[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 459
46 359
113
khmm..ilyen erővel dohatták volna a Kure melletti flottabázisra, ha jól rémlik akkor még az volt a legnagyobb működő katonai központ valós erővel.. Csak épp ott lehetett még légvédelem, meg ugye a környéket megszórták már nem egyszer, nem volt olyan szép -tiszta , bombázásmentes célpont, ahol tisztán le lehet mérni a hatását...
Tehát még egyszer: Japán csak a második bomba ledobása UTÁN kezdett el belső tárgyalásba (a hadvezetésen belül + a csaászár) a megadásról, és ott sem azonnal született döntés!
Arról az országról beszélsz, amelyik tömeges kamikaze támadást indított az amerikai flotta ellen.
Egy flottabázis lerombolása annyit ért volna, mintha bármelyik guanólepte csupasz sziklára dobták volna az első bombát. Majd ugyan úgy le kellett volna bombázni 2 nagyvárost, hogy megértség a japók az üzenetet....
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Többször kifejtettem az okádásomat ettől az érveléstől. Ennél gusztustalanabb mélysége az önmentegő tömeggyilkosnak még nincs a földön. Ez a legalja. HA Adolf elárasztotta volna mondjuk legkésőbb 42-ben a nyugati, meg a keleti frontot tabunnal meg szarinnal, hogy ne haljanak meg olyan sokan és hamar vége legyen a háborúnak, azt is ugyanígy a humnizmus csúcsaként mantráznád mint oly sok idióta aki benyelte? Faszom ebbe!!!!
A harcigáz bevett fegyver volt, mindenki készült a használatára a háborúban, minden harcoló fél minden katonájának felszerelése tartalmazta a gázálarcot, mivel alig 20 éve ért véget az I. VH. Az atomcsapással és annak fizikai és pszichológiai hatásaival a gáz összehasonlíthatatlan dolog.
Hiába próbálsz itt moralizálni, hogy csúnya rossz amerikaiak megöltek egy csomó japánt - Az egyszerű tény, hogy az atomcsapások által kevesebb ember halt meg és összességében kevesebb emberi szenvedés keletkezett, mint ha a szövetségesek megszállták volna a Japánt.

Jó dolog az atomcsapás? Nem. De ha ez a kisebbik gonosz, akkor ezt kell választani.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 357
113
A harcigáz bevett fegyver volt, mindenki készült a használatára a háborúban, minden harcoló fél minden katonájának felszerelése tartalmazta a gázálarcot, mivel alig 20 éve ért véget az I. VH. Az atomcsapással és annak fizikai és pszichológiai hatásaival a gáz összehasonlíthatatlan dolog.
Hiába próbálsz itt moralizálni, hogy csúnya rossz amerikaiak megöltek egy csomó japánt - Az egyszerű tény, hogy az atomcsapások által kevesebb ember halt meg és összességében kevesebb emberi szenvedés keletkezett, mint ha a szövetségesek megszállták volna a Japánt.

Jó dolog az atomcsapás? Nem. De ha ez a kisebbik gonosz, akkor ezt kell választani.

Az atomot a szovjeteknek szóló figyelmeztetésként dobták le, legalábbis az átkosban még így tanították. De lehet, hogy van benne valami. Vagy legalábbis elérték vele, hogy Sztálinnak meg kellett elégednie a Kuril-szigetekkel. Hirosima és Nagaszaki nélkül még lehetett volna Japán Népi Demokratikus Köztársaság Hokkaidó szigetén... Persze ezt a japók is tudták ezért inkább gyorsan letették a fegyvert, mielőtt... állítólag a mandzsúriai szovjet támadás legalább olyan fontos tényező volt ebben, mint az atombombák.
Persze az oroszoknak nem volt túl sok partraszálló hajójuk (néhányat kaptak Lend-Lease-ben), de azért csak átvittek volna valahogy elég katonát idővel, a ritkán lakott Hokkaidót még meg tudták volna szállni (az is lehet, hogy simán annektálják, mint a Kuril-szigeteket)
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 076
113
Engem az érdekel, mi lesz velünk a Biden érában.
A lengyelekkel összefogva, Trump alatt még bele tudtunk állni az egyoldalú nyugati ukázokba, az USA nem velünk volt elfoglalva.
Hanem most végre visszatér az Obama korszak “Fuck the EU” kommunikációja, amely egyik oszlopos része volt a német-francia tengely összeugrasztása az oroszokkal, lásd: Ukrajna.
Itt van egy 444-es cikk az esetről még 2014-ből:

A bajom az, hogy az EU-n belüli összhangot “demokratikus eszmeiség mentén” elősegítendő, az USA rá fog dolgozni az ébredező kelet európai szatellit államok (ismerős? Igen, ahogy a KGST/VSz időkben, úgy vagyunk most is kutyái egy nálunknál gazdagabb, világbirodalmi múlttal rendelkező, megszálló erőket vagy ezer éve nem látott erőrendszernek) megregulázására.

A lengyelekkel nem lesz gond, hiszen ők könnyen kiemelhetők a játékból. Nyugaton a németek, mint az EU legerősebb állama, az USA természetes vetélytársa ellen nem nehéz tüzelni őket. Keletről meg ott a közös ellenség, az oroszok.
(Apropó, anyám lakásának pakolása közben akadt a kezembe egy 1981 augusztus 25-i Népszabadság. Benne egy hír: az NSzK-beli Mannesmann AG és a szovjet gázipari importtal foglalkozó vállalat Moszkvában megállapodást írt alá csővezetékek szállításáról a most feltárt szovjet gázmezőkhöz. A megállapodást Washington hevesen ellenzi... - negyven év telt el és még mindig ugyanaz a nóta)

A lengyelekkel ellentétben viszont mi sokkal cudarabb helyzetbe kerülhetünk. Az USA jelenlegi szövetségesei ugyanis az évszázados - évtizedes ellenségeink, Ukrajna és Románia. Velük szemben bármilyen rossz hang Washington rosszallását vonhatja maga után, ami sajnos automatikusan magával vonja majd a Brüsszel felé elvtelen szervilitással lojális hazai “demokratikus” ellenzék fel- és kiemelését.
Ami pedig visszataszít minket a hitelfüggő, saját nemzeti politikájától, szavától és tartásától megfosztott kisnemzet státuszba.

A demokrácia a többség akaratának érvényre jutása. Azonban a többség akaratának kommunikációja nehéz terep, hiszen könnyen kaphatja fejéhez az ember, hogy “demagóg”, vagy “populista”. Csak mert nem “liberális”, azaz nem karol fel mindenféle, egymással se, de a többséggel végképp nem kompatibilis kisebbséget. Nem működik a “jogállamiság” akármi is az.

Igen, az oly sokszor szajkózott lózung: “liberális demokrata” technikailag nem létező fogalom. Pont mint anno a kommunizmus, egy idealista utópia, a jóléti gondolkodók víziója, ami jól hangzik, de kivitelezhetetlen.
Ugyanakkor kiváló fegyver is.
Hiszen milyen demokrácia az, amelyik nem liberális? Nem biztosít szabadságjogokat MINDEN kisebbségnek.
Láthatjuk, hogy a szólásszabadság, vagy szabadosság most már Amerikában sincs ínyére a magukat liberálisnak gondolóknak se, hiszen óhatatlan, hogy aki a többség akaratának védelme mellett a kisebbségek akaratát is érvényre akarja juttatni, az a kettős mérce problémakörébe sodródik.

Az Obama korszak legutolsó évében érdekes jelenségként bukott ki a minden határon túltolt polkorrektség csimborasszója, a Safe Space jelenség totális életidegensége.
Jóléti burokban nevelt vitaképtelen nebántsvirágok küzdöttek a számukra elfogadhatatlan ellenvélemények világával, de erővel kikövetelték maguknak a megbáthatatlanság jogát.
Ja, mert a jog kiharcolása mindig üzlet. És mindig a pénz beszél.

Aztán jött négy év Trump és eltolódott a fókusz.
Viszont a Biden éra ismét visszahozhatja a világba és hazánkba is a minden normális folyamatot, társadalmi párbeszédet, nemzeti konszenzust megakasztó, a válogatott, vélt, vagy valós kisebbségi jogokat kellő arroganciával a többség érdekei fölé helyező liberális retorikát. Az univerzális fegyvert, amivel minden nemzeti törekvés megregulázható.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
khmm..ilyen erővel dohatták volna a Kure melletti flottabázisra, ha jól rémlik akkor még az volt a legnagyobb működő katonai központ valós erővel.. Csak épp ott lehetett még légvédelem, meg ugye a környéket megszórták már nem egyszer, nem volt olyan szép -tiszta , bombázásmentes célpont, ahol tisztán le lehet mérni a hatását...

https://index.hu/tudomany/til/2015/07/02/miert_pont_hirosimara_dobtak_az_atombombat/

A prioritási listán Hirosima volt az első, Kiotó a második, és Jokohama a harmadik; a listát valószínűleg Groves állította össze. A lista összeállításakor a katonai döntéshozók több szempontot is figyelembe vettek:

  • a bombát vizuális célzórendszerrel kell a célpontra irányítani, nem radarral;
  • jó időben kell végrehajtani a támadást (a japán klíma mellett ez nem könnyű);
  • olyan várost kell megtámadni, amelynek legalább 3 mérföld átmérőjű, sűrűn lakott területe van;
  • komoly stratégiai célpontnak kell lennie.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 514
113
Láthatjuk, hogy a szólásszabadság, vagy szabadosság most már Amerikában sincs ínyére a magukat liberálisnak gondolóknak se, hiszen óhatatlan, hogy aki a többség akaratának védelme mellett a kisebbségek akaratát is érvényre akarja juttatni, az a kettős mérce problémakörébe sodródik.

A Franciáknál is milyen törvényeket hoztak az elmúlt hónapokban, lásd:
Mégsem fogja soha senki se Washingtonban, se Brüsszelben kinyitni a száját, ez is eléggé kettős mérce.
„Nem vagyunk Magyarország, Törökország vagy a többiek!” Mondja Macron a hazai bírálóinak, miközben Magyarországon velük ellentétben azt ír és azt mond bárki, amit csak akar.

Ráadásul a mostani bideni vezetésben nagyon sokan utálják a Fideszt, ha nem blokkolnánk Ukrajnát, akkor is bármilyen indokkal belénk kötnének, ahogy Obama alatt is történt, pedig akkor még teljes mellszélességgel kiálltunk Ukrajna mellett.

Azt is bírom, hogy soha nem indokolják meg, hogy szerintük Magyarország miért nem demokratikus, vagy ha igen, akkor sem megfogható példákkal, hanem csak frázisokkal, ráadásul rendre összevonják a korrupciót a demokráciával és a demokrácia mérő eszközévé teszik, holott ők még korruptabbak, elég ha Bidennek és a fiának az Ukrajnai és a kínai ügyleteire gondolunk.

Ha 22-ben megint nyer a Fidesz (főleg annak ellenére, hogy igyekeznek majd tenni ellene), akkor majd jön a sok választási csalást kiabálás, miközben a 2020-as amerikai választásnál többet csalni már nem nagyon lehetne (pl.: 100% feletti részvételek egyes körzetekben, a szavazólapok kezelése, …).
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Tehát még egyszer: Japán csak a második bomba ledobása UTÁN kezdett el belső tárgyalásba (a hadvezetésen belül + a csaászár) a megadásról, és ott sem azonnal született döntés!
Arról az országról beszélsz, amelyik tömeges kamikaze támadást indított az amerikai flotta ellen.
Egy flottabázis lerombolása annyit ért volna, mintha bármelyik guanólepte csupasz sziklára dobták volna az első bombát. Majd ugyan úgy le kellett volna bombázni 2 nagyvárost, hogy megértség a japók az üzenetet....
Nem az atombomba miatt kapituláltak, ez csak propaganda. A szovjetek hadba lépése mandzsúriában volt az ami miatt megadták magukat.
Nézzétek meg a japán oldalakat is, meg nem amerikai vagy nyugat európai feljegyzéseket, és történészek véleményét.

Itt van 2 magyar nyelvű oldal külön ajánlanám a 2-ik linket. De ha nem hisztek ezeknek, nézzetek meg japán történelmi oldalakat, és elemzéseket.

 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Igen, ez a két eset volt összesen, de egyik sem ér fel egy rezsimváltó művelettel, és mindkettő erősen korlátozott reakció volt, messze volt egy "demokratizálástól". A Tomahawk-eső vajmi kevés kárt okozott, feltehetően a nyomásnak engedett Mattisék részéről, mert már naponta produkálták volna az újabb "minden kétség nélkül bizonyított" szíriai vegyifegyver-támadásokat, ha nem lép, de az izraeliek hetente rakétázgatták Szíriát, az USA meg csak egyszer.


A nyomásnak Mattis részéről... Hát igen, Mattis katona, aki katonaként gondolkodik és persze nem igazán barátja Asszadéknak sem. Trump meg egy infantilis bohóc. Hogy kicsit tisztább legyen ez a szíriai ügy és ne szokás szerint csak az aktuálisan divatos agitprop épüljön be az itteni köztudatba (is), legyen hát itt némi háttérinfó erről:



Tehát, hogy mi is történt? Mattis, mint katona, berágott arra, hogy Trump, vele szembemenve csapatkivonásokat rendelt el és ezzel, többek között, magukra hagyta a kurd szövetségeseit is és emiatt le is mondott. Én elhiszem, hogy ez a csapatkivonás marha jól jött a törököknek (akik ki is használták Trump idióta politikáját és szépen benyomlultak egy kis etnikai tisztogatásra), meg az oroszoknak (akik a törökök benyomulása miatt aztán szintén benyomultak a korábban az SDF által ellenőrzött területek egy részére békét fenntartani és persze alapozni a területek visszaszerzését Asszadéknak). Azt is elhiszem, hogy a fő USA gyűlölőknek ez szintén jól jött, mert most azzal is lehet köpködni, hogy az amcsik cserbenhagyták a kurdokat. Ami tény, csak éppen nem az "amcsik" úgy általában, hanem Donald Trump hagyta cserben a kurdokat, tehát akik gyalázzák emiatt az amcsikat, azok Trumpot se hagyják ki, mint ennek az egésznek a döntnökét.

Aztán hogy Mattis még milyen nyomást gyakorolt Trumpra, azt maga Trump mondta el:


Mint írtam, infantilis bohóc.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 459
46 359
113
Adott le figyelmeztető lövést, adott lehetőséget a meggondolásra, egyáltalán a túlélésre ez az őr, vagy nem? Kurvára nem. Nem mellé, nem elé, nem végtagra sőt nem is a plafonba lőtt ami jelzést mindenki felfog.
Igen! És nem adott át a behatolónak egy kérvényt, meg mellé egy szerencsesütit sem.
A jól hallható "Állj, vagy lövök!" felkiáltás után te milyen kényszerítő intézkedést vársz? Mert nekem az szokott beugrani, hogy álljak meg, mert különben kilyukasztanak egy lőfegyverrel.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Bakker, mi történik itt, lemaradtam vagy 40 oldallal, mondják a kelták, hogy helyzet van, 4-en meghaltak a fehér ház elfoglalásakor?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Bakker, mi történik itt, lemaradtam vagy 40 oldallal, mondják a kelták, hogy helyzet van, 4-en meghaltak a fehér ház elfoglalásakor?
Békés tüntetés volt. Működött a demokratikus jogállamiság.

Amúgy is tuti féknyúz. Összevágott képkockák, megrendezett jelenet, nem felismerhető szituáció; nemisúgyvolt helyzet.
Te a mélyenfüggetlen médiáktól láttál valami tiltakozó hangvételű cikkeket, esetleg kiálltak az USA szerte kirobbant tiltakozási hullám mellett -már csak úgy függetlenségből? Szobrokat kezdtek döntögetni? A fészbukon mi a helyzet, kikerült a WLM logó az avatarokra?
Tervezik már Ferencvárosban a WLM szobrot háromdényomtatva?

Ne dőlj be az összeesküvés elméleteknek. Ne dőlj be a hazugságoknak.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
magukra hagyta a kurd szövetségeseit is

most azzal is lehet köpködni, hogy az amcsik cserbenhagyták a kurdokat. Ami tény, csak éppen nem az "amcsik" úgy általában, hanem Donald Trump hagyta cserben a kurdokat, tehát akik gyalázzák emiatt az amcsikat, azok Trumpot se hagyják ki, mint ennek az egésznek a döntnökét.

Nahát, ez példa nélküli lenne a Kurd-USA szövetségi viszonyban. :oops: Vagy 56-ban Magyarországot. Az amerikaiak már csak ilyenek. Igazi jó szövetségesek.

Hogy kicsit tisztább legyen ez a szíriai ügy és ne szokás szerint csak az aktuálisan divatos agitprop épüljön be az itteni köztudatba (is), legyen hát itt némi háttérinfó erről:
Lehet, hogy nem kellett volna egyszerre két oldalról kavarni a trutyit és tisztább lenne a dolog.
alapozni a területek visszaszerzését Asszadéknak
Nem. Szíriának. Mint államnak. Azokon a területeken nem Asszadék, hanem a Szír Állam vesztette el fennhatóságát.

Nézd, az USA-nak csökkenteni és átcsoportosítania kell a haderejét, geopolitikai, katonai és gazdasági okokból. Honnan teheti ezt meg? Kína körül nem fogja. Európában némelyek még fizetnek is érte, hogy maradjanak -lásd Lengyelek- de ezen felül szinte minimálisra fogja csökkenteni haderejét. Hol tudja csökkenteni a legkevesebb veszteséggel? Olyan konfliktus(okban) ahol már nem látszik megtérülni sem gazdasági, sem katonai haszon; ahol amit adott mértékben akartak és tehettek -Szíria szétverése, így nem veszély Izraelre, Golán elcsatolásának jogi elismerése, Jeruzsálem elfoglalásának legalizálása), oroszok lekötése és pénzégetése- azt megtették. Tovább nem érdekük. Tehát potenciálisan erről a területről tud legeredményesebben leépíteni, átcsoportosítani.

Egyébként Szíriában nem csak amerikaiak vannak jelen. -Mint azt nyilván tudod és a linkelt cikkben is olvastad. Ha nekik annyira fontos Kurdisztán, akkor dobják össze azt a 2000 katonát, akit az amerikaik kivonnak. Azt hiszem a franciák, angolok, meg a többi állam csak össze tud szedni ekkora fegyveres erőt az aggódáson túl? Ha szövetségesek NATO és más szinteken, akkor igenis, az USA részéről is reális elvárás, hogy nagyobb szerepet vállaljanak.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Igen! És nem adott át a behatolónak egy kérvényt, meg mellé egy szerencsesütit sem.
A jól hallható "Állj, vagy lövök!" felkiáltás után te milyen kényszerítő intézkedést vársz? Mert nekem az szokott beugrani, hogy álljak meg, mert különben kilyukasztanak egy lőfegyverrel.
És ha kiabálsz egy ilyet, akkor már meg sem kell próbálni figyelmeztető lövést leadni, hanem egyből mehet az ölés mert neked fegyvered van. Használni is kellett, mert mászás és nézésbűnözést követett el ellened, pedig te istenkirály vagy mert fegyvered van. :) Lehet így is persze. Nem véletlenül nem vagyok a hatóóóságok rajongója annak ellenére, hogy nincs konfliktusom velük. Iskolapéldája ez a figura a jogba bújt gyilkosnak. Ezért ment fegyveres posztra. Ez egy gyilkos. Nem az egyedül felelős fegyvertartó réteg, meg a sok maszlag megtestesítője, hanem egy hatalmaskodó alak. Mit is kéne neki szánni a nép részéről cserébe? Hiszen a tömeg figyelmezetett, hogy be fognak törni. Mit várt? HA ezért a büntetés azonnali halál az egyik oldalra, illene a másikra. Vagy nem? '56-ban az ilyen után az ávósokat lámpavasra húzták, mikor kiráncigálták a hős épületvédő gyilkosokat. Ez a figura nem érdemel többet.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Igen! És nem adott át a behatolónak egy kérvényt, meg mellé egy szerencsesütit sem.
A jól hallható "Állj, vagy lövök!" felkiáltás után te milyen kényszerítő intézkedést vársz? Mert nekem az szokott beugrani, hogy álljak meg, mert különben kilyukasztanak egy lőfegyverrel.
Amikor 2 éve az ellenzéki tüntetők a Parlament lépcsőjén löködték a rendőröket, füstbombával dobálták őket, pl. Fegyőr, ha pofánlőttek volna egy csajszit, mennyi idő alatt függesztették volna fel a szavazati jogunkat az EU-ba???

Sztrm ezt a sztorit nagyon rosszul látod. Nem volt se közvetlen, se közvetett veszély. A helyzet abszolút nem volt kritikus. Az a feltételezésed, hogy bent volt egy védett személy nem reális. Rég távozott mki, a folyosón szabad menekülési út volt. Az atombőrönd kulcsa sem volt veszélyben.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 088
27 348
113
Amikor 2 éve az ellenzéki tüntetők a Parlament lépcsőjén löködték a rendőröket, füstbombával dobálták őket, pl. Fegyőr, ha pofánlőttek volna egy csajszit, mennyi idő alatt függesztették volna fel a szavazati jogunkat az EU-ba???

Sztrm ezt a sztorit nagyon rosszul látod. Nem volt se közvetlen, se közvetett veszély. A helyzet abszolút nem volt kritikus. Az a feltételezésed, hogy bent volt egy védett személy nem reális. Rég távozott mki, a folyosón szabad menekülési út volt. Az atombőrönd kulcsa sem volt veszélyben.
Nem akarok beleszólni, de ilyen szempontból nem lehet összehasonlítani Európát meg Amerikát, mert Amerikába mindenkinek lehet fegyvere, meg ott a rendőrök is sokkal többet használják a fegyverüket.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Amikor 2 éve az ellenzéki tüntetők a Parlament lépcsőjén löködték a rendőröket, füstbombával dobálták őket, pl. Fegyőr, ha pofánlőttek volna egy csajszit, mennyi idő alatt függesztették volna fel a szavazati jogunkat az EU-ba???

Sztrm ezt a sztorit nagyon rosszul látod. Nem volt se közvetlen, se közvetett veszély. A helyzet abszolút nem volt kritikus. Az a feltételezésed, hogy bent volt egy védett személy nem reális. Rég távozott mki, a folyosón szabad menekülési út volt. Az atombőrönd kulcsa sem volt veszélyben.
Jo ideje kettős mérce van a világban, lehet mindig is az volt. Más országot se illik megszállni vagy destabilizálni, de a nyugati tengely a vezető most, ki lépne fel ellenük? Az USA azt csinál amit akar és teszi ezt évtizedek óta.
Ami a történteket illeti, most már igazából mindegy, miért lőtt, de én tartom - főleg, hogy katona volt a nő -, gondolkodhatott volna előre, ha volt ott védett személy, ha nem. Rám szegezett fegyvernél nem hiszem, hogy bemásztam volna, igazából mi a bánatos f@szra számított? A másik oldalról nyilván árnyalja a képet, hogy a lövés előtti pillanatban az ember még közelebb is lép.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 035
113
És??? Ez ok a nyaklövésre?? Egy figyelmeztető lövés is megállította volna, de valószínűleg kevesebb is.

Az eset után a zsaruk egy része nem is a tömegre koncentrál, hanem a lövés irányára, nem értik mi történt.

Sztem ezt a sztorit ne védjétek, qrvára nem indokolható. A maximum felmentés a totális alkalmatlanság, de nekem szándékos emberölésnek tűnik. Eszkalálni akarták a helyzetet, hogy a Trump tüntetők rendőröket öljenek.

Ezzel megfordítani a rendőri hangulatot és Biden mellé állítani az őt nyáron, a BLM tüntetések kapcsán megutált rendőröket.
A rendőri bizalom, nem a tegnapi tüntetés miatt fontos, az kudarcra ítélt lázadás volt, hanem a közbiztonság miatt. Ez az utóbbi időben annyira leromlott, hogy közép távon tarthatatlan lesz. Le kell verni a BLM lázadást, mielőtt a finanszírozóik ellen fordul. Ehhez pedig rendőrseg kell, nem flower-power buzulás.


2006. Magyarország, Gyurcsány-forgatóköny.

Ezekután már van indok, rendkívüli állapot, a média(propaganda) ismét minden gondot az "ellenforradalmárokra" tol, de a hős és dicső Fletó megoldotta, és babérkoszorúval tart diadalmenetet.




OFF

Hiteles forrásból tudom, -- megbízható szemtanú látta--, hogy a józan tüntetők hátra vezettték --a felhergelt tömeget visszatartva-- az elakadt vízágyús IFA személyzetét(nem lett mártír belőlük), az ott (érdekes módon) készenlétben álló, nem beavatkozó 2 század tömegoszlatóhoz. Vajon mire vártak, mi lehetetett volna a "küszöb-inger" a háttérben lévő (politikai/rendőri) vezetőnek.

Eközben -mint utólag közölték-, ismeretlen okból( :rolleyes: ) el volt torlaszolva a bármilyen vészhelyzet esetére menekülési útvonalnak előírt (TV-székház) vészkijárat :eek::eek::eek:
Bent pár rendőr, országgyűlési képviselők(további mártírok, biztos, ami biztos), ... (ismerős helyzet, bár más forgatókönyv, motivációk :) hatalom mindenáron ! ) ugyanaz).

Mi voltunk az egyetlen olyan ország ezekben az időkben --azok között, Európában ahol hasonló események történtek--, ahol minden provokáció ellenére nem halt meg senki !!!


...és ez nem pont a napokban az Országházban --képmutató módon-- szeretetet és megbocsájtást emlegető Gyurcsány Ferencnek köszönhető!

ON