[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 682
36 847
113

• Vicces
Reactions: Nemerson

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 132
9 790
113
472976608_1129604812505092_4678588382212551195_n.jpg

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 698
37 285
113

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
543
3 409
93
Nos, MuskMuskulus megszerezheti a TIK-TOK amerikai részét, övé a twiXter, amit mindenki tisztel... :oops:
Szét fogja verni a MAGA magát...egy ilyen megosztó, pszichopata személyt nem lenne szabad kormányzati pozízióba, államhatalmi jogkörökkel felruházni. Szerintem az államhatalom magánosítása folyik, akik eddig Musksiaht tolták maguk előtt, azok elérkezettnek látják az időt, hogy a korporációk közvetlen módon a kezükbe vegyék az USA és a világ sorsát...

Szerintem költözzenek össze...
Igen.Eddig se tetszett hogy a Google ,Facebook stb beleugatott a politikába ,de most már szintet léptek a kormányzati pozícióval.Valóban magánosítás folyik...és probléma semmi hisz már el lett próbálva egy komplett választás elcsalása.Minden csak a médiatálalás kérdése. Ha meg nem teszik valami neked letiltjuk kezdésnek a bankszámlád a bankkártyád és egy senki leszel.És most már be lett hülyítve az eddig kirekesztett jobboldal is.Megvannak véve...(átb@szva)Bannon afféle Csurka István.Majd igaza lesz ,, de akkor már cseszheti a világ....Orbán meg túl közel "repül a tűzhöz".

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 682
36 847
113
De a hűbérurak most megkívánják ezekben a sajnálatosan nehéz időkben. :D
Véletlennn...
Chabadíccs meg a gonosztól... :oops:

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
Az Usa eddigi történelmében SOSEM volt meghívva senki az eskütételre!
Az USA az többé nem egy állam, hanem egy birodalom, ami a nyugati civilizációval egyenlő. Az ő szemében már belügy vagyunk, Magyarország az Amerikai Birodalom határain belül található alárendelt entitás. Egyfajta provincia, mint minden, amit a nyugati civilizációhoz tartozónak tekintetenk onnan nézve.

Orbán jól tenné, ha nem menne el, de el fog sajnos és ezzel jelezni fogja, hogy Magyarország a birodalom államterületéhez tartozik. Ez nagyon nem az már Grönland után, amire az agyalágyult fideszesek számítottak. Helytartózták itt az ambasszádort, de közben Orbán egy klienskirállyá, egy Heródessé vált. És lesz ez még rosszabb is, mert az évszázad végére a nyugati civilizáció adminisztratíve is betagozódik a birodalomba, az egykori országok helyén tagállamok lesznek. Ezt vetíti előre a Kanadával kapcsolatos felvetés könnyedsége. Az USA-EU egyesülés egy egységes, Washingtonból kormányzott államba ezen a ponton szükségszerű végkifejlete annak, amit az elmúlt héten tudomásul vettünk zokszó nélkül.

Reméljük Orbán nem azt értette az EU helytt Amerikától kapható jobb ajánlat alatt, mint II. Attalosz anno egy hasonló korban...

• Tetszik
Reactions: Pogány

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
543
3 409
93
Az USA az többé nem egy állam, hanem egy birodalom, ami a nyugati civilizációval egyenlő. Az ő szemében már belügy vagyunk, Magyarország az Amerikai Birodalom határain belül található alárendelt entitás. Egyfajta provincia, mint minden, amit a nyugati civilizációhoz tartozónak tekintetenk onnan nézve.

Orbán jól tenné, ha nem menne el, de el fog sajnos és ezzel jelezni fogja, hogy Magyarország a birodalom államterületéhez tartozik. Ez nagyon nem az már Grönland után, amire az agyalágyult fideszesek számítottak. Helytartózták itt az ambasszádort, de közben Orbán egy klienskirállyá, egy Heródessé vált. És lesz ez még rosszabb is, mert az évszázad végére a nyugati civilizáció adminisztratíve is betagozódik a birodalomba, az egykori országok helyén tagállamok lesznek. Ezt vetíti előre a Kanadával kapcsolatos felvetés könnyedsége. Az USA-EU egyesülés egy egységes, Washingtonból kormányzott államba ezen a ponton szükségszerű végkifejlete annak, amit az elmúlt héten tudomásul vettünk zokszó nélkül.

Reméljük Orbán nem azt értette az EU helytt Amerikától kapható jobb ajánlat alatt, mint II. Attalosz anno egy hasonló korban...
igazából semmi újat nem írtál nem tudom hány száz éve ez megy.De legalább Orbánra rá lehet húzni.És ez a lényege az egésznek.Bazmeg voltunk Ausztria része a SZU része most meg mindenki már réges rég az Usa Birodalom része erre most jöttél rá?De miért is, mert legalább lehet Orbánozni.Még mindíg ő próbált legalább önállósodni ennyire telik.Egyébként a beiktatáson NEM LESZ OTT SENKI. Lehet itt turbóban írni bármit már az alap is kamu.

• Tetszik
Reactions: csibeszke

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
igazából semmi újat nem írtál nem tudom hány száz éve ez megy.De legalább Orbánra rá lehet húzni.És ez a lényege az egésznek.Bazmeg voltunk Ausztria része a SZU része most meg mindenki már réges rég az Usa Birodalom része erre most jöttél rá?De miért is, mert legalább lehet Orbánozni.Még mindíg ő próbált legalább önállósodni ennyire telik.Egyébként a beiktatáson NEM LESZ OTT SENKI. Lehet itt turbóban írni bármit már az alap is kamu.
Egy hét alatt megfordult a világ az új tengelye körül. Per pillanat a brüsszeliták a formálódó Amerikai Birodalommal szembeni európai ellenállás utolsó vagy első pislákoló lángja, míg Orbán a teljes vazallusi alárendeltséget időlegesen -és valószínűleg mérhetetlen pénzért, ahogy amibe kerül a látszólagos önállóság, a helyi teljhatalom- klienskirályságra cserélő félbolond nemzetvesztővé vált, aki egy kis csillogást és egérkés együtt dübörgést kap a magyar történelem végéért cserébe, mert ez nem a Habsburg vagy szovjet birodalom lesz. Hanem a mindent feloldó, minden betagozott nemzetnek, népéletnek véget vető utolsó állam, mint Róma volt, a nemzetek nagy temetője, ahová Trump haverjaként beviszi, majd lényegében amerikai provinciává zülleszti Magyaroroszágot, míg Brüsszel kis pszichója az utolsó esélyünk a döbbenetesen vártatlan gátlástalansággal terjeszkedő, birodalmát formába öntő Amerikával szemben (amennyiben Brüsszel kitart akkor az alázatos szolgája is, aki legalább nem Amerikáé). Ez a gyorsaság egyben megmagyarázza, miért került ilyen simán hatalomra Trump, miért nem keltek fel ezúttal szavazni a holtak: a mélyállam döntött: eljött a birodalom ideje, mert az USA hanyatlását csak ez tudja megállítani.

Kezdhetünk ismerkedni a zelótákkal, mert nem az Orbán miatt is véget ért magyar szuverenizmus (hiszen ő is hozzájárult a birodalomépítő szörnyeteg hatalomra kerüléséhez, hacsak csekély mértékben is), hanem az Amerikai Birodalom ellen lázadó magyar zelótizmus a jelen és a jövő -lehet utolsó- magyar szívdobbanása.

• Tetszik
Reactions: Pogány

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
543
3 409
93
Egy hét alatt megfordult a világ az új tengelye körül. Per pillanat a brüsszeliták a formálódó Amerikai Birodalommal szembeni európai ellenállás utolsó vagy első pislákoló lángja, míg Orbán a teljes vazallusi alárendeltséget időlegesen klienskirályságra cserélő félbolond árulóvá vált, aki egy kis csillogást és egérkés együtt dübörgést kap a magyar történelem végéért cserébe, mert ez Habsburg vagy szovjet birodalom lesz. Hanem a mindent feloldó, minden betagozott nemzetnek, népéletnek véget vető utolsó állam, ahová Trump haverjaként beviszi, majd lényegében amerikai provinciává zülleszti Magyaroroszágot, míg Brüsszel kis pszichója az utolsó esélyünk a döbbenetesen vártatlan gátlástalansággal terjeszkedő, birodalmát formába öntő Amerikával szemben (amennyiben Brüsszel kitart akkor az alázatos szolgája is, aki legalább nem Amerikáé). Ez a gyorsaság egyben megmagyarázza, miért került ilyen simán hatalomra Trump, miért nem keltek fel ezúttal szavazni a holtak: a mélyállam döntött: eljött a birodalom ideje, mert az USA hanyatlását csak ez tudja megállítani.

Kezdhetünk ismerkedni a zelótákkal, mert nem az Orbán miatt is véget ért magyar szuverenizmus (hiszen ő is hozzájárult a birodalomépítő szörnyeteg hatalomra kerüléséhez, hacsak csekély mértékben is), hanem az Amerikai Birodalom ellen lázadó magyar zelótizmus a jelen és a jövő -lehet utolsó- magyar szívdobba

Egy hét alatt megfordult a világ az új tengelye körül. Per pillanat a brüsszeliták a formálódó Amerikai Birodalommal szembeni európai ellenállás utolsó vagy első pislákoló lángja, míg Orbán a teljes vazallusi alárendeltséget időlegesen klienskirályságra cserélő félbolond árulóvá vált, aki egy kis csillogást és egérkés együtt dübörgést kap a magyar történelem végéért cserébe, mert ez Habsburg vagy szovjet birodalom lesz. Hanem a mindent feloldó, minden betagozott nemzetnek, népéletnek véget vető utolsó állam, ahová Trump haverjaként beviszi, majd lényegében amerikai provinciává zülleszti Magyaroroszágot, míg Brüsszel kis pszichója az utolsó esélyünk a döbbenetesen vártatlan gátlástalansággal terjeszkedő, birodalmát formába öntő Amerikával szemben (amennyiben Brüsszel kitart akkor az alázatos szolgája is, aki legalább nem Amerikáé). Ez a gyorsaság egyben megmagyarázza, miért került ilyen simán hatalomra Trump, miért nem keltek fel ezúttal szavazni a holtak: a mélyállam döntött: eljött a birodalom ideje, mert az USA hanyatlását csak ez tudja megállítani.

Kezdhetünk ismerkedni a zelótákkal, mert nem az Orbán miatt is véget ért magyar szuverenizmus (hiszen ő is hozzájárult a birodalomépítő szörnyeteg hatalomra kerüléséhez, hacsak csekély mértékben is), hanem az Amerikai Birodalom ellen lázadó magyar zelótizmus a jelen és a jövő -lehet utolsó- magyar szívdobbanása.
Imádnak itt hencegni hogy én már régen megmondtam stb..Én nem tettem de most felhívom a figyelmet :nem olvastam senkitől hogy Trumpot várta győztesnek csak a kussolás volt meg a jajveszékelés.Nekem meg kurvára látszott hogy nyer.Orbán más se tehetett mint legalább a győztesre fogadott.Trumpnak nyerni kellett!Tök mindegy bárki a világban mit akart mit nem.Főleg az azóta történt dolgok ismeretében nem vitathatod.De igyál meg egy kis pálinkát jót tesz az idegeidnek.

• Tetszik
Reactions: csibeszke

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
Imádnak itt hencegni hogy én már régen megmondtam stb..
Én megmondtam, egy lassú folyamatot jósoltam, aztán Trump belehúzott, de úgy, hogy csak na! Grönland totál döbbenet nekem.
Én nem tettem de most felhívom a figyelmet :nem olvastam senkitől hogy Trumpot várta győztesnek csak a kussolás volt meg a jajveszékelés.Nekem meg kurvára látszott hogy nyer.Orbán más se tehetett mint legalább a győztesre fogadott.Trumpnak nyerni kellett!Főleg az azóta történt dolgok ismeretében nem vitathatod.De igyál meg egy kis pálinkát jót tesz az idegeidnek.
Hát rosszul fogadott, egy könyörtelen birodalomépítő áll most itt és nem egy kisebbik rossz. Ehhez a Trumphoz -egy globális önkényúrhoz- képest a demokrata kormányzat maga volt a paradicsom számunkra! Speciel írtam, hogy Trump keserves csalódás lesz, de a tizedére gondoltam ennek a szopásnak, ami a szemünk láttára kibontakozik.

• Tetszik
Reactions: tomcat1

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
543
3 409
93
Én megmondtam, egy lassú folyamatot jósoltam, aztán Trump belehúzott, de úgy, hogy csak na! Grönland totál döbbenet nekem.

Hát rosszul fogadott, egy könyörtelen birodalomépítő áll most itt és nem egy kisebbik rossz. Ehhez a Trumphoz -egy globális önkényúrhoz- képest a demokrata kormányzat maga volt a paradicsom számunkra! Speciel írtam, hogy Trump keserves csalódás lesz, de a tizedére gondoltam ennek a szopásnak, ami a szemünk láttára kibontakozik.
Hm.Lehet minden szarnak elhordani Orbánt de az hogy ő még az ellenszélben nyíltan kiállt Trump mellet nekem azt mutatja , van egy olyan dolga amit még egy önkényúr is respektálni kénytelen:van benne valami szellemi erő.Talán jobban hitt Trumpban mint ő magában.Ebben reménykedem én is mert nagyon veszélyes a helyzet.Tudom egészségügy szarban vasút szarba meg lopás szegénység meg minden de akkor is.Hogy lehet egyedül a világ ellen?A történelmünk meg talán Mohács óta másról se szól mint a kisebbik rosszat legalább ha lehet..Egyébként a világ ilyen.És még és még ilyenebb lesz.Jobb lenne kiszállni de ez van.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 972
33 404
113
Imádnak itt hencegni hogy én már régen megmondtam stb..Én nem tettem de most felhívom a figyelmet :nem olvastam senkitől hogy Trumpot várta győztesnek csak a kussolás volt meg a jajveszékelés.Nekem meg kurvára látszott hogy nyer.Orbán más se tehetett mint legalább a győztesre fogadott.Trumpnak nyerni kellett!Tök mindegy bárki a világban mit akart mit nem.Főleg az azóta történt dolgok ismeretében nem vitathatod.De igyál meg egy kis pálinkát jót tesz az idegeidnek.
Szerintem a merényletkísérlet után elég egyértelmű volt, hogy kire szavaznak az élők, de ugye azóta sem tudjuk, hogy Biden 2020ban honnét szerzett 10 millió + szavazatot a sokéves demokrata átlaghoz képest. Számomra az volt a kérdés, h el merik-e csalni ennyire.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
Szerintem a merényletkísérlet után elég egyértelmű volt, hogy kire szavaznak az élők, de ugye azóta sem tudjuk, hogy Biden 2020ban honnét szerzett 10 millió + szavazatot a sokéves demokrata átlaghoz képest. Számomra az volt a kérdés, h el merik-e csalni ennyire.
Az a kérdés miért nem csalták el!

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
A birodalmi félteke a mai államhatárokkal (Mexikó szerintem tagállamként integrálhatatlan, ellenben a Balkán országai beilleszthetőek valahogy majd):
imperialhemisphere.jpg

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 085
73 314
113
A birodalmi félteke a mai államhatárokkal (Mexikó szerintem integrálhatatlan, ellenben a Balkán beilleszthető valahogy majd):
imperialhemisphere.jpg
Akkor most nevezd meg a jelölt terület rengeteg népe közt azokat akik a tényleges urai ennek az egésznek, mert a teljes területen kritizálhatatlanok, védettek, felülállók és akkor talán végre sikerül megérteni amiről pofázok hosszú évek óta!

• Tetszik
Reactions: fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 093
29 772
113
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: gonny and Pogány

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 771
4 206
113
Az a kérdés miért nem csalták el!
Talán, mert egy pusztítóó polgárháborúban darabolódott volna fel az ország, vagy míg a belső zavargásokat próbálták volna kezelni, addig kihúzták volna a dollár hegemóniáját a gazdaságuk alól. Summázva a helyzetet , a demek irányítása alatt megszűnt volna a háttér irányítók kizárólagos hatalma. Így van esélyük a hatalmuk egy részének megtartására.

• Tetszik
Reactions: blogen and Nber

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 255
33 772
113
Határfal építésének munkálatai:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.