[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 912
38 128
113
Továbbra sem tolonganak az amerikai haderőnél a jelentkezők...


Katonai családok gyermekei teszik ki az amerikai fegyveres erők újoncainak többségét. Ez az áramlás most veszélyben van, ami rossz hír a Pentagon számára, amelynek már most is akut toborzási problémái vannak.

" A befolyásos emberek nem mondják nekik, hogy csatlakozzanak a hadsereghez " - mondta egy interjúban Mike Mullen admirális, a vezérkari főnökök egyesített szervezetének volt elnöke.

Hozzátette: a potenciális újoncok szülei, rokonai, barátai nem tartják jó választásnak a katonai szolgálatot.

Az Egyesült Államok hadserege szerint az újoncok közel 80%-ának van rokonai, akik katonai szolgálatot teljesítettek.


A 2001. szeptember 11-i eseményeket követő hazafias toborzás után az amerikai hadsereg 20 éven át vészelte át a háborút Irakban és Afganisztánban döntő győzelem nélkül.

Ez az idő botrányokkal telt el az alacsony színvonalú lakhatás és egészségügyi ellátás, valamint az alacsony anyagi támogatás miatt.

Ezek a tényezők sok katonacsaládot arra kényszerítenek, hogy élelmiszerjegyeket használjanak. Emellett nőni fog a poszttraumás stressz zavarok és az öngyilkosságok száma is.

Emellett a fiataloknak sok más lehetőségük is van a fejlett munkaerőpiacon keresztüli karrierépítésre.

A WSJ szerint a behívottak hiánya az Egyesült Államokban hosszú távú probléma, és ha nem sikerül megoldani, az az ország védelmi képességeit érinti.

Most, amikor az Egyesült Államok a Kínával és Oroszországgal való rivalizálás új korszakába lép, ez a probléma még súlyosabbá vált.




" Körülbelül 15 éve tanulmányozom a toborzási piacot, és még soha nem láttunk ilyen állapotot , mint most" - mondta a Honvédelmi Minisztérium egyik magas rangú tisztviselője.

Toborzási válság​


Az Egyesült Államok hadserege 2022-ben a legnehezebb toborzási évét élte át, mióta 1973-ban megkezdődött a teljesen önkéntes hadsereg. A toborzók 25%-ban nem teljesítették a tervet.

Idén a hadsereg várhatóan mintegy 15 000 újonc létszámmal marad el, bár az idei cél 65 000 újonc.

A válság a flottát és a légi közlekedést érintette. Az Egyesült Államok haditengerészete arra számít, hogy idén 10 000-rel marad el a kitűzött 38 000 újonc létszámtól, a légierő pedig azt mondta, hogy 3000 fővel marad el a 27 000 újonc létszámtól.

A tengerészgyalogság az egyetlen, amelyik végrehajtja toborzási terveit. Tavaly a hadtest végrehajtotta a tervet, és 33 000 újoncot küldött kiképzőtáborokba.


A tengerészgyalogosok vezetése abban reménykedik, hogy idén is végrehajtják a tervet, de megjegyzi, hogy ez nehéz feladat.


Reformok​


Christine Wormuth, az Egyesült Államok hadseregének minisztere elmondta, hogy várhatóan heteken belül megkezdődik a toborzási reformok átfogó kidolgozása, amelyek elfogadásához a Kongresszusnak esetleg törvényt kell elfogadnia.


Nem volt hajlandó részleteket közölni, de azt mondta, hogy kulcsfontosságú elem lenne a veteráncsoportokkal való koordináció.


Amikor a tervezet a vietnami háború végén véget ért, a katonaság azáltal ösztönözte a toborzást, hogy jó karriert ígért nyugdíjjal és egészségügyi ellátással, valamint oktatási juttatással, hogy felkészítse a katonákat a katonai szolgálat utáni életre.


Ez a stratégia működött, és a hadsereg általában kielégítette általános igényeit.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 982
113
Remek epizód, GG hosszan elemez mindent a világhírű, de MSM által teljesen ignoralt Mearsheimerrel:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113
Hat zsido nemigen, mert az egy elenyeszo kisebbseg meg a feherek kozott is.

Az elitegyetemeken a "fehér" hallgatók többsége zsidó jelenleg is. Ja és 13 legelitebb egyetem közül 12-nek az elnöke zsidó egyébként jelenleg, ha jól tudom.

Masreszt a felveteli dontesek nem egyetlen faktorbol allnak, hanem rengeteg dolgot pontoznak: a kozepiskolai jegyei es egyeb teszteredemenyein kivul az essze, amit ir a jelentkezo, az iskolan kivuli onkentes vallalasai, tanulmanyi vagy kutatasi temakban elert versenyeredmenyei, a nem tanulmanyi temakban elert privat eredmenyei, dijai, az ajanlasok/ajanlolevelek, a vagyoni-szocialis helyzete, a csaladban hany diplomas, plane mesterdiplomas van stb stb.
Feljebb linkeltem a WSJ jo kis osszefoglalo videojat ezugyben, tessek megnezni.

Az azsiaiak amugy valos veszely, mert azok tenyleg sokszos allat modon nevelik a gyerekeiket, iszonyatos modokon tapossak ki beloluk a maximum GPAt meg SAT pontszamokat, de pontosan ezert nem is kell a race-nek szerepelnie sehol, hanem inkabb legyen income, szocialis korulmenyek stb a sok szempont kozott. Ne a rassz, mert az abdszurdum.

A 2. vh-ig numerus clausus volt az amerikai elitegyetemeken a zsidókkal szemben. Ami persze a háború után tarthatatlan lett. Addig is kitaposták a zsidók az utat az elitbe persze, többféle módon, pl. saját egyetemeket alapítottak, mint a Brandeisről, az első zsidó főbíróról elnevezett Brandeis Egyetem. Vagy csak "elfoglalták" azokat az állami egyetemeket, college-okat, ahol viszont nem volt numerus clausus.
Természetesen a zsidóknál is nagy szerepe volt a gyerekekkel szembeni elvárásoknak, "kitaposásnak", pont olyanok (voltak), mint az ázsiai szülők. A zsidó csak jobb lehet az iskolában, mint a gój, ez alap elvárás volt.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113

Erősebb idézetek, egy volt amerikai zsaru könyvéből:
A bűnözők élesen érzékelik a gyengeséget és az erőt, a félénkséget és a félelmetlenséget. Ahogy a dzsungel törvényei szerint a ragadozó a gyengékre és a félősekre támad. Ugyanez a helyzet a bűnözők és a rendőrök esetében is. Ezek a ragadozók megérzik, ha egy zsaru képes kezelni magát; látják, érzik és néha érzik is.

A kormánypropaganda és a kormány által megrendezett átverések legalizálása miatt a sajtószabadság már a múlté. A mainstream médián keresztül szállított híreket ma már a kormányunk ellenőrzi és/vagy cenzúrázza, és olyan társadalmi paramétereket tartalmaznak, amelyeket a politikai korrektség vezérel. Akárhogy is, a nyilvánosság soha nem fog minden tényt megkapni ahhoz, hogy racionális ítéletet tudjon alkotni az ország aktuális eseményeiről.

Hagyd abba a nyafogást, és hagyd, hogy mások nyafogjanak és kifogásokat keressenek helyetted a társadalmi helyzeteddel kapcsolatban. A saját kezedben van a változás, és nem erőszakkal vagy lázadással, hanem példamutatással és jó jellemmel. Nem hibáztathatjátok a fehér embert az apátlan háztartásokért. A gengszterek nem hibáztathatják a fehér embert azért, hogy a bűnözés életét választja. A szegénység nem mentség arra, hogy bűnözővé váljatok.

A feketék több feketét ölnek meg, mint bárki más, és ők maguk a saját legnagyobb ellenségeik. Társadalmunk mindent megtett ezekért az emberekért, és ez soha nem elég jó. Most minket, fehéreket akarnak megölni, és ezt büntetlenül mondhatják, mert a fajgyűlöletért nincs büntetés vagy felelősségre vonás, hacsak nem fehér ember követi el.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 982
113
Az elitegyetemeken a "fehér" hallgatók többsége zsidó jelenleg is. Ja és 13 legelitebb egyetem közül 12-nek az elnöke zsidó egyébként jelenleg, ha jól tudom.

Nem tudom, honnan jött ez, de ebből egy szó nem igaz, sorry.
A 2. vh-ig numerus clausus volt az amerikai elitegyetemeken a zsidókkal szemben. Ami persze a háború után tarthatatlan lett. Addig is kitaposták a zsidók az utat az elitbe persze, többféle módon, pl. saját egyetemeket alapítottak, mint a Brandeisről, az első zsidó főbíróról elnevezett Brandeis Egyetem. Vagy csak "elfoglalták" azokat az állami egyetemeket, college-okat, ahol viszont nem volt numerus clausus.
Természetesen a zsidóknál is nagy szerepe volt a gyerekekkel szembeni elvárásoknak, "kitaposásnak", pont olyanok (voltak), mint az ázsiai szülők. A zsidó csak jobb lehet az iskolában, mint a gój, ez alap elvárás volt.
Ebbol annyi igaz, hogy valóban racial quotakat használták, de csak a kelet- és dél-európai bevándorlók ellen, közöttük is valóban a zsidókat tekintették nagyon kompetitivnek, de ennek köze nem volt a zsidokhoz.
Ez nyers és brutális race and class warfare volt: az elit egyetemek puritán-kereszteny-protestans alumni döntéshozói nem akarták, hogy másik iskolázott osztály emelkedjen fel közéjük, katolikus olaszok, írek, no meg a hasonlóan 'primitiv' kelet-europaiak (vö. "No dogs, no Blacks, no Irish!") pláne nem akartak esélyt adni egy esetleges politikai változásnak, amit azok felemelkedésuk hozott volna (ami a 60-asokban be is következett aztán.)

Itt egy study ezügyben - azóta a végén említett Students for Fair Admissions v. Harvard College a múlt héten eldőlt, véget ért a pozitív faji megkülönböztetés is (lásd feljebb a linkeim között):


Historically, American higher education has favored admitting children of affluent parents. Founded by English and Western European Christians, the earliest private colleges, among them today’s Ivy League, enrolled alumni sons. With westward expansion and the formation of public universities and colleges, policies broadened nationally to admit by examination qualified applicants, often first in their families to attend college. But beginning with Columbia University in the late 1910s, elite institutions used quotas to exclude children of Eastern and Southern European immigrants, especially academically competitive Jews. After World War II, as Americans began to welcome population diversity, colleges and universities became coeducational and increased their admission of African Americans, Asians and South Asians, Latinx/Hispanics, and Native Americans. In reaction, white parents complained that racial preferences denied their children admission. Experiencing growing numbers of Asian applicants, colleges and universities curbed their admission to give seats to alumni children and to selected racial minorities. Such admissions policies seemed to value affirmative action over meritocracy. Although narrowly tailored affirmative action policies have been upheld from Regents of the University of California v. Bakke (1978) to Students for Fair Admissions v. Harvard College (2019), the issue will again go to the Supreme Court.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 982
113
PS: A post-WWII értelmiségi robbanás persze nem csoda, hiszen ezek nagyon eltérő csoportok voltak, pl az írek sokkal-sokkal műveletlenebbek voltak mindig is az évezredes kultúrájú, legelső egyetemeket alapító olaszoknál, realtudományokban kiugróan erős kelet-europaiaknal, az outcast léthez szokott, rendkívül hajtós, céhekből kizárt, uzletelesre szorított zsidóknál stb. A WWII miatti iszonyatos tudásipari robbanás már csak rásegített erre, törvényszerű volt, hogy a csúcsra jutnak előbb-utóbb, az írekkel együtt, lásd katolikus JFK.)
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 982
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113
Nem tudom, honnan jött ez, de ebből egy szó nem igaz, sorry.


Itt dicsekednek vele, igaz itt csak az első 8-ról van szó.


Amerikai elitegyetemek diákjainak összetétele rassz szerint. A nem zsidó fehérek talán a legalulreprezentáltabbak. Az mondjuk túlzás volt, hogy kevesebben vannak, mint a zsidók.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 512
7 982
113

Itt dicsekednek vele, igaz itt csak az első 8-ról van szó.

Hülyeség a köbön (no meg ez változik: Bacow búcsúlevelét a héten kaptam meg, már Claudine Gay az elnök, aki egy fekete nő, elotte a FAS feje volt, ami a legnagyobb school a Harvardon.)
A zsidók állandóan próbálják magukat eladni, hogy ők mennyivel okosabbak genetikailag, ami eprsze egy méretes baromság.

Kapásból a saját oktatasuk évezredeken át tökéletesen használhatatlan, végtelenül primitív, minimális volt, kizárólag vallási ismeretekre szorítkozott, ez amúgy az ortodoxoknal a mai napig így van (szándékosan, mert így tartják egyben a nyájat, a külvilágtól elzárt, gyakorlatilag életképtelenül buta egyedeket nevelnek.)
Soha nem volt zsidó tudomány, sem semmi más. Konkrétan az elmúlt 1500-2000 éven át az 1980-as évekig bármilyen okos, iskolazott zsidot megnézel, kivétel nélkül keresztény középiskolába és egyetemre járt.
A változás a szintén európai (katolikus-reformatus ill porosz-francia es osztrák-magyar) oktatás hagyomanyaira épülő szovjet képzésen felnőtt orosz zsidók tomeges bevándorlása hozta el, leginkább Izraelben, ami egy addig alapvetően primitív, agrár- és háborús/messianisztikus ultranacionalista shitshowbol szépen elkezdett az érkező művelt kelet-europai zsidó ertelmisegre epitkezni, amerikai tőkét bevonva stb. A 70-es evektol a 90-es evekig Izrael lakossága csaknem megduplazodott cirka 20-25 év alatt, a hirtelen szárba szökő oktatás miatt eszement gazdasági növekedés indult be stb.

A masik irány az európai művelt zsidóság elmebeteg elkergetese volt 1920-1945 között, ebben a 25 evben gyakorlatilag az akademiai es tudományos elit kremjet vesztette el Európa. Még 1930-ban is ha vegyesz avagy gepesz akartál lenni, akkor Németország volt a végcél még Amerikából is.
1945-re Németország kiirtotta es elkergette a teljes egyetemi elitjenek valami kétharmadát, akik 90+ szazalekban Amerikaban kotottek ki, és harmada-fele legalább részben zsidó származása miatt lepett le.
Ez összetalálkozott az amerikai háborús konjunkturális boommal, benne nemcsak a rengeteg felhalmozott pénzzel az állam oldalán, de leszerelo milliókkal, akiket a GI Bill ingyenes egyetemi oktatással csábított az egyetemekre, főiskolákra, ahol Wignerek, Neumannok, Szilardok meg Einsteinek tanították őket, ami elképesztő lökést adott az egész erikai tudasiparnak; az amerikai egyetemek ekkor előzték be véglegesen az európaiakat - ironikus módon azok saját elmebetegsége (WWII, nácizmus) miatt (amiből ráadásul az amerikaiak is húzták ki őket.)


Amerikai elitegyetemek diákjainak összetétele rassz szerint. A nem zsidó fehérek talán a legalulreprezentáltabbak. Az mondjuk túlzás volt, hogy kevesebben vannak, mint a zsidók.
Ezeket sose hidd el. Keress hiteless, nagynevű studykat, ahol a források és a metoduka is le van írva.
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Az elitegyetemeken a "fehér" hallgatók többsége zsidó jelenleg is. Ja és 13 legelitebb egyetem közül 12-nek az elnöke zsidó egyébként jelenleg, ha jól tudom.



A 2. vh-ig numerus clausus volt az amerikai elitegyetemeken a zsidókkal szemben. Ami persze a háború után tarthatatlan lett. Addig is kitaposták a zsidók az utat az elitbe persze, többféle módon, pl. saját egyetemeket alapítottak, mint a Brandeisről, az első zsidó főbíróról elnevezett Brandeis Egyetem. Vagy csak "elfoglalták" azokat az állami egyetemeket, college-okat, ahol viszont nem volt numerus clausus.
Természetesen a zsidóknál is nagy szerepe volt a gyerekekkel szembeni elvárásoknak, "kitaposásnak", pont olyanok (voltak), mint az ázsiai szülők. A zsidó csak jobb lehet az iskolában, mint a gój, ez alap elvárás volt.
1913ban megvették az Egyesült Államokat kilóra. Övék a FED, azt csinálnak amit akarnak.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Hülyeség a köbön (no meg ez változik: Bacow búcsúlevelét a héten kaptam meg, már Claudine Gay az elnök, aki egy fekete nő, elotte a FAS feje volt, ami a legnagyobb school a Harvardon.)
A zsidók állandóan próbálják magukat eladni, hogy ők mennyivel okosabbak genetikailag, ami eprsze egy méretes baromság.

Kapásból a saját oktatasuk évezredeken át tökéletesen használhatatlan, végtelenül primitív, minimális volt, kizárólag vallási ismeretekre szorítkozott, ez amúgy az ortodoxoknal a mai napig így van (szándékosan, mert így tartják egyben a nyájat, a külvilágtól elzárt, gyakorlatilag életképtelenül buta egyedeket nevelnek.)
Soha nem volt zsidó tudomány, sem semmi más. Konkrétan az elmúlt 1500-2000 éven át az 1980-as évekig bármilyen okos, iskolazott zsidot megnézel, kivétel nélkül keresztény középiskolába és egyetemre járt.
A változás a szintén európai (katolikus-reformatus ill porosz-francia es osztrák-magyar) oktatás hagyomanyaira épülő szovjet képzésen felnőtt orosz zsidók tomeges bevándorlása hozta el, leginkább Izraelben, ami egy addig alapvetően primitív, agrár- és háborús/messianisztikus ultranacionalista shitshowbol szépen elkezdett az érkező művelt kelet-europai zsidó ertelmisegre epitkezni, amerikai tőkét bevonva stb. A 70-es evektol a 90-es evekig Izrael lakossága csaknem megduplazodott cirka 20-25 év alatt, a hirtelen szárba szökő oktatás miatt eszement gazdasági növekedés indult be stb.

A masik irány az európai művelt zsidóság elmebeteg elkergetese volt 1920-1945 között, ebben a 25 evben gyakorlatilag az akademiai es tudományos elit kremjet vesztette el Európa. Még 1930-ban is ha vegyesz avagy gepesz akartál lenni, akkor Németország volt a végcél még Amerikából is.
1945-re Németország kiirtotta es elkergette a teljes egyetemi elitjenek valami kétharmadát, akik 90+ szazalekban Amerikaban kotottek ki, és harmada-fele legalább részben zsidó származása miatt lepett le.
Ez összetalálkozott az amerikai háborús konjunkturális boommal, benne nemcsak a rengeteg felhalmozott pénzzel az állam oldalán, de leszerelo milliókkal, akiket a GI Bill ingyenes egyetemi oktatással csábított az egyetemekre, főiskolákra, ahol Wignerek, Neumannok, Szilardok meg Einsteinek tanították őket, ami elképesztő lökést adott az egész erikai tudasiparnak; az amerikai egyetemek ekkor előzték be véglegesen az európaiakat - ironikus módon azok saját elmebetegsége (WWII, nácizmus) miatt (amiből ráadásul az amerikaiak is húzták ki őket.)


Ezeket sose hidd el. Keress hiteless, nagynevű studykat, ahol a források és a metoduka is le van írva.
Pihenj már egy kicsit.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby and enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113
Ezeket sose hidd el. Keress hiteless, nagynevű studykat, ahol a források és a metoduka is le van írva.


illetve a 11 évvel ezelőtti cikke:


Ő mondjuk "konteós", de elég részletesen leírta, hogyan jutott a következtetésére.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby