Hát én nem tudom, de nekem nem tűnik tuti ötletnek, hogy egy olyan országnak legyen atomfegyvere, aminek a legfőbb vezetője egy vallási személy, aki ráadásul támogatja/meghírdeti a dzsihádot az USA ellen, Nato szövetségesként ez Magyarországra is fenyegetést jelent.
Szerintem nyugodtan nevezhetünk egy országot hunyónak/latornak vagy mit bánom, amelyik egy nemzetközi szerződést kijátszva, titokban folytatja a törekvéseit a saját atomfegyver legyártására.
Szerintem mindenki kiválóan el lenne a térségben, ha az irániak szépen gyarapítanák saját gazdaságukat, kultúrájukat a saját határaikon belül (nem támogatnák a Hezbollahot). Országukat konvencionális fegyverekkel védenék (annyival, amennyit csak akarnak).
Szerintem a térég kiválóan el lenne, ha nem szólnának bele a nagyok az életükbe.Irán szempontjából úgy néz ki a dolog, hogy ott van az USA által megszállt Irak, az amerikaiakkal telepakolt Szaúd-Arábia, Katar, ott van Afganisztán és Pakisztán is.Szóval azért hagy háborodjon már fel azon Irán, hogy minden irányból USA támaszpontokkal van körülvéve.
Azt gondolom, hogy ha bármelyik arab közel-keleti országnak sikerülne atomfegyvert gyártania, az olyan szinten destabilizálná a térséget, hogy pillanatokon belül fel is lenne használva általuk és Izrael által is. Ez meg senkinek sem hiányzik.
a '30-as évek vége óta szerintem a nemzetközi politika sokkal érzékenyebb a lokális hatalmak azon törekvéseire, hogy nagyhatalmakká váljanak.
Én meg azt, hogy senkinek nem lenne szabad atomfegyverrel rendelkeznie, csak az atommal nem rendelkező államok olyan béna pöcsök így, hogy nekik nincs atomfegyverük, hogy soha nem érnék el a totális leszerelést a nagyok részéről.
Az mondjuk mindig megnevettet, hogy attól tartunk, hogy majd valamelyik papucsos paraszt beveti az atomot, miközben az egyetlen ország amelyik élesben többször is atombombát vetett be, az az USA és nem Irán, Pakisztán vagy India.
Az meg végképp idegesít, hogy Izraelnek gyakorlatilag mindent szabad, mert szent és sérthetetlen az ország és senki nem meri bevállalni, hogy leantiszemitázzák.Pedig Izraelről tudjuk, hogy egyszer már majdnem bevetette az atomot és ilyen közel egyetlen ország sem került ehhez ha jól emlékszem.