[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 445
113

Biden arra utasította segítőit, hogy Trumpot őrültnek tüntessék fel

Joe Biden amerikai elnök utasította kampánysegédjeit, hogy fokozzák erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy Donald Trump volt amerikai vezetőt tébolyultnak és második elnöki ciklusra alkalmatlannak tüntessék fel. A CNN forrásokra hivatkozva ír erről.

Azt mondták, hogy Biden elrendelte, hogy "határozottabban összpontosítsanak Trump lázító megjegyzéseire", és hívják fel a közvélemény figyelmét a volt amerikai vezető "őrült" beszédeire.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
szerintem lett volna értelme,sok jövőbeli eseményre rá tudott volna mutatni, és talán egy ilyen keményebb interjú még több ember szemét felnyitotta volna!

jelenleg az látszik hogy a nyugati tömb Usa vezetéssel nem fog itt megállni,eszkaláció-háború-háború, ez folyik a vízcsapból is, a sok zakkant politikus mind ezt kiabálja.
az AFU hamarosan bedől, hogy ez most lesz vagy hónapok múlva az részletkérdés, az elmult 2 év történéseit nézve, bár nem kedvelem az ukránokat, vagyis ezt a vezetést, de azt látni hogy a nyugat iszonyat felültette őket ,oda igérték a halál csillagot is kétszer, meg tankok százait , aztán a gyakorlatban éppen mindig csurgattak valamit, de mostmár azzal is kezdenek leállni.

Ugy gondolom ez eleve így volt megtervezve a részükről, nehéz azt elhinni hogy Washingtoni részről "csak" egy nagy pénzmosodát láttunk, és mikor bedölnek az ukránok mint feláldozott szereplők akkor mindenki megvonja a vállát hogy ennyi volt, és hazamennek.

Szerintem akkor fog indulni a 2.-ik szakasz, hogy az mi lesz pontosan nem tudom, de abban az ötszögletü épületben már tutti kiagyaltak valamit, mert nem elég mély még az az árok Európa és az Oroszok között.

Esetleg újabb "forradalom" Belaruszban? Lukasenko mindenesetre aggódik.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 412
113
Sztem vissza fogják léptetni Bident
Az ingadozó államok 90%-ban is Trump vezet.
Kikapni más is ki tud és nem ciki legalább.

Igen, ez az egyetlen esélyük.
Hivatalban lévő elnökkel ez kicsit nehezen megoldható, de szerintem egészségügyi okokra hivatkozva meg fogják lépni.
Érdekes lesz ezek után, hogy a demokraták kit tudnak elég gyorsan felépíteni. Mert Kamalát rühelli mindenki mint a végterméket.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
Nincs mese, a kövi választáson a halott republikánosoknak is el kell menni szavazni!

2020 óta tudjuk, hogy Sztálin mondása, hogy az számít, ki számolja a szavazatokat, már az USA-ra is alkalmazható.
Ha kell lesz "X vírus" meg új BLM... Ha szükség lesz rájuk.

Foglaljuk csak össze az első Trump-elnökséget (Narancsember rósz). Donald Trump felemelkedése az internetes alt-right mémek áttörése is volt a mainstream nyilvánosságba. Trump győzelmét az alt-right a saját győzelmeként ünnepelte, és annak tekintette az ellentábor is, de alaptalanul. Trump nem volt alt-righter. Aki irányítja igazából (ha van ilyen), az (nem Putyin, hanem...) a veje, az ortodox zsidó Jared Kushner. Az alt-right azóta gyakorlatilag eltűnt, részben kicsinálták, részben "kimentek a divatból".

Trump, mint kívülálló, nem volt része a RINO establishment republikánusoknak. Azt ígérte, hogy "lecsapolja a mocsarat", valamint falat épít a mexikói határon (és Mexikó fogja fizetni). Így nem csoda, hogy az egész alt-right, valamint a vidéki fehér Amerika özönlött a karizmatikus bohóc Trump táborába. A korábban demokrata szavazó kékgalléros fehérek is. Utoljára Reagan volt ennyire népszerű republikánus jelölt, illetve G. W. Bush, de csak 9/11 után, annak hazafias farvizén.

Utólag visszatekintve a választási kampánya volt Trump elnöki karrierjének csúcspontja. A gyerekes gúnyolódás, a dráma, a csípős szavak... Fergeteges volt. Trump hatalmas tömegeket vonzó gyűléseket tartott. Amikor politikai ellenfeleivel vitázott, érezni lehetett, hogy a teremben felszökik a tesztoszteron, de a teflon Donhoz soha senki nem tudott felnőni. Jeb Busht a földbe döngölte. Azt mondta, hogy bezáratja Hillary Clintont. A média gyűlölte őt, de ő a gyűlöletkampányukat egy 24/7-es Trump-show-vá alakította. Az egyidejű gyűlölet, félelem, zűrzavar, lelkesedés és remény, amit Trump előidézett, elképesztő volt. Izgalmas időszak volt. És egy olyan választásba torkollott, amilyen nem volt korábban.

Hihetetlen katarzis volt Trump győzelmekor látni, ahogy az összes demokrata médiaarc, celeb, a közvélemény-kutató és szinte minden értelmiségi (a republikánusok is, mert ők megtagadták már akkor, és közölték általában, hogy Hillaryre szavaznak... ahogy négy évvel később Bidenre) próbál megküzdeni a közelgő valósággal, hogy Donald Trump lesz az elnökük. A hitetlenség és a döbbenet a szemükben. A nép végre, egyszer felmutatta a középső ujját az elitnek. Azt lehetett hinni, hogy a demokrácia még él, ahogy Orbán tweetelte az eredmény után.

Persze aztán pontosan az történt, amit a pesszimista internetes "szélsőjobbos" körökben előre láttak: a washingtoni republikánus pártelit majdnem akkora ellenfele volt Trumpnak, mint a demokraták, az egész establishment és médiája 24/7-ben tolta, hogy Trump milyen ostoba, gonosz, orosz ügynök, fehér szupremácista, fasiszta. Trump minden utasítását elszabotálta az apparátus és bizalmas beszélgetéseit is mind kiszivárogtatták. Lehetett tudni, hogy ha Trump megpróbál a szabályok szerint játszani, csak veszíthet.

Trump egyszerű, őszinte régimódi (és persze populista) republikánus volt, vissza akarta tekerni az órát legalábbis a Reagan-korszakba. Kisebb állami beavatkozás, a gazdaságra összpontosítás, adócsökkentés. De nem lehetett visszatérni a múltba, az államapparátus már túlságosan balra tolódott, és az elnök ma már csak a permanens bürokrácia (nevezhetjük mélyállamnak) bábja. Trump nem akarta a bábu szerepét játszani, de ezzel persze csak kihívta maga ellen a mélyállamot. Trump megpróbált kiegyezni velük, de ők soha nem akartak kiegyezni vele. A wokeizmust és a neokon intervencionista külpolitikát valló, progresszív egyetemeken kinevelt mélyállam emberei mélyen megvetették ezt az ostoba sárga műhajú felkapaszkodott prolit, akire az "aljanép" (Deplorables) szavazott csak. Már 2017 februárjára kigolyózták az eredeti Trump-csapat szinte minden tagját különböző ürügyekkel. Emlékszik még valaki Gorka Sebestyénre?

Volt persze egy félelem az establishmentben és egy reménykedés a MAGA-ban és az alt-rightban, hogy Trump majd "húz egy Caesart" és majd katonasággal fog rendet tenni. Ebben reménykedtek a Qanon-hívők a végsőkig. De Trumpnak nem volt hadserege. Nem talált egyetlen hozzá húzó tábornokot is (a JCS, Mark Milley tábornok meg kifejezetten ellene játszott). Ez nem volt reális lehetőség, ő maga nem is próbálkozott ilyesmivel. Viszont az establishment folyamatosan igyekezett eltakarítani őt, erre a Russiagate-hoaxot találták alkalmas eszköznek. Mueller "vizsgálata" stb., talán emlékszik még valaki...

Január 6-ig az egyetlen eset, amikor Trump megpróbált erőt mutatni, a Lafayette parkban történt 2020. június 1-jén. Ez idő tájt a BLM és az Antifa "túlnyomórészt békés tüntetései" folytak. Ennek a hivatalos oka a drogos fekete bűnöző George Floyd halála volt egy rendőr által (amit meglehetősen kétes módon gyilkosságnak minősítettek, de a tömegnyomásnak az igazságszolgáltatás is engedett). A nem hivatalos oka pedig az volt, hogy az az oldal, amelyik erőszakot alkalmaz, erősebb, mint az, amelyik nem. Az establishment ezzel meg akarta mutatni dominanciáját Donald Trumppal szemben, szabadjára eresztették a fekete bandatagokból és antifa verőemberekből álló hadseregüket, a rendőrség pedig parancsot kapott, hogy ne tegyen semmit. A fosztogatás és gyújtogatás nem mellékhatás volt: ez volt a szándék, ez is a megfélemlítését szolgálta mindenkinek, aki Trump oldalán mert állni.

Ekkor történt az is, amiért aztán szintén a sárga földig gyalázta a demokrata média Trumpot: a "tüntetők" a Fehér Ház elé, a Lafayette parkba vonultak. A szokásos dolgokat csinálták: téglákat dobáltak, autókat gyújtogattak, Trumpot szidták. A média azt terjesztette, hogy Trump a Fehér Ház alatti bunkerben bujkál (lehet, hogy tényleg levitték oda).

De Trump nem hátrált meg. A tüntetők ellen küldött egy rendőri erőt, aminek parancsolhatott közvetlenül (nem tudom már melyik volt ez) és könnygázzal kiverette a tüntetőket a parkból. Ezután diadalmasan végigvonult a parkon Mark Milley tábornok és mások kíséretében, megállt a közeli templom előtt, amelynek ablakait bedeszkázták, hogy megvédjék a "békés tüntetőktől" (akik össze is graffitizték), és felmutatott egy Bibliát. "Nagyszerű országunk van" - ez volt minden, amit a fotósok kereszttüzében mondott. Milley tábornok rögtön utána magyarázkodott a médiának, hogy Trump akarata ellenére kényszerítette őt...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
Azonban Trump sorsa ekkor már meg volt pecsételve. A Covid miatt Trump ellenfelei keresztülvitték a tömeges levélszavazás legalizálását. Lehet vitatkozni róla, hogy voltak-e csalások, de egyértelmű, hogy enélkül Trumpnak sima liba lett volna újrázni.

A megmondóemberek (mint a "neokohn" nyálkás csúszómászók egyik legundorítóbb, leggusztátlanabb példánya, Max Boot) és maga Hillary Clinton is előre bejelentette, hogy mi lesz: Trump a választás estéjén győzelmet fog hirdetni és annak is fog tűnni, de a levélszavazatok megszámlálása után Biden győz majd, amit Trump majd természetesen nem lesz hajlandó elfogadni. Előre elhangzott tehát ez a kihívás Trump felé, hogy semmit sem tehet majd, el lesz intézve. Amikor egy demokrácia a végéhez közeledik, már nem a szavazatok számítanak, hanem akik a szavazatokat számolják. Sokan azt remélték, hogy Trump olyan nyilvánvalóan vezet, hogy nem tudnak hihetően elég szavazatot hamisítani egy Biden-győzelemhez. A Trump-gyűléseken tömegek voltak ismét, a Biden-gyűlések kihaltak voltak. Biden még a kampányolást is abbahagyta több mint egy héttel a választás előtt.

A választás éjszakáján több kulcsfontosságú szavazóhelyiséget lezártak, és több százezer levélszavazatot szállítottak be zárás után. Ez minden volt, csak nem finom, amint azt a Bidenre leadott összes szavazat elképesztő mennyisége is mutatja, de nem is kellett volna, mert a "might makes right" elv érvényesült, ez nyílt háttérhatalmi erődemonstráció volt. Trump tehetetlen volt, miközben a média Bident hirdette ki győztesnek, Trumpot csak "sore loser"-nek nevezte. Trump hiába kalimpált, a bíróságok, közte legfelsőbb bíróság még csak meghallgatni sem voltak hajlandók az ügyét. "Shit out of luck", ahogy angolul mondják.

A rajongó tömegek szemében Trump még mindig az igazi győztes volt. A dac utolsó aktusaként 2021. január hatodikán megrohamozták a Capitoliumot, miután az FBI-os "agent provocateur"-ök bátorították őket erre. Ha valaha is volt olyan pillanat, amikor Trump puccsot hajthatott volna végre, akkor ez volt az a pillanat. De Trump csak "halászott a Rubiconban". Az egész csak ürügyet szolgáltatott a mélyállamnak arra, hogy letartóztasson egy rakás MAGA és Qanon idiótát.

Mindezek után elég kis esélyt adnék arra, hogy Trumpnak a mélyállam hagyni fogja, hogy ismét elnök legyen. A megölése kézenfekvő lenne, de mártírt nem akarnak csinálni, és polgárháborúval is fenyegetne. Ezért szépen ezer szúrással akarják kicsinálni, jogi hadviseléssel (lawfare), állandó lejáratással a médiában stb.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Igen a vágyvezérelt sajtó őt szeretné.
Láttam is olyan országos felmérést, ahol 1 ponttal vezet Trump előtt. Az biztos sokkal szorosabb lenne.

De alapvetően nem is az országos felmérés számít, hanem az a 8-10 billegő állam.
Ha +/-2 %-pn belül vannak, akkor az országos adatok torzítása miatt ( pl. Kaliforniát 10+% nyerik a Demokraták és mind legnépesebb állam az országos arányokat nekik javítja), akkor is behúzza a billegő államokb 70-80%-át Trump. Ezt láttuk Clintonné ellen, ahol országosan vesztett, de az államok elektorai közt nyert és tarolt a billegő államokban.

De!! Erre húzták meg a Demokraták a levélszavazâst. Hasonló arányokkal Trump vesztett már Biden ellen. Mert a Demokrata aktivista hálózat begyűjtött a billegő államokban inaktív (hogy szépen fogalmazzak) szavazókat és lelevélszavaztatta, így vagy úgy. Nem véletlen, ahol lehet ott betiltották a Republikánus kormányzók a levélszavazást. Így lett az évekig kulcsfontosságú Florida stabil +10%-os Republikánus bástya. Viszont a billegők többségében Demokrata kormányzó van és még lazított a szavazási szabályokon.

És akkor még egy de! Michelle Obama nem politikus. Rengeteg skillben alul fog maradni Trumppal szemben amik a kormanyzóképesség miatt fontosak. Márpedig a szavazók a döntésnél ezt hatvanyozotabban nézik. Az oké, hogy jóemberkedésben majd ráver 20 pontot. A másik amit meglovagolnék ellene a belterjesség. A Demokraták gondolata a férj -feleség sztorin nem tud túlnőni. Clinton-Clintonné, Obama-Obamané. Ezt nagyon jól lehet lőni a Trumpi elitellenes, csapoljuk le a washingtoni mocsarat poziból.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Azonban Trump sorsa ekkor már meg volt pecsételve. A Covid miatt Trump ellenfelei keresztülvitték a tömeges levélszavazás legalizálását. Lehet vitatkozni róla, hogy voltak-e csalások, de egyértelmű, hogy enélkül Trumpnak sima liba lett volna újrázni.

A megmondóemberek (mint a "neokohn" nyálkás csúszómászók egyik legundorítóbb, leggusztátlanabb példánya, Max Boot) és maga Hillary Clinton is előre bejelentette, hogy mi lesz: Trump a választás estéjén győzelmet fog hirdetni és annak is fog tűnni, de a levélszavazatok megszámlálása után Biden győz majd, amit Trump majd természetesen nem lesz hajlandó elfogadni. Előre elhangzott tehát ez a kihívás Trump felé, hogy semmit sem tehet majd, el lesz intézve. Amikor egy demokrácia a végéhez közeledik, már nem a szavazatok számítanak, hanem akik a szavazatokat számolják. Sokan azt remélték, hogy Trump olyan nyilvánvalóan vezet, hogy nem tudnak hihetően elég szavazatot hamisítani egy Biden-győzelemhez. A Trump-gyűléseken tömegek voltak ismét, a Biden-gyűlések kihaltak voltak. Biden még a kampányolást is abbahagyta több mint egy héttel a választás előtt.

A választás éjszakáján több kulcsfontosságú szavazóhelyiséget lezártak, és több százezer levélszavazatot szállítottak be zárás után. Ez minden volt, csak nem finom, amint azt a Bidenre leadott összes szavazat elképesztő mennyisége is mutatja, de nem is kellett volna, mert a "might makes right" elv érvényesült, ez nyílt háttérhatalmi erődemonstráció volt. Trump tehetetlen volt, miközben a média Bident hirdette ki győztesnek, Trumpot csak "sore loser"-nek nevezte. Trump hiába kalimpált, a bíróságok, közte legfelsőbb bíróság még csak meghallgatni sem voltak hajlandók az ügyét. "Shit out of luck", ahogy angolul mondják.

A rajongó tömegek szemében Trump még mindig az igazi győztes volt. A dac utolsó aktusaként 2021. január hatodikán megrohamozták a Capitoliumot, miután az FBI-os "agent provocateur"-ök bátorították őket erre. Ha valaha is volt olyan pillanat, amikor Trump puccsot hajthatott volna végre, akkor ez volt az a pillanat. De Trump csak "halászott a Rubiconban". Az egész csak ürügyet szolgáltatott a mélyállamnak arra, hogy letartóztasson egy rakás MAGA és Qanon idiótát.

Mindezek után elég kis esélyt adnék arra, hogy Trumpnak a mélyállam hagyni fogja, hogy ismét elnök legyen. A megölése kézenfekvő lenne, de mártírt nem akarnak csinálni, és polgárháborúval is fenyegetne. Ezért szépen ezer szúrással akarják kicsinálni, jogi hadviseléssel (lawfare), állandó lejáratással a médiában stb.
Sztem ahogy nem egy elit, úgy nem egy mélyállam van. És ami van az sem egységes.Szétfeszíti az USA hegemónia bukásának lehetősége. És nem egy megoldást, kiutat látnak a válságból.Ez Trump esélye és az, hogy nemcsak egy alkalmatlan, hanem egy nevetséges jelölttel indulnak a Demokraták. Nem csoda, hogy Biden nem vonz tömegeket politikai gyűlésekre.

Ráadásul a Bideni geopolitika recseg.

1. Oroszország megtörése sikeres volt, hiába esik el most Ukrajna. Túl nagy árat fizetett Putyin, ez nekik -10+ év mindenben. De a felszínen a plebs azt fogja látni, hogy az oroszok törnek előre győznek. És még ezt a geopolitikai győzelmet is kudarcnak fogják látni.

2. Európát az USA alá lancolták, de lehet túl nagy áron és Európa túlságosan meggyengül és forrong. Még a végén a Washingtonbol vezérelt brüsszeli elit kiegyezésre kényszerül az európai szuverenistákkal. Ez így nem lenne siker.

3. Kína szépen leválasztotta a harmadik világot az USA-ról. Még az örök szövetségesek mind Szaud-Arabia is ingadoznak.De félreértés ne legyen, ők nem Kína szövetségesei, viszont a USA akolból elindultak középre. Ez stratégiai vereség.

4. Amiről nincs hír legalábbis én keveset tudok, az Mexikó. Aki még akarja buktatni az USA dominanciáját az ide szúr. D3l-Amerikában már ott van Kína. Amikor Mexikóban nyíltan megjelenik, akkor bukott meg az USA hegemónia.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 412
113
Igen a vágyvezérelt sajtó őt szeretné.
Láttam is olyan országos felmérést, ahol 1 ponttal vezet Trump előtt. Az biztos sokkal szorosabb lenne.

De alapvetően nem is az országos felmérés számít, hanem az a 8-10 billegő állam.
Ha +/-2 %-pn belül vannak, akkor az országos adatok torzítása miatt ( pl. Kaliforniát 10+% nyerik a Demokraták és mind legnépesebb állam az országos arányokat nekik javítja), akkor is behúzza a billegő államokb 70-80%-át Trump. Ezt láttuk Clintonné ellen, ahol országosan vesztett, de az államok elektorai közt nyert és tarolt a billegő államokban.

De!! Erre húzták meg a Demokraták a levélszavazâst. Hasonló arányokkal Trump vesztett már Biden ellen. Mert a Demokrata aktivista hálózat begyűjtött a billegő államokban inaktív (hogy szépen fogalmazzak) szavazókat és lelevélszavaztatta, így vagy úgy. Nem véletlen, ahol lehet ott betiltották a Republikánus kormányzók a levélszavazást. Így lett az évekig kulcsfontosságú Florida stabil +10%-os Republikánus bástya. Viszont a billegők többségében Demokrata kormányzó van és még lazított a szavazási szabályokon.

És akkor még egy de! Michelle Obama nem politikus. Rengeteg skillben alul fog maradni Trumppal szemben amik a kormanyzóképesség miatt fontosak. Márpedig a szavazók a döntésnél ezt hatvanyozotabban nézik. Az oké, hogy jóemberkedésben majd ráver 20 pontot. A másik amit meglovagolnék ellene a belterjesség. A Demokraták gondolata a férj -feleség sztorin nem tud túlnőni. Clinton-Clintonné, Obama-Obamané. Ezt nagyon jól lehet lőni a Trumpi elitellenes, csapoljuk le a washingtoni mocsarat poziból.
Minél később hatástalanítják a Biden bombát annál valószínűbb, hogy Obamánét akarják benyomni a pozícióba. Pont amiatt, mert alapvetően nincs komolyan felkészülve egy választásra. Egy országos TVs vitán Trump kettéharapja.
Ha az utolsó pillanatban kell előkapni, amikor már nincs idő rendes kampányra, akkor elvileg pénzt sem kell annyit beletolni. Ráadásul egy valódi vitára is mondhatják, hogy sajnos a sűrű program miatt nem fér bele egy vitaműsor.
Ezt a nyilvánvaló, és átlátszó lehetőséget Trumpnak - és kampány csapatának - már jóelőre fel kell vetni, és ennek feltárásával el kell lehetetleníteni.
Mert ha nem teszik, akkor beválik a stratégia. Ha ezt az opciót felvázolják, és ecsetelik ennek manipulatív voltát, akkor az egyszeri szavazó is át tudja látni, hogy mennyire meg akarják vezetni. Azt pedig az emberek nem szeretik. És az olyan ingadozók, akik nem tudnának egyikre sem meggyőződéssel szavazni, de azt végképp nem akarják, hogy egy Alzheimeres ürge - és az őt irányító bábosok - maradjon hatalmon, így a "friss" arcra azonnal leszavazna.
Itt meg ne feledjük, egy emberileg vállalható, nőről van szó, aki ráadásul fekete. Csak ez a 2 feature biztosan hoz vagy 4-5 %-ot.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Geopolitikai cunami jön, Ukrajna volt a kezdet – Az amerikai adósságjárvány és Arisztotelész

A háborúknak sajnos nem lesz vége, ellenkezőleg, eszkalálódni fognak, mivel a harcoló felek közötti békevágy nulla, különösen a neokonzervatív amerikaiak és a gyenge európaiak részéről – áll Egon von Greyerz - Gold Switzerland jelentésében.

És nem csak ez: mind az infláció, mind a kamatlábak emelkedni fognak, az ellenkező várakozások ellenére, a növekvő deficit és az adósság exponenciális növekedése miatt minden fejlett gazdaságban.
Logikus, hogy a háborúk és az erős árnövekedés az aranyhoz vezet, különösen a BRICS-országok és a globális déli országok központi bankjai vezetnek a sárga fém felvásárlásában.

„A szegénység a forradalom, a bűnözés és a háború szülője” – mondta Arisztotelész 2300 évvel ezelőtt.

Gold Switzerland szerint ehhez adják hozzá a "háborút" egy nemzet szegénységének és csődjének következményeként, kétségbeesett kísérletként, hogy több pénzt kölcsönözzenek, és a háborút okolják gazdasági bajaiért.

Mindeközben az Egyesült Államok hegemóniája visszaszámol a filmek végére, ami nap mint nap megmutatkozik azokban a kétségbeesett akciókban, amelyeket megbukott szuperhatalomként tesz.
Mint minden bukott birodalom és nemzet, az USA is ugyanazt a mintát követte, mint a római, mongol, oszmán vagy brit birodalom.
A mulandó pénzügyi siker és a katonai fölény a nagyság és a tévedhetetlenség illúzióihoz vezethet.

A más nemzetek kifosztásával megszerzett gazdagság deficitté és adóssággá válik, a valuták összeomlássá és hanyatlássá.
A pénznyomtatás és a monetáris összeomlás következik.
Ebben a szakaszban gyakran indulnak háborúk, amelyek általában katasztrofális következményekkel járnak.

Geopolitika
A globális geopolitikai és gazdasági rendszer összeomlásának kockázata egyértelmű, de az eredmény rendkívül homályos.

Lássuk tehát, mi világos geopolitikai oldalról:
Az USA-t nem egy látható vezető vezeti, hanem a neokonzervatívok láthatatlan csoportja, akik csak háborút akarnak.
Európában pedig nincs politikus.
Ehelyett gyenge európai vezetők követik az agyatlan USA-t.
Az amerikai neokonok minden eszközzel le akarják zúzni Oroszországot – még akkor is, ha ez atomháborút jelent.
Ezzel összefüggésben az USA szankciókat vezetett be Oroszország ellen, és arra kényszerítette Európát, hogy fegyvereket, pénzt és katonai know-how-t küldjön Ukrajnának.
Ezeknek az intézkedéseknek a költsége tönkreteszi az európai gazdaságot, és egyre mélyebbre taszítja az Egyesült Államokat a csődbe, a hiány megközelíti a 2 billió dollárt, és az USA teljes adóssága hamarosan eléri a 100 billió dollárt (jelenleg 34 billió dollár).
(Ne feledje, 1,7 billió dollár volt 1971-ben, amikor Nixon bezárta az arany ablakot.)

Ha azonban az Egyesült Államok Oroszország elleni háborúja (amelyet Ukrajnában vívnak) eszkalálódik, Oroszországnak sok barátja lesz az oldalán, például Kína, Észak-Korea és Irán.
Az USA és a NATO nem nyerhet háborút a helyszínen, ezért minden ilyen konfliktust a levegőben és nagy valószínűséggel nukleáris fegyverekkel vívnak meg.

Emellett az USA le akarja törni a muszlim/arab világot.
Jelenleg Irán a fő ellenség, még az Izraellel harcoló Hamászt és a jemeni hútikat is támogatja.
A muszlim világ nem képes nagy háborút folytatni a Nyugat ellen, de van egy sokkal hatékonyabb módszere a megbénítására: a terrorizmus.
A legtöbb nyugati ország jól felfegyverzett muszlim magokkal rendelkezik, valószínűleg piszkos nukleáris fegyverekkel.

Kiberháború is nagyon valószínű.
Hogy az orosz és a kínai rakéták képesek-e kivenni a fontos műholdas kommunikációs rendszereket, amint azt a közelmúltban közölték, az még várat magára.
Mindenesetre jól fejlett készségeik vannak a kibertámadásokhoz.

Az USA nem akar békét.
Ők és más NATO-országok nem küldenek békejeleket Oroszországnak, csak fegyvereket és pénzt.
Ahogy a Gold Switzerland elemzője rámutat: „Az ukrajnai háború kezdete óta nagyon világos vagyok, hogy Ukrajna soha nem győzheti le Oroszországot.
A tragédia természetesen az, hogy a vezetők biztonságban ülnek az irodáikban, és 100 000 embert küldenek, hogy mészárolják le őket terv és megoldás nélkül.
Hogy ez a háború hogyan fog lezajlani a részletekben, azt persze csak utólag fogjuk megtudni.
De a végén egy újabb hiábavaló háborúnak fogják tekinteni, amelyben nincsenek győztesek és egy vagy sok millió vesztes, ahogy a legtöbb háborút, amelyet nagyképű vezetők indítottak.”

A nyugati gazdaság összeomlásának kockázata kristálytiszta

A svájci ház szerint „a kockázata annak, hogy a vagyona 70-90%-kal csökken a következő 5-7 évben, ma valószínűleg nagyobb, mint a történelemben bármikor .
Az amerikai piacot néhány masszívan túlértékelt technológiai részvény vezeti.
Minden mércével az amerikai részvények túlértékeltek, és ahogy az adósság kezd uralni a beszélgetést, csak idő kérdése, hogy a piacok mikor veszik észre, hogy az Egyesült Államok tönkrement.

Adósságuk ebben az évszázadban csaknem megnégyszereződött.
Amint azt sok cikkben említettük, a kamatciklus 2020-ban érte el mélypontját, és most 20-30 éven át hosszú távú, emelkedő tendenciát fogunk látni.”
Az Egyesült Államok szövetségi adóssága 1980 óta átlagosan 8 évente megduplázódott. Ezért valószínű, hogy a szövetségi adósság 2036 előtt eléri a 100 billió dolláros szintet. Végzetes kimenetelű, hogy az Egyesült Államok gazdasága csődbe megy, különösen, ha a kamatlábak elérik a 10%-ot vagy még többet.
Ne feledje, az 1970-es évek végén és a 80-as évek elején 20% körül volt.
Nyilvánvaló, hogy mire idáig eljutunk, vagy valószínűleg jóval korábban, az amerikai dollár összeomlik, és az arany lesz az egyetlen valódi eszköz, amelyet a központi bankok és a hétköznapi befektetők hajlandóak lesznek tartani.
Természetesen az elkövetkező években lesz néhány kör a hamis pénz más formáival, például a CBDC-kkel, amelyeket a központi bankok bocsátanak ki.
De kudarcot vallanak, mivel a CBDC egy másik fiat valuta lesz, amelyet adósság fedez.

„Arisztotelész jóslata beigazolódik”
Amint Gold Switzerland rámutat, az Egyesült Államok adóssága és hiánya szegénységet fog hozni, amely gyorsan elterjed a világ lakosságára és a pénzügyi rendszerre is.
Forradalom vagy polgári viszályok következnek majd az Egyesült Államokban és Európában is.
A kamionosok akciója az Egyesült Államokban és a farmerek fellépése számos európai országban a kezdet.
Lesz összecsapás a különböző politikai frakciók között – legyen szó Trump-támogatókról a rendszer ellen, neonácikról a bevándorlókról, vagy egyszerű emberekről a gazdagokkal szemben.
A jövedelem és a vagyon szélsőséges egyenlőtlenségei, ahogy ma Nyugaton látjuk, általában konfliktushoz vagy forradalomhoz vezetnek.
És bárki, aki Nyugaton él, tudja, hogy a bűnözés (ahogy Arisztotelész mondta) burjánzik, és a börtönök a legtöbb országban tele vannak.
Bárki, aki nem látja, hogy egy nagy kor végén járunk, és hatalmas katasztrófák következnek, az felébred hirtelen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A bankok csődbe mentek
A svájci ház szerint a bankban lévő készpénz a banké: És a legtöbb ember ott tartja készpénzét.
Az emberek nem veszik észre, hogy a készpénzük, amikor az a bankban van, nem a te pénzed.
Nem, csak egy követelése van, mint fedezetlen hitelező.
És amint a bank megkapja az Ön elektronikus pénzét, akár tízszeresen is kölcsönadja!
Ennek az a következménye, hogy ha csak minden tizedik hitelfelvevő nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor az összes pénzét elvesztette.
Ez a folyamat most lassan megy végbe, de ahogy az adósság exponenciálisan felgyorsul, úgy a csődök is.
Banca Rotta vagy Csőd: Ez a szó az 1600-as évek firenzei olasz pénzügyi rendszeréből származik, amikor a banki ügyletek pult vagy íróasztal felett folytak.
Ha a bankár nem tudott eleget tenni kötelezettségeinek, bankja tönkrement.
Innen származik a csőd szó (olaszul Banca Rotta).

Valóban, a jelenlegi pénzügyi rendszer rohadt.
Valamivel több mint egy éve láttuk az első jeleket, amikor négy amerikai bankot kellett megmenteni, kezdve a Szilícium-völgy Bankkal.
Nem sokkal ezután Svájc második legnagyobb bankját, a Credit Suisse-t kellett megmentenie a svájci központi banknak és a kormánynak, majd a UBS kapott egy ajánlatot a svájci kormánytól, hogy nem tud nemet mondani, és megvásárolta a Credit Suisse-t.
Amit tavaly márciusban láttunk (március 15-én, amikor Caesart meggyilkolták), az első figyelmeztető jelzés volt a világ számára, hogy a bankrendszer összeomlott.

Továbbra is nő a bankrendszerre nehezedő nyomás.
Az Egyesült Államokban csődbe menő vállalatok száma 83%-kal fog növekedni 2023-ban.
Az Egyesült Államok vállalati adóssága 2000 óta 18%-kal nőtt, és jelenleg 13,7 billió dollárt tesz ki.
2024-ben további romlás várható a magasabb kamatok miatt.
A B- vagy annál alacsonyabb besorolású adósság 40%-át fenyegeti a leminősítés veszélye 2024-ben.
A piac alacsonyabb kamatlábakat remél 2024-ben, de amint azt előre jelezték, az infláció és a folyamatos hiány komoly nyomást gyakorol majd az adósságpiacokra.
A kereskedelmi ingatlanpiac igazi időzített bomba, az üresedési ráta megközelíti a 15%-ot.
Az irodaárak is gyorsan esnek, 20% és 66% között (San Franciscóban).
A kereskedelmi ingatlanok vásárlása valószínűleg nagy adósságleírásokhoz és végül csődhöz vezethet – Banca Rotta!

Valljuk be, az USA teljes adósságállományának exponenciális növekedése fenntarthatatlan.

Adósságboom
Az amerikai adósság exponenciális mozgása eléri a 200 billió, 500 billió vagy négymilliárd dollárt – az határozza meg, hogy a származékos piac összeomlik-e vagy sem.

Emlékeztetni kell arra, hogy a kiemelkedő származtatott ügyletek valószínűleg jóval magasabbak, mint a BIS által becsült 700 billió dolláros érték (2 billió dollárnyi adósság, amelyet bizonytalanul 2 billió dollár arany fedez).
Más források szerint a derivatívák elérhetik a 7 kvadrillió dollárt is.
De mivel nagyon sok „tét” van a banki tevékenységen kívül, az árnyékbanki tevékenységben, többségük fedezet nélkül, ezért soha nem fogjuk megtudni a valódi méretüket, amíg a rendszer össze nem omlik.
De bármi legyen is az összeg, az legalább 8-szorosa a globális GDP-nek, tehát elegendő a globális pénzügyi rendszer megtöréséhez és a világgazdaság összeomlásához.

Ez nem fantázia, hanem rémálom.

Mert amikor a szerződő felek kudarcot vallanak, a fennálló bruttó származékos ügyletek nem nettósíthatók, és az esedékes bruttó összeg esedékes.


 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Minél később hatástalanítják a Biden bombát annál valószínűbb, hogy Obamánét akarják benyomni a pozícióba. Pont amiatt, mert alapvetően nincs komolyan felkészülve egy választásra. Egy országos TVs vitán Trump kettéharapja.
Ha az utolsó pillanatban kell előkapni, amikor már nincs idő rendes kampányra, akkor elvileg pénzt sem kell annyit beletolni. Ráadásul egy valódi vitára is mondhatják, hogy sajnos a sűrű program miatt nem fér bele egy vitaműsor.
Ezt a nyilvánvaló, és átlátszó lehetőséget Trumpnak - és kampány csapatának - már jóelőre fel kell vetni, és ennek feltárásával el kell lehetetleníteni.
Mert ha nem teszik, akkor beválik a stratégia. Ha ezt az opciót felvázolják, és ecsetelik ennek manipulatív voltát, akkor az egyszeri szavazó is át tudja látni, hogy mennyire meg akarják vezetni. Azt pedig az emberek nem szeretik. És az olyan ingadozók, akik nem tudnának egyikre sem meggyőződéssel szavazni, de azt végképp nem akarják, hogy egy Alzheimeres ürge - és az őt irányító bábosok - maradjon hatalmon, így a "friss" arcra azonnal leszavazna.
Itt meg ne feledjük, egy emberileg vállalható, nőről van szó, aki ráadásul fekete. Csak ez a 2 feature biztosan hoz vagy 4-5 %-ot.
A nőknél egyértelmű hogy húzni fog Obama. Bár anno Clintonné ellen nyert Trump a fehér nők közt.
Viszont a fekete szavzókra ráment Trump. Főleg a férfiakra. Eleve ott ez ez a transz buziskodás már necces, De több rapper és sportoló coming outolt, hogy Trumpra szavaz.mEz önmagában semmi, mint Taylor Swifr:), de mutat változó trendeket és már erősen markáns réteg szavaz a feketék 20-30%-a Trumpra (általában max 10-re képesek a Republikánusok). Ha ezt leszűrnénk a fekete férfiakra és főleg a fiatalokra, lehet meglepődnénk és még az iksznél is jobban áll Trump. Bár ez a leginaktívabb réteg.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Igen, ez az egyetlen esélyük.
Hivatalban lévő elnökkel ez kicsit nehezen megoldható, de szerintem egészségügyi okokra hivatkozva meg fogják lépni.
Érdekes lesz ezek után, hogy a demokraták kit tudnak elég gyorsan felépíteni. Mert Kamalát rühelli mindenki mint a végterméket.
Bidennél nem kell egészségügyi alapon nehezen erre hivatkozva erőlködni, mindenki tudja hogy teljesen rottyon van, felhúzós báb verzió, elfelejtik reggel berántani, lefagy és megáll.

Blinkenre tippelek.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 465
113
Eric Adams, New York demokrata polgármestere félelmetesen innovatív.
Terve az hogy pénzeli az illegális migránsokat …. nem kicsit, nagyon.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13104077/NYCs-migrant-debit-cards-Eric-Adams.html

A bankkártya program migránsonként 10 000 dollárt irányoz elő, személyi igazolvány ellenőrzés és a visszaélések ellenőrzése nélkül – bár a városháza azt mondta, hogy eskü alatti nyilatkozatot kell aláírni a migránsoknak, amelyben azt ígérik, hogy csak élelmiszerre és babakellékek vásárlására használják a kártyát. Bravó! :(

Szegény USA adófizetők! Emlékeztetőül …. Joe Biden tavaly a Hawaii Maui szigetén pusztító erdőtüzek után háztartásonként 700 dollár sürgősségi segélyt ajánlott fel az áldozatoknak. Gyalázat!
Most komolyan. Arrafelé nem hagyomány a nyilvános spontán akasztás?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113
Bidennél nem kell egészségügyi alapon nehezen erre hivatkozva erőlködni, mindenki tudja hogy teljesen rottyon van, felhúzós báb verzió, elfelejtik reggel berántani, lefagy és megáll.

Blinkenre tippelek.

Ő az igazi elnök most is, legalábbis a külpolitikát illetően (ahogy Kissinger is kezdeményezte és nem végrehajtotta az akkorit, de akkor Nixon azért nem volt demens, sőt a legintelligensebb USA elnök volt az elmúlt 50 évben - pechjére csúnya volt, ami a nőknél rossz pont volt, és ráadásul privátban sokat zsidózott (bár támogatta Izraelt feltétel nélkül, akárcsak elődje és minden utódja), amiért bosszút álltak rajta a Watergate-etel, mert nyilván kiszivárgott -, de Kissinger találta ki a dolgokat). De nem elég ismert otthon szerintem.