1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Az ő munkahelye biztos, megmondó lánykákta szüksége van a Hálózatnak.
   
 2. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Még egy-két honappal ezelot Babarika potens utód lehetne, de azóta fel volt épitve egy belarusz "Jeanne d'Arc" és szlovákként elso kézbol biztosíthatom mindenkit, hogy bizonyos ponton túl vele szemben Babarikának bármilyen képességekre és rátermetségre való hivatkozása menne a kukába. Putyin most igazából legalább anyira rá van szorulva Lukasenkora, mind Lukasenko Putyinra. Lehet hogy pár holnap, vagy egy év múltján megint más lenne a helzet, de per pillanat nem kockázhassa meg más jelolt elindításat.
   
  ogretankHU likes this.
 3. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Amit mi már 1989 után megismertünk, megtudtunk, hogy a rendszerváltás nem más, mint gengszterváltás, azt a fehérorosz nép majd szintén megtanulja. Ezt hívják történelmi evolúciónak. Belorusszia nagy tragédiája - akárcsak Ukrajnának -, a történelmi öröksége, a SZU öröksége és helyük a térképen. Mi is szenvedünk eleget ettől, de náluk hatványozott a hatása. A Nyugat által táplált illúziók most még termékeny talajra hullanak, hanem amikor jönnek a gyár-megszűnések, áremelések, privatizációk, akkor fel fognak ébredni. Az összes SZU utódállamban észrevehető - még a sokkal jobb gazdasági helyzetben lévő Balti államokban is -, hogy a várakozásoknak csak nagyon kis része teljesül, az is csak akkor, ha a hatalmukat átmentett párt-oligarchák kicsit intelligensebbek az átlagnál.
  A belorusz lakosság - igen tisztelt Haubagoi megállapításával szemben -, szerintem inkább áldozat. Naiv, szimpatikus, a média által félre- és megvezetett tömeg. Ahogy mi is megtanultuk, hogy a világ ellen nem lehet p....sálni, ők is meg fogják. Lesz majd hős belorusz kislány, stb. Nekik Oroszország egy olyan szomszéd, amely nem hagyható figyelmen kívül soha. Ahogy az USA érvényesíti a Pax Americanát, úgy Oroszország is érvényesíteni fogja érdekeit, ha tetszik ez a Nyugatnak, ha nem. Lehet, sőt egyre valószínűbb, hogy Lukasenkónak előbb-utóbb vége. Az új vezetés pedig - ha életben és hatalmon kíván maradni -, ki kell egyeznie Oroszországgal. A hangsúly a KELL szón van. Ha ügyes lesz az új vezetés (hisz ott is vannak tehetséges emberek), akkor Lengyelország és Oroszország között egy politikai-kereskedelmi hidat építhetnek. Nagy meló lenne, de a hozadéka megérné. Ha tehetetlen vezetés lesz, akkor pedig tessék kicsit oldalra nézni, ott van Ukrajna.
   
  fip7, ogretankHU, emel and 4 others like this.
 4. boki

  boki Well-Known Member

 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem értek veled egyet,ha Lukasenkonak mennie kell a csajszli ugye azt mondta egyből új választásokat fog kírni ha esetleg a nép ezen a választáson mégis Jeanne d'Arc szavaz Babariko akkor is ott lesz az új kormányban és nem kell nagy fantázia ahhoz,hogy az ember kitalálja ki is fog majd igazából irányítani,a csajszli nem politikus.Az,hogy lesznek-e választások már nem Putyinon múlik,tudja jól katonailag ostobasság lenne jelenleg beavatkozni,eléri ő a célját anélkul is
   
 6. b4l4g3

  b4l4g3 Guest

  hasznos idióta...
   
  jurgenbauer likes this.
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Fehéroroszországból nem lesz Ukrajna,a beloruszok gyakorlatilag oroszok ők nem akarnak a Nyugathoz tartozni semmi bajuk az oroszokkal tudják jól egyedűl pénzt csak Oroszország ad nekik,nekik csak Lukasenkoból és rendszeréből van elegük nem az oroszokból,az olcsó orosz kőolajat és földgázt valamint az oroszok pénzét nagyon is szeretik.Amúgy ha már orosz pénz jelenleg leginkább a sztrájkok miatt Lukasenkonak az oroszok pénzére van/lenne szüksége,most szerintem Putyin dilemmája az,hogy megéri-e neki még Lukasenkót támogatni,Az orosz titkosszolgálatok ebben az ügyben is biztos,hogy csúcsra vannak járatva:).
   
 8. b4l4g3

  b4l4g3 Guest

  boki, bakker. Elolvasni még el tudom, de hogy miről szól? Még a gugliba se tudom bevágni. Kérhetnénk egy fordítást?
   
  jimkirk, fip7 and ogretankHU like this.
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Fehéroroszországból nem lesz Ukrajna,a beloruszok gyakorlatilag oroszok ők nem akarnak a Nyugathoz tartozni "

  Az nem számít, hogy a belaruszok nem akarnak a Nyugathoz tartozni. Ha elzavarják a saját erős emberüket, a Nyugat magához fogja csatolni őket - akár akarják, akár nem.
   
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Gyönyörű egy náci/kommunista nyilatkozat!! Először fenyegetőzés (lásd fent), aztán hatalomra kerülés esetén majd ugye be is váltjátok azt?!!
  Alig várom hogy az ilyenek kerüljenek hatalomra, lesz ám itt boldog élet ... már akinek jut belőle ... :(:mad:
   
  fip7 and jurgenbauer like this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Oroszország Belarusz gazdaságát az elmúlt évben 100 milliárd dollárral támogatta.
  Belarusz lakossága kevesebb mint 10 millió fő.
  Namármost, ebből következik, hogy Oroszország Belarusz minden egyes lakosára 10,000 $-t költött el...
   
  ogretankHU and b4l4g3 like this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mellesleg, ebből meg az következik, hogy elég nagy marhák voltak... főleg, ha meg ezek után a Nyugat lenyúlja Belaruszt.
   
 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem, a belarusz nép nem áldozat, hanem amellett, hogy naív, hálátlan is. Kaptak egy viszonylagos jólétet, biztonságot Lukasenkotol. Oroszországtól meg sok-sok pénzügyi támogatást és most elzavarják Lukasenko-t. Utána meg a képébe röhögnek Oroszo.-nak is. Hálátlanok.
  Oroszország ezen a pénzen inkább vett volna tankokat és rohanta volna le velük Belaruszt. Amerika is a pénzt nem a nép támogatására fordítja, hanem a felforgatásra. Mert tudja, hogy a nép hálátlan.
   
 14. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Véleményem szerint tévedés azt beképzelni hogy a nép bolond az illiberálisok meg helikopterek.
  A helyzet egyszerűen tarthatatlan. Az orosz elkötelezettség csődöt mondott, fel kell kelni a húgymeleg ágyból ,mert nem lehet örökké orosz lélegeztetőgépen lenni. Most is ha az oroszok buknak bukik velük a belorusz gazdaság. Ez így nem egy életrevaló nemzeti politika.

  Putyin az elmúlt években belemanőverezte magát egy halálspirálba, és ép eszű nemzet ilyenkor kiszáll a közös hajóból. A kommunizmusnak egyszer és mindenkorra véget kell vetni.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Most is ha az oroszok buknak bukik velük a belorusz gazdaság. Ez így nem egy életrevaló nemzeti politika."

  Na várjál, most azért csúsztattál egy nagyot. Magyarország talán nem bukik, ha Németország bukik? Akkor most csináljunk önellátó, független Magyarországot? Ha azt mondom igen, akkor meg te elleneznéd legjobban, hogy de azt nem lehet, mert kis ország vagyunk. Magyarán, bárkihez is tartozik Belarusz, ha a nagy bukik, a kis Belarusz is bukni fog. Ez természetes.
   
  ogretankHU and tong djagbu like this.
 16. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Ugyan már haubagoi, pontosan tudod hogy az orosz-belorusz függés a példádnál hatványozottan súlyosabb és kockázatosabb.
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. Python

  Python Well-Known Member

  A férjemmel Minszkben autóztunk kedden este, és többekkel együtt dudaszóval fejeztük ki egyetértésünket a tüntetők követeléseivel. 9 óra körül hírt kaptunk róla, hogy egy közeli barátunk fiát elvitte a rendőrség, ezért a kerületi belügyi hivatalhoz mentünk. Bejelentést tettünk az eltűntről, és másokkal együtt az épület előtt csendben várakoztunk. Sokan jöttek el hozzátartozóik után kutatva, aztán fél 11 felé rohamrendőrök jelentek meg, és mindenkit bevezettek a furgonokba. Így kezdődött Aleszja Csarnjauszkaja rémálma az elcsalt fehérorosz választás harmadnapján.
  „Ötvenöten zsúfolódtunk össze egy cellában, enni 36 óra után kaptunk először”

  Belaruszban nincs demokrácia, azaz nem is volt nagyon mit elcsalni. A nyugodt ország 26 év után most elégelte meg az elnyomását. De hogy mi lesz ennek a kimenetele, az még csak nem is Lukasenka rendvédelmi brutalitásától függ.
  MOSZKVA DÖNT BELARUSZRÓL?
   
  HAndrás likes this.
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Tudom, de amikor ti a szabad piacgazdaságra, meg a globális gazdaság összefüggő hálózataira, Magyarország nyitott gazdaság voltára hivatkoztok, mindig amellett érveltek, hogy Magyarország nem lehet független. Vagyis, amellett érveltek, hogy függjünk a nagyoktól. Most meg amelett érvelsz, hogy Belarusz ne függjön a nagyoktól.
   
  Roni likes this.
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Lehet hogy Babarika jó befutó lenne egy következő választáson, DE Putyinnak nem szabad melléállni, jobb lenne ha a háttérben maradna. A nyugat meg saját érdekeihez igazodik, ha nekik nem tetszik bárki aki Belaruszban akár választásokkal is hatalomra kerülhet, akkor nem küldenek megfigyelőket. Így az eredményt is kétségbe vonhatják, a nyugati "demokratikus átlagpógár" úgyse fogja tudni miért nem voltak ott nyugati megfigyelők, mert a "szabad" nyugati sajtó úgyse írja meg hogy hívták őket csak nekik nem tetszett a várható eredmény.
   
  fip7, tong djagbu and b4l4g3 like this.

Ezen oldal megosztása