1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Igen... és végül a széthulló Oroszországi Föderáció területén (meg a környező országokban, Ukrajna, Belarusz) az elkeseredett nép majd elkezdi összekaparni a SZU-t a nulláról...
   
  ghullaire likes this.
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Szerintem tévedsz ha rákényszerul akkor Putyin simán meglépi nem engedheti el a fehéroroszokat.De nem lesz rá szüksége ott ül a börtönben az embere.
   
  dkes, krokomach and Negan like this.
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nagyjából egyetértek, de ez a lengyel haderő a fehérorosz határhoz tart nem kamu???
   
  vata likes this.
 4. Roni

  Roni Well-Known Member


  Kétlem hogy ebbe bele mennének a szláv népek ott
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Csakhogy szerintem lázasan nézegetik a térképet az orosz vezérkarban. Ha az ukrán hederő egy jelentős része (finoman szolva) oroszbarát volt a krímben, akkor ez a belorusz hadseregre fokozottan igaz lehet. Szerintem az oroszok nem engedik el Belorussziát. Stratégiai érdek. "

  Ott igen. Bizony az orosz vezérkarban már lázasan nézegetik a térképet, ebben biztos vagyok. Ugyanúgy, ahogy Alexandr Dugin és a hadsereg egy része is megszervezte (volna) Novarossziját - ha Putyin hagyta volna, hogy végigvigyék a terveiket!
  Így csak a Krímet sikerült megszereznie a Dugin-féle csapatnak meg az orosz hadsereg héjáinak (Putyin engedélye nélkül!), Donyecknél már Putyin elgáncsolta az egészet.
  Most is ugyanígy van. Az orosz hadsereg már lépne. A Dugin-féle keményvonalasok már rég léptek volna. Putyin nem akar lépni és nem is fog.

  "Ha valaki az én agymenésem olvasása után azt gondolja, hogy malyd jönnek a nyugati szankciók Oroszország ellen és ez malyd el veszi a kedvét a minszki eseményekbe való beavatkozástól, akkor téved. "

  Ez a mondat úgy érzem nekem van célozva. Nos, Oroszország kedvét nem venné el, de Putyinnak nincs meg hozzá az ereje, ha az oligarchák nem támogatják ebben. Márpedig az oligarchák kedvét igenis elveszik a szankciók! Viszont Oo. nemcsak az oligarchákból áll, a hadsereg, az orthodox egyház stb. is tényezők. De vajon ez elég-e a beavatkozáshoz? Mer-e tud-e az orosz hadsereg lépni Putyin jóváhagyása nélkül? (Mint a Krím esetében és Donyeckben!)
   
  ghullaire likes this.
 6. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Nem én találtam ki. De Szerintem igaz lehet. Az a kérdés hogy miért, mennyi és minek?
  Nyilván erősítik a határtérséget a lengyelek. Agymenésemet a kis zöld emberekről éppen a lengyelek (a baltiakkal együtt) tolták ezerrel. És szerintem Belorusszia esetében van realitása. Nyilván lengyel baltikum esetében nincs azt csak azért mondták hogy megpumpolják az USA-t.
   
 7. Negan

  Negan Well-Known Member

  Óriási ökörség lenne a lengyelektöl,ha bevonulnának Beloruszba.Értelmetlen ökörség.Szerintem ez csak fikció
   
  fip7, plushun, nyugger and 6 others like this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem fognak beavatkozni nincs semmi realitása,
   
 9. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Végig néztem amúgy a főbb lengyel lapokat de még említés szintjén sincs,hogy a lengyel hadsereg felvonulna a lengyel belorusz határhoz,még csak egy nyomorult fokozzuk a készenlétet a lengyel belorusz határnál hír sincs fent.
   
  LMzek 2.0 and SilvioD like this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Éreztem hogy fakenews!
   
 11. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  HAUBAGOI mondta
  "Ez a mondat úgy érzem nekem van célozva. Nos, Oroszország kedvét nem venné el, de Putyinnak nincs meg hozzá az ereje, ha az oligarchák nem támogatják ebben. Márpedig az oligarchák kedvét igenis elveszik a szankciók! Viszont Oo. nemcsak az oligarchákból áll, a hadsereg, az orthodox egyház stb. is tényezők. De vajon ez elég-e a beavatkozáshoz? Mer-e tud-e az orosz hadsereg lépni Putyin jóváhagyása nélkül? (Mint a Krím esetében és Donyeckben!)"

  Tud-e? Tud. Ha katonai oldalát nézzük. Harckészültségi gyakorlatok lépten nyomon Pont a nyugati területeken.
  Mer-e? Putyin jóváhagyása nélkül, nem. De jóvá fogja hagyni. Ha a nyugat viszi Minszket Putyin megy a levesbe az oroszok szemében. Nem a medvén lovagoló tökös legény lesz, hanem a pelenkába pisilő síró kisgyerek. Nekünk foteltábornokoknak (bár én csak fotel al segéd helyettes honvéd vagyok) is az lenne a jó ha maradna a jelenlegi állapot. Bármi változás jelentősen kiélezné a helyzetet a NATO és Oroszország között. Az pedig kell a fenének.
  Az az oligarchák-ról. Inkább Putyin felé húznak. Már akik otthon vannak még. Ugyan is az USA akkor szankcionálja őket amikor akarja. Szerintem kimentették a vagyonuk jelentős részét nyugatról.
   
  haubagoi likes this.
 12. Negan

  Negan Well-Known Member

  Szerintem igazábol mindenkinek nagyon jó lenne,ha Belorusz tövábbra is betöltené a kényelmes kis csendes pufferzóna szerepét.kutya se akar háborúzni.
   
  haubagoi likes this.
 13. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Lehet hogy valaki látott két teherautót kelet fele tartani és továbbgondolta. Várjunk ezzel a kijelentéssel azért néhány napot. Ha romlik a helyzet akkor a lengyelek számíthatnak nagyszámú menekültekre.
  De lehet azért dobták be a hírt (és akkor tényleg fakenews) hogy az oroszok reakcióját teszteljék. Vagy szimplán növelje az oldal látogatottságát.
  Bármi lehet most még.
   
 14. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Oroszország akar pufferzónát a NATO nem. A NATO szűkiteni akarja az orosz mozgásteret, természetesen az oroszok nagyan nem akarják ezt. Néhány nap és kiderül ki kerül ki győztesen ebből a sakkpartibol. A beloruszok már vesztettek, gyakorlatilag esélyük sem volt hogy beleszoljanak. Nem Minszkben döntenek. Az egész ország feláldozható a a globális sakkjátszmában. Mint Ukrajnában.
  Szerintem
   
  haubagoi likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

 16. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  A józan ész szólt belőled!
  De!
  A történelemben sokszor lépték át a józan ész küszöbét. Indokot lehet találni, csak keresni kell, kell
   
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezt a ma esti cikket most olvastam a Kommersant orosz lapban.Sebtében fordítottam le,kéretik így nézni.

  A Belarusz Köztársaság Tanácsának elnöke, Natalya Kochanova, a Belarusz Köztársaság elnöke , Alekszandr Lukasenko nevében megígérte, hogy foglalkozik a fogva tartásokkal. Elmondása szerint több mint ezer embert engedtek szabadon azzal a kötelezettséggel, hogy ne vegyenek részt illetéktelen eseményekben. A Belarusz 1 TV-csatorna közvetítésében azt mondta, hogy a beloruszoknak „nincs szükség harcra, nincs háborúra szükségük”.

  „Az elnök meghallgatta a munkatársai véleményét, és utasította őket, hogy vizsgálják meg az elmúlt napokban bekövetkezett fogva tartások összes tényét, és most intenzív munka folyik ezen az irányban. Már ma este este több mint ezer embert engedtek el azzal a kötelezettséggel, hogy ne vegyenek részt jogosulatlan eseményekben, a kiskorúakat pedig átvételi elismervény ellenében adták át szüleiknek.

  Jurij Karaev, a belorusz belügyminisztérium vezetője vállalta a felelősséget és elnézést kért a véletlenszerűen megsérült emberek miatt amelyek a tüntetők szétszórása során történtek. Azt is kijelentette, hogy nem tartja forradalomnak az ország jelenlegi helyzetét.
   
  haubagoi likes this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Csapatmozgások lehetnek, hadgyakorlat van ugye az USA -val közösen Lengyelországban. Egy kis fokozott határvédelem némi átcsoportosításokkal bőven lehetséges. Az szinte biztos, hogy a lengyel mélységi felderítők meg a gumitalpúak (a katonai és a polgári hírszerzés...) ilyenkor át-át ruccannak némi SIGINT/ELINT/HUMINT feladatokra, kb. 10-15 km mélységben fedésben hírszerzési célokkal. De hogy felvonulna a teljes Lengyel Haderő a közös határon, azt nagyon kétlem.
   
 19. Negan

  Negan Well-Known Member

  Szerintem meg nem.A nyugatnak nem kell Belorusz.Mit kezdene vele?Gazdaságilag púp lenne a hátán.Stratégiailag felesleges a balti államok ott vannak.Cserjoznom ott már nincs.Max munkaerőt tudnának kiszedni,de ahoz meg felesleges az egész hóbelebancot a nyakukba venni.Azt egy sima munkavállalási egyezménnyel elintézik,ha akarják.
  kutya se akarja Oo szétesését.A világ második számú atomhatalma káoszba sűllyedjen?Rágondolni is rossz.Tartsák be a nyugati jogi normákat,és garantálják a befektetések és a kereskedés jogi biztonságát.Ennyit kéne csak megtenniük,és a kutyát nem érdekelné,hogy közben Putyin mekkora vonalzóval méri a farkát.
   
  Wilson likes this.
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  Kémek,ügynökök tutti ott vannak.De egyenruhás katonai egységek biztos,hogy nem.
   

Ezen oldal megosztása