anékül, hogy feltépném a régi sebeket, megjegyzem, hogy az a 10 éve történt szimuláció elég költséges és megalapozott volt ahoz, hogy lehetségesnek fogadjuk el akkor és ott a kimenetelét. Persze fejlődött azóta az amerikai és az iráni oldal is, gondolom mindkettő levonta belőle a következtetéseket és készül az összetűzésre.
100 km-re milyen csónak megy ki és jön vissza? Vagy öngyilkos küldetés…? - amiket olvastam a szimulációval kapcsolatban, ott távirányított és öngyilkos motorcsónakok voltak, szóval igen, öngyilkos küldetés. Ez a közelkeleten ha nem is divat, de belefér, ha meg nem vállalják be, akkor ledarálják őket és úgyis hullazsákban vagy haleledelként végzik.
aki olaj és gázhatalom létére nem képes saját erőből felhúzni egy finomítót - azért nem ennyire egyszerű, mint ahogy te azt előadod. Irán a sah megdöntéséig a bányászbéka segge alatt volt, mivel a sah inkább saját magába "fektette" Irán pénzét, mint az országba. Azután kb azonnal volt egy iraki-iráni háború, ami csúnyán megtépászta az országot a maga 8 hosszú évével. Azóta meg folyamatosan baszogatják mindenfelől száz és száz mese alapján, szankciókat, embargókat kivetve Iránra, vagyonokat befagyasztva, az ilyen-olyan támadásokról nem is beszélve. Emellett folymatosan geresztenek egy háborús hangulatot ellene, amire készülnie kell belekényszerülve egy folyamatos fegyverekezésbe. Ezeket figyelembe véve nagyon is szépen fejlődik az ország és nagyon drága iparágakban értek el komoly fejlődést. Az olajfinomítós dolgot én sem értem, abba valamiért nem fektettek.