján annyi, amennyi. Olcsón lehet vásárolni az európai cégeket.... :(

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 698
13 259
113
Ki mit tippel holnapra? Ki fog nyerni? Szerintem a nyanya.

Én a brexit után már nem merek tippelni sem.
De tegyük hozzá, hogy még az sem lefutott ügy - vagy legalábbis üzemmelegen tartják a delete gombot, mert hátha...

A lányom is kérdezte, hogy kire tippelek?
Azt válaszoltam neki, hogy nem az a lényeg, hogy ki fog nyerni, hanem hogy mi fog történni, mik fognak történni utána!
Mindenképpen zajos világpolitika elé nézünk szerintem.

Amúgy meg hogy ki fog nyerni; láttam én már Kennedyt fejbe lőve...
/Persze dokumentumfilmben/

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 553
3 151
113
Ki mit tippel holnapra? Ki fog nyerni? Szerintem a nyanya.
Trumpnak akkor ment el a hajó, amikor a némber lett a másik jelölt.
Ilyen hátszelet én még nem láttam "demokráciában".
Bár lehet, hogy a véncsajjal megkapják azt amit érdemelnek (sok új spanyol ajkú és mohamedán bevándorlót állampolgárnak).
Kinek a pap, kinek a papné.

• Tetszik
Reactions: fip7

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 553
3 151
113
Ha eljut az elnöki székig, akkor már nehéz. A mostmár nem cabrioba utaztatják az elnököt, hanem tankban, titkosszolgálat meg vigyáz rá.
Az igaz, de nem egyszer volt már "szép" ágyútalpas temetés (usában 3 is), ahol mindenki ejtett könnyeket..

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
A brexitet megtippeltem, most szerintem a nyanya lesz a befutó. Mindegy is, a konzerveket már megvettem úgyis :)