1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "főleg azért is, mert az EU egyetlen nagyhatalma, amely képes geopolitikai gondolkodásra, azaz Párizs,"

  :D:D:D Ez nagyon tetszik, mert ez nagyon így van.
   
  Python, SilvioD and jurgenbauer like this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Idióták. Rövidtávú percemberkék egy olyan térségben ahol az ukránoknak is azóta szar igazán, amióta puccsoltak. De hogy ez nem jut el a tudatukig, mint intő példa! Pedig azért a ruszki agitpropot a Belorusszoknál nem nyomták el, és mégis kockáztatnak, hogy úgy járjanak, mint a lettek és litvánok: az idősek maradtak, a többiek pedig elhúztak az ájrópunnóba melózni a gyárszalag mellé, és vissza se akarnak menni. Pedig ott is volt elég beetetés a modern városok meg liberalizmus témakörben.
   
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Pár ezer ember van az utcákon. Hagyjuk már ezt a demokrácia baromságot ami csak akkor fontos a franciáknak, ha máshol nincs meg, otthon simán szarrá vernek Macron sameszai mindenkit, és bár g népszerűtlen, a libernyák nem mond le, hanem kihúzza. Sebaj, még nagyobb lesz a bukta! Ha új választások lennének nyugati megfigyelőkkel, akkor is Lukasenko nyerne nagy fölénnyel. Max. akkor nem, ha nem engednék elindulni.
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Legalább megszépülnek egy kicsit a nyugat-európai nők, ha a nyugati férfiak belarusz nőkkel fognak házasodni...
   
  jimkirk, ogretankHU, nyugger and 3 others like this.
 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A fiatalok lehet, hogy szeretnének menni az unijóba a gyárszalag mellé a mostani fizetésük 4x-eséért, és ott is maradnának... az idősebb MTZ-s, MAZ-os stb. szakik viszont valószínűleg nem kellenek majd oda. Azok a cégek úgy fognak leépülni, ahogy nálunk a szoci nagyvállalatok épültek le, az oroszok nem fognak tőlük többet vásárolni, majd megoldják a hazai gyártást, mint ahogy az ukri import helyettesítése is sikerült nekik.
   
  fip7, jurgenbauer and b4l4g3 like this.
 6. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Orosz, ukrán stb. szláv nők nagyon pénzéhesek, és hamar liánoznak. Egy pénzét leszámítva szintjük alatti nyugati pasi hamar pofára eshet velük. Aztán max. meggyilkolja őket, mint Hans Reiser anno az orosz mail order bride-ját.
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Hagyd már ezt a sok szart. Napok óta nyomod a sok megvágott hülyeséget. Pár tucat emberke vidéken, és pár ezren Minszkben. Ennyi a történet.
  Kamu az egész nyugati médiatunning a tüncikkel kapcsolatban. A franciáknál durvább dolgok voltak a sárgamellényesek kapcsán, mint Minszkben. Hasonló a szitu, mint Kijevben, csak népességileg kisebb országról van szó, de ott is pár hasznos idióta, lefizetett vidékiek és külföldi titkosszolgálatok szították a kuplerájt.
   
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Fake. Még a városokban sem egyértelmű a dolog.
   
  ogretankHU likes this.
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Akkor lehet, hogy ezzel a módszerrel települ nyugatra az orosz kémhálózat? :D "Szétpukkantják" a szomszédos szláv országokat, Ukrajnát, Belaruszt, hagyják, hogy a fiatalok nyugatra menjenek, behálózzák, szlávosítsák a náluk nyugatabbra lévő országokat, aztán amikor megvan a csalódás, ezek mind felhasználhatóak lesznek...? :D
   
  kaktusz likes this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Kiba..ott nagy mákjuk volt, hogy nem lettek bedarálva 1992 után. Az országuk életképtelen minden szempontból, ráadásul tele van oroszokkal. Egyetlen megoldás az Oroszországhoz való csatlakozás lett volna számukra, de ezt most már cseszhetik. Ha jövőre még léteznek, rá két évvel már a lengyelek, ukránok és a maradékon a többi fog osztozkodni. Ha mákjuk van, simán megszűnnek, ha nincs, polgárháború ...

  Ugyanúgy libernyák nyugati majmokat fognak majd lenyomni az egyszerű belorusz torkán, akik mindenben meg akarnak majd felelni a nyugatnak és a nyugat oroszellenességének. Az eredmény pedig az ott élő oroszok teljes felháborodása lesz. Nem értik az orosz nép lelkét. Nem értik min mentek keresztül a II. világháborúban és hogyan élték azt túl úgy, hogy közben diktatúra volt ezerrel. Ezért nem is értik meg soha, hogy miért nem tudták lenyomni a donyeckieken sem a kijevi baromságot.
   
  gergo55, bartinieffektus and haubagoi like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Nem újdonság, már többször írtam...

  Oroszország az elmúlt években 100 milliárd USD-vel támogatta Belorusszia gazdaságát Belorussziában kevesebb mint 10 millió lakos él(9,4 millió) így 1 főre átlagban 10 000 USD jön ki.
   
  bartinieffektus, haubagoi and b4l4g3 like this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Moldova sem szűnt meg, pedig ha az nem életképtelen és indokolatlan ország, akkor melyik nem? Oroszok persze leszakíthatnak itt is egy övezetet a bevált recept szerint.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  tehát években, nem évben - még egy picit tanulnom kell azért az oroszt :)
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  A mostani hétvégén fog eldőlni Belarusz sorsa, tegnapi videó üzenetében Tyihanovszkaja minden belarusz város polgármesterét felkért egy békés tüntetés megszervezésére. Káváncsi vagyok mennyi ember fog kimenni, hiszen hétvégén nem dolgoznak.
   
  Python likes this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Egy kicsit sok lenne 1 évre 100 milliárd USD. :)
   
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Tökéletesen egyetértek.
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ki tudja, hátha ezért nem volt pénz a Su-57-re meg a hasonlókra? :):) Én sajnos az oroszokból még azt is kinézem, hogy inkább éheznek, csak többet adjanak a perifériájuknak, hogy azok ne váljanak le róluk... ez szerintem kicsit hiba... a perfériát függővé kell tenni, és erősen fogni katonailag, nem pedig pénzelni.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Ha nincs miből Teréz anyáskodni, a semmiért nem lehet támogatni valakit. Más volt a dolog mikor dőlt a lóvé 100+ USD/barel olajárnál. Mentek az olcsó hitelek, segélyek, ingyen haditechnika az -isztánoknak meg Belarusznak, örményeknek, Moldovának.
  Bátyuska nem egyezett bele egy orosz légibázis kialakítására a lengyel határ közelében a növekvő NATO veszély, függvényében, belarusz cégeket nem akart eladni. Oroszok főleg az MZKT-t akarták, mivel mobil ICBM hordozók.
   
  Hegylakó likes this.

Ezen oldal megosztása