Ez azért nem annyira egyszerű.
Szerintem az izraeli hírszerzésnek, egymásnak ellentmondó információi voltak. Mi nem annyira látunk bele egy ilyen jellegű munkába, de szerintem nekik piszok sok fülesük, felderítési infójuk van. Ezeket ki kell értékelni, és fenyegetési szempontból sorrendbe rendezni.
Ráadásul a hírszerzés, nagyon nem egy egzakt tudomány. Van aki jobban csinálja, meg van aki kevésbé. Nagyon sok intuíció, és szerencse kell a hibátlan munkához.
Ki gondolta volna, hogy motoros siklóernyőkkel fognak jelentős erőket mélységbe bejuttatni? Ehhez speciális kiképzés kell, és ha ilyenre nem volt még példa, akkor a statisztikai mintákból elég könnyű kihagyni az kiértékelésnél. Ha pedig pár elemet kihagynak, akkor megváltozhat az egész közeledő művelet jellege, és sikereségi előrejelzése.
Az az érdekes, hogy szerintem ez a művelet nagyon sok közös jellemzőt mutat a D-nappal. A határon betörő alakulatok sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a védelmi erők figyelmét meg tudták osztani a mélységből érkező légi egységekkel.