Én már csak attól tartok, hogy egyszer visszajön ulippo, akkor két hülyével kell hadakozni....
A törökök persze, hogy örülnek, hiszen Karabah már nem örmény.De kb itt véget is érhet az örömük, mert valójában nem is lett azeri.Az oroszok meg igazából úgy szereztek befolyást és főszerepet, hogy szinte egy fillérükbe nem került.A törökök meg épp a gazdaságú csőd szélén csücsülnek.Nem volt ez jó biznisz nekik.
Te valami nagyon alternatív valóságban élhetsz.
Gondolom ladagrant valami turbóukrán Lembergből, aki valahol megtanult magyarul (vagy születésileg magyar, csak szívében ukránná vált...) ulippo detto, persze (neki még az avatarja is az ukrán "Mirotvorec" szervezetre utalt, asszem)
Törökországra ugyanúgy elmondható, hogy a nemzeti nagyravágyás és a katonai csőd között egyensúlyoz, ha Erdogan nem tudja szállítani a külső sikereket, akkor összedől a támogatása előbb-utóbb, mert a török líra sem éppen szárnyal. Ez hajtja a török ambíciókat, Erdogan helyzete ingatagabb ilyen szempontból, mint Putyiné.
Csak Oo-nak van azért atomfegyvere is, végső esetre. Szerintem kár biztosra elhinni, hogy nem vetné be akár a Krímet ért támadás esetén sem. Az orosz alkotmány szerint az Oroszország, függetlenül attól, hogy nemzetközileg nem elismert, az orosz katonai doktrína is kimondja, hogy bevetik a nukit elsőként is, ha nem tudnák megállítani az orosz földet ért támadást. A NATO pedig nem menne atomháborúra Moszkvával, csak hogy a hoholok seggét megmentse. Amúgy meg nem hiszem, hogy Ukrajna tényegesen annyira vissza akarja szerezni a Krímet, hogy mindent kockára tegyen miatta, az ott élők többsége nem akar Kijevhez tartozni. Kijevnek a donyecki és a luganszki szakadár területek visszafoglalása lehetne reális cél, azt nem véletlen nem annektálta Moszkva, csak tárgyalási alapnak és ütközőzónának tartja, de ha kell el fogja dobni őket.
Csecsenföldön Kadirovnak nem tudom mit tudnának kínálni a törökök, amivel az oldalukra állíthatnák, az ellenzéke pedig nagyrész elment Szíriába harcolni, persze hazatérhetnek, ettől félnek is az oroszok, szeretnék, ha lehetőleg elesnének, mielőtt alkalmuk lenne rá (az egyik oka, hogy ott vannak még Szíriában). De persze Dagesztán vagy akár Tatársztán destabilizálása is lehet török kártya (a török nacionalisták elképzelése kb. az alábbi, de ebben még nincs benne pl. az ujgurok földje.. mondjuk ezzel a "Magyarstan"-nal kiegyeznék
)