Miérz nem Izrael kiürítésével oldanád meg? Hiszen így továbbra is ott marad libanoni légtérből Szíriát rakétázgatni, iráni tudósokat gyilkolni, egyszóval feszültséget generálni olyan népek közt, akik okádnak tőlük.
Izrael zsidótlanításának próbálkozásai 1948-óta folyamatosak. Ezt sem a palesztinok, sem környező országok nem tudták megtenni.
Ellenben a siíta-szunnita ellentét akkor is konfliktuszónaként tartaná meg az egész Közel-Keletet, ha elköltözne minden zsidó Izraelből.
Vagy úgy látod, hogy Jordánia vagy Egyiptom két kézzel kapdos a Hamasz befogadása miatt.
Esetleg lehet tudni, hogy Izraeliek terrorizálják rendszeresen Egyiptom vörös-tengeri üdülő településeit?
A nagy feszültséggenerálásban olyan messzire eljutottak az izraeliek, hogy kivonultak Gázából - amihez különben a korábbi háborús győzelmük jogán joguk lett volna - , továbbá az erre hajlandó országokkal sorban írják alá a közel-keleti rendezés alapjául szolgáló Ábrahám megállapodásokat.
Akkor ki okozza a problémát?
Szóval szép mese hogy nem vagy fan, csak épp a megoldás, hogy mindenki más menjen el és senki másnak nincs joga erővel megoldani csak nekik. Nem?
Mindenkinek megvan a joga az erővel való megmaradáshoz. De ahhoz is, hogy békében megoldják. Izrael megpróbálta. A Hamasz? A Hezbollah?
Akkor maradjanak az erőszaknál! Ez megy most. Jelenleg az van, hogy kivülállóként ezt mi innen végignézzük.
A vehemens zsidóellenességed közepette persze nem vetted észre, hogy én egy szóval sem mondtam, hogy menjenek el a palesztinok. (Mi több, írtam is, hogy LEHET, hogy nem lesz szükség Gáza teljes kiürítésére)
Te viszont a zsidók eltávolítását követeled. Halló!
Én annyít írtam már többször is, hogy ha az erőszakos verzió megy tovább, akkor valószínűleg az lesz a vége, hogy a palesztinokat kiteszik Gázából.
Nem óhajtottam, nem követeltem. Egyszerűen elfogadom, hogy ha mindkét fél erőszakhoz folyamodik, akkor ez lesz a vége.
Jelenleg Izrael a kapcsolatrendszerén keresztül nemzetközi támogatást élvez. A palesztínokat meg még a saját népük - az arabok - is lenézik, és kihasználják. És nemhogy harcolni nem fognak értük (kivéve az idióta fanatizált privát embereket), de a menekültjeikkel kapcsolatban is arra várnak, hogy majd a nyugat oldja meg helyettük.
Ha ezt belátnák, akkor rájöhetnének, hogy a radikális iszlámisták használják fel őket a saját céljaik elérésében. Azaz Izrael folyamatos basztatására.
Pedig ha elhúznának onnan, akkor megszünne a feszültség oka (igaz, mindenhol lenne igény erre), szóval kíváncsi vagyok, mi okból nem azt a megoldást pártolod, ami ténylegesen feloldaná ezt a feszültséget?
Ahogy leírtam fentebb. Ez nem oldana meg semmit.
A jelenlegi muszlim világban lévő konfliktusok dióhéjban, a teljesség igénye nélkül:
Líbiában polgárháború. Afganisztán poszt polgárháborús helyzet. Algéria Marokkóval folyamatos fasírtban van. Marokkó polgárháború. Libanon folyamatos polgárháború. Szudán polgárháború. Szomália: hagyjuk. Szaud-Arábia Jemen. Katari-Iráni konfliktus, Törökország jelenleg is birtokolja Észak Szíriát. A kurdok mindenkivel balhéznak. És akkor az ISIS-t, mint konfliktus magot még nem említettük. Plusz a szubszaharai polgárháborúkat sem.
Azon esetleg elgondolkodtál, hogy az eltávolított izraeliek hova mennének?
Mert szerintem azokba a nyugat-európai országokba, városokba, amelyeket te magad is rendszeresen *isztánnak aposztrofálsz.
Tehát szerinted a nyugat-európai országokban nyugodtan tudnának együtt élni az izraelből elmenekült zsidók az ott felgyülemlett sok afgán, iraki, szír fogorvossal, meg kvantummechanikai mérnökkel?
Gondolom, hogy akkor azonnal venne fel a kuruc.info is minimum 2-3 zsidó szerkesztőt, mert ugye akkor nekünk is jutna a kivándorolt magyar zsidó emberekből.