[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 143
87 360
113
Most már azt is megírhatná valaki, mégis miféle "média" számolt be erről.
Mert a link valahogy megint lemaradt.
Mert az, hogy boki ezt írja.... hát szóval. :)
Látom egy hét után eljutott hozzád is a megállapodás első verziója, amit Zelenszkij nem írt alá Münchenben. Azóta már új verziók vannak. Érdekes, hogy hozzám naponta több tíz hír-információ jut el az említett szerződésről(őleg nyugati forrásokból), te meg linkeket keresel. :)
Boki, amit írt az úgy szokott lenni. Emlékezz csak vissza, amikor több éve írtam a biolaborokról, titkos CIA bázisokról Ukrajnában.A gyengébbek(tudatlanok) kételkedtek benne. Végül maguk a jenkik ismerték el, hogy így van/volt.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 996
135 182
113
Látom egy hét után eljutott hozzád is a megállapodás első verziója, amit Zelenszkij nem írt alá Münchenben. Azóta már új verziók vannak. Érdekes, hogy hozzám naponta több tíz hír-információ jut el az említett szerződésről(őleg nyugati forrásokból), te meg linkeket keresel. :)
Boki, amit írt az úgy szokott lenni. Emlékezz csak vissza, amikor több éve írtam a biolaborokról, titkos CIA bázisokról Ukrajnában.A gyengébbek(tudatlanok) kételkedtek benne. Végül maguk a jenkik ismerték el, hogy így van/volt.
Ha jól emlékszem amerikai tábornokokról is írtál az Azovstal alatti bunkerrendszerben. :D
Akiket álíltólag elfogtak ott. A CIA kiképző/kémbázis egy dolog, de a biolaborokról még azóta se hallottam semmit se :D

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 140
45 450
113
Ha jól emlékszem amerikai tábornokokról is írtál az Azovstal alatti bunkerrendszerben. :D
Akiket álíltólag elfogtak ott. A CIA kiképző/kémbázis egy dolog, de a biolaborokról még azóta se hallottam semmit se :D
Mert nem a megfelelő propit olvasod! :p

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 143
87 360
113
Hát akkor valakivel összekeversz.... Olyan hírek voltak, amit a lelőtt ukrán helikopter ukrán túlélője nyilatkozott. Nem tudom, hogy emlékszel-e rá, de az ukránok az Azovi-tenger felől helikopterekkel menekítették ki a "nagy kutyákat" az Azovstálból. az egyik lelőtt ukrán helikopter túlélője nyilatkozta, hogy NATO tanácsadók voltak ott. A biológiai laboratóriumok létezését pedig maga Viktória ismerte el egy szenátusi meghallgatáson.
Az Egyesült Államok a világ 25 országában hozott létre biolaborokat: a Közel-Keleten, Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a volt Szovjetunióban. Csak Ukrajnában másfél tucat van/volt belőlük: Odesszában, Vinnicában, Ungváron, Lvovben (három), Harkovban, Kijevben (szintén három), Herszonban, Ternopolban.
Ha te kimaradtál vagy lemaradtál erről az már a te problémád. :)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 996
135 182
113
biológiai laboratóriumok létezését pedig maga Viktória ismerte el egy szenátusi meghallgatáson.
Erre rákeresve csak és kizárólag a cáfolatait találom :D
Valamelyik pajtid nyomta akkor konkértan Miley tábornokot az azovstalban viccesen pont aznap amikor törökországban tartott előadást az Izmiri NATO landcomban :D
Szóval ennél nagyobb problémám ne legyen.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 143
87 360
113
Erre rákeresve csak és kizárólag a cáfolatait találom :D
Valamelyik pajtid nyomta akkor konkértan Miley tábornokot az azovstalban viccesen pont aznap amikor törökországban tartott előadást az Izmiri NATO landcomban :D
Szóval ennél nagyobb problémám ne legyen.
Te most keversz valamit. szerintem biológiai fegyverek előállítására gondolsz. :D
Itt van Nuland nyilatkozata, hogy léteznek biológiai laboratóriumok Ukrajnában amerikai támogatással.:
Victoria Nuland, helyettes államtitkár: „Ukrajnában vannak biológiai kutatóközpontok. Aggaszt bennünket ez, mert az orosz erők megpróbálhatják ellenőrizni őket. Az ukránokkal azon dolgozunk, hogyan tudják biztosítani, hogy semmilyen kutatási anyag ne kerüljön orosz erők kezébe." ;)

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 897
9 933
113
Te most keversz valamit. szerintem biológiai fegyverek előállítására gondolsz. :D
Itt van Nuland nyilatkozata, hogy léteznek biológiai laboratóriumok Ukrajnában amerikai támogatással.:
Victoria Nuland, helyettes államtitkár: „Ukrajnában vannak biológiai kutatóközpontok. Aggaszt bennünket ez, mert az orosz erők megpróbálhatják ellenőrizni őket. Az ukránokkal azon dolgozunk, hogyan tudják biztosítani, hogy semmilyen kutatási anyag ne kerüljön orosz erők kezébe." ;)

Az eredeti orosz propaganda szólt arról, hogy az amerikaiak vegyi laborokat működtetnek szerte Oroszország körül, vegyi fegyverek gyártás céljából. Aszem Grúziában találtam egy labort, valszeg volt máshol is, de egészségügyi célú labor volt, járványok miatt kutatták a fertőzéseket. Mivel a legveszélyesebb vírusokkal is dolgoztak, ezért katonai felügyelet is volt. Tehát nem vegyi fegyvereket miatt volt, hanem az ellenkezője, a megelőzés miatt. De a propagandának elég volt annyi, hogy labor. A jó hazugsághoz ugye kell mindig egy igazságmag a hihetőséghez, amit aztán el lehet ferdíteni.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 143
87 360
113
Az eredeti orosz propaganda szólt arról, hogy az amerikaiak vegyi laborokat működtetnek szerte Oroszország körül, vegyi fegyverek gyártás céljából. Aszem Grúziában találtam egy labort, valszeg volt máshol is, de egészségügyi célú labor volt, járványok miatt kutatták a fertőzéseket. Mivel a legveszélyesebb vírusokkal is dolgoztak, ezért katonai felügyelet is volt. Tehát nem vegyi fegyvereket miatt volt, hanem az ellenkezője, a megelőzés miatt. De a propagandának elég volt annyi, hogy labor. A jó hazugsághoz ugye kell mindig egy igazságmag a hihetőséghez, amit aztán el lehet ferdíteni.
Vegyl? Biológiai laborokról volt szó, ahol erősen patogén vírusokkal kísérleteztek. Azért már legyünk annyire igényesek, hogy tudjuk mi a különbség a biológiai és vegyi laborok és a biológiai és vegyi fegyverek között. Még jó, hogy nem azzal jösz, hogy atomfegyvereket állítanak elő biolaborokban. :D

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 574
53 150
113
Ember legyen a talpán aki egy "legveszélyesebb vírusokkal dolgozó dolgozó" ÉS katonai felügyelettel rendelkező laborról kívülről megmondja, hogy az egészségügyi, katonai, vagy vegyes célú biolabor.

Hozzáteszem, hogy biolaborban attól hogy nincs vegyifegyver ahogy írod, biofegyverként használható csúfságok, ilyen kutatások még lehetnek.

Nincs semmi tudásom semmiről, nem is akarom még sugalmazni sem ezt, csak a józan logika kb. ezt adja ki amit fentebb leírtam.

• Tetszik
Reactions: Rferi66 and Ramzana

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
967
8 433
93
Hát ebben a kérdésben azért nehéz igazságot tenni:

Voltak laborok a háború előtt, de a vírusok kutatása vírustörzsek vizsgálatával és tartásával az kb. egy és ugyanaz mint egy biolabor amelyben biofegyvergyártáshoz állíthatnak elő eszközöket. Viszont nem tudni vírusok bevetéséről, egyébként kétélű fegyver lenne és visszaütne. Termit, ideggáz, ételek és italok szándékos megmérgezése ilyesmiket viszont alkalmaztak.

• Tetszik
Reactions: Ranger

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 719
3 665
113
Ember legyen a talpán aki egy "legveszélyesebb vírusokkal dolgozó dolgozó" ÉS katonai felügyelettel rendelkező laborról kívülről megmondja, hogy az egészségügyi, katonai, vagy vegyes célú biolabor.
Találgatásra semmi szükség.
S úgy se kell csinálni mintha valami kurva nagy leleplezés lenne itt…..

“According to the available data, there are no laboratories in Ukraine that fulfill BSL-4 requirements. One of the laboratories that has a permit to work with the microorganisms of the first pathogenic group did, however, recently undergo an international audit as a BSL-3 laboratory and received a preliminary positive evaluation. This is one of the laboratories of the SI (State Institution) “Ukrainian I. I. Mechnikov Anti-Plague Research Institute” of the Ministry of Health of Ukraine (Odessa), which is responsible for the identification of especially dangerous biological pathogens. This laboratory was reconstructed and technically updated up to the BSL-3 level through a cooperative agreement between the United States Department of Defense and the Ministry of Health of Ukraine that started in 2005. The collaboration focuses on preventing the spread of technologies, pathogens, and knowledge that can be used in the development of biological weapons. The updated laboratory serves as Interim Central Reference Laboratory with a depozitarium (pathogen collection). According to Ukrainian regulations, it has a permit to work with both bacteria and viruses of the first and second pathogenic groups. A second laboratory of the SI “Ukrainian I. I. Mechnikov Anti-Plague Research Institute” of the Ministry of Health of Ukraine also has a permit to work with microorganisms of the first pathogenic group, but it is not updated to the BSL-3 level.”

Az idézet a lenti doksiból van, mely egy nyilvános anyag….2012-ből….
Annyit tennék még hozzá 2022-re lett egy BSL-4 besorolású labor is, ami az idézet idejében még nem volt.

National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine. 2012. Biosecurity Challenges of the Global Expansion of High-Containment Biological Laboratories: Summary of a Workshop. Washington, DC: The National Academies Press. https://doi.org/10.17226/13315.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
634
1 096
93
Hogy te milyen nagyképű arrogáns fasz vagy!
Ha nem akarsz válaszolni, akkor ne válaszolj, mert az ilyen "válaszokra" senkinek semmi szüksége.
Azért járok ide, hogy információkhoz jussak, ha már a magyar sajtóból képtelenség.
E helyett a 7 sor helyett elég lett volna 1 db linket ide másolni, mert az, hogy egy számomra ismeretlen ember állít valamit, az -már ne is haragudj- de nem hír.
"Boki, amit írt az úgy szokott lenni." Hát hogyne. :D
(Azt meg, hogy 1 óra vagy 1 hét után jut el valami, hát azt pont leszarom.)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 996
135 182
113

Hozzáteszem, hogy biolaborban attól hogy nincs vegyifegyver ahogy írod, biofegyverként használható csúfságok, ilyen kutatások még lehetnek.

Nincs semmi tudásom semmiről, nem is akarom még sugalmazni sem ezt, csak a józan logika kb. ezt adja ki amit fentebb leírtam.
A dühöngőben még valami direkt szláv de méginkább orosz genomra igazított biofegyverek gyártásáról meg hasonlókról szólt a fáma, közvetlen az elfogott NATO tábornokok mellett :D

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 996
135 182
113
Ha nem akarsz válaszolni, akkor ne válaszolj, mert az ilyen "válaszokra" senkinek semmi szüksége.
Azért járok ide, hogy információkhoz jussak, ha már a magyar sajtóból képtelenség.
E helyett a 7 sor helyett elég lett volna 1 db linket ide másolni, mert az, hogy egy számomra ismeretlen ember állít valamit, az -már ne is haragudj- de nem hír.
Ne aggódj ha boki mondja előbb utóbb lehozza a Pravda is.
Tudod közvetlenül a kínai határ mellett arató majd a kínai határőrökkel tűzharcba bocsátkozó és utána elrepülő kombájnok után.

MTc2ODczOA.jpg

• Vicces

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
634
1 096
93
Ezt hívják közvetett bizonyítéknak. Ami azért kevés ahhoz, kijelentsük: ez így van és kész. Persze ha Boki az mondta, az más. Akkor nyilván tutira úgy van ;)

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 574
53 150
113
A dühöngőben még valami direkt szláv de méginkább orosz genomra igazított biofegyverek gyártásáról meg hasonlókról szólt a fáma, közvetlen az elfogott NATO tábornokok mellett :D
Marhára nem értek hozzá ezt előrebocsátom, de én ha biológiai fegyverben gondolkodnék, valami hasonlót akarnék, ami az ellenfeleim pusztítja végig, nem az én népem. Annyira nem értek hozzá hogy azt sem tudom mennyire reális egy hasonlót kifejleszteni, vagy csak az marad hogy osztom az ellenanyagot a népemnek.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 143
87 360
113

Ezt hívják közvetett bizonyítéknak. Ami azért kevés ahhoz, kijelentsük: ez így van és kész. Persze ha Boki az mondta, az más. Akkor nyilván tutira úgy van ;)
Helyes szövegértelmezés. Ezt mondta a szenátusi meghallgatáson amit idéztem tőle és ez közvetett bizonyíték. De mit akarsz tagadni? Vannak Ukrajnában biológiai laboratóriumok, némelyekben amerikai tudósok is dolgoztak? Igen. Kaptak pénzügyi támogatásokat az usá-tól? Igen. Ezek tények. Ukrán dokumentumfilmeken láttam, ukrán oldalkon olvastam róla. Nem most! 30 éve a szakterületem a poszt- szovjet térség. Sok szovjet utódállamban átvették az egykori szovjet laborokat az amerikaiak, és igen más országokban is vannak amerika által pénzelt laborok,ahol vírusokat, baktériumokat "kutatnak" Ezek tények. Ez nem nagyképüség. Te tájékozódni jársz ide. Én meg tájékoztatni. Hogy te elhiszed vagy sem az engem nem érdekel. mert ez nem hit kérdése. Ezek tények! :)