[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
659
1 173
93
A tegnapi kabaré vagy inkább az “amnéziások vallomása” után itt a folytatás:

Én nem vagyok katona, de laikusként azt látom, hogy a támadások célpontjai nem jelennek meg ebben a csetben, csak 3 időpont. Vagyis tudjuk mikor, de azt nem hogy hol.
A kérdésem az volna a hozzáértőkhöz, hogy ha -tegyük fel- J. Goldberg azonnal kiteszi az X-re ezeket az időpontokat, és mondjuk fél óra múlva ezt már a houtik is tudják,
az mennyiben sodorta volna veszélybe azokat az F-18-asokat? Már ha egyáltalán.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 835
3 948
113
Én nem vagyok katona, de laikusként azt látom, hogy a támadások célpontjai nem jelennek meg ebben a csetben, csak 3 időpont. Vagyis tudjuk mikor, de azt nem hogy hol.
A kérdésem az volna a hozzáértőkhöz, hogy ha -tegyük fel- J. Goldberg azonnal kiteszi az X-re ezeket az időpontokat, és mondjuk fél óra múlva ezt már a houtik is tudják,
Amerikai sajtó elég jól körül a járta a dolgot.
Jogi szempontból(signal használat stb), a minősítés kérdését(utólag oldottak fel, erre épült a védekezés), s a szenátusi meghallgatást is, ahol gyakorlatilag semmilyen kérdésre nem válaszoltak - “nem emlékszem” hangzott el legtöbbször válaszként. Még arra kérdésre se válaszoltak, h a privát vagy a hivatali telefonjaikat használták.
Terjedelmi okokból nem vállalkozom ezt végig zongorázni. Betettem néhány alap linket abból el lehet indulni akit jobban érdekel.

Személy szerint a jogi és nemzetbiztonsági része nem érdekel igazán, ezért aggódjanak az amerikaiak, s az érintettek.
A inkompetenciájuk sokkal érdekesebb és a hatalmi arrogancia ami átjön, s ahogy próbálják kommunikációval elkenni a dolgot.
Az előbbinek nem tudom, h örülni kell e a terveiket látva, az utóbbiról eddig se sok kétséget hagytak.

Mindenesetre ez az az eset mikor a sajtó fontos szerepet töltött be a hülyeség leleplezésében.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 835
3 948
113
Erősen kétlem, hogy a hutik szorosan követik, hogy mit ir a The Atlantic. Ha egyáltalán... :)
Nekik nem kell. Ha idő előtt kiment volna az x-re, lett volna ki, aki feldolgozza az infót. A sajtó felkapta volna azonnal.
Az OSINT csak a nyugati civilizáció privilégiuma…?
Az iráni támogatásról nem is beszélve…
+ egyéb kapcsolati hálók.
S ez eleve meghiúsított volna támadást….oka fogyott.
De ez az eredeti cikkben is benne van s a témával foglakozó többi írás is vizsgálja.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 835
3 948
113
mondjuk fél óra múlva ezt már a houtik is tudják,
Transzparencia híve vagyok mezei polgárként.
Követve a logikát, amit felkínálsz…
A Pentagon amikor kiadja a következő heti sajtó és sajtónyilvános események jegyzékét, akkor egyúttal kiadhatná az arra a hétre tervezett katonai akciók felsorolását pontos célpont lista nélkül csak ellenség, időpont és alap eszközök említve.
Legtöbb relációban akkora technológiai és mennyiségi fölény, h ez egy igazán sportszerű gesztus lenne tőlük.
Pszichés hatás meg lenne…

Lásd még, mikor a CNN stáb a partraszállást az érintett partszakaszon várta anno Szomiban…

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
659
1 173
93
Amerikai sajtó elég jól körül a járta a dolgot.
Jogi szempontból(signal használat stb), a minősítés kérdését(utólag oldottak fel, erre épült a védekezés), s a szenátusi meghallgatást is, ahol gyakorlatilag semmilyen kérdésre nem válaszoltak - “nem emlékszem” hangzott el legtöbbször válaszként. Még arra kérdésre se válaszoltak, h a privát vagy a hivatali telefonjaikat használták.
Terjedelmi okokból nem vállalkozom ezt végig zongorázni. Betettem néhány alap linket abból el lehet indulni akit jobban érdekel.

Személy szerint a jogi és nemzetbiztonsági része nem érdekel igazán, ezért aggódjanak az amerikaiak, s az érintettek.
A inkompetenciájuk sokkal érdekesebb és a hatalmi arrogancia ami átjön, s ahogy próbálják kommunikációval elkenni a dolgot.
Az előbbinek nem tudom, h örülni kell e a terveiket látva, az utóbbiról eddig se sok kétséget hagytak.

Mindenesetre ez az az eset mikor a sajtó fontos szerepet töltött be a hülyeség leleplezésében.
Köszönöm. De mint írtam, engem a katonai vonatkozása érdekelne.
Ha valaki esetleg ez ügyben felvilágosítana...

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 198
18 658
113
Humorba is mehetne, de inkább ide teszem, mert annyira igaz:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 834
14 084
113
Humorba is mehetne, de inkább ide teszem, mert annyira igaz:

"Tolmácsot szeretnék kérni"
(Sajnos nem ajánlotta fel a dzsátube a feliratozást/fordítást, így meg csak sejtem a lényeget:(

• Tetszik
Reactions: fip7 and gergo55

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 379
11 023
113
xAI megvette az X-et:
GnKKr7KaEAAzJbP

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Loken and J.G.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 198
18 658
113
Ez jó vid:

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 440
101 369
113

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 923
13 460
113
Még szerencse, hogy ezt nem te döntöd el. De nem is a gyökér.
A saját vackában döntse romba még jobban a gazdaságot és egyebet.
A többihez semmi köze.
Az esélyegyenlőség nagyon jól hangzik, modern és nagyon demokratikus dolog, a probléma ott kezdődik hogy az esélyegyenlőség nevében alkalmatlan emberek kerülnek bizonyos posztokra. Feketêk meg travlók és homoszexuálisok ( az ázsiait a latinot és a heterokat nem nagyon szeretik arrafele ) kerülnek olyan posztokra amire nem alkalmasak és kárt okoznak. Ez a baj.
Igaza van

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 092
27 998
113
Az esélyegyenlőség nagyon jól hangzik, modern és nagyon demokratikus dolog, a probléma ott kezdődik hogy az esélyegyenlőség nevében alkalmatlan emberek kerülnek bizonyos posztokra. Feketêk meg travlók és homoszexuálisok ( az ázsiait a latinot és a heterokat nem nagyon szeretik arrafele ) kerülnek olyan posztokra amire nem alkalmasak és kárt okoznak. Ez a baj.
Igaza van
Nem a tisztem eldönteni. De egy európai magáncég (de nem európaié sem amúgy) akármilyen belügyei nem tartoznak egy amerikai elnökre, az biztos.

• Tetszik
Reactions: Lator