[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 612
93
Kozfigyelmbe a blackout-harcászatról USA-ra nézve:


2008-as jelentés, mi torténne, ha az USA-t EMP támadás vagy napkitorés érne:

http://www.empcommission.org/docs/A2473-EMP_Commission-7MB.pdf

Nem áldoztam rá túl sok időt, csak kíváncsiságból belenéztem. Szerintem nagyon komolyan alulbecsüli a hatásokat, de ez nem amerikai sajátosság. Illetve elég régi.

A Covid mutatta meg, hogy a jelenlegi rendszerek milyen sérülékenyek. Konkrétan nem is az az igazi probléma, hogy mennyien halnak meg, hanem az, hogy nem tudjuk elhelyezni a halottakat.

Felmerül a kérdés, hogy milyen szintű támadásra lehet / érdemes felkészíteni az infrastruktúrát. Jobban járunk-e MAD-del? Hogy az egyik amerikai szenátort idézzem: "Jó, jó, de mennyibe kerül?"
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 986
11 979
113
Na rajta vagy a KC brandwagon-n?…..KC igazi TE-je az a jó öreg Tony Gonzalez….:)….GOOOOOO Pecccc…..nekünk most cumi Cecília van……és amúgy még mindig Gronk az igazi…:):)
Szerencsére nem brandwagon tag vagyok, én még a jó Alex Smith időkben csatlakoztam a csapathoz, jól esett szurkolni egy jelentéktelen kiscsapatnak. Aztán ez a kiscsapat átvette jelenleg a Pecc-től a dinasztia építést és én nem győzöm kapkodni a fejem, ámulni-bámulni. Szóval Tony Gonzalesnek még a közelében sem voltam :), de elismerem nagyságát.

Viszont azt is tudom mit érezhetnek a többiek, mivel én személy szerint is utáltam a Pecc dynastyt. A Kansasnél ez még jelenleg súlyosítva van a Swiftiekkel is, szóval tényleg sajnálom (és megértem) az aktuális dynasty hatereket, de ebből a jelenlegi székből nézve kényelmes és izgalmas egy dynastynek szurkolni... :)

Gronk is király volt, de azért Kelce még nála is egy fokkal feljebb van... Gronk statjai tuti jobbak lettek volna, de sajna elég sérülékeny volt.

Tight ends postseason

Tight Ends all-time

de gondolom, ezzel Te is tisztában vagy ;)

NFL training off.
 
  • Tetszik
Reactions: deze75

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 231
37 055
113
⚡️⚡️Putyin kijelentése után, miszerint Biden kényelmesebb elnök Oroszország számára, mint Trump, Biden választási plakátjait elkezdték frissíteni az Egyesült Államokban⚡️⚡️
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 231
37 055
113
⚡️⚡️
Chip Roy szenátor azt javasolta, hogy nevezzék át Texast Ukrajnára, hogy végre pénzt kapjanak a biztonságra.

Biden elnök kormánya azt javasolja, hogy háromszor annyi pénzt küldjenek Ukrajnának, mint amennyire szüksége van határainak biztosításához – idézi a Sputnik Near Abroad politikust
⚡️⚡️
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 231
37 055
113
A Russian space nuke absolutely makes
Egy orosz űr atom fegyvernek katonai szempontból abszolút van értelme:

A nagy magasságú Nuclear-EMP olyan elektromos szabadtér-incidenst hoz létre, amely elég erős ahhoz, hogy károsítsa a műholdak fedélzetén lévő mikroáramköröket (lásd: Starfish Prime Test), különösen a modern elektronikát az egyre vékonyabb szerkezetek miatt (ezért az elektromos áttörés már viszonylag alacsony feszültségen történik). Pajzsokkal erősítjük meg a katonai rendszereket az ilyen EM incidensek ellen, például egy hajótestét Faraday-kalitkaként használó hajón. Ezt műholdon súlykorlátok miatt nem lehet megtenni.

Először is, egy űratombomba hatástalanítaná a felderítő műholdakat, mind az RF (rádiófrekvenciás), mind az EO (elektrooptikai), így a parancs vak lenne. Másodszor, letiltaná a GPS-t, ezáltal súlyosan csökkentve a ballisztikus és cirkálórakéták irányításának hatékonyságát (az inerciális irányítás idővel sodródik, és nagyobb távolságokon elveszíti pontosságát). Harmadszor, a kommunikációs műholdak (katonai, de kereskedelmi is, mint például a Starlink) működésképtelenné válnának, így a csapatok parancs nélkül maradnának válság idején. Végül a radarokat napokig elárasztják a Föld mágneses erővonalai mentén pattogó töltött részecskék, amelyek EMI-t bocsátanak ki, ami szinte lehetetlenné teszi a légvédelmet és a légi műveleteket.

Ez azonnal semmissé tenné az Egyesült Államok legerősebb katonai eszközeinek nagy részét. Ez a végső megelőző csapásmérő fegyver, így egyértelmű, hogy miért aggódnának.

Természetesen nem fog kitörni a 3. világháború, hanem ezt arra fogják használni, hogy több pénzt könyörögjenek (mint mindig), hogy használhatatlan nagy magasságú légvédelmi rendszerekre költsenek (főleg LMT és RTX, az elkövetkező években).

— from a commenter
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 185
29 163
113
Trump "ügynök" nem megbízható, inkább "álmos Joet" kell megválasztani - Putyin szerint!


Na, ehhez mit szólnak a Tucker Carlson nézői?!? :D
Piszkosfredezés, most a republikánusok fognak visítani, h Biden a ruszki ügynök.

Amúgy én nagyon szeretnék egy 2 órás Biden - T Carlson interjút. Már ugye, ha az elnök úr nem lenne zöldség.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 007
38 321
113
Piszkosfredezés, most a republikánusok fognak visítani, h Biden a ruszki ügynök.

Amúgy én nagyon szeretnék egy 2 órás Biden - T Carlson interjút. Már ugye, ha az elnök úr nem lenne zöldség.
Elvileg lesz Biden Trump elnöki vita - összevisszabeszélő show! Jó móka lesz.

Mindkettőnek vannak már gondjai a szellemi épségével: Trump sem, Biden sem szokta eltalálni melyik országnak ki a vezetője. Trump nem rég arról beszélt hogy az 1770-es években az amerikai csapatok elfoglalták a reptereket! :D
Eléggé roncs derbi lesz ez a választás. Bármelyik oldal virítana egy fiatalabb értelmes jelöltet, tutira nyerne!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 185
29 163
113
Elvileg lesz Biden Trump elnöki vita - összevisszabeszélő show! Jó móka lesz.

Mindkettőnek vannak már gondjai a szellemi épségével: Trump sem, Biden sem szokta eltalálni melyik országnak ki a vezetője. Trump nem rég arról beszélt hogy az 1770-es években az amerikai csapatok elfoglalták a reptereket! :D
Eléggé roncs derbi lesz ez a választás. Bármelyik oldal virítana egy fiatalabb értelmes jelöltet, tutira nyerne!
De Putyin nem Trumppal beszélgetett. Még csak azt sem várom el, h Biden egy "ellenséges" ország újságírójával üljön le, pl orosszal vagy kínaival, ilyent kb Obama 2. ciklusa óta nem láttunk. Elég lenne Tuckerrel.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zztop

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 007
38 321
113
Egyébként érdekes: Putyin is kemény kérdéseket várt volna Tucker Carlsontól és csalódott hogy ilyen béna újságírót kapott...

"Ezért van az, hogy az igazat megvallva nem élveztem teljesen azt az interjút” – mondta Putyin a Pavel Zarubinnak adott interjúban szerda este.

Úgy tűnik ezzel az interjúval SENKI nem volt elégedett. :D

 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 569
18 429
113
Ugyan már nincs itt semmi probléma :D

giphy.gif
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 405
33 616
113

"Miközben a konzervatív republikánus szavazók azt állítják, hogy ellenzik a baloldali uralkodó osztályt, amelyet a washingtoni politikai intézményrendszer, a szórakoztató és hírmédia, a tudományos élet stb. testesít meg, mégis teljes és teljes összhangban vannak a zsidó napirend legnagyobb tételével: a globális háborúval Oroszország, Irán és Kína ellen.

Hogyan lehetséges ez? Ezek az emberek Donald Trumpot választották elnökké, látszólag egyértelműen elutasítva a Bush-korszak neokonzervatív intervencionizmusát. 2016-nak egy új Republikánus Párt hajnalát kellett volna jelentenie. Persze ez az új és jobb párt sosem alakult ki igazán. Erre számtalan lehetséges magyarázat van, amelyek közül nem utolsósorban Trump elnök szörnyű személyzeti döntései és az ebből következő képtelensége arra, hogy saját végrehajtó hatalma felett ellenőrzést gyakoroljon. A Trump-kormányzat kudarcaitól eltekintve, a hagyományos jobboldali populista bölcsesség továbbra is azt állítja, hogy a republikánus bázis alapvetően és tartósan megváltozott, és hogy csupán a választott tisztségviselők rosszhiszeműsége a hibás a 2016-os ígéret perverziójáért és felforgatásáért.

Bár a republikánus szavazók valóban továbbra is elsöprő többségben támogatják Trump elnököt, az az elképzelés, hogy ez a szavazóbázis alapvetően más és jobb, mint Bush pártja, tévhit. Miközben a republikánus szavazók és politikusok végre kezdenek langyos ellenállást tanúsítani a teljesen zsidó-ukrán kormány kasszájába áramló amerikai pénz végtelen áramlásával szemben, ez az ellenállás kényelmesen csak konkretizálódott, ahogy a teljesen zsidó-amerikai kormány úgy dönt, hogy a harmadik világháború orosz frontjáról a közel-keleti frontra fordul.

Még ott is, ahol a republikánus szavazók ellenzik a további Ukrajna-finanszírozást, nagyrészt továbbra is úgy tekintenek Oroszországra és Putyin elnökre, mint Amerika és a "szabadság" ellenségeire. A republikánus szavazókkal szerzett saját tapasztalataim alapján biztos vagyok benne, hogy ha választási lehetőségük lenne, támogatnák az Oroszország elleni közvetlen amerikai háborút. Amikor a 2022-es félidős ciklusban az amerikai kongresszusba indultam, számtalan nappaliban és gyülekezeti teremben beszéltem, ahol átlagos republikánus Trump-támogatókkal találkoztam, akik azt hirdették, hogy "ki kell iktatnunk Putyint!". Beszéltem olyan emberekkel, akik megvetésüket fejezték ki a Biden-kormányzat (ha lehet ezt annak nevezni) iránt, amiért nem tettek eleget Ukrajna támogatásáért. Az egész vidéki Ozarksban láttam házakat, gazdagokat és szegényeket egyaránt, akik ukrán zászlót lobogtattak.

Az idei első nevetséges republikánus elnökjelölti vitán, amelyet csupán azért tartottak, hogy a Donald Trumppal szembeni valódi ellenzékiség illúzióját keltsék, Chris Christie kijelentette - egyenes arccal -, hogy azért ment Ukrajnába, hogy megnézze, "mit tesz Vlagyimir Putyin hadserege a szabad ukrán néppel". Azt állította, hogy több mint 20 000 gyermeket "elraboltak, elloptak, elszakítottak az anyjuktól és az apjuktól, és visszavitték őket Oroszországba, hogy ott arra programozzák őket, hogy harcoljanak a saját családjuk ellen. Kivájták az emberek szemét, levágták a fülüket, tarkón lőtték az embereket, majd bementek azokba az otthonokba, és megerőszakolták a lányokat és feleségeket, akik özvegyen és árván maradtak". A republikánus szavazók ezt valóban elhiszik. Amikor Tucker Carlson megkérdezte az önmagát "keresztény vezetőnek" nevező Mike Pence-t, hogy hogyan támogathatja az ortodox egyház brutális elnyomását Ukrajnában, Pence egyszerűen azt válaszolta, hogy ez nem igaz. A tudatlan szavazók megint csak a mestereik által beléjük sulykolt egyszerű szlogeneket veszik át - Ukrajna a "szabad", "demokratikus" Dávid az orosz Góliát ellen. Minden más "orosz propaganda".

Bár nem mennék olyan messzire, hogy azt mondjam, Oroszország elpusztítása prioritás ezeknek a szavazóknak, a Kínáról alkotott republikánus véleményt illetően biztosan ilyen messzire mennék. Függetlenül attól, hogy ki milyen politikai nézeteket vall, vagy milyen hírforrást választ, az amerikaiaknak szüntelenül a "kínai fenyegetésről" papolnak. Nem törődve azzal a ténnyel, hogy a Biden-kormányzat nyíltan katonai ellenségeskedést próbál provokálni, és tartós és egyre fokozódó gazdasági háborút folytat Kína ellen; a republikánus szavazók teljesen meg vannak győződve arról, hogy a kínaiak irányítják az amerikai kormányt. Hogy a "kínai kommunisták" jelentik a legnagyobb fenyegetést. Az egyenlet egyszerű: Nevezz meg egy problémát, amelyet a zsidók ténylegesen a fehér Amerikának okoztak, majd hibáztasd a "chicomákat". Nincs ország, amelyet a konzervatívok jobban démonizálnának, mint Kínát. Amikor - nem ha - Tajvan lesz a harmadik világháború harmadik frontja, a vidéki amerikaiak örömmel küldik majd fiaikat meghalni a "kapitalizmusért és a demokráciáért".
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and Pogány

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 405
33 616
113
"Ezeket a vidéki amerikaiakat azonban jobban érdekli, sőt izgatottabbak a kilátástól, hogy fiaikat Izrael nevében küldjék meghalni és megcsonkítva meghalni. Ha Izraelről van szó, a konzervatív szavazók el vannak ragadtatva, pénztárcájuk nyitva, szívük az ingujjukon, pulzusuk felgyorsul, pupillájuk kitágul. Ezeknek az amerikaiaknak a tökéletes példáját a Jerusalem Post szolgáltatja:

Ismerjék meg a keresztény cowboyokat, akik Izrael szívét védik.

Tizenöt amerikai keresztény keresztény cowboy széles karimájú kalapban, farmeringben, szűk Wrangler-farmerben, nagy csatokkal ellátott bőrszíjjal és kopott csizmával érkezett Izraelbe, hogy megvédje a bibliai Szívföld - Júdea és Szamária - zsidó lakóit.

"Izraelért akarunk élni, ez a célunk" - mondta a 24 éves montanai Yosef Strain, hangjában finom csengés hallatszott.

A többnyire húszas éveik elején járó fiatalemberek a Délvidékről érkeztek: Tennessee, Missouri, Texas, Arkansas és Montana [Megjegyzés: Úgy tűnik, a Jerusalem Post szerint Montana déli állam]. A Hayovel révén csatlakoznak más, hit által vezérelt önkéntesekhez Izraelben. Ez a szervezet 20 éve minden évben több száz keresztényt hoz Izraelbe, hogy segítsen szüretelni a bibliai Szívföld szőlőjét. Ezek az evangéliumi keresztények általában a keresztény-zsidó kapcsolatok helyreállítására és Izrael ősi hazájához való jogának megerősítésére összpontosítanak.

Az október 7-i Hamász-mészárlás után azonban "megértettük a morbid valóságot, hogy komoly ellenséggel állunk szemben, és a világ nem ismeri el" - magyarázta Joshua Waller, a Hayovel műveleti igazgatója. "Ha mi nem mondtunk igent [Júdea és Szamária megsegítésére], akkor senki sem".

A Hayovel azért indította el az Itai hadműveletet, hogy 29 millió dollárt gyűjtsön a ciszjordániai biztonsági ellátásra. Eddig több mint 2 millió dollárt gyűjtöttek össze amerikai keresztény cionistáktól golyóálló mellényekre, sisakokra, éjjellátó távcsövekre, drónokra, zseblámpákra és egyebekre.

Itai Dávid király 600 fős seregének nem zsidó parancsnoka volt, akit Sámuel II. könyvének 15. fejezetében említenek.

"Nem határoztunk meg költségvetést" - mondta Waller. "Megkérdeztük a közösségeket, hogy mire van szükségük, és az Itai-művelet válaszolt."

Ezen kívül Hayovel úgy döntött, hogy elhozza a "keményfiúk" egy csoportját, akik segítenek a biztonsági utak kiépítésében, raktárakat építenek az ellátmányok számára, ellátmányt szállítanak, és éjjel-nappal őrszolgálatot teljesítenek - mondta Waller.

Ezt a 15 cowboyt választották ki.

"A farmeres-megtudjuk-csinálni hozzáállásuk miatt tudtuk, hogy ők lesznek a megfelelő srácok" - mondta Waller.

"Mindenki arányos válaszadásról beszél" - tette hozzá. "Az arányos keresztény válasz az lenne, ha elhoznánk a szükséges ellátmányt, hogy megakadályozzunk egy újabb zsidó mészárlást."

Azt mondta, hogy Gáza csak az egyik front. Szíria és Libanon két másik front, Ciszjordánia pedig a negyedik front.

"Ez az egyik legsúlyosabb front. Körülbelül 500 ezer zsidó ember él itt szétszórva 200 különböző közösségben, két-hárommillió palesztin mellett, és nincsenek biztonsági kerítések közöttük és köztünk" - tette hozzá Waller. "Senki sem akarja kimondani, de ezek a palesztinok, sokan közülük a Hamasszal vagy más terrorszervezettel is kapcsolatban állnak, és ha úgy gondolják, hogy ők elég erősek, Izrael pedig elég gyenge, akkor lecsapnak".

A cowboyok Har Brachán maradnak Hayovel, de Ciszjordánia egész területén dolgoznak, többek között a déli Hebron-hegységben. Részt vesznek az általuk "farmőrségnek" nevezett tevékenységben - egész éjjel fennmaradnak, hogy elkapják a marha- és birkatolvajokat és a terroristákat.

Ezek a fiúk az igaziak.

"Sokan azt hiszik, hogy kiöltözünk" - mondta a 22 éves Strain, aki egy nagy Dávid-csillag fém övcsatot visel, a Jerusalem Postnak. "Nekünk csak más a stílusunk és a kultúránk."

Strain, akinek a családi farmján lovakat idomítanak és rodeókon lovagolnak, elmondta, hogy már háromszor járt Izraelben, és a szülei "eléggé támogatják".

És úgy tűnt, egyik cowboy sem félt nagyon az erőszaktól.

A 19 éves Charles Hutsler az arkansasi Huntsville-ből azt mondta, hogy "nem fél" attól, hogy háború idején az országban van, mert "Isten fedez engem".

A 20 éves Ezekiel ("Zeek") Strain, Yosef Strain testvére, 20 éves, azt mondta, hogy hisz Izraelben az ígéret földjén, pontosabban a bibliai Szívföldön.

"Nem félek attól, hogy mi történhet vagy mi történhet. Csak segíteni akarok" - mondta.

"Isten különleges hivatást helyezett az életemre, és bizonyos tehetségeket adott nekem, egy bizonyos útra terelte az életemet, hogy tudjak tenni valamit, amikor eljön az idő" - tette hozzá a 24 éves Johnny Plocher. "Nem a pénzért, egy új teherautóért vagy ingatlanért, nyaralásért vagyok a Földön - nem ez a célom. Úgy érzem, hogy most ide vagyok hívva, és örülök, hogy itt lehetek"."

A cowboyok hangsúlyozták, hogy nem a Biden-kormányzatot vagy a liberális amerikaiakat képviselik.

"Biden nem képviseli ezeket a cowboyokat" - mondta Waller. "Az amerikaiak támogatják Izraelt, beleértve Júdeát és Szamariát is. A Biden-kormányzat a kétállami megoldásban hisz, és azt szeretné, ha 500 ezer zsidót kiszorítanának innen, a bibliai szívükből.

"Ezek a cowboyok képviselik az Izrael és a Biblia mögötti Amerikát".

Folytatta: "Azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk, semmiképpen sem kell kettévágni Izrael Államot, és nem lehet arab államot létrehozni Izrael tétlen szívországában. Ezek a cowboyok ezt nem fogják látni."
Ugyanazok a republikánus szavazók, akik a Lügenpresse-t a nép ellenségeként gúnyolják, akik éveken át nézték, ahogy a híradók hazudtak Trump elnökről, a "COVID"-ról és az mRNS-injekciókról, mindenről, teljes szívvel és megkérdőjelezhetetlenül hisznek ugyanennek a médiának, amikor Izraelről van szó. A "lefejezett csecsemőkről" szóló égbekiáltó, silány atrocitáspropagandát, amely majdnem olyan nevetséges, mint az állítólagos "holokausztról" szóló atrocitáspropaganda, azonnal befogadták és elhitték.

Izrael és a Bush-kormányzaton belüli ügynökei valószínűleg részt vettek az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i támadásban. De az amerikai közvélemény nem tudja - sőt, nem is érdekli, hogy tudja. Ennek következtében dollármilliárdok, milliók élete és megszámlálhatatlanul sok polgári szabadságjog veszett oda. A keresztény-iszlám kapcsolatok talán visszavonhatatlanul tönkrementek, amit tovább súlyosbított, hogy az övezetet egyidejűleg elárasztották a megállás nélküli muszlimellenes "nemzetbiztonsági" propagandával és a muszlim bevándorlók folyamatos áramlásával a Nyugatra.

Más szóval, ugyanazok a férgek, akik azt mondták, hogy féljünk a muszlimoktól, azt is mondták a muszlimoknak, hogy gyűlöljük őket, és fegyveres erőinket arra használták, hogy muszlimok százezreit mészárolják le, miközben muszlimok millióit importálták az országunkba. Izrael gyűlöltetett bennünket, hogy fiataljainkat ágyútöltelékként használhassa fel, hogy geopolitikai ellenségeiket eltávolítsa a játéktérről, a jelenlegi gázai népirtással valószínűleg az Irán elleni közvetlen háborúban akarják tetőzni. Véleménycikk a Jerusalem Postban (november 26.):

vélemény: Amerikának bombáznia kell Iránt - vélemény

Hogyan bánjunk el Iránnal, ha az atombombával akarja kiiktatni Izraelt? Ezt csak egyetlen módon lehet megakadályozni: Amerika megelőző csapása Iránra.

Amikor Brian Mast (R-FL) evangélikus képviselő az Izraeli Védelmi Erők egyenruháját viseli a kongresszusban, és azt az izraeli kormányvonalat ismételgeti, hogy Gázában nincsenek ártatlan palesztinok, amikor a Breitbart azt mondja, hogy a palesztin kórházak, menekülttáborok és iskolák "Hamász-bázisok", amikor olyan politikusok, mint Ron DeSantis és Josh Hawley kijelentik, hogy cenzúrázni és kriminalizálni kell az "antiszemita beszédet", vagyis az Izraelt vagy egyes zsidókat érintő bármilyen kritikát, amikor Nimrata "Nikki Haley" Randhawa az ujját csóválja a televízióban, hogy "végeznünk kell" Iránnal, az amerikai keresztények összecsapják a kövér kezüket, mint a fókák, és éljenzik ezt a több tízezer ártatlan civil, elsősorban gyerekek lemészárlását. Pénzeiket a "Keresztények és Zsidók Nemzetközi Szövetségének" adományozzák, amikor Mike Huckabee-t és Michelle Bachmant látják a képernyőn, akik arra szidnak minket, hogy "áldjuk meg Izraelt" és "etessük az éhező zsidókat". Éhesek, igen, éhesek a keresztény vérre.

Keresztény vagyok, és ezért fáj ezt kimondanom, de mégis ki kell mondanom: Az önjelölt keresztények mindannyiunkat magukkal rántanak a pokolba.

A Dél ad otthont a legtöbb olyan kevés keresztény egyháznak, amely nem dőlt be a feminizmusnak, a homoszexualitásnak, a transzneműségnek, a negrofíliának és a többi erőnek, amelyek nagyrészt elfoglalták az amerikai kereszténységet. És mégis, ezek az egyházak, amelyek egyébként a hagyományos kereszténység látszólagos bástyái, ugyanolyan korruptak és sátániak, mint azok, amelyek nyíltan a baloldaliságot hirdetik. Már sok évtizede hódít bennük a keresztény cionizmus, a történelem legkövetkezetesebb eretneksége. Első kézből tudok számos olyan déli gyülekezetről, amelyek vasárnapi prédikációi a "Miért tartoznak a keresztények kötelességgel Izraelnek" témát járják körül."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 405
33 616
113
"Ezek a szánalmas, hiszékeny, elveszett lelkek még mindig azt hiszik, hogy a zsidó vallás az ószövetségi vallás, hogy a zsidók a barátaik, hogy a zsidók még mindig Isten kiválasztottjai, hogy a keresztények valójában alárendeltek a zsidóknak. Nem tudják, hogy a zsidó Talmud szerint Krisztust ürülékben főzik az örökkévalóságig. A leg alattomosabb azonban az, hogy ezek az ostobák azt hiszik, hogy azzal, hogy fizikailag segítik, sőt harcolnak az izraeli államért, meggyorsítják Krisztus második eljövetelét. A Jelenések könyve áthatolhatatlan, és a keresztény cionisták mégis azt hiszik, hogy ők mindent kitaláltak. A "Christians United for Israel" hírhedt John Hagee prédikációjának beszámolója tanulságos:

John Hagee, a Cornerstone Church lelkésze célzott üzenetet hozott gyülekezetének és nézők millióinak szerte a világon.

Hagee a Hamász Izrael elleni támadásainak borzalmairól beszélt, majd gyorsan rátért. "Amerika igazságos dühét Iránra kell összpontosítani" - dörögte, izraeli diplomáciai tisztviselőkkel karöltve, és csatlakozott hozzá a kongresszus több tagja, akik előre felvett üzeneteket rögzítettek, hogy támogatják az ügyét.

A lelkész az Izraelnek nyújtott katonai segítség növelésére szólított fel, és azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak szigorítania kellene a szankciókat, blokkolnia kellene az Iránba irányuló olajszállításokat, és csapást kellene mérnie az iráni hajókra. "Hadd mondjam el önöknek egyszerű texasi beszédben" - folytatta Hagee - "Amerikának fel kellene gyűrnie az ingujját, és ki kellene vernie Teheránból az életet azért, amit Izraellel tettek. Üssük őket olyan keményen, hogy ellenségeink ismét félni fognak tőlünk".

A San Antonió-i tömeg tapsban tört ki, és kis izraeli zászlókat lengetett.

Sok televíziós evangélista úgy ábrázolta a Hamász október 7-i, Izrael elleni terrortámadását, mint egy bibliai prófécia egy darabját, amely egyes evangéliumi keresztények szerint a "végidők" jele. Ezek a keresztény cionisták azt hirdetik, hogy Jézus Krisztus második eljöveteléhez vérontásra van szükség Izraelben.

Ebben az értelmezésben a keresztény cionisták Ézsaiás próféta ószövetségi szavaira hivatkoznak, miszerint Isten "összegyűjti Izrael számkivetettjeit, és összegyűjti a szétszórt Júdát a föld négy sarkából", amely prófécia szerintük Izrael 1948-as megalakulásával beteljesedett. Továbbá a Jelenések könyvének versei, amelyek egy Izraelért vívott apokaliptikus háborút tárgyalnak, bevezetik Krisztus visszatérését és uralmát a földön.

Sok ilyen evangéliumi keresztény számára Izrael modernkori megalapítása volt ennek a próféciának a kezdete, amely szerintük azt mondja ki, hogy a zsidóknak kell uralniuk Jeruzsálemet a "Góg és Magóg" gonosz birodalmak közötti háború előtt. Az olyan televíziós evangélisták, mint Hagee, azt mondják, hogy a különböző arab nemzetek, valamint Kína, Oroszország és Irán megfelelnek Izrael ezen bibliai ellenségeinek, és szerinte a prófécia beteljesüléséhez háborúra van szükség. E hit szerint a végidők azzal zárulnak, hogy a hívő keresztények elragadtatnak a mennybe, és Krisztus visszatér, hogy megölje vagy megtérítse a nem hívőket, köztük a zsidókat, mielőtt az emberiség végső korszakában uralkodna a világ felett.

Az aktuális események ilyen szemlélete teljes mértékben megmutatkozott múlt vasárnap, amikor Matt Hagee társ-pásztor, John Hagee fia és a vallási trón örököse egy közel-keleti geopolitikai térképen elnökölt, amely megmutatta, hogy Izraelt körülveszik a bibliai ellenségei, mint például egy Magóg mint Oroszország és Perzsia mint Irán.

"A külügyminiszter nem fog minket ebből kihúzni" - mondta a fiatalabb Hagee. "Istennek kampó van ezeknek a nemzeteknek az állkapcsában, és ide húzza őket" - folytatta a térképre mutatva. "Isten pontosan megmondja Ezékielnek, hogyan fogja megvédeni Izraelt" - mondta. "Arról beszél, hogy tűz, jégeső és kénkő záporozik. Ez egy mennyei légitámadás."

Izrael ENSZ-nagykövete, Gilad Erdan később a texasi San Antonio-i templomban lépett színpadra, és Ézsaiás prófétát idézve - a végidők teológiájára utalva - felszólította az amerikaiakat, hogy támogassák Izrael háborúját.

"Istennel kell partnerek lennünk" - mondta Erdan. "Mi, akik Izraelben vagyunk, a frontvonalon harcolunk, nektek, barátaim, szükségünk van rátok is a frontvonalon" - mondta.

A frontvonalak, amelyeken az amerikaiak segíthetnének, az izraeli nagykövet kifejtette, "a politikai frontvonalak, biztosítva, hogy az önök által választott tisztségviselők állami és nemzeti szinten rendíthetetlenül kiálljanak Izrael mellett".

"Izrael Isten szeme fénye, Izrael egyedülálló Isten számára" - mennydörögte John Hagee lelkész az adásban. "Hadd mondjam el mindenkinek, aki ezt a közvetítést nézi" - folytatta Hagee - "arra bátorítom önöket, hogy áldják meg Izrael házát az anyagi adományaikkal".

A televíziós közvetítésben beszédet mondtak Sens. Tom Cotton arkansasi és Ted Cruz texasi képviselő, valamint Tom Emmer minnesotai képviselő, a képviselőház többségi frakcióvezetője.

"A kongresszusnak megfontoltan kell cselekednie, hogy Izraelnek megadjon minden forrást, amire szüksége van ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen a Hamásznak, és felvegye a harcot Irán terrorizmus-támogatása ellen" - mondta Emmer, aki üzenetét egy imával zárta. "Ez a kegyetlen atrocitás nem csak a 2. világháború óta a zsidók legsúlyosabb lemészárlása volt, hanem a 9/11 óta az egyik legsúlyosabb terrorista támadás Amerika ellen" - jegyezte meg Cotton.

Az a populista tévhit, hogy ha eltávolítanánk a zsidó pénzt és a pártgépezetet az egyenletből, akkor az átlagos amerikaiak helyrehoznák az állam hajóját, és minden rendben lenne, csak egy tévhit. Minden bizonnyal kényelmesebb, mint az igazság, amely szerint az amerikai politikusok pontosan tükrözik az őket választó embereket.

Igen, a 2020-as elnökválasztást kétségtelenül ellopták. Sok választást ellopnak. De nem minden választás lopott. Nagyon tudatlan, nagyon is valós emberek valóban megjelennek a választás napján, hogy olyanokra szavazzanak, mint Lindsey Graham. És ezek a nagyon tudatlan, nagyon is valós emberek, még azok is, akik rendületlenül támogatják Trump elnököt, és hisznek abban, hogy valaha is republikánust választanak újra elnökké ebben az országban, az egyik lélegzetvételben azt kiáltják: "Amerika az első!", a másikban pedig azt: "Támogatnunk kell Izraelt!".

Természetesen vannak biztató jelek, mint például a fegyveres erőkbe való bevonulási arány csökkenése. De csak egy újabb szeptember 11. kell ahhoz, hogy ezek a számok ismét emelkedjenek, vagy ha ez nem sikerül, akkor egy sorozás. Tekintettel arra, hogy a republikánus szavazók nem találják meg magukban a bátorságot, hogy ellenálljanak az agresszív zsidó homoszexuális-transznemű menetrendnek, amely a saját gyermekeik agymosására, megerőszakolására és megcsonkítására irányul, nem jósolok semmilyen ellenállást a behívóval szemben. Végül is a fehér konzervatívok az egyetlen megmaradt demográfiai csoport, akik bálványozzák és tisztelik a katonaságot és a rendőrséget - akik gyűlölik őket. A republikánusok lesznek az elsők a sorban, akik leadják a fegyvereiket - és miközben a gulágra vezetik őket, megköszönik az őröknek a szolgálatukat.

Végső soron semmilyen kérdésre nem lesz megoldás, amíg nem lesz megoldás a zsidókérdésre. Időpocsékolás bármiről is beszélni, ha nincs gerincünk ahhoz, hogy megnevezzük a bűnösöket, hogy szabadon beszéljünk elnyomóinkról. Nem örülök, hogy ezt jelenthetem, de a republikánus választók egyszerűen nem hajlandóak még csak szóba sem hozni a zsidó xenokráciát, amely uralja a sötétséget, amely egykor Amerika volt. Továbbra is jó gójok maradnak, nap mint nap dolgoznak a fülkéjükben, és új generációkat nevelnek fel, hogy gyilkoljanak és haljanak meg zsidó uraikért.

Bocsáss meg nekik, Atyám, mert nem tudják, mit tesznek."
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 096
82 757
113
Nem látom a kettő között az összefüggést. Az ukránok támogatásával és NATO tagságával pont azt érik el, hogy az oroszok fegyverkeznek.
Megszokott dolog, hogy,ha pénzre van szükségüg a fegyverkezéshez mindig az oroszokkal riogatnak. Az Ukrajnának megszavazott 60 milliárd USD 90%-a az amerikai fegyvergyártókhoz kerülnének. Másik dolog, hogy Oo nem nyomtat pénzt és korlátozottak a forrásai.
Nem mellékesen, akár még igaz is lehet, bár az embernek eszébe jutnak az iraki tömegpusztító fegyverek.
De nem igaz. Semmilyen atomfegyvert nem fejleszt amit az ürbe akarna telepíteni. Az viszont ismert, hogy nukleáris meghajtású müholdakat és ürhordozót fejleszt , anno mint a szovjet(orosz) Legenda rendszer egyes müholdjai voltak. Ezeknek semmi köze a fegyverekhez. Az egyetlen ország, amely atomfegyvert telepített az ürbe és ott fel is robbantotta az usanka.Egyetlen ország amely atombombát dobott le városokra szintén usanka.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 612
93
Megszokott dolog, hogy,ha pénzre van szükségüg a fegyverkezéshez mindig az oroszokkal riogatnak. Az Ukrajnának megszavazott 60 milliárd USD 90%-a az amerikai fegyvergyártókhoz kerülnének. Másik dolog, hogy Oo nem nyomtat pénzt és korlátozottak a forrásai.

Ott látom a hibát az érvelésedben, hogy ha Ukrajnán keresztül támogatják így a fegyvergyártókat, akkor semmit sem tesznek az orosz "űratombomba" ellen. Mert tök jó, hogy gyártanak még sok tüzérségi lövedéket, de közben nem kezdenek semmit a "hűdenagy" fenyegetéssel? Ez ellentmondás, ráadásul szerintem jó nagy.

Arról nem is beszélve, hogy: "Lawmakers said the problem is serious but should not cause immediate alarm."

De nem igaz. Semmilyen atomfegyvert nem fejleszt amit az ürbe akarna telepíteni.

Na ezt pont nem tudjuk. Mindegyik nagyhatalom lődöz fel furcsa dolgokat az űrbe, és nekünk átlagembereknek fogalmunk sincs pontosan mit. Nyilván az oroszoknak is vannak titkos projektjeik, én nem ismerem ezeket, gondolom te sem. Éppen ezért határozottan kijelenteni, hogy nem igaz azért kicsit erős.

Ha tippelnem kellene, az oroszok tényleg felvisznek valami komolyabb műholdellenes cuccot. Lényegtelen, hogy ez atom-e, ha le tudja szedni a műholdakat, irtó nagy kárt tud okozni. Egy olyan mondás például elég érdekes lenne, hogy "ha bevonultok Ukrajnába, a felette átrepülő műholdak mennek a levesbe".

Tényleg, ki lehet nyírni úgy egy műholdat, hogy egy másik napfényt fókuszál rá pár lencsével? (Ez most csak egy gondolat, nem értek hozzá. :D )