[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 208
32 806
113
Miután az orosz biztpol topik zárva ide rakom:
Szóval Putyin ma esti nyilatkozata szerint Oroszország készen áll a tárgyalásokra Washingtonnal a védelmi költségvetések lefaragásáról. Vlagyimir Vlagyimirovics egy 50%-os értéket dobott be.

Dolgok, amik nem fognak megtörténni, part 1

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 015
135 260
113
Szóval Putyin ma esti nyilatkozata szerint Oroszország készen áll a tárgyalásokra Washingtonnal a védelmi költségvetések lefaragásáról. Vlagyimir Vlagyimirovics egy 50%-os értéket dobott be.

Nyilván nem fog rámnenni az orosz haderő újrafegyverzésére a hidegháborús tartalékok kisöprése után....

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
639
1 112
93
Helyes szövegértelmezés. Ezt mondta a szenátusi meghallgatáson amit idéztem tőle és ez közvetett bizonyíték. De mit akarsz tagadni? Vannak Ukrajnában biológiai laboratóriumok, némelyekben amerikai tudósok is dolgoztak? Igen. Kaptak pénzügyi támogatásokat az usá-tól? Igen. Ezek tények. Ukrán dokumentumfilmeken láttam, ukrán oldalkon olvastam róla. Nem most! 30 éve a szakterületem a poszt- szovjet térség. Sok szovjet utódállamban átvették az egykori szovjet laborokat az amerikaiak, és igen más országokban is vannak amerika által pénzelt laborok,ahol vírusokat, baktériumokat "kutatnak" Ezek tények. Ez nem nagyképüség. Te tájékozódni jársz ide. Én meg tájékoztatni. Hogy te elhiszed vagy sem az engem nem érdekel. mert ez nem hit kérdése. Ezek tények! :)
Ha neked tényleg van bármiféle szakterületed, akkor tudnod kéne, hogy forrásmegjelölés nélkül az egész csak blablabla. ;)
Szerintem bekopizni egy linket kicsit egyszerűbb, mint ennyi sokat fecsegni.
(Már ha van link. ;) )

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
503
2 501
93

Tárgyalgatnak, tárgyalgatnak majd közben meg minden megy régiben.. illetve mennek majd előre.
Eszük ágában sincs leállni, pláne nem ebben a helyzetben...

Egyébként az EU összeomló ipara a haditechnikai ágazatok egy részét is maga alá temeti vélhetően, ami piaci vákuumot okoz egyes eszközöket illetően amit majd az USA a világ másik felének pedig az oroszok fognak szállítani, úgyhogy tuttira nem lesz itt hadikiadáscsökkentés..Bolondok lennének nem kihasználni a helyzetet.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 160
87 411
113

Ami fontosabb, Putyin is kész felajánlani, (illetve szerintem már meg is tette) Trumpnak az orosz ritkaföldfémek közös kitermelését :

Putyin:
— Oroszországban egy nagyságrenddel több ritkaföldfém van, mint Ukrajnában, Moszkva kész felajánlani az érdeklődő partnereknek;

— Kijev és Washington között a ritkaföldfémekről szóló megállapodás előtt először fel kell mérni a forrásokat;

— Oroszország készen állna felajánlani az Egyesült Államoknak a lehetőséget a közös munkára a ritkaföldfémek terén;

— Az Orosz Föderáció a világ egyik vezető ritkaföldfém-készlete;

— Zelenszkij kerüli a béketárgyalásokat, mert az gyorsan a hadiállapot, tehát választások feloldásának szükségességéhez vezetne;

- Zelenszkij az ukrán hadsereg mérgező figurájává válik;

— Zelenszkij értékelése pontosan fele Zaluzsnijnak;

— Zelenszkij zsákutcába sodorta magát az Orosz Föderációval folytatott tárgyalásokat tiltó rendeletével.

p.s. Donald Trump kb. egy órája azt mondta, hogy az Egyesült Államok érdeklődik az orosz ritkaföldfémek iránt.

Ja és el ne felejtsem, Trump nem megy Moszkvába május 9-én. Korábban az egyik fórumtárs linkelte a francia Le Point hírét,

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 814
15 267
113
Ami fontosabb, Putyin is kész felajánlani, (illetve szerintem már meg is tette) Trumpnak az orosz ritkaföldfémek közös kitermelését :

Putyin:
— Oroszországban egy nagyságrenddel több ritkaföldfém van, mint Ukrajnában, Moszkva kész felajánlani az érdeklődő partnereknek;

— Kijev és Washington között a ritkaföldfémekről szóló megállapodás előtt először fel kell mérni a forrásokat;

— Oroszország készen állna felajánlani az Egyesült Államoknak a lehetőséget a közös munkára a ritkaföldfémek terén;

— Az Orosz Föderáció a világ egyik vezető ritkaföldfém-készlete;

— Zelenszkij kerüli a béketárgyalásokat, mert az gyorsan a hadiállapot, tehát választások feloldásának szükségességéhez vezetne;

- Zelenszkij az ukrán hadsereg mérgező figurájává válik;

— Zelenszkij értékelése pontosan fele Zaluzsnijnak;

— Zelenszkij zsákutcába sodorta magát az Orosz Föderációval folytatott tárgyalásokat tiltó rendeletével.

p.s. Donald Trump kb. egy órája azt mondta, hogy az Egyesült Államok érdeklődik az orosz ritkaföldfémek iránt.

Ja és el ne felejtsem, Trump nem megy Moszkvába május 9-én. Korábban az egyik fórumtárs linkelte a francia Le Point hírét,

Mikozben mindenki lássa, milyen gyarmatósító feltételei vannak Trumpnak ... :cool:

Bár nyilván neki mindegy lehett, hogy Oo kínai vagy amerikai gyarmattá válik, csak ne veszítse el ezt a háborút és az életét.

Trump egy másik elképzelését is hajlandó lenne elfogadni:

Putyin: Oroszország kész megvitatni az Egyesült Államokkal a védelmi költségvetés csökkentésének lehetőségét

"Oroszország kész megvitatni az Egyesült Államokkal a védelmi költségvetés csökkentésének lehetőségét. Oroszország és az Egyesült Államok megállapodhatna a fegyverzet 50 százalékos csökkentésében, és Kína is csatlakozhat" - mondta Putyin.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Horizon

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
639
1 112
93
"Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) vasárnap körülbelül 2000 alkalmazottját bocsátotta el azonnali hatállyal, míg több ezer dolgozót kényszerszabadságra küldött."

"a papíron olyan kezdeményezések sorakoznak, amelyekre a USAID a múltban rábólintott.

A szóvivő sorolni kezdi ezeket: „1,5 millió dollár a szerb munkahelyek sokszínűvé, befogadóvá és méltányossá tételére, 47 ezer dollár egy kolumbiai transzgender operára, 32 ezer dollár egy perui transzgender képregényre”.

Ezután összehajtja a papírt, és vastag, New England-i akcentusával így folytatja: „nem tudom, hogy maguk mit gondolnak, de amerikai adófizetőként nem akarom, hogy az adódollárjaimból ezt a sz*rt finanszírozzák, és tudom, hogy az amerikai emberek sem."

Szerintem folytatódni fog, csak más emberekkel, és más kedvezményezettekkel. Mert egyébként kevés pénzből hajtottak sok hasznot.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
639
1 112
93
Még tavaly ősszel lejárt néhány 30 éves titkosítás az USAban.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 134
34 119
113
Szerintem folytatódni fog, csak más emberekkel, és más kedvezményezettekkel. Mert egyébként kevés pénzből hajtottak sok hasznot.
Hát öööö... Az utóbbi időben átment mongol ellenzékbe a dolog. Vagyis mintha nekünk kéne innét ütőképes mongol ellenzéket összeállítanunk. Nem sikerült Venezuelában a dolog, Brazíliában sikerült megtámogatni Lulát, de minek (a jobbos amcsi-párti helyett egy komcsi orosz-párti, tényleg jó üzlet volt), Magyarország eddig bukó volt. Az ügynökök elkényelmesedtek a veszélymentes, jól fizető melóban.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 160
87 411
113
TikeNsV3kEBb3f2687DVLxHzfhIR17gQO2b7tDP9U-vkL4Nbp6kRWkFqbXs6LPQ3QDaDqhPuihX3TtCRB1r372en.jpg