[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 022
33 010
113
Legrosszabb esetben néhány libsi város elbrazilosodik (80% nogozone, 20% üzleti&felsőosztálybeli negyed). A mostani eseményeknek egyetlen következménye, hogy a gettó mégnagyobb és szegényebb lesz, a liberális elit méggazdagabb, a kettő közül a középosztály meg egyszerűen eltűnik.
Különben pont erről szol a vita,hogy hogyan akadályozzák ezt meg.Pont,hogy mindkét oldal erős középosztályt akar.Csak másképpen gondolják az odavezető utat.
Persze vannak olyan elvadult elitista cégvezérek is,ki olyan világot szeretnének,miről Te irsz,de azok pont,hogy nem liberálisok
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 816
47 162
113
Persze....Mint tudjuk már Rákosi óta.....
Az USA gaz kapitalista kizsákmányoló népbutitó rendszere öles léptekkel halad a szakadék felé......
Elvégre már 70éve megmondatott,hogy nincs neki már tiz éve se
Figyelj már, látom nem zavarnak a tények. Hetven éve az USA gyártott szinte mindent, és egy aranykor, a Golden ERA közepén voltak. TE ugyan azt látod ha most körbenézel, tényleg?

Ennyire nem lehetsz fogalmatlan hogy összehasonlítod az '50-es évek USA-ját a 2020-assal, de TE tudod, mindenki abban hisz amiben akar...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 022
33 010
113
Figyelj már, látom nem zavarnak a tények. Hetven éve az USA gyártott szinte mindent, és egy aranykor, a Golden ERA közepén voltak. TE ugyan azt látod ha most körbenézel, tényleg?

Ennyire nem lehetsz fogalmatlan hogy összehasonlítod az '50-es évek USA-ját a 2020-assal, de TE tudod, mindenki abban hisz amiben akar...
Hát attol még,hogy akkor volt ereje teljében,már akkor is a közeli végét vizionálták fogalmatlan beképzelt egyedek....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 898
87 106
113
Liberális magyarázatok a régmúlt rasszista sorozataihoz
"Halló halló: Végig a németeken gúnyolódnak, akik itt most olyanok, amilyenből a jóvá változtak. A német melegeken külön gúnyolódnak."
(...)
"Rocky. Sylvester Stallone közismerten és felvállaltan republikánus, aki hetero fehér férfiként négert ver meg nyilvánosan, ami tűrhetetlen. Ráadásul a néger áldozat felé irányuló erőszak fetisizálva is van. Később kommunistát is megver, pedig az egy nagyon nemes eszme képviselője."
(...)
"Pusztító: Stallone megint négerrel erőszakoskodik. Ráadásul elszabotálja azt a Kaliforinában megpróbált nagyon nemes társadalmi kísérletet, melyben biztosan sikerülne megmenteni a boJgót. Túlzott maszkulinitása közben húsevéssel űz gúnyt a vegánokból, testszégyeníti a gyenge kövéreket, a rendvédelmi szerveket pedig rendvédelemre kényszeríti, ami az egyik legsúlyosabb bűncselekmény ma, 2020-ban!"
https://tutiblog.pestisracok.hu/liberalis-magyarazatok-a-regmult-rasszista-sorozataihoz/
 
T

Törölt tag 008

Guest
irtam szepen hogy ezek utan...

trumpli vagy baiden, nincs nagy kulonbseg, baiden elalszik musor kozbe, azt sem tudja meik dimenzioban van amikor magahozter, amaz meg egy rampan nem tud lemenni, meg gondja van egy pohar vizzel... ilyenekre 2 kecsket nem biznak ra, mert nem birnak megvigyazni fel oraig sem, nem egy nagyhatalmat.

egyetlen az hogy trump szerintem a nagyobb rosz, es csak azert mert lassa hogy gondban van, de agyon dicseri magat, mindenki mast meg lekop meg kinevet. egy bekepzelt de hazudozos nagytata veszelyesebb egy felhalott baidentol.


nem tudom ki lesz ezek utan, de hatalmas fejfajasai lesznek hogy eltakaritsa a sok hibat es problemat amit ezek a tatak csinalnak vagy csinalni fognak.
Hát Trump legalább a szláv modellányokat szereti, biden meg a kisgyerekeket :p

Hajrá Trump!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Különben pont erről szol a vita,hogy hogyan akadályozzák ezt meg.Pont,hogy mindkét oldal erős középosztályt akar.Csak másképpen gondolják az odavezető utat.
Persze vannak olyan elvadult elitista cégvezérek is,ki olyan világot szeretnének,miről Te irsz,de azok pont,hogy nem liberálisok
A középosztály fellázadt a liberális rezsim harmadik világot idéző stílusú kizsákmányolása (alappélda a civilizált taxiszolgáltatás vs. uber totális kizsákmányolásának esete) a hazai munkahelyek leépítése és a "drága" őshonos munkaerő migránsokra cserélése ellen és megkreálta magának Trumpot, aki legalább annyira a szavazói kreálmánya, mint az általa mozgósított normális Amerika az övé. A libsik sokáig keresték az ellentámadás lehetőségét, közben egyre durvábban radikalizálódtak és végül az önjáróvá lett szélsőségeseik fellázították a gettót a középosztály ellen, az értékteleneket a produktívak ellen, az abnormálisokat a csendes többség ellen. Kábé ennyi történt.

A helyzet szar. A középosztály ellentámadása kvázi polgárháborút jelentene, ezt le is szavazta a hadsereg. Enélkül viszont a tomboló extrém baloldal bontja le a társadalom fundamentumát jelentő intézményeket néhány nagyvárosban.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Se az euro,se a jen,se a jüannem tudta kiszoritani a dollárt.De ha mégis,akkor mi lesz?Semmi.Az USA megszabadul az adóságátol.Hisz neki dolláradósága van.Elértéktelenedik a dollárkötvény,a birtokosai kitörölhetik vele,és ennyi.Amik meg szépen bevezetik az új dollárt,értékállót,és minden megy tovább.Technológiájuk megmarad,iparuk még fel is lendül,olajimportra nem szorulnak.
A világ,ami viszont dollárban kereskedik,na az már kevésbé fog örülni.Eltünik az egyezményes elszámolópénz.Még a kinaiak is dollárban tartalékolnak.A kitörő gazdasági káoszban meg kinek fognak exportálni?Többet vesztenének rajta,mint az amerikaiak.


Egy ultra szar struktúrájú ország amit racionálisan nem lehet fent tartani csak gengszter módszerekkel ! Csak most már öreg és beteg ez a gengszter túljutott az aranykorán , sokkal többet költ mint amekkora a bevétele ha nem lenne a bankó prés a FED-ben már pénzük se lenne , évtizedek óta gond van az év végi kifizetésekkel . Gyakorlatilag ezer sebből vérzik és csak a FED lélegeztető gépe illetve a katonák vére tartja életben . Szerinted már nem megtették volna , hogy dobják a mostani dodót és csinálnak egy értékállót (vazze fingod sincs a világpiaci folyamatokról ez még a gazdálkodj okosantól is gyermetegebb szint -) mitől lenne értékálló az amerikai becsszótól vagy istenuccsétól ? Hát ez volt a bajuk , hogy kifogytak az aranytartalékból , most meg szépen a petrol dollárjuk is megy a kukába . Miért nem szorulnak olajimportra ? Az olaj export/import mérlegük plusszos papíron ! Baxhatják a mocsok palaolajukat (azt ők exportálják az idióták meg megveszik) hiszen ők a jó minőségű OPEC meg északi kőolajokat használják a szemetet be sem engedik a finomítójukba ! És itt csak a minőségről beszéltem az árról amibe nekik ez kerül nem pedig mind pénzben mind környezetkárban gigantikus összegről beszélünk ! 1200 katonai támaszpontot és azt a gigászi haderőt (ami már csak árnyéka a '90-es évekbelinek) meddig fogják tudni fent tartani ? Már most óriási humán hiánya van a haderejüknek csak a repülő erőik 50% körüli pilóta hiánytól szenvednek . A dollár és a köré vont bűbáj nélkül az USA letolt gatyájú idióta vénember ! Mitől lendülne fel az iparuk vagy a tecnológiájuk ? Ezt a sajtot a Kínaiak már kiénekelték a szájukból . A BRICS csoport már régen nem kereskedik dollárban pont mint az EU se , szóval ők lexarnák csak tapsolnának az elnyomó bukásához ! Nem mindenki esik hasra az amerikai álomtól és nem mindenki szemellenzős !
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Nem igazán érzek szánalmat. Ott volt a fehér önvédelmi szervezet a Klán a négerek kordában tartására, de a fehér dekadencia feladta az önvédelmi politikát és most itt van helyette nekik a néger tükörképe, a BLM a fehérek kordában tartására. A primitív angolszász társadalmak ennyit tudnak kitermelni. Dél Afrikában is néger apartheid váltotta a fehéret! A mi fejlettebb, komplexebb, katolikusabb keleteurópai társadalmainknak vannak komplex megoldásaik, mint az autonómia, asszimiláció, autokrácia, amik képesek elsimítani azokat az ellentéteket, amik a túl egyszerű protestáns világban kezelhetetlenek.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 881
5 211
113
A mi fejlettebb, komplexebb, katolikusabb keleteurópai társadalmainknak vannak komplex megoldásaik, mint az autonómia, asszimiláció, autokrácia, amik képesek elsimítani azokat az ellentéteket, amik a túl egyszerű protestáns világban kezelhetetlenek.

Ez nem protestans vagy katolikus dolog.
Siman dekadencia onfeladas, viszont ezek a multikulti meg hasonlo baromsagok tenyleg az angolszaszoktol jottek.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 022
33 010
113
A középosztály fellázadt a liberális rezsim harmadik világot idéző stílusú kizsákmányolása (alappélda a civilizált taxiszolgáltatás vs. uber totális kizsákmányolásának esete) a hazai munkahelyek leépítése és a "drága" őshonos munkaerő migránsokra cserélése ellen és megkreálta magának Trumpot, aki legalább annyira a szavazói kreálmánya, mint az általa mozgósított normális Amerika az övé. A libsik sokáig keresték az ellentámadás lehetőségét, közben egyre durvábban radikalizálódtak és végül az önjáróvá lett szélsőségeseik fellázították a gettót a középosztály ellen, az értékteleneket a produktívak ellen, az abnormálisokat a csendes többség ellen. Kábé ennyi történt.

A helyzet szar. A középosztály ellentámadása kvázi polgárháborút jelentene, ezt le is szavazta a hadsereg. Enélkül viszont a tomboló extrém baloldal bontja le a társadalom fundamentumát jelentő intézményeket néhány nagyvárosban.
Na ez egy szép eszmefuttatás volt,csak azt kéne megérteni,hogy a középosztály a liberális.Ők hisznek a kapitalista liberális demokráciában,másnéven a polgári konzervativizmusban.
Amit Te szélsőséges liberalizmusnak hivsz,az az anarchizmus.Amit ballibsinek,az a szocializmus,amit libsinek,az meg a szociáldemokrácia.
A médiademokrácia torzitó hatása ez a fogalmi eltolódás.
A probléma a felgyorsult technológiai fejlődés,amit egyenlőre a Rendszer nem tud lekövetni.Mire a törvényi keretet hozzáigazitják a változó technológia teremtette lehetőségekhez,addigra az mégtovább fejlődik.
konkrétan a klikk/szenzációhajhász média lehoz valamit egy hatásvadász tálalásban,akármilyen hazugság,torzitás van benne,mire felelőségre lehetne vonni érte,már kifejtette a káros hatását.Egyszerűen modernizálni kéne a rendszert.Csak persze ez nem olyan egyszerű,nyüglődnek is vele rendesen.
ehez jön még egyfajta jóléti hedonizmus.
De attol még ez nem a vég.Az USA ugyan túl van fejlődése fénykorán,de azért messze van az összeomlástol.
Most annyi történt,hogy kilátszik a szőnyeg alá söpört szemét.De ettől még nem omlik le a tető.Ahoz még jó sok idő kell,hogy a szőnyeg alatt gyűlő szemét kirohassza az alapokat.
Ami azt illeti,talán pont ezek a mostani események lesznek azok,amik miatt taktikát váltanak,és a szönyeg alá söprés helyett megoldják a problémáikat.Vagy nem.De akkor sem fognak holnap összeomlani.Lásd a Brit Birodalmat.1900ban már nem voltak a világ vezető gazdasági hatalma,de két világháború kellett hozzá,hogy összeomoljon a birodalom.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell and Robur

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Na ez egy szép eszmefuttatás volt,csak azt kéne megérteni,hogy a középosztály a liberális.Ők hisznek a kapitalista liberális demokráciában,másnéven a polgári konzervativizmusban.
Amit Te szélsőséges liberalizmusnak hivsz,az az anarchizmus.Amit ballibsinek,az a szocializmus,amit libsinek,az meg a szociáldemokrácia.
A médiademokrácia torzitó hatása ez a fogalmi eltolódás.
A probléma a felgyorsult technológiai fejlődés,amit egyenlőre a Rendszer nem tud lekövetni.Mire a törvényi keretet hozzáigazitják a változó technológia teremtette lehetőségekhez,addigra az mégtovább fejlődik.
konkrétan a klikk/szenzációhajhász média lehoz valamit egy hatásvadász tálalásban,akármilyen hazugság,torzitás van benne,mire felelőségre lehetne vonni érte,már kifejtette a káros hatását.Egyszerűen modernizálni kéne a rendszert.Csak persze ez nem olyan egyszerű,nyüglődnek is vele rendesen.
ehez jön még egyfajta jóléti hedonizmus.
De attol még ez nem a vég.Az USA ugyan túl van fejlődése fénykorán,de azért messze van az összeomlástol.
Most annyi történt,hogy kilátszik a szőnyeg alá söpört szemét.De ettől még nem omlik le a tető.Ahoz még jó sok idő kell,hogy a szőnyeg alatt gyűlő szemét kirohassza az alapokat.
Ami azt illeti,talán pont ezek a mostani események lesznek azok,amik miatt taktikát váltanak,és a szönyeg alá söprés helyett megoldják a problémáikat.Vagy nem.De akkor sem fognak holnap összeomlani.Lásd a Brit Birodalmat.1900ban már nem voltak a világ vezető gazdasági hatalma,de két világháború kellett hozzá,hogy összeomoljon a birodalom.


Egyik birodalom se úgy omlott össze mint egy felrobbantott toronyház hanem szépen lejtőre került és nem tudott megállni . Az , hogy ez mennyi idő lesz azt senkisem tudja de a világunk nagyon felgyorsult ,
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Bruháháhá. Ez valami vicc? Nem véletlenül nem kereskednek sem rubellel sem jüannal. Játékpénz mindkettő. A jüan árfolyamát a kínai komcsik össze-vissza variálják kedvük szerint. A rubelnek meg kb. annyira sincs semmilyen reszpektje mint egyes nyugat-európai valutáknak.

Ez nem egészen így van. A dollár a legnagyobb "játékpénz" pont ezért használják a befektetők meg a spekulánsok. Mert így lehet a legtöbbet nyerni a kereskedelmen. annyira látszik hogy a fórum 80%-a segghülye a makrogazdasághoz. Az egyik napok alatti összeomlást vizionál, a másik meg örökös gyémántba foglalt dollárt, és játékpénzeket. Egyik sem igaz.
alapszabály amihez kicsit sem értesz abba ne szólj bele. Ez nem csak neked szól hanem a másik 5-nek is ki errefelé elfogult ki arrafelé. De hülyeségeket ne írjatok már.